icon

Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu

27. sep 2025

Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.

anonym_25f22a
27. sep 2025
@betulinka1

@anonym_autor Akoze dufam, ze sa tvoj muz neda vydierať. To je len taky pokus. Určite sa bude stretavat aj dalej. Ale u mna by teda nepreslo taketo vydieranie. Nastastie ma ma mužov syn rad ako ja jeho. Uprimne by som bola zvedava co spravi tvoj muz.

@betulinka1 Čiže ak by tvoje dieťa chcelo s tebou stráviť Vianoce po neviem akom dlhom čase, tak by si ho poslala kade ľahšie a uprednostnila ďalšie deti spolu s ich žiarlivou matkou?

autor
27. sep 2025
@anonym_402fa1

Je to celé podané veľmi jednostranne. Neverím, že len ex je tá zlá a chlapec je hotový netvor. A chcem vidieť tú obrovskú sumu, ktorú dostáva ex na syna ako alimenty. Skôr ide o to, že chlap si robil deti bez rozmyslu, nemal doriešený jeden vzťah a išiel do druhého a dieťa tým trpí. Macocha ho, samozrejme, neznáša a do popredia dáva len svoje deti ako tie jediné a pravé. On k nim nepatrí, ty si ho do rodiny nikdy neprijala. Cítiť to z tvojich slov.
Malé plus chlapovi, že sa chlapca v tejto situácii a v puberte a s nenávistnu stíhačkou na krku nevzdal a Tebe by som dala po papuli, za to hnusné označenie v úvode - nemanželské dieťa - je to vina Toho chlapa, nie chlapca.

@anonym_402fa1 to je totálne klišé čo píšeš, chalanova mama má 400eur výživné a to je si myslím na 13 ročného dosť. A predstav si ja akp "zla macocha" som sa dostatočne snazila, ale kde mie je vôľa tam nie je cesta"

autor
27. sep 2025
@gribka1

@anonym_autor Podľa teba, už sa aj on vyjadril, či? Pýtam sa len na štedrý deň.

@gribka1 nie, ešte ani nie poriadne. On sa zatne niekedy a odíde na par hodín tak aj teraz

autor
27. sep 2025
@anonym_402fa1

Je to celé podané veľmi jednostranne. Neverím, že len ex je tá zlá a chlapec je hotový netvor. A chcem vidieť tú obrovskú sumu, ktorú dostáva ex na syna ako alimenty. Skôr ide o to, že chlap si robil deti bez rozmyslu, nemal doriešený jeden vzťah a išiel do druhého a dieťa tým trpí. Macocha ho, samozrejme, neznáša a do popredia dáva len svoje deti ako tie jediné a pravé. On k nim nepatrí, ty si ho do rodiny nikdy neprijala. Cítiť to z tvojich slov.
Malé plus chlapovi, že sa chlapca v tejto situácii a v puberte a s nenávistnu stíhačkou na krku nevzdal a Tebe by som dala po papuli, za to hnusné označenie v úvode - nemanželské dieťa - je to vina Toho chlapa, nie chlapca.

@anonym_402fa1 inak ten nadpis témy niekto zmenil

autor
27. sep 2025
@klip0

A keby muz večeria dva krát ? Aj s vami a aj s ním ? Rátam že máte ešte malé dieťa, tak najskôr doma a potom neskôr so synom. Povedzme s ním o ôsmej. A potom by sa vrátil domov

@klip0 my máme 3 deti, ale áno aj tak by sa dalo ja som to chcela kvôli drobcovi 24.12. má narodeniny aj

autor
27. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor toto si musi vyriesit tvoj muz a urcit jasne pravidla. Ja by som na jeho mieste chalanovi vysvetlila, ze mu ustupuje v tom, ze pocas roka sa stretavaju mimo, ale na vianoce ma byt rodina spolu, takze je vitany ako plnohodnotny clen rodiny pri jednom stole s vami. A po spolocnej veceri a aktivitach s nim rad zajde k starym rodicom, pripadne na prvy ci druhy sviatok vianocny. Ak mu to nevyhovuje, tak bohuzial, ale respektuje jeho rozhodnutie byt alebo nebyt s otcom na stedry den tam, kde ma otec domov. Alebo, ak mate miesto, pozvat aj starych rodicov na stedry den k vam, mozno budu prekvapeni, ako sa zlatusik chova.
Ma pravo nemat vas rad, ani ty nemas rada kazdeho, ale kompromisy musia robit vsetci.

