Rodinný tlak na návrat a starostlivosť o prarodičov
Dobrý večer
Chcela by som poznať váš názor.
Mám rozvedených rodičov.
Mamina vychováva ešte môjho 15 ročného brata.
Ja som sa odsťahovala do zahraničia s priateľom , kde aj žijeme a pracujeme.
Teraz moja celá rodina od o mňa očakáva, akože jediná vnučka, mám 23 rokov, aby som sa odsťahovala zo zahraničia a prišla domov.
Dôvod je ten že stará babka je strašne naivná a rozmýšľa ako praveký ľudia.
Ona si myslí že tak je spravné ako jediná vnučka , ma ešte (3 vnukov )sa musím o nich postarať keď nebudú vládať alebo keď jeden z nich zomrie.
Popritom žije s nimi ich 50 ročný, nezadaný syn, ktorí má jedno dieťa.
Ja si myslím že to je jeho starosť, ich syn nikdy nežil sám, nevaril, nepral, neupratoval nič. Nikdy ani nemusel.
Ja som im povedala a že čo budem potom ja robiť, nezamestnaná , nebudem mať peniaze nič.
Ja musim tiež myslieť na svoju budúcnosť.
Ja si myslím že sa nájsť aj nejaký opatrovník.
Nechcela by som tam žiť, lebo môj strýko je strašný provokatér a občas keď si vypije tak je blbý.
Babka stále hovorí no on je taký, netreba si ho všímať.
Sami si to tak zariadili aby taký bol, nemohol ísť nikde, stále ho kontrolovali.
Teraz keď aj idem domov, tak strašne zo zlým pocitom lebo vždy je cirkus.
Dokonca si aj to vymysleli že ma zbavia svojprávnosti len preto aby som nemohla odísť preč do zahraničia.
@dettinadetta veľmi dobre rozmýšľaš. Babka má syna, má sa o ňu kto postarať. Je pre ňu ale jednoduchšie deptať teba (a očividne sa dáš). Pracuj na sebe, na tom, aby ťa to nezožieralo. Naozaj to nie je tvoja starosť. Len si asi najľahší terč. Babka je očividne nebezpečná osoba, narcistická manipulátorka, ktorá zničila život synovi a teraz si na rade ty. To sú ľudia ktorí budú požierať všetkých okolo a ver mi, sama sa dožije 90 rokov a všetci okolo budú kľakať postupne. Nenechaj si zničiť život a rázne to usekni.
nenechaj sa manipulovat. ty mas zodpovednosť za svoj zivot. a co su to za praktiky, ze ta chcu zbavit svojprávnosti? to uz vypoveda nieco o nich, ze su schopní takej manipulacie a psychickeho tyrania. Ak mas pocit zodpovednosti, vyčlen nejake peniaze a posli im kazdy mesiac na opatrovatelku. Nenechaj sa zneuzivat!

To nieje tvoja povinnosť .Vôbec sa tým netráp ,nech si babka vraví čo chce.Má tam syna ,ten využíva všetky výhody .Teda sa môže začať starať hneď ako to bude treba .Nezávidím takú rodinu ,držím palce .