icon

Rodina v pravom zmysle

natynka128
3. aug 2012

Ahojte baby, jedna podobná diskusia tu už bola, ale chcela by som sa teraz opýtať konkrétnu otázku - tie žienky, čo ste so svojim partnerom dlho alebo máte ešte aj bábo k tomu a ste slobodné, pričom partnera máte, necítite sa divne sama kvôli sebe, že akoby ste neboli rodina v pravom slova zmysle a tak isto aj v postavení Vy a jeho rodina? Lebo len zisťujem, či som divná alebo nás je viac 🙂. Vďaka za Vaše postrehy.

sissy27
3. aug 2012

@natynka128 nie, necítim sa čudne 🙂 asi preto, že fungujeme ako rodina, že aj jeho rodičia ma prijali aj s mojou dcérou z predchádzajúceho vzťahu úplne v pohode - a toto si veľmi vážim, lebo to je v povahe, v srdci a nie v papieri - tieto veci by neprišli s papierom, verejným sľubom, či iným podobným aktom. Netvrdím, že sa nikdy nechcem vydávať, aj sa o tom bežne bavíme, že áno, raz by sme tú svadbu chceli, aj prstene máme vybraté, keby náhodou nám to prišlo ako neodkladná záležitosť 😀 ale skrátka nie je to priorita ani pre jedného z nás. Ak to má fungovať, tak to bude aj bez papiera a keď je to naprd, tak to papier nezlepí, iba skomplikuje.

mandragora22
3. aug 2012

@korenbaba skutocne sa vyjadrujes pod uroven 😒

mandragora22
3. aug 2012

@sissy27 pocas svojej "zivotnej praxe" som sa stretla s mnohymi muzmi, ktori ospevovali svoju rodinu. a potom, ked si vypili (firemne akcie), tak ma takmer pretiahli ocami aj slovami. podla mna pod uroven. fuj, vzdy som nenavidela chlapov, ktori sa na manzelov a otcov iba hraju. presne ako pises, manzelstvo nikomu nezaruci ani uctu, ani vernost... zial. keby ano, hned sa vydam po druhy krat 🙂

titkovamiriam
3. aug 2012

@mandragora22 my hovor -pracujem v mužskom kolektíve 😠

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam hm, su to svine 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja nikdy nezabudnem na jeden obrazok z mojho osobneho zivota. ja, 16-rocna, nevinna dievcina so stihlou postavou a nadhernymi vlasmi, ktora v tomto veku skutocne ani nevedela, co je to chlap...... bola som u ortopeda a dlho sa cakalo, preplnena cakaren... a v tej cakarni rodinka. mlada. zena - pekna, mlada, dietatko, ani nie rok "stare" a manzel alebo priatel? v tom obdobi predpokladam, ze manzel... bolo to uz davno, ach-jaj 😀 a ten debil zo mna nesiel spustit po cely cas oci... vies, ako sa mi hnusil? vedla neho pekna pravdepodobne manzelka a uzasne dietatko a on sustavne na mna cumel!!! normalne mi bol na grcanie, som bola rada, ked som zmizla do ambulancie, ze som ho nemusela mat pred ocami!!! takze aj taki su chlapi! a bohvie, kolki z nich su veriaci.... to bez urazky prosim... to len pre zienky, ktore si myslia, ze ked ich chlap chodieva do kostola, ze je svaty ako panbozko, mile damy, budte ostrazite, nemusi to tak byt! ☹ 😠

sissy27
3. aug 2012

@mandragora22 asi tak nejak 😉

titkovamiriam
3. aug 2012

@mandragora22 nevera asi prejde okolo kazdej druhej rodiny či už zo strany muža či ženy,niekedy to nevedia roky ,niekedy nikdy.Ono je ale fakt hnus ak za sexom chodi na vypadovky a doma krasna žena deti....,alebo klasika že ma muž dva mobily jeden pre manželstvo a druhy na frajerky....a mnozstvo dalsich inych veci,ktore sa samozrejme mozu stat aj vo vztahu na divoko-ale ako hovorim ja na to staci povedat,,zbal si tie dva kufre s ktorymi si prisiel a chod!!!,, 😲

