Rodina si z nášho domu robí sklad
Pred vyše rokom sme sa presťahovali z bytu do nášho vysnívaného domčeka… najprv to začalo nevinne, odložili si k nám do garáže, na pobalí zopár veci ktoré neopouživájú tak často… ok beriem, veď v byte sme si pomaly ani my nemali kde dať veci 🙂 potom nám domov začali znášať kvety, sošky a iné lapače prachov ktoré pred tým mali vo svojich príbytkoch… ok, beriem aj kvet… ale už toho začalo byť príliš, čo sa im nehodí tak to znášajú všetko sem, ja mám doma plno škaredých kvetov, kopu veci na povale, staré pneumatiky ktoré už nepoužívajú !!! Staré obliečky a neviem čo všetko…. Ako týchto ľudí (rodinu) slušne odbiť? Či mám nadrzovku vyhodiť všetky kvety ktoré sa mi do interiéru nehodia? Podotýkam že to niesu drobné fialky ale veľké kvety typu monstera, fikus atď… vždy povedia že veď aby to oživilo ale ja to reálne nemám kde dávať, batoľa sa mi v zemine hrabe, sada na to prach a zavadzia to…
Nechcem byt neslušná ale už mi ti vadí. Proste bez opýtania prídu s naloženým autom a ešte mi v domácnosti robia bordel… a ešte si idú aj vyberať čo kde bude, toto alebo toto nebude na povale ale v garáži! A naopak
Ja neznašam kvety. Nepolievam ich ,takže keď vyschnu letia do koša..😅
Tak toto mení situáciu, keď oni si dokonca môžu prísť do vášho domu kedy sa im zachce, aj keď nie ste doma 😂 mňa by kleplo od nervov
@laurinka27 ..ja aj muz sme sa mali moznost dostat k domu, ktory by sme mali moznost kupit za velmi vyhodnu cenu a aj stav domu velmi slusny, ale jedno velke ale!!! Presne toto iste by sa mi dialo ako autorke, ze urcity clenovia rodiny by si tam chodili ako "domov" hocikedy.. na zahrade by sa mi dialo to iste, ze bez mojho vedomia by sa tam dialo "hocico" a mohla by som sa aj na mihalnice postavit, nepomohlo by mi to.. zdravie a nervy mam len jedny takze razne som takuto ponuku s muzom odmietla.. Moja vlastna mama nema kluce od nasho bytu a to vychadzeme nadstandartne dobre, takze toto co pise autorka ja by som tie veci normalne zapalila od nervov a poslala vsetkych "znasacov" a hockoho by som nasla v dome ci na dvore do takej p...i, ze by zaleteli do teplych krajin..
@laurinka27 ..ja aj muz sme sa mali moznost dostat k domu, ktory by sme mali moznost kupit za velmi vyhodnu cenu a aj stav domu velmi slusny, ale jedno velke ale!!! Presne toto iste by sa mi dialo ako autorke, ze urcity clenovia rodiny by si tam chodili ako "domov" hocikedy.. na zahrade by sa mi dialo to iste, ze bez mojho vedomia by sa tam dialo "hocico" a mohla by som sa aj na mihalnice postavit, nepomohlo by mi to.. zdravie a nervy mam len jedny takze razne som takuto ponuku s muzom odmietla.. Moja vlastna mama nema kluce od nasho bytu a to vychadzeme nadstandartne dobre, takze toto co pise autorka ja by som tie veci normalne zapalila od nervov a poslala vsetkych "znasacov" a hockoho by som nasla v dome ci na dvore do takej p...i, ze by zaleteli do teplych krajin..
@anonym_cb9577 ako by sa vám to mohlo diať však zamknem bránu a nik sa dnu nedostane
@anonym_cb9577 ako by sa vám to mohlo diať však zamknem bránu a nik sa dnu nedostane
@minenkaa ..dom je stavany v takej "zastavbe" kde su take nizke branicky z prednej strany, ako dalo by sa to zmenit ale na to by sme potrebovali cas (projekt aby to nejak ladilo) a dalsie peniaze.. tam nikto ani psov na zahrade nema.. takze do toho casu by si kludne poza moj chrbat (aj napriek kameram) z rodiny chodil ako domov na dennej baze..