@sissy27 áno, ďakujem za návrh. Mohli by sme aj takto spraviť, že by boli u starých rodičov ten prvý vianočný deň

anonym_16023c
27. sep 2025

Fuu, no stacila mi prva veta a viem ze chyba je v tebe. Zdoraznit ze chlapec bol nemanzelske dieta ti nepomoze naznacit, ze vase spolocne dieta je viac. Takisto ako hra na city s tym, ze vase dieta ma akurat na vianoce sviatok. To budes kazdy rok opakovat, vsak? Ty si isla do vztahu s tym, ze tvoj muz uz DIETA MAL, ty si mala na vyber, chlapec nie. Ci sa ti to paci, alebo nie, chlapec tu bol davno pred tebou a bude aj po tebe. Preco ste vy nove zeny take protivne, sebecke a vsetko chcete len pre seba a minulost aby zahodil. Tiez mam ex, spolu mame dve deti a s dalsou partnerkou ma dalsie dve deti. A vies ako travime tento vikend? Mam tu 4 deti a skvele sa bavime. Ja, nase deti s ex, a deti mojho ex s inou zenou. Lenze na take nieco musi byt jeden predpoklad: vsetci zucastneni dospeli musia mat zrovnane v hlavach. Ty podla svojich slov obvinujes jeho dieta za vsetko zle a davas svojmu muzovi noz na krk - bud on alebo my. Len pozor, lebo si moze vybrat jeho a vy ostanete same a len tvojou vinou.

gribka1
27. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 nie, ešte ani nie poriadne. On sa zatne niekedy a odíde na par hodín tak aj teraz

@anonym_autor Nechaj to na neho, a tak sa prispôsob, nedávaj mu riešenie. Nevadí, ak odíde na Vianoce, potom zas budú smutné tieto jeho deti a nezabudnú mu to.

autor
27. sep 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy bol u nás 2 roky na striedavej prešli sme si všetci mnohým. A nie chlapec, ale ja sama a jrdno sedenie aj môj muž so mnou som bola pri psychológovi. Chalanova mama povedals, že jej syn nie je šibnutý aby cjodil ku psychológovi. Určite som aj ja spravila chyby (preto ten psychológ, cjcela som vedieť čo robím zle).

anonym_10c177
27. sep 2025

@anonym_autor Vies, ze bude aj dedit.

anonym_25f22a
27. sep 2025

@anonym_autor Smiešne mi je z teba fakt. Vykrikuješ tu, ako je nemanželské dieťa zdrojom peňazí pre jeho matku, ale sama si naseká tri deti s mužom so záväzkom 😆 Veď potiahne finančne a ty predsa vytváraš ľúbivú domácu atmosféru. Až takú, že muž uteká z domu. Otras tieto macošky. A aj časť "vášho" majetku, ktorý zabezpečil samozrejme muž, bude to hrozné dieťa dediť. Dúfam,že ste aspoň manželia.

autor
27. sep 2025
@zorienka28

@anonym_402fa1 To je tak vzdy na MK. Ex je najhorsia na svete, dieta z byvaleho vztahu je najhorsie na svete, a autorka je vzdy svatica, snaziaca najst cestu pre vsetkych, len zla ex/zle dieta/ dosad si jej v tom brani. Vsetko jak cez kopirak. Pravda byva obvykle niekde uplne inde. Chalan je mozno uplne ok, len vo svojom veku este nechape uplne novu rodinnu dynamiku, nechape, preco mama a otec nie su spolu, a autorka sa hra na macochu z disneyovky a uzurpuje si posledne slovo.

@zorienka28 a toto je zas klišé na MK ja nie som ideálny človek. Mám svoje chyby. Lenže nie som zákerná. Ak vidím nespravodlivosť dvíha sa mi z toho žalúdok a ten chalan zákerný je a robí vecii. Nie preto, že po tom túži, ale preto, že vie, že to niekomu ublíži

zorienka28
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_402fa1 to je totálne klišé čo píšeš, chalanova mama má 400eur výživné a to je si myslím na 13 ročného dosť. A predstav si ja akp "zla macocha" som sa dostatočne snazila, ale kde mie je vôľa tam nie je cesta"

@anonym_autor A tych 400€ vyzivne je pre nu podla teba nejaka financna zabezpeka, kvoli ktorej si robila dieta? Ved mu z toho ledva nakupi jedlo a oblecenie za ceny ake su dnes, a je to vyratane podla prijmu otca, takze vsetko s kostolnym poriadkom. Keby bol Kollar tak nepoviem, ale 400€ nie je ziaden jackpot.

