Rodina mi 6 mesiacov tajila, že otec dostal infarkt

24. jan 2024

Príde vám normálne, že mne ako dcére celý rodina polroka zatajuje, že otec dostal infarkt? Vraj pre to, že mám teraz sama veľa starosti. Akože mám, ale toto ma strašne nasralo. Pracujem v zahraničí, takže som tam nebola 8 mesiacov, ale keby dajú vedieť, sadám do auta a som tam hoc aj dva mesiace. Chápem ze ma chceli ušetriť starosti, ale ja nie som 5 ročne decko, mohla som pomôcť.

ibatanecnica
24. jan 2024

normálne mi to nepríde ale ty si musíš poznať rodinu.

anjelicek26
24. jan 2024

Ako casto telefonujes s otcom, ze ti to celu tu dobu nepovedal? Kazdopadne prave preto, ze mas starosti, si daleko, si mysleli, ze to bude lepsie ti to nepovedat...

kittykat22
24. jan 2024

porozpravaj sa s nimi. V klude povedz, ze sice si zaneprazdnena ale na otcovi ti zalezi a chces take veci vediet.
Muzovi nepovedali, ze jeho otcovi sa vazne zhorsil zdravotny stav a len volali ze zomrel. No ten bol nepriceny smutkom a hnevom. Mame to nikdy neodpustil. Muz totiz vobec necakal ze otec zomrie, pretoze sme boli mladi, otec nemal ani 50. Dovod povedali presne ten, aky u teba.

martul
24. jan 2024

A v akom kontakte si s rodinou? S otcom si kedy hovorila, on ti nič nespomenul.
Každopádne neviem ako ďaleko bývaš, za 8 mesiacov sa to nepodarí prísť na pár dní domov pozrieť rodičov?

kittykat22
24. jan 2024

@martul tak asi nie je problem, ze nebola doma. Problem je, ze rodicia nepovedali, ze otec mal infarkt. Je telefon, skype - rodiny su v kontakte takmer stale cez socialne siete, spravy, fotky. Nie je to tak ako kedysi, ze ked niekto pracoval v zahranici tak bol skutocne prec.

dusankomoj
24. jan 2024

Záleží aj na tom,aký silný infarkt mal. Moja mama mala,keď som bola v 9 mesiaci tehotná. Ba-Nr som urobila rýchlejšie ako minister na služobke,dieťaťu som sedela rovno na hlavičke a dúfala,že značku auta z volantu nebude mať otlačenú na zadku natrvalo,čo som sa tam ledva vopchala. Maminu som mala na 4deň doma. Možno sa báli práve toho,že sa vystrašená dorútiš zo zahraničia aby sa nestalo nič tebe.

sandrasstini
24. jan 2024

Jja to chapem z ich strany, ano nie je to v poriadku ze to zatajili a nedali ti vediet, lebo nikdy nevies co bude, ale zase ako rodicov ich chapem ze si ich dcera a ked vedia ze mas toho vela, si daleko a mas vela starosti ze si povedali ze ti nebudu pridavat, najma ak sa z toho tatino dostal, urcite si povedali ze uz je to ok tak nebudu ta zatazovat.
Ale aj ty ako ich dcera sa mas pravo hnevat, lebo je to celkom vazna situacia. Asi by som to predychala a povedala im potom osobne ze si tu vzdy pre nich nech sa deje cokolkovek a veris ze uz ti nic nezataja, lebo aj ked si daleko a mas starosti stale su to tvoji rodicia.

felycity
24. jan 2024

presne ako píš tu vyššie @sandrasstini chápem teb, aj rodičov, záleží aký mal infarkt, nechcem tým zľhčovať situáciu, ale niekedy niektrí ľudia ani nevedia, že prekonali infarkt, každopádne nemá zmysel sa hnevať a urážať, sadni si s nimi a povedz, že oceňuješ, že berú na teba ohľad, ale smerom do budúcna chceš,a by ti vždy povedali, že sa niečo deje..

martul
24. jan 2024

@kittykat22 to mi je jasné, že spravili chybu, že jej to nepovedali, ja len rozmýšlam, či to ona nemala možnosť zistiť a ísť pri otca.