@minenkaa ..dom je stavany v takej "zastavbe" kde su take nizke branicky z prednej strany, ako dalo by sa to zmenit ale na to by sme potrebovali cas (projekt aby to nejak ladilo) a dalsie peniaze.. tam nikto ani psov na zahrade nema.. takze do toho casu by si kludne poza moj chrbat (aj napriek kameram) z rodiny chodil ako domov na dennej baze..
@anonym_cb9577 tak to ano,toto musí byt otrasná takéto nerešpektovanie
@anonym_cb9577 akoze PRESKOCIA tie branicky?
@anonym_cb9577 akoze PRESKOCIA tie branicky?
@minenkaa ..tak to mas tak ked niekto zije este v "sponenkom optimizme" a kedysi tam zil alebo chodil na prazdniny, sviatky a mysli si ze moze stale, kedze by dom ostal v "rodine" tak v tom problem nevidi.. Ja bez ohlasenia dopredu nejdem ani za vlastnym surodencom ani za mamou ci otcom, zavolat a slusne sa opytat ze mam cestu a pridem ak ste doma je to najmenej..
@simca06022011 ..je to radova zastavba este z cias komunizmu, sice vsetko dom prerobene, zahrada a ploty by sa museli dat opravovat a ano z prednej casti domu je len taka mini branicka ktoru kludne prekrocis, staci ze ohnes nohu v kolene.. a ano aby ste si nemysleli, vyhodna cena znamenala asi cca max 15% dolu oproti cene na posudku, takze v konecnom dosledku aj tak nie nejaka "vyhra" a este tento "bonus" v podobe, ze ved to sme tu my sadali, urobili, (tak si prideme okopat, pooberat urodu) este toto si nechame u Vas a podobne.. no to isto ani omylom..
@minenkaa ..tak to mas tak ked niekto zije este v "sponenkom optimizme" a kedysi tam zil alebo chodil na prazdniny, sviatky a mysli si ze moze stale, kedze by dom ostal v "rodine" tak v tom problem nevidi.. Ja bez ohlasenia dopredu nejdem ani za vlastnym surodencom ani za mamou ci otcom, zavolat a slusne sa opytat ze mam cestu a pridem ak ste doma je to najmenej..
@simca06022011 ..je to radova zastavba este z cias komunizmu, sice vsetko dom prerobene, zahrada a ploty by sa museli dat opravovat a ano z prednej casti domu je len taka mini branicka ktoru kludne prekrocis, staci ze ohnes nohu v kolene.. a ano aby ste si nemysleli, vyhodna cena znamenala asi cca max 15% dolu oproti cene na posudku, takze v konecnom dosledku aj tak nie nejaka "vyhra" a este tento "bonus" v podobe, ze ved to sme tu my sadali, urobili, (tak si prideme okopat, pooberat urodu) este toto si nechame u Vas a podobne.. no to isto ani omylom..
@anonym_cb9577 raz by mi niekto vošiel do domu a čo však som tam chodil,už by nechodil
@anonym_cb9577 No ide jesen... rozhlasite, ze veci pobrat, co ostane jarne upratovanie sa o to postara a poleti to, na jar nic sadit a robit nebudu = lebo si to nezelate. Slak by ma trafil, zbuchali by sme tam kludne aj dreveny plot z palietovych dosiek, ale nik by mi po dvore a dome nebehal. Ja teda som nevidela radovu zastavbu, kde by sa dalo dostat do zahrady... vsetky boli tak, ze predok bol dostupny, nie vsetky maju teda plot, ale do zadu za dom sa dalo dosatt jedine cez dom... preto mi to nejde do hlavy, do domu a na dvor nosit veci bez dovolenia.
@anonym_autor ak si z okolia Žiliny, kľudne si nejakú kvet rada vezmem....
@anonym_cb9577 raz by mi niekto vošiel do domu a čo však som tam chodil,už by nechodil
@minenkaa keby som vedela, kde byvaš, dam ti na rohož fikusy
@macamata tu sa už netreba vyhovárať na dieťa a vysvetľovať im že to, alebo tamto... Je to ich dom, ona sa nemusí nikomu spovedať a chodiť okolo nich po špičkách. Je to jej dom, nechce to a hotovo!