anonym_c1b868
27. sep 2025

@anonym_autor ukamenujte ma ale preto by som nechcela muža s detmi proste pokiaľ je to dobrý chlap o dieta ci deti sa bude vždy zaujímať a je to boj s veternymi mlynmi ....tebe pomôže jedine žeby si tvoj muž chytil tvoju stranu a povedal synovi ze bud budete spolu alebo bez vas a ty možno keby si sa nechovala sprosto lebo uz aj z toho ako si ho nazvala nemanželské dieta akoby ono zato mohlo ....by ste možno ten vzťah mali aj iny.pretoze s 13 ročným sa dá mat este pekný vzťah a vybudovať si ho

anonym_c1b868
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@gribka1 Stačí sa pozrieť na vyjadrenia macochy a je jasné, prečo sa vzťahy nepolepšili. Chlapcovi sa nečudujem a dúfam, že otec si dupne, zachová sa ako chlap a Vianoce strávi so synom u rodičov. A mavocha nech si dupe doma.

@anonym_25f22a presne vie ze je chudacisko nechceny

anonym_25f22a
27. sep 2025
@anonym_c1b868

@anonym_25f22a presne vie ze je chudacisko nechceny

@anonym_c1b868 Áno, ten chlapec doslava kričí o pomoc. A macocha tu vykrikuje o výživnom a vychcanej exke. A ona sama je čo? Tri deti a sedká zabezpečená doma, cez deti. Ja veľmi dúfam, že ten chlap má rozum a zachová sa tak, ako treba.

zorienka28
27. sep 2025
@anonym_c1b868

@anonym_autor ukamenujte ma ale preto by som nechcela muža s detmi proste pokiaľ je to dobrý chlap o dieta ci deti sa bude vždy zaujímať a je to boj s veternymi mlynmi ....tebe pomôže jedine žeby si tvoj muž chytil tvoju stranu a povedal synovi ze bud budete spolu alebo bez vas a ty možno keby si sa nechovala sprosto lebo uz aj z toho ako si ho nazvala nemanželské dieta akoby ono zato mohlo ....by ste možno ten vzťah mali aj iny.pretoze s 13 ročným sa dá mat este pekný vzťah a vybudovať si ho

@anonym_c1b868 Presne takto rozmyslam aj ja. Dieta z predosleho vztahu vzdy prichadza so zavazkami, a iba velmi silna zena dokaze tolerovat dozivotnu pritomnost byvalej (a este maju niektore aj kamaratsky vztah) a delenie sa o cas a pozornost. Dieta ta navyse nemusi prijat, nutne tam budu porovnavacky ktora je lepsia "mama", nesadnes si vo vychove s byvalou, dieta ochorie a muz bude musiet letiet za nim zo spolocnej vecere a stravit vecer s byvalou, atd. Ja ruku na srdce poviem, ze ja by som na toto nemala nervy. Okolo 30-40 rokov je este plno bezdetnych, single, nerozvedenych chlapov.

anonym_25f22a
27. sep 2025
@zorienka28

@anonym_c1b868 Presne takto rozmyslam aj ja. Dieta z predosleho vztahu vzdy prichadza so zavazkami, a iba velmi silna zena dokaze tolerovat dozivotnu pritomnost byvalej (a este maju niektore aj kamaratsky vztah) a delenie sa o cas a pozornost. Dieta ta navyse nemusi prijat, nutne tam budu porovnavacky ktora je lepsia "mama", nesadnes si vo vychove s byvalou, dieta ochorie a muz bude musiet letiet za nim zo spolocnej vecere a stravit vecer s byvalou, atd. Ja ruku na srdce poviem, ze ja by som na toto nemala nervy. Okolo 30-40 rokov je este plno bezdetnych, single, nerozvedenych chlapov.

@zorienka28 Len niektoré macošky sa ulakomia na peniažky. Ako aj v tomto prípade. To nepozerá doľava, doprava, či má záväzok, nemá, len euráče cinkajú pred očami.

zorienka28
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@zorienka28 Len niektoré macošky sa ulakomia na peniažky. Ako aj v tomto prípade. To nepozerá doľava, doprava, či má záväzok, nemá, len euráče cinkajú pred očami.

