icon

Rodinné konflikty kvôli používaniu auta

Dnes o 07:16

Ani netuším kde vlastne začať. Moja otec má 75+ mama 70+, jediná sestra môjho otca 80. Otec ani jeho sestra už nevládzu, nešoférujú, mama áno. Sesternica žije od matky 2000km. Ja tiež bývam ďaleko,ale zas nie 1000km. Naši už vzhľadom na svoj vek auto nemajú,otcova sestra má, ale od kedy jej už nepredĺžili vodičák fungovali tak, že auto bolo u našich. Mama s ňou chodila po doktoroch, mama jej robila nákup, mama jej vyberala lieky a zdravotnícke pomôcky z lekárne. Keď si zmyslela, že chce čerešne, višne a pod, tak mama šla aj tých horúčavách čo sme mali toto leto a obrala. Robila to vrámci dobrých rodinných vzťahov. Sesternica chodí iba domov 2-3x za rok na pár dní,a tých pár dní si nárokuje auto. No tá ma teraz vytočila aj s matkou.
Otca včera prepúšťali z nemocnice, a mama potrebovala auto, lebo sa musia hlásiť do 3d u obvodného. Chcela si požičať od tety auto a jej odpoveď bola, že iba vtedy ak sa auto vráti ešte v ten deň v bezchybnom stave. Údajne po nich musela sesternica čistiť auto štyri hodiny. V praxi by to znamenalo, že mama by šla o šiestej ráno k tete autobusom po auto. Po vyšetrení by ho mala vyluxovať a vrátiť auto a dôjsť domov o 8mej večer autobusom. Teória je však iná. To auto má 24 rokov, je také rozhejgané že mama s ním ide ozaj iba v prípade keď veľmi musí. V tom aute chodila jej matka, ona v ňom jedla,pila, pokým moja mama behala a vybavovala veci namiesto nich. Ja som to auto videla, nebolo tam roboty na 4h.
Za si potvrdilo za dobrotu na žobrotu.

Strana
z3
minenkaa
•
Dnes o 07:19

Tak vidíš za dobrotu na žobrotu ,radsej dolož rodičom na taxi a bude kľud a mama nech sa stara už len o seba a otca

anonym_daf8b9
•
Dnes o 07:19

Socialny taxik?

autor
•
Dnes o 07:21
@anonym_daf8b9

Socialny taxik?

@anonym_daf8b9 tu nejde o taxík u ide o princíp

magdalienka11
•
Dnes o 07:22
@anonym_autor

@anonym_daf8b9 tu nejde o taxík u ide o princíp

@anonym_autor povedz to sesternici. Co my s tým?

autor
•
Dnes o 07:25
@magdalienka11

@anonym_autor povedz to sesternici. Co my s tým?

@magdalienka11 chvála Bohu je S5 v zahraničí a ja na ňu nemám kontakt,nestretávame sa nerozprávame 20r. V skratke taká osoba mi nechýba do života. A nemusí vedieť čo vypotila jej matka

anonym_8f90b2
•
Dnes o 07:31

@anonym_autor neda sa kupit mame stare jazdene?

anonym_705ff1
•
Dnes o 07:34

Kúpte nejaké strasie jazdené auto pre mamu a otca a stará pani nech si trhne

brendaa
•
Dnes o 07:44

@anonym_autor ach jaj veď to je predsa ich auto. Tvoja mama nech rieši vecí v rámci svojích možností, sanitka, taxi, ak je možnosť využiť sociálny taxík.
A tým pádom tvoju tetu nech rieši jej dcéra...a?...
proste ak nie je dohoda, hľadajú sa iné možnosti...to je normálne všade...

elenka.k
•
Dnes o 07:45
@brendaa

@anonym_autor ach jaj veď to je predsa ich auto. Tvoja mama nech rieši vecí v rámci svojích možností, sanitka, taxi, ak je možnosť využiť sociálny taxík.
A tým pádom tvoju tetu nech rieši jej dcéra...a?...
proste ak nie je dohoda, hľadajú sa iné možnosti...to je normálne všade...

@anonym_autor o aký princíp myslíš? tvoja mamina je dobrá duša .... hádam, si nemyslela, že tá mladšia ženská - sesternica, že bude vďačná? ochotná tolerovať a vyhovie, za každým tvojej mamine? kedy jej bude treba auto.
Neboj sa mama tvojej sesternice / či aký vzťah majú, tá žena, ktorej tvoja mamina chodila všade s autom ... / Rýchlo zistí, ako jej budú chýbať služby tvojej maminy, ak sesternica opäť odíde.
Trefne napísala baba vyššie 👏
@brendaa

autor
•
Dnes o 07:47
@anonym_705ff1

Kúpte nejaké strasie jazdené auto pre mamu a otca a stará pani nech si trhne

@anonym_705ff1 mama už nechce podľa nej zbytočne vyhodené peniaze, aj to čo mali sa furt iba kazilo. Väčšinou ich má aj kto zobrať, ja jazdím domov každý týždeň a pomáham s tým čo nezvládne. Ale bežne veci okolo domu zvládne, používa internet banking, vie vybaviť úrady a lekárov aj sama. Na to aby sme otca dostali do auto a z neho von nie je dobré ho ale auto, ale to je na dlhé rozpisovanie.

