Rodina okráda dôchodcov cez telefonáty?
Zdravím vas, su tu dnes celkom zaujímavé temy o pozickach, peniazoch a podobne, tak mi napadla jedna ohladom dochodcov.
Častokrát je počuť o tom, ako dochodca vyhodí tisíce eur z okna a podobne. Lenže hovorí sa o tom, že tie telefonáty su naozaj od niekoho z okolia alebo priamo rodiny. Veď kto cudzí by mal telefónne číslo na dôchodcu a ešte lepšie.. Kto cudzí by vedel akú hotovosť ma dochodca doma? Jasne, ze niekto z rodiny.. to len na margo toho, že rodina je najviac pritom najviac zla sa deje v rodinach
A zamyslela si sa nad tým, že odkiaľ má dôchodkyňa 100 000 ??? Ja osobne nepoznám dôchodkyne, ktoré majú doma taký obnos a nie len doma, ale ani banke. Ak by boli naši dôchodcovia tak bohaty, nebudú v obchode hľadať akcie na potraviny. Či? 🤔
Volali aj našej babke. Oni sa pýtajú štýlom - máte doma nejakú hotovosť? A veľa starkých povie, lebo sa boji, že ich dieťa, vnúča sú naozaj v ohrození...a presne ako tu už niekto písal, dajú im, čo majú doma a ešte "pošlú nejakého pracovníka z nemocnice/polície" ktorý s nimi pôjde do bankomatu a vyberú zvyšok....
@margotka17 určite áno. To je taká mentalita. Moja 80 ročná mama má tiež našetrené, nie síce 100tis ale rádovo desiatky tisíc to sú a otec zrejme tiež, lebo sa mi nedávno sťažovala, že jej dá peniaze len na potraviny a zvyšok dôchodku si necháva a ona ťahá celú domácnosť zo svojho oveľa menšieho dôchodku. Celkovo sa stále sťažuje, akí sú chudobní, ako nemajú, keď tam chodíme tak vždy robím veľký nákup… minule ma dovydierala, že jej odišla pračka, všetko perie ručne a už nevládze… tak som ako dobrá dcéra nabehla a kúpila novú práčku. Nedávno som ju učila robiť so slsp bankingom a keď som zbadala tú sumu, skoro ma otočilo. Ako nevravím, je to moja mama, doprajem jej ale naozaj som sa cítila proste zneužito. A to ešte nevravím, že jedávajú (a aj nám ponúkajú) splesnivené a pokazené jedlo, v štýle “to sa len tuto obkrojí” alebo “to len zvrchu zoberiem a zvyšok je dobrý”… Proste nedoprajú sebe, blízkym, vnúčatám… hlavne že majú “milióny”.
@margotka17 no ver mi, že budú. Niektorí ľudia si pre euro ako sa hovorí, dajú aj do kolena vŕtať a peňazí majú, čo nám ani nesnívalo...😃(poznám osobne, preto som sa vyjadrila)
@deninka233 presne tak, viem, o čom vravíš. Moja mama je síce pravý opak, ako píšeš, ale poznám veľa takých dôchodcov.

Urcite sú to organizovane skupiny. Ale kolegyninej mame sa nedávno stalo, že jej zavolali a veľmi presne vedeli, že jej dalsia dcéra žije a pracuje v zahraničí a povedali jej, že v tom konkrétnom meste zrazila dieťa. Aj vedeli, akú sumu ma doma. Potom keď sme sa o tom v praci rozprávali, kolegyňa tiež premýšľala, či to nemôže byt niekto z okolia, kto jej mamu pozná, s kým sa rozprávala už predtym. Kolegyňa to nahlasovala hneď na policiu a povedali jej, že v našom kraji je už v ten den ôsma… takze ja sa skôr priklanam k možnosti, že títo ľudia vytiahnu nejake informácie hneď na začiatku a potom tých dôverčivých seniorov tak dokazu zblbnut, že už nevedia, čo im na začiatku povedali. Že to je proste hop alebo trop. Ak im vyjde z 50 telefonátov čo i len dva tri a získajú povedzme 50-tisíc, tak stále sa im to “oplati” riskovať a tipovať, či seniori maju syna alebo dceru a od toho vymysliet už další príbeh, ktorým ľahko dôverčivého človeka oklamú.