autor
24. jan 2024

@anjelicek26 s otcom nekomunikojem, on je ten typ, že nevie prejavovať city, rozprávať sa so mnou, takže my si nevoláme, skôr sa porozprávame keď prídem domov. Raz som s ním za ten čas hovorila a znel v pohode, on je relatívne mladý, takže neostal invalidný, len sa musí šetriť a byt chvíľu pn

autor
24. jan 2024

@kittykat22 bože, ja síce mám teraz veľa starosti, ale to neznamená, ze nechcem vedieť o takej veci, veď pre boha všetci mame nejaké problémy, ale jak sa vraví, ked nejde o život, ide o hovno. A tu išlo o život

autor
24. jan 2024

@martul volal si s mamou skoro furt, píšeme si každý deň. Proste to tento krát vydalo takto, normálne chodim domov tak tri krát do roka. Určite to nie je tak, ze s rodinou nekomunikujem a teraz sa hrám na pani dokonalú

autor
24. jan 2024

@dusankomoj som zdravotník, viem, ze infarkt nemusí byt koniec sveta a že sama s jeho zdravotným stavom nič nezmôžem, takže toto si nemyslím

simca06022011
24. jan 2024

u nas v rodine sa tiez diagnozy a zdravotny stav takto neriesia, ze by sa vyvolavalo. Zvacsa si to kazdy s uplne najblizsim vyriesi. Vobec by som pre to nerobila dramy, proste povedz ze nabuduce ked sa cokolvek komukolvek stane, maju ti dat vediet. A vybavene.
A co by si akoze pri otcovi robila?myslis, ze nejak vyrazne by si mu pomohla, aj keby si ostala mesiace doma? asi ta naozaj necheli tahat od povinnosti a prace...

autor
24. jan 2024

@sandrasstini veď ja toto chápem, len nie je to prvý krát, čo mi niečo takto zatajili, lebo ma nechceli obťažovať. Popri tom riešim len klasické problémy dospelého človeka, malo času, byt, nová práca, jazykové skúšky, do toho psychiatrické problemy, ktoré sa ale už dostávajú pod kontrolu. Je toho na mňa veľa , ale nie je to koniec sveta, je kopec ľudí, čo maju vacsie problemy ako ja, pri ktorých by tie moje boli nič. Ono mne to príde, ze im uniká fakt, že som uz dospela a nie je nič zle na tom, keď sa o rodinu postarám aj ja, keď sa doteraz starali oni o mňa.

autor
24. jan 2024

@simca06022011 tak mohla som aspoň ostať doma, voziť ho po dr, variť, nakupovať, aby nemusela mama do prace a ešte sa aj starať o neho, finančne som mohla tiež pomôcť. Nech nemusia minút úspory kvôli dlhej pn a pravdepodobne aj nezamestnanosti, keďže už nebude môcť nastúpiť do predošlej prace

autor
24. jan 2024

@felycity vraj to nebolo nič hrozne, ale aj tak mi to príde take divne. Keď budú starší a budú skutočne potrebovať pomoc? To mi nič nepovedia, lebo chudinka ma toho určite veľa?

vanilkovazmrzka
24. jan 2024

Ja to chapem. Dopadlo to dobre? Prezil, zotavil sa? Potom dobre, naozaj ta usetrili “zbytocneho” stresu. Ale akoze chapem aj tvoje rozhorcenie 🙂

mikadooo
24. jan 2024

Možno reaguješ tak, že tvoja rodina nechcela, aby si sadla do auta a prišla (trebárs tvoje správanie zvyšuje nervozitu v rodine a teda otcovi by sa paradoxne priťažilo, alebo si konfliktná osoba, ktorá by sa šla "vyhádať" do nemocnice, alebo si úzkostlivá, precitlivelá, alebo si rodinný dirigent, ktorý vie všetko najlepšie, všade bol,....). To si musíš vykomunikovať s rodinou, prečo 🤷. Jasné, že chyba môže byť aj na druhej strane, trebárs im na tebe až tak nezáleží alebo ja neviem čo. Nepoznáme tvoje detstvo, dospievanie, vzťahy v rodine ani nič.

martul
24. jan 2024

Ja to ani netvrdím, keď si volávala tak s ocinom nie? Lebo my máme videohovory a vždy sa vypytujem, čo robia ostatní a buď sa ohlásia alebo zakyvaju.

