icon

Rodina si z nášho domu robí sklad

25. aug 2025

Pred vyše rokom sme sa presťahovali z bytu do nášho vysnívaného domčeka… najprv to začalo nevinne, odložili si k nám do garáže, na pobalí zopár veci ktoré neopouživájú tak často… ok beriem, veď v byte sme si pomaly ani my nemali kde dať veci 🙂 potom nám domov začali znášať kvety, sošky a iné lapače prachov ktoré pred tým mali vo svojich príbytkoch… ok, beriem aj kvet… ale už toho začalo byť príliš, čo sa im nehodí tak to znášajú všetko sem, ja mám doma plno škaredých kvetov, kopu veci na povale, staré pneumatiky ktoré už nepoužívajú !!! Staré obliečky a neviem čo všetko…. Ako týchto ľudí (rodinu) slušne odbiť? Či mám nadrzovku vyhodiť všetky kvety ktoré sa mi do interiéru nehodia? Podotýkam že to niesu drobné fialky ale veľké kvety typu monstera, fikus atď… vždy povedia že veď aby to oživilo ale ja to reálne nemám kde dávať, batoľa sa mi v zemine hrabe, sada na to prach a zavadzia to…
Nechcem byt neslušná ale už mi ti vadí. Proste bez opýtania prídu s naloženým autom a ešte mi v domácnosti robia bordel… a ešte si idú aj vyberať čo kde bude, toto alebo toto nebude na povale ale v garáži! A naopak

anonym_d3ff0a
25. aug 2025

@anonym_autor zlé bolo už tvoje prvotné nastavenie - aké ok, beriem? Nie a dosť. Nie si povinn vysvetľovať prečo.

sevrin
25. aug 2025
@glade22

To nemyslíš vážne! Čo si nesvojpravna?

@glade22 no že ťa prekvapuje takáto téma na modrom koníkovi 😅

laurinka27
25. aug 2025

Ja sa povazujem za neasertivnu, ale je pre mna nepredstavitelne, ze by som toto dovolila 🤣 ty si snad najvyssi level people pleasera

"a ešte si idú aj vyberať čo kde bude, toto alebo toto nebude na povale ale v garáži!" 😳😳😳

anonym_d3ff0a
25. aug 2025
@laurinka27

Ja sa povazujem za neasertivnu, ale je pre mna nepredstavitelne, ze by som toto dovolila 🤣 ty si snad najvyssi level people pleasera

"a ešte si idú aj vyberať čo kde bude, toto alebo toto nebude na povale ale v garáži!" 😳😳😳

@laurinka27 tiež sa mi to nezdá reálne. Snažím sa predsaviť si to, že príde niekto s naloženým autom. No pošlem ho na zberný dvor. Chápem, že je v malom byte málo miesta, aj ja som kedysi žila s jedným dieťaťom v dvojizbovom, kým sme postavili, ale to nie je môj problém.

ivanakal
25. aug 2025

Ja som to tiez takto riesila. So starym gaucom, stolikom a neviem cim. Zavolala som, ze zavadzia, ci to mozem vyhodit, alebo si pridu pre to. Zacali, ze to nemaju kde dat, tak reku ok, vyhodim to... A ked zacali hundrat, zopakovala som to a nakoniec aj vyhodila. Informovala som ich, upozornila. Urob to tak aj ty, a nevyhovaraj sa. Dokym to dovolis, tak to budu robit.

bosorkabb
25. aug 2025

Pekne všetkým oznámiť že do určitého dátumu buď si pre veci prídu alebo ich darujes/ vyhodis niekomu a už si neprajes aby ktokoľvek čokoľvek doniesol na odloženie. Nech si nájdu sklad,platia ho a tam si môžu nosiť čo chcú.

colsami
25. aug 2025

Prepac ale je to trochu dost aj vasa chyba. Ja si naozaj neviem predstavit tu absurdnu situaciu ze nam niekto nieco do domu zvaza. A keby aj doniesol, tak poviem "dakujem, nechcem to." Je uplne jedno aka rodina. Tvoja? Im povedz. Manzelova? Nech povie on, ak s tym mas problem. Zavadzaju Ti tam stare pneumatiky? Akoze ja si fakt neviem predstavit, ze tam toto zavadzia a ze by ich moj manzel na druhy den nenalozil do auta a nezbavil sa ich, pokial by na jeho tel.vyzvu odniest si ich nereagovali.

