icon

Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu

27. sep 2025

Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.

autor
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@anonym_autor Keďže je na dieťa sama, tak to nie je jednoduché. Ty si superwoman - biznis, dom, slepice, mrkva, zemiaky, cestoviny, koláče, zemrem 😆😆😆

@anonym_25f22a závidiš? Skus to stačí sa viac hýbať 😁

anonym_25f22a
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_25f22a závidiš? Skus to stačí sa viac hýbať 😁

@anonym_autor Určite ti nemám čo závidieť. Obliekať deťom handry miesto trička.

anonym_2cbe55
27. sep 2025
@anonym_autor

@bonboniera nech sa páči tričká za pár eur
@bonboniera

@anonym_autor Prepáč, toto je smiešne, také handry na deti.

doriiis
27. sep 2025

A na tom, žeby všetci dospelí potlačili trošičku svoje egá a spravili by ste si Vianoce spolu všetci ste neuvažovali?
Muž, ty, vaše dieťa, jeho syn a ex? Nejaký ten obed a darčeky? Možno je načase zahodiť tu nenávisť v ktorej všetci žijete. Nezabúdajte, že idete deťom prikladom
Lebo rodina má byť spolu,lenže netreba zabúdať,že aj ex je svojím spôsobom stále rodina

zorienka28
27. sep 2025
@anonym_autor

@zorienka28 ok nenávisť ako inak 😁 jeho matka s nami a my s ňou fungujeme 12 ROKOV za takyto čas sme sa už veľa naučili

@anonym_autor A evidentne si sa nenaucila, ze to decko za nic v tejto situacii nemoze. Miesto toho tu robis predikcie budgetov na rozky a salam, a rozculujes sa, ze chalan nie je o hlade a dostava az 400€. Sliepky mas pozatvarane, mrkvu zazimovanu? Lebo ma prekvapuje, kolko casu mas na chujoviny, ked podla vlastnych slov padas kazdy vecer, a vedies zivnost a hospodarstvo. Jeden tvoj koment vacsi nezmysel nez druhy, a fakt ma zacina zaujimat, kde je vlastne pravda.

anonym_25f22a
27. sep 2025
@zorienka28

@anonym_autor A evidentne si sa nenaucila, ze to decko za nic v tejto situacii nemoze. Miesto toho tu robis predikcie budgetov na rozky a salam, a rozculujes sa, ze chalan nie je o hlade a dostava az 400€. Sliepky mas pozatvarane, mrkvu zazimovanu? Lebo ma prekvapuje, kolko casu mas na chujoviny, ked podla vlastnych slov padas kazdy vecer, a vedies zivnost a hospodarstvo. Jeden tvoj koment vacsi nezmysel nez druhy, a fakt ma zacina zaujimat, kde je vlastne pravda.

@zorienka28 Vypisuje tu celý podvečer, doma tri deti, slepice, záhrada, dom a žena tu.Výmysly sú v tomto príbehu a veľké.

autor
27. sep 2025
@zorienka28

@zorienka28 predstav si, že som trošku prechladnuta tak mám čas na pisanie...a môj manžel, ktorý ma miluje zobral naše spoločné deti a bol s nimi v záhrade a von na prechádzke

autor
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@zorienka28 Vypisuje tu celý podvečer, doma tri deti, slepice, záhrada, dom a žena tu.Výmysly sú v tomto príbehu a veľké.

