icon

Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu

27. sep 2025

Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.

Strana
gribka1
27. sep 2025

A tvoj muž čo na to? Si vyberie jeho vydierača, či svoju novú rodinu?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
27. sep 2025
@gribka1

@gribka1 muž sa chce so synom stretávať takže podľa mňa bude chcieť byť s ním

gribka1
27. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 muž sa chce so synom stretávať takže podľa mňa bude chcieť byť s ním

@anonym_autor Podľa teba, už sa aj on vyjadril, či? Pýtam sa len na štedrý deň.

anonym_830296
27. sep 2025

@anonym_autor nuž, našla si so chlapa s dieťaťom a to vždy zasahuje do nového vzťahu. Tu netreba "vojnu" hádky a víťaza. Nemôžeš chcieť, aby chlapec bol na vianoce u vás, keď vás nemá rád a je v odpore. Ok by bolo jeden rok 24. chlap s ním, druhý rok 25. Takto to robia bežne aj s deťmi v striedavke a žiadne haló okolo toho.

anonym_2ad50d
27. sep 2025

@anonym_autor nechaj muza, nech si to s nim vyriesi ako chce. 13rocny nebude vecne v puberte, mozno o 2-3 roky to bude vnimat inak.
Cim viac budes nervit, tym viac bude mlady provokovat a drazdit

anonym_402fa1
27. sep 2025

Je to celé podané veľmi jednostranne. Neverím, že len ex je tá zlá a chlapec je hotový netvor. A chcem vidieť tú obrovskú sumu, ktorú dostáva ex na syna ako alimenty. Skôr ide o to, že chlap si robil deti bez rozmyslu, nemal doriešený jeden vzťah a išiel do druhého a dieťa tým trpí. Macocha ho, samozrejme, neznáša a do popredia dáva len svoje deti ako tie jediné a pravé. On k nim nepatrí, ty si ho do rodiny nikdy neprijala. Cítiť to z tvojich slov.
Malé plus chlapovi, že sa chlapca v tejto situácii a v puberte a s nenávistnu stíhačkou na krku nevzdal a Tebe by som dala po papuli, za to hnusné označenie v úvode - nemanželské dieťa - je to vina Toho chlapa, nie chlapca.

klip0
27. sep 2025

A keby muz večeria dva krát ? Aj s vami a aj s ním ? Rátam že máte ešte malé dieťa, tak najskôr doma a potom neskôr so synom. Povedzme s ním o ôsmej. A potom by sa vrátil domov

sissy27
27. sep 2025

@anonym_autor toto si musi vyriesit tvoj muz a urcit jasne pravidla. Ja by som na jeho mieste chalanovi vysvetlila, ze mu ustupuje v tom, ze pocas roka sa stretavaju mimo, ale na vianoce ma byt rodina spolu, takze je vitany ako plnohodnotny clen rodiny pri jednom stole s vami. A po spolocnej veceri a aktivitach s nim rad zajde k starym rodicom, pripadne na prvy ci druhy sviatok vianocny. Ak mu to nevyhovuje, tak bohuzial, ale respektuje jeho rozhodnutie byt alebo nebyt s otcom na stedry den tam, kde ma otec domov. Alebo, ak mate miesto, pozvat aj starych rodicov na stedry den k vam, mozno budu prekvapeni, ako sa zlatusik chova.
Ma pravo nemat vas rad, ani ty nemas rada kazdeho, ale kompromisy musia robit vsetci.

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
nikpa
27. sep 2025

@anonym_autor neviem ci ma význam bojovať s 13 ročným pubertiakom. Poznáme len tvoju verziu, chlapec sa takto pre niečo správa. Ty si z toho na prášky a muž ešte viac, plus k tomu je ako medzi 2 kameňmi. A vybrať si ťažko, on je jeho syn, ty jeho žena a plus vaše deti k tomu. Asi by som ten deň rozdelila voľáko pol na pol. Teda 2 večere v 1 deň. Napr. o 16h večera so synom a o 17.30h s vami doma. Aj to je možnosť. A nemôže sa nikto sťažovať.

maranta_leuconeura
27. sep 2025

Ako stare je tvoje dieta? Ak je este velmi male a neuvedomuje si aky je den, spravila by som si stedry den o den skor (ak sa neda naraz v jeden den) spolu s jeho narodeninami. A aj starsie dieta by to mozno pochopilo a bralo ako vyhodu, ze moze oslavit narodeniny a dostat darceky skor.
Najviac si ublizujes ze proti nemu bojujes. Ok, nechce byt s vami, chce byt s otcom, ved uplne lahko sa da takto ustupit.