anonym_999571
•
Dnes o 07:56

Autobus by bol pohodlnejší, tak isto vlak. A hlavne lacnejší. Čo sa týka “starších ľudí”, vedia si na vyšetrenie vziať sanitku. Mám kamarátku 28rocnu, ona si pravidelne berie sanitku ak potrebuje ist k DR. Veď si platí zdravotnú starostlivosť…..

autor
•
Dnes o 08:00
@elenka.k

@anonym_autor o aký princíp myslíš? tvoja mamina je dobrá duša .... hádam, si nemyslela, že tá mladšia ženská - sesternica, že bude vďačná? ochotná tolerovať a vyhovie, za každým tvojej mamine? kedy jej bude treba auto.
Neboj sa mama tvojej sesternice / či aký vzťah majú, tá žena, ktorej tvoja mamina chodila všade s autom ... / Rýchlo zistí, ako jej budú chýbať služby tvojej maminy, ak sesternica opäť odíde.
Trefne napísala baba vyššie 👏
@brendaa

@elenka.k prečo by mala vyhovieť sesternica mojej mame? Čo akože jej má tolerovať? Keď to nie jej auto ani nie je na SVK ale 2000km odtiaľ?

anonym_3ec6d7
•
Dnes o 08:02

Cely cas mate cudzie auto doma k dispozicii a tych par dni, ked je sesterica doma a potrebuje byt mobilna, neviete bez neho vydrzat? Ak je tak stare a roztrasene, kupte si vlastne ...
Nemam problem, vyrobim si.
Tak ste si zvykli, ze vam patri cudzie auto, ze neviete bez neho vydrzat ani par dni. Ja mam auto, z garaze ho vytiahnem tak 5 krat v roku a predstav si, ze sa dat zit aj bez neho velmi dobre.

anonym_f515cf
•
Dnes o 08:03
@anonym_3ec6d7

Cely cas mate cudzie auto doma k dispozicii a tych par dni, ked je sesterica doma a potrebuje byt mobilna, neviete bez neho vydrzat? Ak je tak stare a roztrasene, kupte si vlastne ...
Tak ste si zvykli, ze vam patri cudzie auto, ze neviete bez neho vydrzat ani par dni. Ja mam auto, z garaze ho vytiahnem tak 5 krat v roku a predstav si, ze sa dat zit aj bez neho velmi dobre.

@anonym_3ec6d7 toto je pravda.

autor
•
Dnes o 08:08
@anonym_999571

Autobus by bol pohodlnejší, tak isto vlak. A hlavne lacnejší. Čo sa týka “starších ľudí”, vedia si na vyšetrenie vziať sanitku. Mám kamarátku 28rocnu, ona si pravidelne berie sanitku ak potrebuje ist k DR. Veď si platí zdravotnú starostlivosť…..

@anonym_999571 imobilný ani busom ani vlakom nepôjde. Mimochodom u nás vlaky ani nechodia. Čo sa týka tej sanitky, mama musí pred tým osobne k MUDr aby vypísal žiadanku na tú sanitku, sanitka vozí X ľudí okrem toho pacienta zo širokého okolia a teda nepríde po pacienta krátko pred a nedonesie domov krátko po návšteve lekára, ale až keď si každý vybaví svoje. Čo niekedy znamená 8a viac hodín.
Ale píšem ešte raz ide o princíp. Ak raz niekto povie že sa môže otec spoľahnúť na takúto výpomoc, a zrazu nie.

autor
•
Dnes o 08:09
@anonym_3ec6d7

@anonym_3ec6d7 sesternica odletela pred mesiacom, mesiac to auto stojí pred domom u tety. Toto fabulovanie si nechaj pre deti

elenka.k
•
Dnes o 08:12
@anonym_autor

@elenka.k prečo by mala vyhovieť sesternica mojej mame? Čo akože jej má tolerovať? Keď to nie jej auto ani nie je na SVK ale 2000km odtiaľ?

@anonym_autor no ak bola pri tete a aj ona potrebuje auto, a vzápätí ho potrebuje aj tvoja mamina na odvoz otca

autor
•
@anonym_f515cf

@anonym_3ec6d7 toto je pravda.

