Rodinné vzťahy
Chcela by som sa Vás spýtať na názor - ideme na sviatky domov (moji rodičia), bude tam aj moja sestra. Práve dnes som dostala otázku od mojej mamy, viem, že sa pýtala iba mňa. “Doniesla by si si svoje veci pre dieťa?” Pozn. Všetko tam máme, len niektoré veci sú len raz. Tie by som si mala priniesť, ale moja sestra, ktorá má tiež rovnako staré dieťa si ich nosiť nemusí. Ako by ste sa zachovali? Ja to trošku beriem ako diskrimináciu mojej malej.
Tak mne by vadilo, ak by som ja kupila postielku/ stolicku, mala by som ju u nich pre pripad navstevy a zrazu by som si musela zhanat dalsiu postielku. Ze sa dieta vyspi aj s rodicmi?? No ako ktore. Moja starsia urcite ano. Este aj teraz, ako 5 rocna. Rocny ani za svet. On proste so mnou nezaspi. Potrebuje svoju postel. Nevadilo by mi, keby to sestra pouzivala v mojej nepritomnosti. Ale ked idem aj ja k nasim, preco si mam robit dalsie starosti s vecami, ktore mam davno zariadene?
Gratulujem. Práve si si nadobro pokazila vzťah k mamine a sestre už len tým,že si túto tvoju myšlienku už v zárodku nezavrhla. Riešiš úplné kraviny a je to veľmi smutné.
@koniarova prosim? Ja som nikomu zatiaľ nič nepovedala, nič som nepokazila. Ani nevieš o čom píšeš.
Nejde o to,či si povedala. Ide o to,že ťa to vôbec napadlo.
uprimne, si myslim, ze tvoja mamina vie, ze ty si ta rozumnejsia alebo ako to napisat, ktoru moze o to poprosit...tak si prineste a ked bude na to vhodny cas, opytaj sa maminy medzi 4 ocami, ze preco ty... ale nemyslim, ze to ma nejaky vyznam typu, ze uprednostnuje setru atd....
Ake mate so sestrou vztahy? Ak doteraz korektne, prekusla by som to. Teda takto, mna by to ani nenapadlo riesit, tiez sa tesim lwn na to, ze sa uvidim s rodinou. Postielku by som si vzala cestovnu, ak treba. Ak nie, vyspi sa babo s vami a nakrmis na kolenach, alebo tvoja mamka.
Ty si tusim pisala, ze mama ti povedala, ze mladsie dieta(sestrine) bide teraz vyuzivat veci. Chapem mamu, u nas to tiez bolo tak, ze starsi museli mladsim odstupit veci😃 i ked samozrejme chapem aj teba -nie je fer, ak su veci vase. Porozpravaj sa so sestrou a vykomunikujte si, ako to bude
Riešiš hlúposť. Tvojej mame prídu na sviatky obe dcéry s rodinami, každá má malé dieťa. Predpokladám, že mama s tým má starostí nad hlavu. Volala s tebou, tak ti povedala, aby si doniesla veci. Zrejme si jej povedala, že teda donesieš, tak to mama uzavrela, ako vybavené, "odškrtla" si to v hlave a sestre to už nespomínala, nech tam tých vecí nie je zbytočne veľa. Či myslíš, že mala ešte robiť zoznam, ktorá dcéra má čo doniesť? Keď ti to nevyhovovalo, mala si jej hneď povedať, že ty donesieš jedno, sestra nech donesie druhé atď. Mimochodom, ešte vždy môžeš sestre zavolať a dohodnúť to priamo s ňou.