tamitamitami
27. sep 2025

Aj on je jeho dieťa, ťažšie zvláda situáciu, treba mať pochopenie. Chlapec bude starší a zase to bude úplne iné, netreba teraz zbytočne zhoršovať veci.
Doma by som večeru spravila skôr a potom muža poslala za synom. Vy si spolu užijete celé sviatky, nech si ho jeho syn užije jeden večer.

zorienka28
27. sep 2025
@anonym_402fa1

Je to celé podané veľmi jednostranne. Neverím, že len ex je tá zlá a chlapec je hotový netvor. A chcem vidieť tú obrovskú sumu, ktorú dostáva ex na syna ako alimenty. Skôr ide o to, že chlap si robil deti bez rozmyslu, nemal doriešený jeden vzťah a išiel do druhého a dieťa tým trpí. Macocha ho, samozrejme, neznáša a do popredia dáva len svoje deti ako tie jediné a pravé. On k nim nepatrí, ty si ho do rodiny nikdy neprijala. Cítiť to z tvojich slov.
Malé plus chlapovi, že sa chlapca v tejto situácii a v puberte a s nenávistnu stíhačkou na krku nevzdal a Tebe by som dala po papuli, za to hnusné označenie v úvode - nemanželské dieťa - je to vina Toho chlapa, nie chlapca.

@anonym_402fa1 To je tak vzdy na MK. Ex je najhorsia na svete, dieta z byvaleho vztahu je najhorsie na svete, a autorka je vzdy svatica, snaziaca najst cestu pre vsetkych, len zla ex/zle dieta/ dosad si jej v tom brani. Vsetko jak cez kopirak. Pravda byva obvykle niekde uplne inde. Chalan je mozno uplne ok, len vo svojom veku este nechape uplne novu rodinnu dynamiku, nechape, preco mama a otec nie su spolu, a autorka sa hra na macochu z disneyovky a uzurpuje si posledne slovo.

anonym_25f22a
27. sep 2025

@anonym_autor Aj ten chlapec potrebuje mať otca len pre seba na Vianoce. Presne tak, ako to chceš ty pre svoje deti. V čom sú iné tie tvoje od toho chlapca? Ony majú právo a on nie? Si sebec.

cacianka
27. sep 2025

Vôbec necítim, že by autorka bola príčinou zlých vzťahov. Myslím že sa snažila, ale chalan huckany matkou si ako puberťák vydobija svoje a tatko skáče ako píska. Sopliak rozkazuje a otec nevie upratať. Každý druhý víkend kašle na svoju primárnu rodinu a ustupuje chalanovi, nesnaží sa o nápravu a poriadok. Ok, je v silnej puberte, ale snáď o pár rokov pochopí a aj otec konečne naberie rozum a odvahu.

anonym_25f22a
27. sep 2025
@gribka1

@gribka1 Vydierača? Je to presne také isté dieťa, aké má s novou ženou. A to dieťa má také isté práva ako deti novej/ďalšej ženy.

anonym_b68061
27. sep 2025

Zorganizujte si spoločné Vianoce starí rodičia, manželov syn a vy

lilitela
27. sep 2025

@anonym_autor Ked k vam 2 roky nechodi, ako to bolo na vianoce naposledy? Ak bol tvoj muz doma, s vasimi detmi, bolo by fer, aby bol tento rok so synom, je to tiez jeho dieta. Syn nie je povinny sa citit u vas dobre, ani vas tam navstevovat. Viem ze je to ina situacia, ale ty si tiez asi teraz s detmi nepobalis a nepojdes k jeho ex alebo starkym, aby si urobila kompromis a mohli ste byt spolu vsetci na stedry den.
Z mojho pohladu len chlapec ziarli a takto sa s tym vyrovnava.

cimage
27. sep 2025

Pokial predchadzajuce vianoce bol muz s vami, tak by som to neriesila a dovolila mu byt so synom, ten za to nemoze, ze otec ma novu rodinu. Tiez ma pravo s nim travit sviatky. Narodeniny vasho syna mozete oslavit aj den predtym, alebo potom, netreba lipnut na presnom datume. Mal by sa dohodnut so synom, ze tieto vianoce bude s nim a dalsie s vami, na striedacku. Ty si isla do vztahu ked si vedela, ze uz dieta ma a budes musiet robit ustupky. Skoda je, ze si nerozumiete, ale to sa casom moze zmenit, ale aj nemusi.

salome123
27. sep 2025

@anonym_autor aké veľké sú vaše deti? Nemôžete si spraviť štedrú večer 25.12? Ak sú deti malé, tak im to bude jedno

3petka
27. sep 2025

@anonym_autor Tak nech si urobia štedrý deň o deň skôr/neskôr alebo vy. Je to len dátum a nevidím dôvod prečo sa situácii neprispôsobiť. Hold už si si vzala muža s dieťaťom tak treba s tým pracovať.

gribka1
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@gribka1 Vydierača? Je to presne také isté dieťa, aké má s novou ženou. A to dieťa má také isté práva ako deti novej/ďalšej ženy.