@anonym_25f22a určite nie... Prečo vás ta udivuje keď niekto ma aj doma menší statok, záhradu a pod. Nechapem

anonym_25f22a
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_25f22a určite nie... Prečo vás ta udivuje keď niekto ma aj doma menší statok, záhradu a pod. Nechapem

@anonym_autor Riešiš si len svoje komplexy a nízke sebavedomie na chudákovi chlapcovi. A nepíšeš tu pravdu. Snáď aspoň ten muž bude rozumný.

gribka1
27. sep 2025

Tak ako som písala skôr, nechala by som muža, nech sa sám rozhodne a podľa toho sa zariaď. Raz sa to dá prežiť.

anonym_b82903
27. sep 2025

@anonym_autor určite by som s tým nesúhlasila. Rodina ste vy, pokial mladý nesúhlasí byt s vami, je to jeho problém. Navyše vaše dieťa má este aj narodeniny. A žiadne pubertiak-nepubertiak. A muz keď nechápe, kde je jeho miesto, chce to rozhovor aj s nim.

autor
27. sep 2025
@doriiis

A na tom, žeby všetci dospelí potlačili trošičku svoje egá a spravili by ste si Vianoce spolu všetci ste neuvažovali?
Muž, ty, vaše dieťa, jeho syn a ex? Nejaký ten obed a darčeky? Možno je načase zahodiť tu nenávisť v ktorej všetci žijete. Nezabúdajte, že idete deťom prikladom
Lebo rodina má byť spolu,lenže netreba zabúdať,že aj ex je svojím spôsobom stále rodina

@doriiis hoci už teraz je to jedno, keďže par osôb ma tu ide slovami zožrať. Ja som sa snazila to sme msli spolu prvé dieťa. Chcela som aby ro fungovalo. My sme ho začali mať iba na víkendy aj to nepravidelne keď mal 5 rokov, ale nebolo to dobre chlapec zo začiatku všetko referoval mame. Stačilo ze sme nášho drobca vtedy mal par mesiacov viac tiskali bol oheň na streche, neskôr nam začali zmiznúť veci, peniaze a pod. Chlapec to bral dpmov, lebo mame vravel, čo všetko máme a jeho mama mu povedala, nech si to cezme ze to parri jemu...
Ale to je iný pribeh..

enmery
27. sep 2025

Toto je otrasné. Chlapec s nikým necvičí, on doslova vieska o pozornosť a lásku. Od narodenia nechcený. Otec preč, nová žena ho berie ako problém. Zbytočne budeš písať, že si sa snažila. Nesnažila. On nemôže zato, kto je jeho otec či matka! Tak ako Tvoje deti! Ako môžeš od odstrčeneho chalana v puberte očakávať rozumné konanie, keď ty ako dospelá nie si schopná dať bokom svoju averziu voči tej žene? Až sem cítim, ako by si bola najradšej, žeby neexistoval. Hanbite sa všetci 3 dospelí a zvaľujete to na chlapca.
A ty ideš tiež citovo vydierať, "naše dieta" má narodeniny. Aj on je jeho dieťa, o ktorého lásku prosí týmto spôsobom.

doriiis
27. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis hoci už teraz je to jedno, keďže par osôb ma tu ide slovami zožrať. Ja som sa snazila to sme msli spolu prvé dieťa. Chcela som aby ro fungovalo. My sme ho začali mať iba na víkendy aj to nepravidelne keď mal 5 rokov, ale nebolo to dobre chlapec zo začiatku všetko referoval mame. Stačilo ze sme nášho drobca vtedy mal par mesiacov viac tiskali bol oheň na streche, neskôr nam začali zmiznúť veci, peniaze a pod. Chlapec to bral dpmov, lebo mame vravel, čo všetko máme a jeho mama mu povedala, nech si to cezme ze to parri jemu...
Ale to je iný pribeh..

@anonym_autor ... Nečítala som celú diskusiu tak neviem, ale čo na to hovorí tvoj manžel?

autor
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@anonym_autor Riešiš si len svoje komplexy a nízke sebavedomie na chudákovi chlapcovi. A nepíšeš tu pravdu. Snáď aspoň ten muž bude rozumný.

@anonym_25f22a ale prosím ťa už buď ticho, lebo píšeš bludy! Chalan je s nami od piatich rokov a chudáčik urcite nie je.

autor
27. sep 2025
@doriiis

@anonym_autor ... Nečítala som celú diskusiu tak neviem, ale čo na to hovorí tvoj manžel?