@zoe111 A robiť peklo v rodine? Tu sa to ľahko píše ale žiť to je iné. Treba taktika a mierna. lož. Nie klamať nieje pekné ale pohnevať sa s rodinou tiež nieje dobré( tobôž nie so svokrou!!!) Pretože syn skôr matke za pravdu dá. Pozná ho od malička a tak ho zmanipuluje,že ani nebude vedieť čí je. Presviedčať nejdem( je to zbytočné) Sýty hladnému neverí. Takže ja som poradila ako najlepšie som vedela a ďalej sa ma to netýka. Inak prajem všetko dobré.
Vymeniť kľúče!!!
@zoe111 A robiť peklo v rodine? Tu sa to ľahko píše ale žiť to je iné. Treba taktika a mierna. lož. Nie klamať nieje pekné ale pohnevať sa s rodinou tiež nieje dobré( tobôž nie so svokrou!!!) Pretože syn skôr matke za pravdu dá. Pozná ho od malička a tak ho zmanipuluje,že ani nebude vedieť čí je. Presviedčať nejdem( je to zbytočné) Sýty hladnému neverí. Takže ja som poradila ako najlepšie som vedela a ďalej sa ma to netýka. Inak prajem všetko dobré.
@macamata muz da matke za pravdu? Tak ju tie carachy dám na kopu a nech sa on o to postará a aj o znasanie smeti do domu. Kludne dostane chlapec vlastnú izbu a tam bude bývať aj s vecičkami. Toto nie je konflikt "škaredo sa na mňa pozrela", tu realne obťažujú ľudia domácnosť.
Povedať, že máš dieťa a nepotrebuješ ďalšie nepotrebné veci do domu, kvety dať preč z dosahu detí, kým sú malé a pod. Normálne odmietnuť, že už bolo toho dosť...
@anonym_autor Ved im normalne povedz "Pocuj Hanka, uz to nemam kde davat. Nenos mi to sem"
@beata_k lebo inak to budem musiet vyhodit... a hotovo 😜🙈
@anonym_cb9577 No ide jesen... rozhlasite, ze veci pobrat, co ostane jarne upratovanie sa o to postara a poleti to, na jar nic sadit a robit nebudu = lebo si to nezelate. Slak by ma trafil, zbuchali by sme tam kludne aj dreveny plot z palietovych dosiek, ale nik by mi po dvore a dome nebehal. Ja teda som nevidela radovu zastavbu, kde by sa dalo dostat do zahrady... vsetky boli tak, ze predok bol dostupny, nie vsetky maju teda plot, ale do zadu za dom sa dalo dosatt jedine cez dom... preto mi to nejde do hlavy, do domu a na dvor nosit veci bez dovolenia.
@simca06022011 ..my sme do toho domu nesli, slusne sme to odmietli, preto istym sposobom viem pochopit autorku "ved sme rodina, tak aky problem?" Ten dom vlastny niekto uplne cudzi, takze aj po vyse 7 rokoch pocuvam, ze ako sme tam mohli byvat my (ja a muz) a ako by to bolo fajn pre vsetkych, ze vsak by mi zo zahradkov pomahali, mohlo byt kopec miesta na veci atd, atd.. nech by som urobila/li cokolvek s muzom nezbavili by sme sa rodinnych prislusnikov, ktori by to samozrejme ako inak furt boli, "ved mi to v dobrom myslime".. no ho... ach, ja mam rada svoje sukromie a pokoj.. sice som v byte a dom je dom ale za toto by mi to absolutne nestalo.. a autorka, drzim ti palce, proste to vyhadz zakaz a bodka.. a ze budes za tu zlu? Nech, chapem ta pred par rokmi by som nebola taka "husta" preto mi dom za to nestal, teraz aj takuto debatu zmetiem zo stola v sekunde, ze skoda ze tam nebyvame my..
Normálne žasnem aké témy sa tu niekedy zakladajú😳 prísť sa sem opýtať ako ich odbiť😳 fakt ti máme nadiktovať vety? Ľudia si už bez toho koňa ani...
@anonym_autor šak im slušne povedz, že ti vadia haraburdy a ak ich nemajú kde dať, tak nech si prenajmu sklad. Aj my máme prenajatý na nepotrebné veci, lebo do garáže patrí auto a pivnicu nemáme.
Asi ten byt nie je tvoj ,ale ich i,nak tomu nerozumiem
@anonym_autor všetko im vyhoď a zatrhni aby dačo doniesli !!!

@anonym_autor normálne vyhádž, čo uznáš za vhodné. Začni sa správať ako dospelá 😏