@anonym_25f22a Lenže ak nepristúpi na žiadne riešenie, len si kladie podmienky, aby bolo vždy po jeho vôli, je to vydierač. Nepopieram, že sú to jeho rovnocenné deti, druhá vec, že ani po tej dlhej dobe sa vzťahy nezlepšili, prečo?

heleninamama
27. sep 2025
@gribka1

@anonym_25f22a Lenže ak nepristúpi na žiadne riešenie, len si kladie podmienky, aby bolo vždy po jeho vôli, je to vydierač. Nepopieram, že sú to jeho rovnocenné deti, druhá vec, že ani po tej dlhej dobe sa vzťahy nezlepšili, prečo?

@gribka1 Žeby preto, lebo chlapec je tam nevítaný a cíti to? O jeho matke sa autorka vyjadruje nepekne, o ňom tiež, dokonca sa vraj ani nenarodil zo vzťahu, len tak náhodou. Ako taký omyl. Má otca len pár dní v mesiaci a je vnímaný ako votrelec do klasickej rodiny.

gribka1
27. sep 2025
@heleninamama

@gribka1 Žeby preto, lebo chlapec je tam nevítaný a cíti to? O jeho matke sa autorka vyjadruje nepekne, o ňom tiež, dokonca sa vraj ani nenarodil zo vzťahu, len tak náhodou. Ako taký omyl. Má otca len pár dní v mesiaci a je vnímaný ako votrelec do klasickej rodiny.

@heleninamama V tom prípade je to samozrejme iné. Ale je? Ja reagujem na to, že sa snažili, aj cez psychológa, ale nepomáha. Fakt nevieme, ako to reálne je. Ak je chyba v nej, je to fakt o inom.

sense
27. sep 2025

Ja by som s tam nesúhlasila pretože, ak ste rodina máte byť keď tak vsetcia spolu ako rodina. A nie že jedno dieťa je viac ako druhe

betulinka1
27. sep 2025

@anonym_autor Akoze dufam, ze sa tvoj muz neda vydierať. To je len taky pokus. Určite sa bude stretavat aj dalej. Ale u mna by teda nepreslo taketo vydieranie. Nastastie ma ma mužov syn rad ako ja jeho. Uprimne by som bola zvedava co spravi tvoj muz.

kp7333
27. sep 2025

@anonym_autor "Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa'

precitaj si este raz po sebe tuto vetu a snad prides na to, ze je to kolosalna blbost. Sama dobre vies, ze rodenie deti nie je zarobkova cinnost a naklady na ne prevysuju vsetky mozne pridavky i alimenty.

Z tvojho textu citit, ze chlapca nemas rada, zrejme je to obojstranne. No musis respektovat, ze je to syn tvojho muza a on ako otec by sa mal snazit budovat si s nim pekny vztah.

Vsetko je o kompromisoch - tvoj muz by sa mal v prvom rade dohodnut s chlapcovou matkou, ako to bude na Vianoce. Napr. na stedry den bude chlapec s matkou, na 1. sviatok vianocny s otcom. To nie je v rukach teenagera, ani v tvoja starost.

anonym_25f22a
27. sep 2025
@gribka1

@gribka1 Stačí sa pozrieť na vyjadrenia macochy a je jasné, prečo sa vzťahy nepolepšili. Chlapcovi sa nečudujem a dúfam, že otec si dupne, zachová sa ako chlap a Vianoce strávi so synom u rodičov. A mavocha nech si dupe doma.

zorienka28
27. sep 2025

@anonym_autor "Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13.". Autorka, udrela mi do oci tato poznamka a myslim, ze ak o nom takto rozmyslas, tak je problem niekde uplne inde. Ziadne dieta na svete nenesie zodpovednost za vztah a charakter svojich rodicov, nech su akikolvek. Ziadne dieta nema menej prav len preto, lebo ty nesuhlasis s tym, za akych okolnosti bolo splodene.
Je dost mozne, ze tento pristup na chlapca reflektujes, on sa citi nevitany a nechceny, a reaguje na to jedinym sposobom, akym dieta vie reagovat, teda hnevom a zlostou. Ty mas vyhodu v tom, ze mas muza stale, on ma otca ani nie kazdy vikend. Zamysli sa nad tym.

Strana