Rodinné konflikty kvôli používaniu auta
Ani netuším kde vlastne začať. Moja otec má 75+ mama 70+, jediná sestra môjho otca 80. Otec ani jeho sestra už nevládzu, nešoférujú, mama áno. Sesternica žije od matky 2000km. Ja tiež bývam ďaleko,ale zas nie 1000km. Naši už vzhľadom na svoj vek auto nemajú,otcova sestra má, ale od kedy jej už nepredĺžili vodičák fungovali tak, že auto bolo u našich. Mama s ňou chodila po doktoroch, mama jej robila nákup, mama jej vyberala lieky a zdravotnícke pomôcky z lekárne. Keď si zmyslela, že chce čerešne, višne a pod, tak mama šla aj tých horúčavách čo sme mali toto leto a obrala. Robila to vrámci dobrých rodinných vzťahov. Sesternica chodí iba domov 2-3x za rok na pár dní,a tých pár dní si nárokuje auto. No tá ma teraz vytočila aj s matkou.
Otca včera prepúšťali z nemocnice, a mama potrebovala auto, lebo sa musia hlásiť do 3d u obvodného. Chcela si požičať od tety auto a jej odpoveď bola, že iba vtedy ak sa auto vráti ešte v ten deň v bezchybnom stave. Údajne po nich musela sesternica čistiť auto štyri hodiny. V praxi by to znamenalo, že mama by šla o šiestej ráno k tete autobusom po auto. Po vyšetrení by ho mala vyluxovať a vrátiť auto a dôjsť domov o 8mej večer autobusom. Teória je však iná. To auto má 24 rokov, je také rozhejgané že mama s ním ide ozaj iba v prípade keď veľmi musí. V tom aute chodila jej matka, ona v ňom jedla,pila, pokým moja mama behala a vybavovala veci namiesto nich. Ja som to auto videla, nebolo tam roboty na 4h.
Za si potvrdilo za dobrotu na žobrotu.
@anonym_autor preto sa netreba nikdy obetovat pre druhych aby si oni zili nadalej svoj pohodlny zivot, sesternica ked jej mama bude uz nabuduce nieco chciet si pekne preleti tych 2000 kilometrov a bude sa jednoducho musiet snazit a ked nie, jej mama bude zit v hovnach, taka bude novo nastavena realita, obidve si totiz zvykli se sa o to automaticky postarate a kedze vysledok je taky ze obe si myslia ze po vas v ich aute hovna zostavaju, no tak si tie sračky uprace po novom uz toto mudre duo a bodka.
@anonym_autor Byť na mieste tvojich rodičov, nekomplikujem si život zložitým organizovaním dňa,aby bolo auto podľa priania tety pristavené v hodinu "H,,u nej,ale ani tým,aby som v budúcnosti tetu vyvážala a vozila jej nákupy.Objednala by som taxík.Ten by rodičov zaviezol k lekárovi aj domov.Vlastne nákupy by som si tiež poriesila/napr.donaskou/a vôbec by som to už ďalej nerozoberala
@anonym_autor ale tvoja matka to auto pouzivala! nato autoa väčšie pravo tvoja sesternica nez matka

@natalka13 tak polopatisticky
Nato aby otec bol včas u svojho lekára musí ísť mama ráno z domu o 4:30 a k tete dôjde pred 6tou berie auto ide po otca, poprosí suseda aby pomohol naloziť otca dnu, ide s otcom do mesta, tam vybavia lekárov, vyberú lieky, prídu domov, vyložia otca, mama navarí obed otcovi ,pomôže mu s obedom a ide vrátiť auto a dôjde domov o 17:15. Celý zabitý deň, a otec bude niekoľko hodín sám, v stave aký to neželám.
@anonym_autor pozri zbytočne riešiš. Možnostu ako to vyriešiť si dostala dosť. Tvojim rodičom neostava nič iné, buď pristúpia na podmienky alebo si kúpia nejakú jazdenku a teta so sesternicou nech si poradia. Za mňa by prvá možnosť neprichádzala viac v úvahu. V konečnom dôsledku také staré auto o ktoré sa prakticky nikto nestará moc bezpečné nebude.
Koniec koncov nie je povinnosťou tvojej matky sa starať o tvoju tetu ani morálnu ani právnu ani žiadnu inú. A v Tom veku je prednejsie moje zdravie, môj čas,potom môj manžel ,deti a až potom nejaká teta.