Ale akoze nepovedat normalne, slusne ich s tym poslat prec a potom s tym zakladat temu na MK, mi tiez nepride uplne v norme.

karolinakr
25. aug 2025

tak sošky a lapače prachu len cez moju mŕtvolu

karolinakr
25. aug 2025
@ivanakal

Ja som to tiez takto riesila. So starym gaucom, stolikom a neviem cim. Zavolala som, ze zavadzia, ci to mozem vyhodit, alebo si pridu pre to. Zacali, ze to nemaju kde dat, tak reku ok, vyhodim to... A ked zacali hundrat, zopakovala som to a nakoniec aj vyhodila. Informovala som ich, upozornila. Urob to tak aj ty, a nevyhovaraj sa. Dokym to dovolis, tak to budu robit.

@ivanakal začali hundrať 🙂

karolinakr
25. aug 2025

keby to chceli dat do garaže alebo skladu, tak to pochopím, ale po dome rozťahujú haraburdy? a načo to skladuju u teba? ak sa nevieš vzopriet, su sklady, kde mesačne za 100€ možeš skladovat veci

anonym_82f98b
25. aug 2025

@anonym_autor Že bez opýtania prídu s naloženým autom. Tak rovno im poviem: Ani to nevykladajte. Ty nie si zberný dvor. Nechápem, oni tie veci začnú z auta vykladať a nosiť ti dnu? Proste nevstúpite dnu s tými vecami a hotovo.

anonym_78d2fd
25. aug 2025

Ale veď zavolaj ze ides vyhadzovat veci, posledná sanca si ich zobrať naspat, zahtra budú v smetiaku. Ahojte

natalka13
25. aug 2025

Ja som slusne vlastnemu dietatu "vyhodila" veci. Niesom sklad.
Jedine co som ochotna skladovat su veci ktore realne vyuziva - lyze, stan spacak...

llucciaa
25. aug 2025

ako toto mozes tolerovat? toto je moc, v zivote by som to nedovolila, vies si predstavit, ze niekomu by si ty toto robila? ved to je cez.

gribka1
25. aug 2025

To vážne si to dovolila od začiatku? 🤣 Aj keby som mala 10 garáži, žiadne cudzie rárohy by v nich neboli. Každému povedz, že nech si vezmú, čo chcú, ostatné vyhoď. Ani by ma srdce nebolelo.

xsuzannex
25. aug 2025

Pokial nie si schopna povedat Nie, tak na fb su rozne darovacie skupiny kde to mozes posunut dalej. Pripadne poloz ku kontajneru, niekto zuzitkuje..

eeffka
25. aug 2025

@anonym_autor mne tak rodina chcela nalifrovat veci po detoch, 3 obrovske ikea tasky, topanky nevhodne uz ani do osady, ako doniesli tak som im ich podala ked odchadzali... viac nic nepriniesli
Normalne by som zavolala nech si pridu do 10dni po veci inak letia do kosa, a cez moje dvere by nepresla ani servitka

anonym_c7123f
25. aug 2025

Zavolaj im teraz večer že nech si to zajtra prídu zobrať tie veci , ak nie tak v stredu všetko vyhodis do kontajnera. Veď ty nie si zberný dvor 😁

alickapusinka
25. aug 2025

Ked im to povieš a bude sa to diať dalej objednala by som veľky kontajner alebo odniesla všetko na smetisko.A urobila taký krik cirkus že viac by mi do domu nič nepriniesli.Načo čakáš vidia že si ticho tak to nosia či kedy to povieš ked už si nebudete mať kde sadnuť a najesť sa.Toto treba razne stopnuť ináč sa utopiš v starých haraburdách.

alickapusinka
25. aug 2025

a tvoj muž to toleruje

rozculena
25. aug 2025

ja neverím,že toto je reálne,neviem si to predstaviť,že ako to prebieha,oni prídu,ty otvoríš dvere a oni začnú vykladať z auta? A ty tam stojíš ako puk,kukáš a necháš ich?
OP ti ešte neodobrali?