@anonym_f515cf čo je pravda? Sesternica ani nie je na území európskej únie ale het už vyše mesiaca v tramtarii jej matka nemá vodičák. To auto tam od vtedy stojí ani len ho garáže s tým nešli.

elian
•

To je vymyslené
Ze 2000km chodiť po auto??? Sprostosť

minenkaa
•
Dnes o 08:14
@elian

To je vymyslené
Ze 2000km chodiť po auto??? Sprostosť

@elian citaj pozorne

muchotrafka298
•
Dnes o 08:15

Nech si rodicia kupia starsie jazdene auto, to nestoji tisice a nebudu na nikoho odkazani. Pojdu kam budu chciet a kedy chciet. A kto pomoze tete, to ich nemusi zaujimat. Mozu jej nakupit, ist k lekarovi, ked bude potrebovat, ale nie jej sluzit ako otroci len preto, ze ona ma auto a rozkazuje.

autor
•
@elenka.k

@anonym_autor no ak bola pri tete a aj ona potrebuje auto, a vzápätí ho potrebuje aj tvoja mamina na odvoz otca

@elenka.k bola, potrebovala a aj mala v auguste. Mama vedela dopredu kedy jej má nechať auto, auto vrátila pred tromi mesiacmi. Už je október už nie je tu a nepotrebuje. Ani len do garáže nezaparkovala.

minenkaa
•
@anonym_autor

@anonym_3ec6d7 sesternica odletela pred mesiacom, mesiac to auto stojí pred domom u tety. Toto fabulovanie si nechaj pre deti

@anonym_autor ja ti odporúčam skončiť citát lebo ešte len budes rozčúlená

elenka.k
•
Dnes o 08:16

Vieš, čo ja by som skôr ani neriskovala - odvoz / ocka / s 25 ročným autom, ktoré ešte k tomu mesiac iba stálo,

elenka.k
•
Dnes o 08:19

Neviem, čo tak štve, ak sesternica natrepala blbosti do hlavy , tej žene, ktorej je auto, tak sa proste na to vyto ....
Neboj pani, to ešte bude ľutovať .... ak maminu tak využívala ....

anonym_b842d9
•
Dnes o 08:26
@anonym_autor

@anonym_f515cf čo je pravda? Sesternica ani nie je na území európskej únie ale het už vyše mesiaca v tramtarii jej matka nemá vodičák. To auto tam od vtedy stojí ani len ho garáže s tým nešli.

@anonym_autor Keď tu sesternica nie je, možno vôbec netuší, že tvoja mama sa o jej mamu vlastne stará. Tak nech to nechá tak, mama predsa nemá povinnosť pomáhať jej. Tiež by ma také spravanie zamrzelo, vlastne naštvalo. Tak nech si pani švagriná nechá auto, rieši si svoje nákupy, lekárov a vaši objednajú taxi.

sense
•
Dnes o 08:29

Z princípu by som sa na to vykašľala ak na staré auto aj na pomoc. A pre matku buď zabezpečila nejakú jazdenku aby mala pre seba a otca na nevyhnutné potreby a keď ty prídeš raz za týždeň vyriešia zvýšok nákupy atd. A čerešne a višne a neviem čo nech rieši sesternica alebo teta

anonym_b842d9
•
Dnes o 08:29
@muchotrafka298

Nech si rodicia kupia starsie jazdene auto, to nestoji tisice a nebudu na nikoho odkazani. Pojdu kam budu chciet a kedy chciet. A kto pomoze tete, to ich nemusi zaujimat. Mozu jej nakupit, ist k lekarovi, ked bude potrebovat, ale nie jej sluzit ako otroci len preto, ze ona ma auto a rozkazuje.

@muchotrafka298 Ak je to tak, ako píše autorka, tak žiadne nakúpiť jej, zaviezť k lekárovi..prečo? Pani ma auto, má dcéru, nech sa postará.

anonym_149350
•
Dnes o 08:38
@anonym_999571

@anonym_999571 28 rocna mobilna si vola sanitku? Ta je pre imobilnych. A ze si plati zdravotku? To co je za argument? Nech si pozrie kolko aj vycerpa. Ovela viac ako da. Preto je zdravotnictvo v srackach, lebo sa mladi ludia vyvazaju. Sanitka nie je taxi.

biba_18
•
Dnes o 08:52

keď je tak - vaši nech jazdia taxíkom - a mama nech sa prestane o švagrinú starať, nech si ju zoberie na starosť jej dcéra / tvoja sesternica ...
a bude po probléme ...
nemám rada takých nevďačných ľudí ako je tvoja sesternica, joj, neznášam ...
ale je to niečo, čo tvoja mama neovplyvní ... a celkom aj verím že ju to bude mrzieť 😒
nuž čo? bude sa musieť cez to preniesť - a byť dôsledná a ozaj nepomáhať... keď to chceli takto, budú to mať takto ...

Strana
z3