@doriiis ten sa tvári ako Švajčiarsko.. ani neviem prečo som sem napísala aj tak mi to nepomohlo

anonym_16023c
27. sep 2025
@anonym_autor

@bonboniera nech sa páči tričká za pár eur
@bonboniera

@anonym_autor no vidis... a keby si mu co-to poslala zo svojej zahradky, este menej by ste mohli platit vyzivne. A keby ostal na domacom vyucovani, nemuseli by ste platit skolne poplatky. A teraz si predstav, ze sa stane vegetarian, hned odpada maso.. neskusit prerobit ten zoznam, a cosi este okresat? Treba setrit v tychto pohnutych casoch.

anonym_25f22a
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_25f22a ale prosím ťa už buď ticho, lebo píšeš bludy! Chalan je s nami od piatich rokov a chudáčik urcite nie je.

@anonym_autor Áno, vidíme, ako je s vami 😆😆😆 Vymýšľaš si a klameš.

doriiis
27. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis ten sa tvári ako Švajčiarsko.. ani neviem prečo som sem napísala aj tak mi to nepomohlo

@anonym_autor ... No. Tak navrhni spoločný obed pre všetkých. Pozvi exku, starých rodičov ( predpokladám tvoji svokrovci) .V čom je problém?

autor
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@anonym_autor Áno, vidíme, ako je s vami 😆😆😆 Vymýšľaš si a klameš.

@anonym_25f22a bol každý druhý vikend, keď ho matka pustila... neskôr dva roky na striedavej a aj napriek striedavej sme jej platili výživné (toľko k tomu, že rátam peniaze...vtedy sme nemuseli platiť aj tak sme platili) a teraz už dlhšie k nam nechce chodiť lebo nás nenávidí!

doriiis
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_25f22a bol každý druhý vikend, keď ho matka pustila... neskôr dva roky na striedavej a aj napriek striedavej sme jej platili výživné (toľko k tomu, že rátam peniaze...vtedy sme nemuseli platiť aj tak sme platili) a teraz už dlhšie k nam nechce chodiť lebo nás nenávidí!

@anonym_autor .... 13 ročné deti nenávidia kadekoho. To nie je nič výnimočné. Co tak sa začať konečne správať ako dospelý človek a nie ako keby si sama bola 13 ročné trucovite decko?

anonym_25f22a
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jasné, že ťa nenávidí, keď si ho pripravila o otca.

gribka1
27. sep 2025

Na druhú stranu, ak je jeho matka fakt taká zákerná, keď nahovárala malého na zlé správanie, nech berie, čo chce, v kuse mu vnášala nenávisť voči druhej otcovej rodine, takýto chlapec nevie, že to nie je ok. V tomto vyrastať, asi nebude len anjelik.

autor
27. sep 2025
@doriiis

@anonym_autor ... No. Tak navrhni spoločný obed pre všetkých. Pozvi exku, starých rodičov ( predpokladám tvoji svokrovci) .V čom je problém?

@doriiis svokrovci sú pozvaní, len on už vravel mužovi že k nám nepríde lebo nenávidí mňa a naše spoločné deti...a ak ho môj muž chce ešte vidieť ma byt iba snim

