Rodinné vzťahy
Čaute, chcela by som Vám opísať situáciu v našej rodine a spýtať sa na Váš názor. S manželom sme zobratí 2 roky, máme 1ročné dievčatko. Manžel má aj 2 sestry- staršia zatiaľ slobodná žijúca u rodičov, mladšia vydatá za cudzinca, majú 2 deti, prisťahovali sa zo zahraničia na Slovensko. My s manželom, svokrovci so švagrinou a aj druhá švagriná s rodinou bývame blízko seba v jednom meste. Ja mám 1 súrodenca, kt. žije 100km ďalej ale vždy keď sa dá, radi sa stretneme. Medzitým využívame na komunikáciu soc. siete... A teraz k veci. Neviem či len mne to príde príliš ale manželova staršia sestra často vraví o tej druhej sestre, o ich rodine, kam pôjdu na dovolenku, na ako dlho, aké auto chcú kúpiť, čo dostali ich deti k Vianociam/narodeninám, kde boli svokrovci aj s vnúčatami na výlete atď. Prakticky denne pípne manželovi upozornenie s tým, že táto staršia sestra mu posiela fotky a videá neterí, ich nových hračiek. Deno denne je u nás doma téma ako sa neterke páčilo v škôlke, akú majú radosť z novej hračky, že už vedia písať niektoré písmenká (téma je podľa toho, aká foto príde. Ak je na fotografii zachytená tabuľa s písmenkami- téma je aké su netere šikovné, že už vedia samé napísať A, E, I...). Ak táto staršia manželova sestra raz za čas príde k nám domov, hrá sa s našou dcérou, tak samozrejme spomenie aj spomínané netere a ich rodičov, ako a čo majú nové atď. Nevadilo by mi to, keby 70-85% času nerozprávala len o rodine mladšej švagrinej ešte aj v prítomnosti nás a našej dcérky. Už sa stalo aj to, že sa ohlásila k nám na návštevu s tým, že by sa rada pohrala s našou dcérou, a po hodinke aj niečo odišla k druhej švagrinej, kde sa hrala aj s ich dcérami. Pričom by mi to bolo jedno, len zas a znova nám pípli upozornenia, že nám prišli 3 fotky neterí aj so spomínanou švagrinou, kt. tam nakoniec aj prespávala (aj zto vieme vďaka fotkám). Tento silvester sme zavolali k nám svokrovcov aj so švagrinami. Mladšia s rodinou neprišli skrz deti, chápem. Staršia prišla aj so svokrovcami a hneď po príchode vravela ako sa netere báli ohňostroju večer. Potom asi po hodine návštevy vytiahla mobil a ukazovala mi kde budú švagrovci tráviť čas cez jarné prázdniny a "musela" som si prezrieť všetky fotky, čo ponúka hotel s tým, že mi aj spomenula cenu za takú izbu na noc. Počas večeru sa často švagriná vrátila k téme "mladšia sestra a jej rodina". Dnes keď sme boli s manželom a dcérkou na vychádzke, pípli ďalšie fotky. Neterky čakajú môjho muža, že k ním príde zapáliť ohňostroj. Tak samozrejem manžel sa snažil rýchlejšie ukonćiť našu vychádzku a už utekal k sestre robiť ohňostroj pre netere... Príde Vám to ako bežný súrodenecký vzťah alebo je to trochu netradičné?
Však ty mu asi nekážeš aby ich vymazal alebo odstrihol zo života, zas nech aj on nezveličuje. Ale ak nemá vás ako prioritu, tak načo sa potom ženil, sľuboval pred oltárom a chcel vlastne dieťa. To sa mohol ako tvoja švagriná tešiť z fotiek deti najmladšej sestry a bolo by vybavené.

Tak toto je už choré. A vy ako rodina budete mat aké zážitky a ako spoločne strávený čas, keď stále potrebuje byt u niekoho? Povedz mu dobre, jeden týžden 6x u tvojej rodiny, ale druhy týžden 6x u mojej rodiny. Co sa už aj on načisto zblaznil? A kedy sa bude tráviť čas s tvojou rodinou a vy o samote. Myslím, ze tu nie je problém s fotkami ale s tým, ze vás zanedbáva na ukor rodiny svojej povodnej. A vás berie len ako take doplnky ku svojej pôvodnej rodine. Pritom teraz by mala byt pre neho priorita ty on a deti. Toto je jeho hlavná rodina.