eeffka
3. aug 2012

Slobodná žena s dieťaťom nikdy nevydata a neovdovena je proste "prespanka". A toto hovorí akože s láskou moj kamos matke jeho 2 deti. Ona uz zvyknuta ja by som ho zabila.
Ja som stará konzerva,najprv svadba potom deti. V určitom veku je lepsie byt vdovou ako slobodnou matkou alebo družkou,to uz je čo za status.... Taka ako polotehotna. Sobáš na urade trva 30 min a ani neviem ci nieco stoji,takze chápem ze chceš byť vydatá. Mu to povedz ze chceš,mozno budes milo prekvapena,ak ta zrusi hmm no ja by som sa zacala chystat na to ze to nemyslí vazne.

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam ano, suhlasim, je to tak a zial, ako nastupila "era internetu", tak sa to vyrazne znasobilo, mam na mysli tie klamstva a nevery... aj preto dnes tie manzelstva nevydrzia mnohe... kedysi? nebolo mobilov, nebolo teletextu, nebolo internetu, nebolo nicoho, co by "drazdilo" a tak samozrejme, manzelstva vydrzali. mozno sem-tam niekto z nich zahol, ale akosi sa to ututlalo a fungovalo sa dalej.. ale dnes? tieto technicke vymozenosti bohuzial povacsinou priam lakaju na taketo zle chodnicky a potom sa cudujeme, ze uz nie sme pre manzela to prave orechove, ze? ja mam otvoreny "ucet" na azete len a len kvoli bazaru, lebo tu je to bieda a nechapem, ale absolutne sa nezapajam do diskusii, iba ak kvoli bazaru, pre nic ine a keby si videla, kolko debilov ma uz oslovilo na sex??????!!!!!!!! proste mi je z toho akosi nanic 😝 😝 😝 😝

mandragora22
3. aug 2012

@eeffka tak potom co som ja? uz raz vydata sice v minulosti...... potom rozvedena...... a teraz mam dieta ale s inym??? 😀 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
3. aug 2012

@eeffka

ma napadlo iba toto: Nemaš chlopa, nemaš pravdy Johan .... jooooj cholem netaraj Jozefko. 😉

titkovamiriam
3. aug 2012

@mandragora22 sme prespanky nech sa na to pozeras ako chces 😀 😀 😀

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam ano, tiez mi to pripada, akoby len "vydata" zena bola ta, co vystudovala vysoku skolu a pojedla vsetku mudrost sveta 😉

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam jej,,,, aj ty si? 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
3. aug 2012

@mandragora22 ja by som sa este aj raz prespala keby som už taka stara nebola,si uz pockam na vnuča 🙂 ,ktore z velkou pravdepodobnostou bude tiež prespančiatko 😀 😉

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam inak, vies co je sranda? ze pred cca 6 rokmi.... este stale zamilovana, aj on zamilovany, akosi sa nevykrystalizovali problemy s jeho matkou a inymi debilnymi ludmi z jeho blizkej rodiny..... normalne som si vedela predstavit, ze si ho vezmem!!!!!!!!!!!!!!! akoze stastna ako blcha, atd atd... pred 3 rokmi, tehotna, este stale som verila, ze budem prenho ja, alebo aspon dieta prvorade...... dnes? som STASTNA, ze som sa nevydala. lezie mi krkom aj s "jeho" nazormi, ktore kopiruje od svojej matere, kolkokrat si volaju a v podstate to vnimam na rozchod, aj ked sa tomu uz vyse roka branim prave kvoli malej.... zial, situacia sa vyostruje z mnohych pricin a som rada, ze som slobodna, ze nie som vydata, bude to pre vsetkych jednoduchsie. aspon zo psychologickeho hladiska, ked uz nie z materialneho 😉

