Rodinné podnikanie
Ahojte,
už dlhšie ma trápi môj manžel. Po niekoľkých rokoch manuálnej práce, kde si muž odskákal kade čo - nezaplatenie za dobre vykonanú prácu, naťahovanie sa s ľuďmi a pod. sa rozhodol, že manuálnu prácu zavesí na klinec a začne sa venovať obchodu. Ja ho chcem a aj sa snažím plne podporovať, ale mám pocit, že ma nemá za rovnocenného partnera. Ja som ešte doma na MD, ale snažím sa ako viem, robím papierovačky, reklamu a pod. No stále mám pocit, že to manželovi nestačí a nedá na môj názor. Možno sú to pre niekoho maličkosti, ale mňa hnevá, ak mu napr. poviem, že ak potrebuje nový paušál, OK, ale čo sa týka kúpi mobilu, na služobné účely - podotýkam LEN na volanie mu stačí obyčajný lacný mobil. On nie, on musí kúpiť /nehovorím najdrahší, ale nový dotykový mobil/. Hnevá ma, že nevie šetriť aspoň na takýchto veciach.. a že ma jednoducho nepočúva :(( Teraz máme dosť vysoké náklady s reklamou, tak ja sa snažím okresávať, čo sa dá - podotýkam aj na úkor mńa a dcéry. Neviem už, ako manžela donútiť, aby aj mňa aspoň raz počúval a nerobil vždy len a len podľa seba ???? On mi povie, ale veď to nie je drahý mobil (90€) - áno, sú aj drahšie, ale prečo nemôže len na volanie kúpiť obyčajný napr. za 30 € a tých 60 € sme mohli využiť nejako inak. A to je len jedna vec z mnohých, s ktorými si nedá povedať :(
@filipal 🙂 dam vediet talianom ( isli tam z prace mozno preto... v kazdom pripade na rozdiel od nemcov sa obliekaju perfektne a spravaju ako dzentlmani🙂 ale teda dam im vediet ze je ich obliekane podla sloveniek zijucich v zahranici ( na sever od sr ) nevhodne... inak presne toto tu uz niekto pisal ak by si citala vsetko a nie si vyberala - ze sa meni sposob vnimania vkusu smerom od juhu na sever... detto aj povaha a crty narodov - pre mna sa jednoznacne francuzi, taliani ci slovanske narody obliekaju vkusnejsie a jemnejsie ako severske narody, tiez , ked uz generalizujeme, vykazuju vaecsiu mieru temperamentu a uzivania si zivota😉 ale samozrejme ze vynimky potvrdzuju pravidlo a asi je fajn ze tie chladnejsie typy ludi si vyberaju zivot v danych krajinach🙂
Inak keby sa nemky a anglicanky obliekali z polky tak vkusne ako francuzsky ci slovenky tak by bolo fajn😉
A rada by som videla kvalitny oblek so znackou vycapenou niekde🙂 ( oni pri kupe su niekedy na rukavoch ale odparavaju sa prec, vaecsina ale ma znacku len zvnutra😉)

oooo, taliani na grilovacke v oblekoch? to je krajne nevhodne. Spravne vychovany muz sa ma vediet primerane obliect na kazdu prilezitost. To, ze to nevedia svedci nieco o tom, z akeho prostredia pochadzaju.
To je to, ze na Slovensku je teraz trieda zbohatlikov, ktori nemali "matersku skolku" a je to velmi, velmi vidiet.
Podobne skusenosti ako pise Alice mam zo Svedska, Norska, Belgicka. Skutocne bohati a uspesni ludia sa spravaju skromne a nevystavuju svoj status na obdiv. A urcite nie vulgarnostou v obliekani.
Dokonca si kupuju kvalitne obleky, ktore maju skryte znacky.