walentina7
24. jan 2024

Podla mna konali správne. Tiež by som nevolala niekomu do sveta čo sa tu deje,aby sa dotyčný tam trápil. Aj tak by si mu ty nijak v tom nepomohla. U nas sa stala podobná vec a nikomu som nevolala.

autor
24. jan 2024

@martul jasne, ze sa pýtam čo robí a tak, ale väčšinou ani doma nebýva

sandrasstini
24. jan 2024

Chapem ta, len podla mna si zial treba uvedomit jednu vec a to ze su stara skola, alebo teda starai ludia so svojimi zvyklostami a teda ak pises ze uz viac krat nieco zatajila, uprimne si nemyslim ze nieco zmeni :/ jedine mozes im to vzdy prizvukovat a to ci ti povedia alebo nie aj tak nezmenis, zbytocne sa budes dlho hnevat a rozculovat nad tym, nie vsetko sa da zmenit. Drzim palce aby sa to polepsilo

autor
24. jan 2024

@mikadooo ja viem prečo to urobili. Vždy boli prehnane úzkostlivý, hlavne aby mi všetko išlo hladko, nemala žiadne problémy a robili všetko pre to aby som mala dokonalý a bezproblémový život. Tak nechceli aby som sa zaťažovala týmto, ale mne to prišlo nefér. Viem sa racionálne správať v krízovej situacii, keby mi povedali, ze nemám chodiť, nenanominovala by som sa tam nasilu, ale mohli dať vedieť.

autor
24. jan 2024

@sandrasstini zas maju 50 rokov, nemyslím si, ze sa s nimi nedá normálne vykomunikovat čo od seba očakávame

sandrasstini
24. jan 2024

Tak to nie su stari, ale napriek tomu vidis ze sa to opakuje, takze sanca tam je musia chcet obe strany

kittykat22
24. jan 2024

@martul ako zistis, ze niekto ma infarkt? Obycajne je to tak, ze to je moment ked cloveku pride zle, je odvezeny do nemocnice a za tyzden ide domov s liekmi. Funguje normalne. To by musela byt doma pocas par dni kedy sa to stalo. Nepride mi normalne, ze rodina ktora zije s otcom v domacnosti neda vediet, ked sa nieco deje. Deti niesu strazne psy aby lietali domov a skumali co sa tam deje. Normalne je, mat pocit dovery voci rodicom, ze keby sa nieco dialo, tak daju vediet.

januska12323
24. jan 2024

Ja ťa chápem ale oni to tak neberú. Vedeli sa o neho postarať, dokopy sa nič nestalo tak načo by ti to oznamovali? Nechceli aby si sa zbytočne strachovala a nebodaj prišla domov keď to nie je potrebné.

martul
24. jan 2024

@kittykat22 môj svokor mal infarkt pred dvomi rokmi a vidieť to na ňom doteraz. To je individuálne. Mne je to celé divné, 8 mesiacov neprísť domov. Ale mala jej to mama povedať.

miadi
24. jan 2024

Nepride mi to uplne normalne ze ti to nepovedali ale rovnako ani tvoje rozhorčenie a drama co z toho teraz robis mi tiez nepride adekvatna, jednoducho to len svedci o tom ake mate vztahy. A ty to beries strasne dramaticky ( tak sa necuduj ze otec nechcel aby si to vedela ked on je opak dramy) cele si to obratila na seba. Ty si dospela a nerespektuju ta bla bla . Aj tvoj otec je dospely . A takto sa jednoducho rozhodol ze ta do toho nechcel zatahovat . Tvoj otec mà len okolo 50r nepotrebuje aby si sa onho dofrcala starat. Keby to potreboval tak by ta zavolal . Este k tomu ty mas psychicke problemy ktore tvoja rodina moze povazovat za vacsi problem ako infarkt. A jednoducho sa rozhodli nerobit z toho big deal. Chapem ze si rozhorcana ze ti zatajili info.. ale nerob z toho zbytocne big deal. Nepotrebuje nikto tvoje vycitky. Skor sa Skus hlbsie zamysliet preco to tak bolo. A prestan sa vnimat ako obet ako poškodena ukrivdena. Skus to akceptovat ako otcovu volbu.