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam mne sa uz prespat nechce, mam velmi narocne dieta a bojim sa, zeby druhe bolo rovnake 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jedno stastie, ze aspon v noci spi, preto som tu 😉 odpocivam v pokoji 🙂

eeffka
3. aug 2012

@mandragora22
@titkovamiriam
Vy ste uz na poriadku,rozvedene 🙂 moje kamosky slobodne detne aj rozvedene s dlhoročným partnerom stale dorazim argumentom, na otázku ,ze čo zo svadby Budu mať, ze vdovský dochodok 🙂

titkovamiriam
3. aug 2012

@eeffka toho sa bojim najmenej ked pojdeme do dochodku my už žiadne aj tak nebudu-bud budeme robit do smrti,alebo sa mozno postaraju deti a v najhorsom nas supnu do starobinca....

mandragora22
3. aug 2012

@eeffka vdovsky dochodok nemusi byt na zahodenie, znie to sice hrozne, ale uz boli situacie, ze aj ked nie som vydata, rozmyslala som nad tym, co by som asi tak podedila prostrednictvom dcery? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sproste, ale uprimne 😉

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam ja chcem ist do domova dochodcov. budem tam cmulat bezzubymi ustami so svojimi rovesnikmi a spominat na stare zlate casy 😀 😀 😀 😀 ale nie, nie... chcem byt vitalna, plna zivota a vo "svojom" bydle, ak mam byt chora a nevladna, potom radsej nech uz nie som 🙂

titkovamiriam
3. aug 2012

@mandragora22 do prdele moj ex je už bezdak ,z neho nemaju nic ani jeho deti nieto ja 😠

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam ajajajajaaaaaj, to je ta horsia cast pribehu 😀 😠 esteze nechce on od teba nic, lebo dnes su cudne zakony, do prdele s nimi, ze este aj chlapa musis zivit, ked on nema robotu a rozvedies sa s nim, no videl toto svet? ktora sikovna baba by sa chcela vydavat, ked vidi aj toto riziko, ze?

mandragora22
3. aug 2012

@titkovamiriam idem asi spat, vsetky dobre zienky verne a úslužné svojmu manzelovi, uz davno spia, len ja tu strasim, kym ten "moj" vedla chrape ako pila 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dobru noc!

titkovamiriam
3. aug 2012

@mandragora22 veru niekedy ked tu citam osudy žien ,ktore su sami s detmi,v hmotnej nudzi,ziju tam kde nieje praca a este ich sikanuje niaky ožran,sudy,policia...je mi z toho zle 😠 .Clovek ma tak kratky život a rychlo uleti,zažije samozrejme aj krasne chvile ale mnoho smutnych-ja som mala tak na prd rok pred 4 rokmi-najprv mi v praci umrel pred ocami kolega,potom na stanovacke synovi kamarat a na to kamoska pri porode....no uplna depka a este sa hadat o tom ci byt vydaty,slobodny ,ci žit nadivoko-uplne je to jedno len nech sme zdraví a stastní.
Tragedia je že je vela neštatsnych a zavistlivych ludi pre ktorych nieje dobre nič nech by to bolo akokolvek.