Skoda, ze uz teraz mas pocit krivdy a pritom su to malichernosti oproti vaznym problemom, jasne ze toto cloveka zamrzi a medzi sestrami byva rivalita a niekedy ziarlivost, ale nepokazte si atmosferu a sviatky, toto naozaj za to nestoji
Asi som nechapava. Chodim k mame cez ocean s detmi odkedy mala prvorodena 11m a vzdy som si doniesla veci pre dieta/deti . Posledne kupila malenu nocnik.. chodime tam na mesiac +.. stolicku sa mi zda ze raz kupila v ikea za par euro no mala v nej nechcela sediet . Brala by som to podla toho co mama kupila nech mà sestrine dieta .. Aj ked to kupila v case ked si ty bola prva teho. To mala akoze mama kupit 2 stolicky a 2 postielky? Zas nebud taka ze vsetko je len pre teba a tvoje dieta co mama zohnala . Ty ked si kupila postielku tak sa ozvy sestre ze nemas miesto v kufri a ze potrebujes tu svoju postielku co mas u mami nech si teda ona donesie svoju .. a stolicku sa da vystriedat. ..( mama som povedala nech stolicku preda alebo daruje a nam staci obyc stolicka a postel. Rocne dieta vie sediet aj jest normalne bez stolicky vysokej. ) Budete to mat hrozne cez sviatky ked este tam ani nie si a uz sa citis ukrivdena. Ak si nekupila postielku ty a nezmesti sa vam Tak si daku zozen z bazara v danej lokalite. Alebo tam rovno nechod v tedy ked tam bude sestra s rodinou Lebo uz teraz to vyzera ze bude kopec 🥹problemov pre malichernosti.
Ja teda neviem, cestovali sme za rodicmi, aj svokrovcami 500+ km a ani u jednych sme nemali ani jedalensku stolicku, ani postielku a prezili sme. K rodicom som chodievala a malym dietatom aj na dlhsie (2-3 tyzdne) a dokazali sme fungovat aj bez stolicky a postielky. Nikdy mi ani nenapadlo si tam taketo veci tahat. Nocnik sme nosili, to ano, ale trepat so sebou jedalensku postielku a stolicku, co som na hlavu?
Ak mate so sestrou rovnako stare deti, dokazu sa deti snad na stolicke prestriedat a zo ziadneho dietata ani z rodica neubudne, ak sa par noci potlacia spolu na jednej posteli. Robis z komara somara.
Mozno máte väčšie auto, menej detí. Mama si myslí že vám nebude robiť problém doniesť si svoje...Alebo ty si tá milšia, ktorá sa neurazí, keď tebe povie aby si doniesla svoje... Keď ťa to trápi potom sa jej spýtaj napr pri spoločnom pečení, prečo tebe to povedala a nie sestre.
@vsetci dakujem Vam za vsetky rady (ale to aby niekto naozaj trefne poradil by bolo potrebne poznat celu situaciu - to nemyslim v zlom). Vcera som to asi brala hrozne tragicky, dnes ked je to uz den od otazky, som si uvedomila, ze naozaj o nic nejde. Su aj horsie veci. A pokial budu diskriminaciu prenasat na moje dieta v buducnosti, tak to zarazim a budem to riesit. Toto nastastie je taka vec, ktora sa da rozdychat.
Pekny den!
Zrazu vsetky, ze aky to nie je problem 😀 uz ich vidim, ze keby si kupia veci k babke, a matka/svokra im povie, ze ich bude pouzivat to druhe dieta, chcem vidiet tie cirkusy co ny stvarali. Ja by som zavolala sestre a dohodla sa s nou. Ak si napriklad ty kupila postielku, ktoru tam mate, nevidim dovod, preco by si mala zhanat dalsiu. Alebo zaloz spolocnu skupinu na messengeri alebo whatsappe. Ze mate vela veci a nech si to nejako rozdelite. Netreba sa hadat, ale zasa zhanat si veci, ktore som uz raz kupila, akoze halo 😀 ja by som s dietatom v posteli nespala napriklad nikdy, nas je od mala zvyknuty na svoju vlastnu postielku/postel - ako ti tu radia niektore.
Je super, ze tam mate veci - co by za to niejtore co tu pisali dali 😀 ale teda, skus to nejako osefovat, aby to bolo fer. V ramci slusnosti.
