Rok po pôžičke nedorazila ani euro
Cez tetu som sa dozvedela,že otec požičal vnucke 30000€na byt .Boli to jeho celoživotné úspory.Uz prešiel rok ani €mu nevrátila.Otec nemá žiadne peniaze
@hellwant samozrejme,že sestra tlačila na otca aby požičal peniaze.Najprv chceli od mňa ešte predtým,aby som ju vyplatila z otcovho domu.Uz chápem prečo to chcela? To som razantne odmietla Tak pritlačila na otca.Toto sa udialo v októbri.Po pol roku som sa dozvedela, že otec požičal peniaze svojej vnucke na kúpu bytu.Dokonca ani vnučky rodičia nemajú vlastné bývanie a bývajú v podnájme.Je mi z toho nagrc.Teraz nedajbože bude mu zatekat strecha a nemá ani groš.
Podala by som zalobu.Existuje zaznam o prevode,skusila by som to riesit pravne.Neverim ze niekto urobi taku debilinu.
@maminkadeticiek
Otec stále dúfa,že mu ich vrati
@michaltat v zmysle zákona o rodine, majú vyzivovaciu povinnosť voči rodičovi deti. Keď otec nemá peniaze, nech to poda na sud, aby si ho nedotovala len ty, ale sa vyživovacia povinnosť určila aj tvojej sestre
@hellwant a prave ked kaslu nanho vsetci z tej strany rodiny len na $ im bol dobry tak prave to strasenie ze nic nezdedia by na nich zabralo Lebo to su asi ludia co im ide len o $ .. a to dedicstvo polka bytu ci domu ma x vacsiu hodnotu ako 3k Euro mne to pride ze nemaju v plane mu tie $ vratit nikto z nich vnucka ci jej matka .. oni to brali tak ze dedko je stari jemu to netreba Proste total sebci a spia uplne sladko svedomie ziadne.
@michaltat urychlene podať na sud.... ak to bola pôžička....tak treba dokazat
@michaltat aj ústna pôžička je pôžička...nemuai byt zmluva....musi však najskôr pisomne vyžiadať peniaze od cnucky, niečo ako výzva.... jej to vôbec nemusí byť jasné? Mladí ľudia nemajú chrbtovu kost, nechápu starého človeka....mohlo ísť kludne o Natálka alebo manipuláciu na city.....treba pisomne vyzvať a dat konkrétne dátum na vratenie.....ak nebude odpoveď, dat na sud
Co ste to za rodinu? To si otec necha zobrať telefón? Co je nevladny? Otec to vlastne nechce riešiť, ked k nim ide veselo na sviatky,aj ked ho v podstate okradli ?
@ankare presne mňa ako vnučku by to štvalo
@michaltat tvoja neter si pocka dokym tvoj tatko neumrie aby nemusela nic vracat. Ja by som sa s tymto poradila u pravnika.
A otázka znie? Tak asi sa treba pýtať otca, ako to má dohodnuté a tej vnučky, či vráti prachy. Nevieme o tom nič a máme tu filozofovať?
@michaltat Ako sa hovorí, raz ťa odrbú, hanba im, druhýkrát, hanba tebe.
@michaltat a naozaj si myslis, aj ty, aj tvoj otec, ze studujuca vnucka mu nacaluje 30000€ do dajme tomu 2-12mesiacov?
@prasiatko30 Samozrejme,že nevráti...len čo robiť
@michaltat na tvojom mieste sa do toho nemiešam
1.ide ku nim na sviatky, hoci sa spravali zle
2.necha si zobrat telefon
3.necha sa nahovorit na pôžičku od nepracujucej osoby
4.hoci vie, že chcu nespravodlivo majetok pre seba, neustale udržiava s nimi vrele kontakty
5.ked ma nulu na účte a horí mu pod zadkom, ide za tebou, aby si riešila, čo si upiekol u sestry
keby sa voči nim vymedzil, obmedzil kontakt a radil sa s tebou a počúval ťa, tak by som mu pomohla
ak na tvoje rady nedá, a chodi za tebou, len ked horí a maš hasiť nasledky jeho činov - nie..
u nas mame doma to isté, mama chodi za luďmi, ktori jej môžu velmi ubližit, nepočuva 300 mojich varovani, ani ked jej pravdu poviem - tak po 20 rokoch rozmyšlania a hadok s ňou som dospela k zaveru, nech si vypije nasledky svojich rozhodnutí a nech ich rieši sama. to je najlepšie, čo môžem pre ňu spravit

@hellwant Jasne rodicia za to nemozu ale mohli by mat viac vplyv tlacit na svoju dceru nech splaca .. nie je to fer riesenie ale je to mozne ako bluff ze by sa potom pristup vnucky zmenil . Ja Neviem Keby Toto urobilo moje dieta tak by som sa citila moralne zodpovedna a snazila sa tomu rodicovi tie $ vratit ci uz sama ci tlacenim dcery do toho . Tak chudak dedko teraz nema ani na lieky a im je to fuk ? Ak ma svoje byvanie a postrasi ze pridu o dedicstvo tak uz im to nebude fuk. A ta dcera co by to dostala darom ( autorka) by sa starala o otcove potreby financne . Ale Toto idealne iba ako bluff aby stary pan neprisiel o byvanie kto vie aki su jeho potomkovia. Este dopadne ako kral Lear