Rodina nemá záujem o starú mamu
Ahojte,neviem,ci cakam radu,alebo pochopenie,no som zufala z toho,ze mam babku,ktora ma 85 rokov,doteraz bola vitalna,ale zhorsil sa jej velmi stav.Jej dcera a syn( moj otec) riesia len seba,svoj program,a o nu sa nestaraju.Babka sa im nikdy nestazuje,hoci ledva chodi,im staci,ze po telefone pocuju,ze je vsetko ok.Ja k nej chodim,aj na nakupy,tak som videla,ze je v zlom stave,zobrala som ju k lekarovi, hladna,od 7.00 do 14.00 s babkou po doktoroch.Doma 2 deti,z prace som vymeskala.A ked som konecne zburcovala babkine deti,tak jej dcera povedala,ze ma do konca augusta dovolenku,ci to nemozem ja vybavit,zobrat si dovolenku,aby som sa postarala o babku,jej mami.Skoro mi oci vypadli.Ako moze takto niekto rozmyslat?Vzdy hodit na niekoho povinnosti.Babka ma psika,tak aspon toho som chcela,nech si zoberu,lebo by babka stale riskovala a chodila s nim von,ona teraz ma zavrate a nesmie chodit tolko po schodoch.Ja som uz vycerpana,ale babky je mi velmi luto,nechat ju tak
Treba zvolať rodinnu radu, ty si videla a zažila babkin stav, videla si čo treba v jej domácnosti.
Pred synom a dcérou to vsetko vybal. A že ocakavas návrhy riešenia. Žiadne take ved porozmýšľame a dáme vedieť. Zaklad je hneď urgentne kroky.cca na týždeň. Kompletne upratať, vyprať, objednat donášku obedov, podeliť odvoz k lekárom. Obedy si babka zvykne, to je iba 1.šok, obec/mesto to robia pre seniorov.
Odvoz autom alebo socialny taxik, taxik.
Ale babka potrebuje aj spoločnosť, takže kazdy deň niekto na návštevu kedy vybaví aj drobne poriadky.
Mozno ma v dome/u susedov čipernu kamarátku kt.by na vašu prosbu prišla ako priatelsky dozor.
Naša suseda tak mala, mame pomohla cez den s hygienou, zobrala ju na prechadzku, zohriala obedn mozete jej aj prispiet €.rano a večer sa uz postarala suseda a vnučka.
A potom podla potreby sa zariadite postupne
Deti su aj podľa zákona povinné sa postarať aj výživné prispievať keď už sme pri tom.
starku museli nakoniec hospitalizovat, psychicky je chudatko zdrvena, dufam,ze ju nedorazi pobyt v nemocnici ☹️ jej dceru dnes najviac trapilo, ze sme so psom a granulami nedoniesli aj misku !!!! 🤦
To ma mrzí, ale už hľadajte riešenie, čo po prepustení. Poznám podobné, keď pacient odmietal "cudziu" pomoc, ale už nechápal, že nedá sa hocikedy vypadnúť dieťaťu z roboty, že má tiež deti. Z dlhodobého hľadiska je potrebné udržateľné riešenie.
Vieš čo, su take pripady, jedna teta si brala 3 mesačne neplatene volno, aby sa chodila starať o mamku z čoho žila neviem, manžel jej nedaval peniaze, bola to obeta, ostatni surodenci čo byvali 10 ,imut od nej odmietli ona 5 hodin cestovala. Ked to už bolo neunosne, našla si vedla svojho baraku starobinec, kde ju vzali a tam ju chodila navštevovať. Nakoniec ju surodenci vydedili...No, ..i tak by to spravila znova, lebo mamu mala rada ako spravna dcera .. čo by trebalo s babkou, ked deti nechcu,... najst jej pri tebe domov, kde ju budeš navštevovať, a ked to nepojde, tie obedy donašky pre seniorov su fajn a študentka na upratovanie 2 hodky si privyrobiť, alebo aj babka musi spraviť kompromis a prijať pomoc. Iná cesta neni, tu musi isť hrdosť bokom, ma 85 to je vek krasny a tešiť sa z každého dňa
Aj ten mestky urad jej prideli opatrovatelku, moja sesternica tak chodi opatrovať seniorov

Je to strasne a strasne smutne...az mi slzy vypadli. Ludia su strasne sebecki, len ja, ja, ja....a mam pocit, ze sa to zhorsuje. Tebe vsetka cest!!!!