autor
25. aug 2025

Dakujem za reakcie a presne aj toto som čakal. Ja viem, že vám prídem že som nesvojprávna a neviem aká aj s manželom… začalo to nevinne, chceli sme pomôcť nech si rodina má kde odložiť veci, veď predsa sme aj my mali maličký byt a nezmestili sme sa (veci sme tak či tak pekne vyhadzovali). Lenže či spravíte keď prídete domov, a nájdete svorku na záhrade ako si presádza kvety a že to sa mne zíde do spálne? 😂 akože ja teraz už vravím nie, ďakujem, ale čo s tým zbytkom? Napríklad také pneumatiky nevyhodím len tak. Už aj manžel hovorí že my nie sme sklad ale oni nás akurát vysmejú… neberú nás vážne a nevieme čo mame robiť . Naozaj objednať kontajner a vyhodiť to?

autor
25. aug 2025

Ale proste všetko, nešli sme do novostavby alebo kúpili sme starší domček zrekonštruovaný… proste všetko čo tu bolo tak reči že nechaj tak, nevyhadzuj to sa zíde a neviem čo… povodní majitelia čo tu mali veci a neprišli si po ne do roka tak už leteli do kontajnera… naša rodina sú zberači a ja to nedávam.

som_realistka
25. aug 2025

V smejú Váš? No musíte byť nie asertívne ale zrkadlí ich, keď prídu, neotvorí bránu a poslať preč, však to nevylozia na chodník. A ak by boli tak drží tak chytiť telefón, začať natáča a povedať, že zavoláte políciu lebo robia z ulice skládku. Na hrubé vrece hrubá záplata.

laurinka27
25. aug 2025

Tak toto mení situáciu, keď oni si dokonca môžu prísť do vášho domu kedy sa im zachce, aj keď nie ste doma 😂 mňa by kleplo od nervov

rozculena
25. aug 2025
@anonym_autor

Dakujem za reakcie a presne aj toto som čakal. Ja viem, že vám prídem že som nesvojprávna a neviem aká aj s manželom… začalo to nevinne, chceli sme pomôcť nech si rodina má kde odložiť veci, veď predsa sme aj my mali maličký byt a nezmestili sme sa (veci sme tak či tak pekne vyhadzovali). Lenže či spravíte keď prídete domov, a nájdete svorku na záhrade ako si presádza kvety a že to sa mne zíde do spálne? 😂 akože ja teraz už vravím nie, ďakujem, ale čo s tým zbytkom? Napríklad také pneumatiky nevyhodím len tak. Už aj manžel hovorí že my nie sme sklad ale oni nás akurát vysmejú… neberú nás vážne a nevieme čo mame robiť . Naozaj objednať kontajner a vyhodiť to?

@anonym_autor vy nemáte plot,keď len tak hocikto príde k vám do záhrady a začne tam niečo robiť?

anonym_15d88b
25. aug 2025

Povedala by som že upratujete garáž, vykladate veci ktoré nepoužívate a idete vyhodiť a sú medzi nimi aj veci čo priniesli oni. Nepoužívajú to tak to idete vyhadzovať. Vyniesla by som tam aj veci zvnútra z domu čo tam mať nechceš, kvety sošky hocičo, že nemáš pre to miesto. Kto chce nech si príde povyberat čo si chcú vziať a ostatné idete zaviezť do kontajnera. A o mesiac zasa poval napr. A keď poznašaju aj nabudúce tak už im nedovoliť NIČ

autor
25. aug 2025
@laurinka27

Tak toto mení situáciu, keď oni si dokonca môžu prísť do vášho domu kedy sa im zachce, aj keď nie ste doma 😂 mňa by kleplo od nervov

@laurinka27 okolie ešte nemáme poriadne porobené, teraz sa robí plot okolo domu a bude aj nová brána. Teraz sa branicka aj brána do domu dá otvor Lot jednoducho čiže to nerešpektujú vôbec. Minule som bola s deťmi von tak už boli telefonáty od svokry že si mame ísť láskavo zavrieť psa nech môže ísť dnu, lebo sa s druhým vnúčatami chce ísť k nám domov hrať s našimi deťmi… spoľahnite videla autá parkovať tak sa musela nanominovať.. ale to nie len svokra

autor
25. aug 2025
@rozculena

@anonym_autor vy nemáte plot,keď len tak hocikto príde k vám do záhrady a začne tam niečo robiť?

@rozculena veľká brána aj branicka sa dá jednoducho otvoriť - okolie sa momentálne cele prerába čiže je ľahko sa dostať na pozemok

anonym_0daba8
25. aug 2025

@anonym_autor vyhod to..bodka