icon

Rodina ma využíva na nákup

Včera o 09:11

Dobrý deň,často keď máme ísť na návštevu k mojej rodine (byvame cca 60km od nich,tiež byvaju v meste) a vždy keď máme prísť tak mi napiše sestra že chodte do takeho obchodu a toto mi kupte a otec toto iste a sú to bežne veci ktoré sa dajú zohnať aj v tom konkretnom meste. Priateľovi sa to tiež nepáči lebo jeho rodičia nechcú nás otravovať a k našim skoro stále keď ideme musíme pochodiť obchody a tak ísť na návštevu. Ide o to keby aspoň napísali prosím alebo čo ale aj otec napiše kupte mi toto a toto ale bez prosím atd. Čo si o tom myslite?

pribinak
Včera o 09:12

Nemusíte pochodit obchody, jednoducho do nich nechod a hotovo

mamina7070
Včera o 09:15

a co by sa stalo keby si im to nekupila?

zmrzlinka2021
Včera o 09:23

@anonym_autor
Ale ved im dones nakup aj blocek.

pribinak
Včera o 09:23
@mamina7070

a co by sa stalo keby si im to nekupila?

@mamina7070 mali by ju menej radi

anonym_ebc525
Včera o 09:24

Daju ti za to peniaze? Ak nie, tak jednoducho nekúp. Ak daju a aj tak ťa to obťažuje, tak povedz, že nemáte čas ísť do obchodu. Alebo že ste tade nemali cestu.

zmrzlinka2021
Včera o 09:25
@pribinak

@mamina7070 mali by ju menej radi

@pribinak A mozno nie. Castokrat to mozu byt iba nase scenare. Ak si nakup nevyplatia a pride bez dalsieho, kludne moze povedat - sorry, ale este ste mi nedali ani za povodny nakup peniaze a normalne sa usmievat a neriesit.

pribinak
Včera o 09:28
@zmrzlinka2021

@pribinak A mozno nie. Castokrat to mozu byt iba nase scenare. Ak si nakup nevyplatia a pride bez dalsieho, kludne moze povedat - sorry, ale este ste mi nedali ani za povodny nakup peniaze a normalne sa usmievat a neriesit.

@zmrzlinka2021 juuuj….povedat, že ešte ste mi nedali peniaze ani za minuly nákup tak to chce gule
Keby ich mala tak nezakladá takúto diskusiu

zmrzlinka2021
Včera o 09:30
@pribinak

@zmrzlinka2021 juuuj….povedat, že ešte ste mi nedali peniaze ani za minuly nákup tak to chce gule
Keby ich mala tak nezakladá takúto diskusiu

@pribinak
Lenze castokrat je to o tom, ze jedna z tych stran si nenastavi hranice a ano, je vela ludi, ktori ked nemaju hranice, idu a vobec nevidia v tom problem. Jej rodina sa pozera na to tak, ze ona ide domov a proste beru to mozno tak "a kup aj toto". Ja si nemyslim, ze clovek potrebuje "mat na to gule".

V nasej spolocnosti mi chyba to, ze nie sme vedeni k tomu, ako veci odkomunikovat. Toto vobec nepovazujem za drzost, ale za urcity postoj.

pribinak
Včera o 09:32
@zmrzlinka2021

@pribinak
Lenze castokrat je to o tom, ze jedna z tych stran si nenastavi hranice a ano, je vela ludi, ktori ked nemaju hranice, idu a vobec nevidia v tom problem. Jej rodina sa pozera na to tak, ze ona ide domov a proste beru to mozno tak "a kup aj toto". Ja si nemyslim, ze clovek potrebuje "mat na to gule".

V nasej spolocnosti mi chyba to, ze nie sme vedeni k tomu, ako veci odkomunikovat. Toto vobec nepovazujem za drzost, ale za urcity postoj.

@zmrzlinka2021 ona tie hranice nedokáže nastaviť, to je pointa

januska12323
Včera o 09:51

Nič kupovať nemusíš a keby mi to prikazovali ako tebe tak aj tú návštevu oželiem. Nevážia si ťa,ty si na takéto jednanie asi zvyknutá ale v normálnej rodine sa komunikuje ináč.

anonym_efb047
Včera o 10:04

ako dovoliš aby sa k tebe spravali tak budú
u nás v rodine tiež chýba zaklad slušnosti - prosim , dakujem a pod
učim to syna má 4r a dokáže to tak prečo nie dospelý
priklad - sedeli sme u mami v kuchyni a teta smerom ku mne :uvar mi kávu pozerám že čo ???? vravim prosiš si uvariť kávu ? kukala ako sprostá že ano
pride k synovi a povie daj mi to - hovorim mu pokial si to nevie slušne vypýtať nič nemusiš dávať
vety ako chod , prines , podaj , urob ignorujem niekedy pochopia niekedy nie

anonym_0c5efb
Včera o 10:17

Co sa tyka rodicov, to by som pochopila, aj ked da sa to aj inak povedat.. oni nas zivili cca 18r, jeden mensi nakup raz za cas nenarobi skodu asi nikomu..
Ale sestra, neviem.. je este mlada, zije s rodicmi?

biba_18
Včera o 10:28

a čo vari ty nemáš ústa? povedať otcovi že aspoň prosím a ďakujem by sa patrilo? 😒

ruxandra
Včera o 10:37

A keby si prišla na návštevu bez nákupu a povedala, že ste to proste nestihli, nemali čas, nedalo sa? Veď to tak skus a uvidíš. Alebo sa ich bojíš?

veselo_neveselo
Včera o 10:43

@anonym_autor Ved nekup, rovno im napis ze nestihas uz obehnut obchody pred odjazdom. Sama im musis nastavit hranice.

marci9
Včera o 11:25

Čo je obsahom tých nákupov? Lebo keď ideš na návštevu a s priateľom sa tam stravujete /lebo predpokladám, že keď cestujete 60 km, tak o hlade vás nenechajú/, tak sa patrí niečo doniesť. Pokiaľ chcú aj niečo iné okrem potravín a nápojov, spolu s nákupom im daj na stôl bloček a nech ti to preplatia.

nelili1978
Včera o 19:17

@anonym_autor ja by som im povedala, ze momentalne sa tam nechystam.