Podľa mna by bolo vhodne aby si si svoje veci vymedzila- zdravo, ved keď si si ich kúpila Ty? Ale nejako prirodzene, aby si určila trend - moje je moje, ale lubime sa mame sa radi…. Napr.: mami ale tu stoličku čo som si tam doniesla tu tam ešte mám že, tu si nebudem nosiť. Zachovať si zdravý rozum, nenechať sa uniesť emóciami - ano o nič neide hlavne o emócie - sestre povedať čo jej odporucas si doniesť, neriešiť moc ale pritom sa nenechat sa po sebe voziť, zachovať si kľud a dobre vzťahy-je to ale tazke
@queen_mary Akože, fakt úprimne ti poviem, že absolútne, ale naozaj vôbec, by som nemala problém s tým, aby moja sestra, či dokonca "len" švagriná používala pre svoje deti moje veci, ktoré mám ja u svojich rodičov, či svokrovcov. Mňa by to ani len nenapadlo riešiť. Na to, aby som niekde s dieťaťom strávila pár dní, som nikdy nepotrebovala ani postieľku, ani stoličku, ani vaničku.
Čakala som nejaký ,,vážny problém."
Ale toto riešiš? Takéto malichernosti vám pokazia vzťah? Ani by ma to nenapadlo sa nad tým zamýšlať, veď stoličku si viete prestriedať a tých pár dní sa tvoje dieťa vyspí aj medzi vami. Prinajhoršom zavolaj sestre a dohodnite sa.
Tak to je super, že si sa ,,z toho vyspala". Máš pravdu, toto sú ozaj drobnosti. Samozrejme, keď by to v budúcnosti pokračovalo vo väčšom tak by som si to vyrozprávala, ale toto naozaj nie.
@h2 ani mne by to nevadilo, pokial by to nebolo na ukor mna a mojho dietata 😀
@queen_mary Ale autorka to nemusí zháňať. Všetko to má doma. Mama od nej chcela len to, aby to priniesla. Nie, aby znova zháňala nové, lebo to jej bude mať sestra. Mama to určite tak nemyslela. Možno, keby s druhou dcérou volala skôr, povedala by jej, aby doniesla veci ona.
Podľa mna z autorkinho vyjadrovania to vyzerá tak, že dieťa jej sestry je uprednostnovane v rodine a možno viac milované, tu bude problém a nie v stoličke a postielke. Ak je to tak, tak ja nechápem tých starých rodičov čo toto môžu robiť a tu ja poradiť neviem, lebo som to nikdy nezažila. V tomto prípade by mi to bolo veľmi ľúto , keby bolo moje dieťa na druhom mieste.
@barbie1981 niekedy to tak bohuzial je, no natlakom sa proste aj tak nic nevyriesi. najjednoduchsie a tak isto aj najlepsie je sa proste od toho odosobnit. aj tak s tym prakticky nie je co ineho spravit
Véd sa skus maminy spýtať, ze ako to myslela, že ty máš všetko doniesť a sestra nic
Možno že to navrhla bez nejakého zámeru ci potreby niekoho uprednostňovať, proste ta mala na telefóne tak ju napadlo zrovna riešiť ze je len jedna stolička, jedna postieľka....
Lebo takto to znie nespravodlivo, že jedno dieťa tam môže využívať všetko a druhe nic, ale naozaj to tak vôbec nemusela mat v plane
Ak sa môžem ešte vyjadriť 🙂 tak viem, že kebyže mám ja a brat dieťa v rovnakom veku, tak tiež mama povie mne až si vezmem svoje veci aj keď brat býva hneď vedľa a dôvod je ten, že som zodpovednejsia a je na mňa o dosť väčší spolah 🙂 nebude to možno tým, že ťa mama vníma ako tu s ktorou sa dá lepšie dohodnúť a tu zodpovednú?
Zalezi na tom, kto tie veci, ktore ma teraz pouzivat dieta tvojej sestry, kupoval. Kupovala ich tvoja mama alebo ty? Ak tvoja mama, potom mi pripada uplne prirodzene, ze ak tvoje dieta je uz vacsie a narodi sa nove, detsku stolicku na krmenie posunie mensiemu.

Buďte vďační, že sa živí a zdraví stretnete a neriešte také blbosti. Skutočne sú toto životne dôležité veci? Naozaj máte taký vzťah so sestrou, že riešite krivdu kvôli postieľke a stoličke? Tie okamihy s rodinou sú také vzácne! Nekazte si to. Mnoho pôjdeme rodičom a súrodencom len zapáliť sviečku na hrob.