@anonym_25f22a No len potom sa nema co rozculovat, ze realita zivota nie su len eurka.

karolinakr
27. sep 2025

neuveritelne, ako 13 deti môžu točit celou rodinou, s rodičmi, nevlastnymi surodencami a už vobec nechapem tie rady, že maš ustupit, ked ma tvoje dieta narodeniny
Čiže tvoj muž neutvoril novu rodinu, len bude stale ustupovat puberťakovi a on nim.bude točit a vyhražat sa, ako sa mu to hodi..Davate mu obrovsku moc do ruk, ked mu nekupite auto, hodi sa pod vlak, ked nedostane byt k maturite, už s vami neprehovorí, ked sa s tebou tvoj muž nerozvedie, zas si niečo vymysli..
uplne choré, že vôbec potrebujete o tom diskutovať..plnohodnotne sa mu muž venuje cely rok, na Štedry deň musi ustupit aj on...mne je normalne smiešna predstava, že tvoj muž da prednost synovi kvôli vydieraniu pred dietatom, ktore ma v ten deň narodeniny..

betulinka1
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@betulinka1 Čiže ak by tvoje dieťa chcelo s tebou stráviť Vianoce po neviem akom dlhom čase, tak by si ho poslala kade ľahšie a uprednostnila ďalšie deti spolu s ich žiarlivou matkou?

@anonym_25f22a nie ja by som nikdy nepristúpila aby dieta k nam nechodilo. Ze otec s nim trávi cas mimo rodiny. Pekne bude chodit k nam a ked dupe nožičkami ručičkami, tak sa proste musi najst cesta. Autorka pisala, ze robil zle. Otazka je ako zle… pozicia otca je velmi nešťastná ale evidentne nastala niekde chyba. 13 rocny uz musi vediet fungovat bez toho aby robil zle. Ale evidentne sa mu ustúpilo a dosiahol co chcel. Otca ma len pre seba. Nerobil preto zle?! Hmm to je otazka. Plus je to nejaka nova doba, ked si Dieta určuje pravidla??? Podla mna maju pravidla určovať rodicia. 13 rocny je uz v puberte, presne vie co na ktoreho rodicov plati. Otec sa mu evidentne prispôsobuje. Cize moja odpoved na tvoju otazku je, syn moj budem s tebou na Vianoce veľmi rad. Strávime ich s tvojimi nevlastnymi súrodencami a u nas doma. Tak ako ty si moje dieta, tak mam aj dalsie deti. Musite sa naucit spolu fungovat. Mas 13 rokov si velky na to aby si tomu rozumel.

denkabemommy
27. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy bol u nás 2 roky na striedavej prešli sme si všetci mnohým. A nie chlapec, ale ja sama a jrdno sedenie aj môj muž so mnou som bola pri psychológovi. Chalanova mama povedals, že jej syn nie je šibnutý aby cjodil ku psychológovi. Určite som aj ja spravila chyby (preto ten psychológ, cjcela som vedieť čo robím zle).

@anonym_autor tak začni malými krokmi, pošli mu obľúbený koláč po mužovi, alebo nejakú drobnosť, čo dlhšie chcel… postupne si ho získaj naspäť 🙂. On sa len cíti, že mu berieš otca aj jeho noví súrodenci, puberta je najnáročnejšie obdobie v živote, naozaj musí ísť všetko ego bokom, aby dostal pocit, že nemusí s tebou bojovať. Ja viem, že je to pre teba tiež náročné, ver mi, aj pre to dieťa ale keď sa začneš snažiť aj tvoj muž pridá trošku ruku k dielu, tak je veľmi pravdepodobné, že na Vianoce budete všetci spolu aj s chlapcom 🙂

kulumulu123
27. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 muž sa chce so synom stretávať takže podľa mňa bude chcieť byť s ním

@anonym_autor úprimne?? Tvoj muž skáče presne tak ako mladý píska lebo mladý pán si povie ze sa nebudú stretávať?? Co bude o 3/4roky povie si ze chce motorku nové suv nový dom ak nie tak utne kontakt do svojim otcom a tvoj muž bud by kradne banku, obesi sa alebo konečne začne jednať ako dospelý človek a mladý prestane robít nsprieky keď zistí že tata si stojí za, svojim slovom...
Takže byť na tvojom mieste by som s čistým svedomím a kľudom Angličana povedala tvojmu mužovi že buď sa začne správať ako svojpravny dospelý človek a prestane si nexlcjsz dirigoval život od 13r rozdrapeneho zasrana alebo môže ku babke odísť za synacikom už navždy...

zorienka28
27. sep 2025
@karolinakr

neuveritelne, ako 13 deti môžu točit celou rodinou, s rodičmi, nevlastnymi surodencami a už vobec nechapem tie rady, že maš ustupit, ked ma tvoje dieta narodeniny
Čiže tvoj muž neutvoril novu rodinu, len bude stale ustupovat puberťakovi a on nim.bude točit a vyhražat sa, ako sa mu to hodi..Davate mu obrovsku moc do ruk, ked mu nekupite auto, hodi sa pod vlak, ked nedostane byt k maturite, už s vami neprehovorí, ked sa s tebou tvoj muž nerozvedie, zas si niečo vymysli..
uplne choré, že vôbec potrebujete o tom diskutovať..plnohodnotne sa mu muž venuje cely rok, na Štedry deň musi ustupit aj on...mne je normalne smiešna predstava, že tvoj muž da prednost synovi kvôli vydieraniu pred dietatom, ktore ma v ten deň narodeniny..

