icon

Rok po pôžičke nedorazila ani euro

michaltat
20. apr 2025

Cez tetu som sa dozvedela,že otec požičal vnucke 30000€na byt .Boli to jeho celoživotné úspory.Uz prešiel rok ani €mu nevrátila.Otec nemá žiadne peniaze

Strana
z4
slavomira236
20. apr 2025

@michaltat tal ked nema na to zmluvu asi otec nespravi nic..a ked jej to este dal v hotovosti.

minenkaa
20. apr 2025

@michaltat moju starí rodicia tiež požičali vnučka peniaze a mali to aj na papieri a nič nevymohli,existuje premlčacia doba

tetapetra
20. apr 2025

@michaltat slovo proti slovu. Je to vôbec pravda? Teta môže len kecať. Mám takú tetu, k tej dokonca chodia aj 🐻, migranti, ľudia pýtajú peniaze... záleží aká kauza sa v tv rieši

jamimo
20. apr 2025

@michaltat zákon v práve a morálka je rozdiel. Ak nemajú zmluvu o pôžičke... 🤷‍♀️ Otec mal možno dobrý úmysel, takto to väčšinou končí...Opýtaj sa vnučky na celú story.

lindous
20. apr 2025

Dozvedela si sa to len cez tetu, čiže otec to asi nejak aktívne nerieši? Musíte mu nejak finančne pomáhať, živorí? Alebo podľa čoho súdiš, že nemá žiadne peniaze?? Čo tak sa v prvom rade porozprávať s ním, či je to naozaj tak ako sa k tebe donieslo (zo skúsenosti už neverím všetkému čo "tetka" povedala) a ako sa vlastne dohodli atď... a teda potom teda hodiť reč s (predpokladám) neterou, prípadne s tvojim súrodencom...

petamich
20. apr 2025

A tvoj otec to nejako riesi? hovoris vnucke - cize dietatu tvojej sestry/brata alebo?

hellwant
20. apr 2025

@minenkaa premlcacia doba je pri trestoch, nie ak mas zmluvu. Ale, ak sa nehlasili a nechali prejst xy rokov a potom s tym papierom prisli a chceli podat trestne oznamenie, tak to asi ano. Ale to je ich chyba, ked mas papier, a nic nevracia, treba riesit aby to bolo podchytene, ze to je v rieseni a nie v rodine stale odkladat za dobre slovo a potom toto. Ved potom by neexistovali exekucie. Stacilo by cakat a nemusis vracat.

minenkaa
20. apr 2025

@hellwant Pôžička sa premlčuje v lehote 3 rokov od jej splatnosti.

minenkaa
20. apr 2025

@hellwant a to veľa ľudí nevie ,myslia si ,že keď je niečo na papieri uplne to staci a tri roky nie je až tak moc

gribka1
20. apr 2025

Tak mu treba, za hlúposť sa platí.

tetapetra
20. apr 2025

@gribka1 ty dnes ideš, trošku sa ukludni

gribka1
20. apr 2025

@tetapetra Veď to je v kľude povedané, naozaj to bola hlúposť, myslíš, že to teraz nejako vyriešia? Možno, ale bude to veľmi ťažké.

tetapetra
20. apr 2025

@gribka1 ak je to pravda nevyriešia. Ak je to starší človek,tam tiež rady nepomôžu a posmech už vôbec nie

janinah
20. apr 2025

Prispevok nam nieco oznamil.Diskutovat mame o čom presne?

lion777
20. apr 2025

Tak si pozistuj priamo od otca , co sa stalo. No a potom sadnut s otcom aj vnuckov, cela rodina. Ak sa to potvrdi a vnucka nechce vratit, urobit pravne kroky, alebo zatlacit cela rodina na nu, aby vratila.

michaltat
autor
20. apr 2025

@tetapetra Nemá na lieky dotujem ho .Nepýtaj od neho.Zmluvu nemá.Stacil by výpis z účtu ako dôkaz pre prípad,že by nedala mu peniaze

biba_18
20. apr 2025

@michaltat spýtaj sa vnučky…

michaltat
autor
20. apr 2025

@janinah vnučka nechce vrátiť peniaze zmluva nie je iba prevod v banke

tetapetra
20. apr 2025

@michaltat nemyslím, že výpis z účtu pomôže. Jedine ak by to spravil ako prevod na jej účet. Ale ako výber. Nemyslím

minenkaa
20. apr 2025

@michaltat aspon dal do poznámky pôžička?

michaltat
autor
20. apr 2025

@tetapetra prevod
@minenkaa prevod na jej ucet

biba_18
20. apr 2025

a čo hovoria rodičia vnučky?

minenkaa
20. apr 2025

@michaltat tak len poslal peniaze,toto je uplne zbytocne aj riesit .Mozte ísť na súd ,ak to dokážete tak potom dibre ale myslím,že peniaze už neuvidí

minenkaa
20. apr 2025

Presne som chcela napísať a rodicia tej vnučky by to nevrátili

biba_18
20. apr 2025

@minenkaa akože kde je morálka že? prepána, si neviem predstaviť že by som si takú hanbu v rodine urobila…

gribka1
20. apr 2025

@tetapetra To nie je posmech, to len nechápem tú ľudskú hlúposť a je jedno aký vek.

minenkaa
20. apr 2025

@biba_18 ni teda ja tiež nechapem ,ale u nás v rodine bolo presne toto iste a starí rodicia nič nevymohli,vnučka nechcela vrátili a jej mama povedal,že ju to nezaujíma

tetapetra
20. apr 2025

@michaltat toto je ešte ten lepší prípad. Šanca by tam bola. Ísť na políciu. Možno aj z motyky vystrelí. Tu sa skôr musí pohnúť charakterom

ankare
20. apr 2025

@michaltat preboha... Tá vnučka je bez chrbtovej kosti.

Strana
z4