titkovamiriam
3. aug 2012

@mandragora22 bru idem aj ja 😉

liz_lemon
4. aug 2012

@korenbaba hadam mi nechces povedat, ze ked su ludia zosobaseni, ma to nejaky vplyv na trvanie vztahu
preco je potom 50% rozvodovost?
netvrdim, ze muz ma pocit slobody bez manzelstva, ale rozhodne sa citi lepsie, ako keby som mu denno denne pistala okolo usi, kedy konecne bude svadba...ja som sama svadbu nikdy nespomenula, moj partner s tym prisiel ako prvy, ale po rozhovore na tuto temu sme usudili, ze naco
ono je to predovsetkym aj o nejakom sebavedomi zeny, pretoze ja sa nemusim strachovat, ci ma ten moj opusti, prosto viem, ze preco sme spolu aj ked nie sme zobrati, ale drviva vacsina zien si sobasom chce len poistit vztah, muza aby ju neopustil, lebo si neveria, a to je smutne, lebo takto muza doslova nanutia do svadby, a potom sa divia, ze je z toho rozvod
ja to nechapem, ked baby po 2-3 rokoch vztahu uz stresuju, kedy bude svadba, citia sa menejcenne, muz hned vie, ze sa za nim doslova trasu, a potom niet divu, ze si taku zenu nevazia
toto bolo na margo zien, ktore sa chcu silou mocou vydat, nie na vsetky vydate zeny, lebo verim ze su medzi nimi aj take, ktore boli o ruku poziadane dobrovolne, a nie pod natlakom 🙂

alenka600
4. aug 2012

Zase dobra tema na pohadanie sa. To je ako riesit otazku, ci je krajsia zelena, alebo modra farba - jednemu sa paci to a druhemu to.
Poznam pary, ktore ziju spolu bez sobasa a OBOM to vyhovuje, su stastni, maju deti - tak pre nich je riesenie nebyt zosobaseni.
Mam aj znamych, kde bud on, alebo ona sa nechcu zenit (z dovodu ktory "nevedia" vysvetlit) ale druha strana by sa ozenit/ vydat chcela. To podla mna nie je dobre, lebo jedna strana trpi. Napr. jeden kamos mi hovoril, ze on sa nechce zenit (s priatelkou je cez 10rokov) lebo nevidi rozdiel v tom, ci su, ci nie su zobrati. Tak som sa ho opytala, ze ked v tom teda nie je vobec ziaden rozdiel a je mu to uplne jedno, tak preco sa teda neozeni 😎 chapete? Tvrdi mi, ze mu to je uuuuplne jedno, ale stiahlo mu zadok pri predstave, ze by sa mal zenit....takze to asi nie je na dobrej ceste.
No a potom su zosobaseni ludia
- pre niektorych je to velky zavazok a bez ohladu na zasadne problemy sa nerozvedu ani za nic
- pre niektorych je to naozaj len papier a rozvedu sa bez ohladu na neho
- niektori to neriesia, nemedituju nad tym a ziju tak ako dni prichadzaju
Ja osobne som mala dlhodoby vztah bez sobasa, ktory ale po 4rokoch krachol na tom, ze sme sa uz nikam neposuvali, nuda, rutina, pocit, ze uz spolu len byvame. Keby sme boli zobrati, problem to mozno len oddiali, neviem.
Teraz som vydata, rok sme spolu chodili, pocas vybavovania svadby som otehotnela. Zijem v zahranici, tu manzelstvo uz nema vobec ziadnu vahu, obaja sme sa ale zosobasit chceli. Ale nemam pocit, ze by zivot pred a po bol iny.
Obavam sa, ze ak si niekto slubuje nejaku zasadnu zmenu, ci nebodaj zlepsenie od svadby, tak bude vo vacsine pripadov sklamany. Partnerstvo, ci manzelstvo ma len a len taky vyznam, akym ho ta dvojica naplni a vonkajsie symboly su len vonkajsimi symbolmi

korenbaba
4. aug 2012

@liz_lemon nie vobec som to tak nemyslela, že sobáš má vplyv na rozvod. To s tým nemá žiadny súvis. Zrejme si ma nepochopila. Sobáš nemá nič s trvaním, pevnostou vztahu. Ide skor o dovody prečo ludia do vztahov vstupuju.

liz_lemon
4. aug 2012

@korenbaba "Ide skor o dovody prečo ludia do vztahov vstupuju." do vztahov? ved aj ja som vo vztahu, alebo za vztah povazujes len manzelstvo?