matkahelka
27. sep 2025

@anonym_autor citam a bavim sa. zena si urobila decko ako zdroj prijmu. ja ze napises, ze tvoj muz je velkopodnikatel s prijmom aspon 8 K mesacne a vyzivne posiela aspon 1.5K. a ty napises ze tvoj chlap zaraba 1.7k a posiela 400€ vyzivne. toto je fakt na smiech. tvoj muz neovlada svojho vtaka a nenasiel si lepsie alibi ako povedat, ze si s nim nejaka robotnicka urobila decko za prachy. vsak ak decko nechcem, pouzijem ochranu. samozrejme, bezne si zeny s radovymi THP pracovnikmi s takymi - sorry- smiesnymi prijmami, kt.nemaju ani vlastnu strechu nad hlavou - robia decko kvoli prachom. ako pokus o vtip celkom dobre. v realite, ani ty, ani tvoj muz nemate za mak sudnosti. a mimochodom, 400€ na pubertiaka, nie je ziadny luxus. taky chalanisko zje viac ako jeho otec. a urcite si nebude obliekat sinsay tricka, co clovek raz operie a zmenia tvar tak, ze su vhodne akurat na utieranie vonkajsich parapet na dome. a teda k veci, tvoje deti maju svojho otca cely rok, jemu musia stacit 2 vikendy v mesiaci. bezne sa pri rozvedenych rodicoch vyuziva model, ze jedne vianoce s matkou, dalsie s otcom. ak chce byt mlady na stedry den s otcom, nech je s otcom. s vami bude 1 a 2.sviatok vianocny. a na dalsie vianoce to otocite. toto dupkanie nozickou, lebo tvoje decko na vtedy narodeniny. a co? vysvetlis mu, ze teraz bude s otcom jeho brat a narodeniny oslavite o den neskor. stane sa nieco? vobec nic.

autor
27. sep 2025
@anonym_25f22a

@anonym_autor Jasné, že ťa nenávidí, keď si ho pripravila o otca.

@anonym_25f22a potrebuješ psychológa určite

anonym_25f22a
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_25f22a potrebuješ psychológa určite

@anonym_autor To skôr niekto iný ho potrebuje.

0silvia0
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak ho mama odmalicka hucka, ako pises, ten chlapec je zmateny. Este nevie rozoznat co je spravne a co nie, jeho nemozes za to obvinovat.

autor
27. sep 2025
@matkahelka

@anonym_autor citam a bavim sa. zena si urobila decko ako zdroj prijmu. ja ze napises, ze tvoj muz je velkopodnikatel s prijmom aspon 8 K mesacne a vyzivne posiela aspon 1.5K. a ty napises ze tvoj chlap zaraba 1.7k a posiela 400€ vyzivne. toto je fakt na smiech. tvoj muz neovlada svojho vtaka a nenasiel si lepsie alibi ako povedat, ze si s nim nejaka robotnicka urobila decko za prachy. vsak ak decko nechcem, pouzijem ochranu. samozrejme, bezne si zeny s radovymi THP pracovnikmi s takymi - sorry- smiesnymi prijmami, kt.nemaju ani vlastnu strechu nad hlavou - robia decko kvoli prachom. ako pokus o vtip celkom dobre. v realite, ani ty, ani tvoj muz nemate za mak sudnosti. a mimochodom, 400€ na pubertiaka, nie je ziadny luxus. taky chalanisko zje viac ako jeho otec. a urcite si nebude obliekat sinsay tricka, co clovek raz operie a zmenia tvar tak, ze su vhodne akurat na utieranie vonkajsich parapet na dome. a teda k veci, tvoje deti maju svojho otca cely rok, jemu musia stacit 2 vikendy v mesiaci. bezne sa pri rozvedenych rodicoch vyuziva model, ze jedne vianoce s matkou, dalsie s otcom. ak chce byt mlady na stedry den s otcom, nech je s otcom. s vami bude 1 a 2.sviatok vianocny. a na dalsie vianoce to otocite. toto dupkanie nozickou, lebo tvoje decko na vtedy narodeniny. a co? vysvetlis mu, ze teraz bude s otcom jeho brat a narodeniny oslavite o den neskor. stane sa nieco? vobec nic.

@matkahelka 4 ročnému to mam povedať naozaj? Ok tak skúsim keď budecza tatkom plakať poviem, že teraz musí byť s jeho nevlastným bratom, ktorý ho nenávidí

anonym_25f22a
27. sep 2025
@matkahelka

@matkahelka Ona si myslí, že my sme tu také slepice, aké má doma na dvore.