@karolinakr Ustupovat? Tebe pride nenormalne, ze ten chlapec ma otca kazdy druhy vikend, a chce byt s nim na Vianoce? Skor ma udivuje pristup toho chlapa, ze mam novu rodinu a teraz co, rozidem sa s byvalou partnerkou a aj s dietatom, ako keby to bola nejaka chyba z minulosti, ktoru nechcem opakovat? Niekto sa cuduje tomu decku, ze je nestastne a zle?

anonym_25f22a
27. sep 2025
@betulinka1

@anonym_25f22a nie ja by som nikdy nepristúpila aby dieta k nam nechodilo. Ze otec s nim trávi cas mimo rodiny. Pekne bude chodit k nam a ked dupe nožičkami ručičkami, tak sa proste musi najst cesta. Autorka pisala, ze robil zle. Otazka je ako zle… pozicia otca je velmi nešťastná ale evidentne nastala niekde chyba. 13 rocny uz musi vediet fungovat bez toho aby robil zle. Ale evidentne sa mu ustúpilo a dosiahol co chcel. Otca ma len pre seba. Nerobil preto zle?! Hmm to je otazka. Plus je to nejaka nova doba, ked si Dieta určuje pravidla??? Podla mna maju pravidla určovať rodicia. 13 rocny je uz v puberte, presne vie co na ktoreho rodicov plati. Otec sa mu evidentne prispôsobuje. Cize moja odpoved na tvoju otazku je, syn moj budem s tebou na Vianoce veľmi rad. Strávime ich s tvojimi nevlastnymi súrodencami a u nas doma. Tak ako ty si moje dieta, tak mam aj dalsie deti. Musite sa naucit spolu fungovat. Mas 13 rokov si velky na to aby si tomu rozumel.

@betulinka1 Asi si nečítala všetko. A všetko tu ani macoška nenapísala. Je nejaký dôvod, prečo tam chodiť nechce. A hádaj, aký je to asi dôvod. Keďže sa dotyčná o ňom vyjadruje, tak ako tu popísala.

karolinakr
27. sep 2025

a matka jeho s tym suhlasi, že nebude doma ale travit čas s tatkom u babky? no neverim, žeby s tym suhlasila...
a tvoj muž, ked tam pojde, je slaboch
iba toĺko k tomu

anonym_25f22a
27. sep 2025
@karolinakr

a matka jeho s tym suhlasi, že nebude doma ale travit čas s tatkom u babky? no neverim, žeby s tym suhlasila...
a tvoj muž, ked tam pojde, je slaboch
iba toĺko k tomu

@karolinakr Naopak. Ak tam pôjde a bude tráviť Vianoce so synom, dokáže, že je chlap na správnom mieste.

zorienka28
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@karolinakr Naopak. Ak tam pôjde a bude tráviť Vianoce so synom, dokáže, že je chlap na správnom mieste.

@anonym_25f22a Presne tak. Mne je toho chlapca normalne tak luto odrazu, neviem, ci na mna idu kramy alebo co, ale ked si to predstavim - v takomto citlivom veku ma pri sebe otca, ktory nanho serie a macochu, ktora nanho ziarli a sprava sa k nemu, ako keby bol on nieco menej nez jej deti, oba preto, lebo jeho otcovi sa nevydaril vztah s jeho mamou. Ktora od neho navyse ocakava racionalitu dospeleho, ale sama sa sprava ako zanovite decko, ktore sa dotahuje o hracku. On nema argumenty, logiku, on citi zlost, agresiu, hnev, odstrkovanie. Autorka, aby si ty raz nebojovala s dalsou, ktora toho tvojho bude chciet pre seba a pre jeho tretiu rodinu.

lilke
27. sep 2025

@anonym_autor k pubertaknemu chlapcovi sa nebudem vyjadrovať. Len k možnosti, ako poriešiť obe slávnostné vecere. Švagor každý druhý rok máva nočnú na Vianoce. Ked boli deti menšie, "večerali" o 15., o 18. už pracoval. A darčeky 25. ráno. Teraz, so staršími deťmi, posúvajú večeru na 25.... Manžel by sa mohol na tú 18.-19. presunúť k babke za najstarším synom. Takto by manžel síce 2 večere dal, ale potešil by všetky deti.

gribka1
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@anonym_25f22a A dokáže, že druhé deti na druhom mieste? To iné riešenie neexistuje?