Rozchod kvôli rodine

12. máj 2024

Rozišli by ste sa s partnerom s ktorým ste už 5 rokov,ale nerozumiete si s jeho rodinou ? Nemám ich proste rada,nechcem s nimi chodiť na žiadne akcie,nemáme sa o čom rozprávať ,avšak partnera milujem ,ale není podľa vás dôležitá aj rodina ? Predsa by som sa im nemohla vyhýbať celý život,mali ste to už niekto ?

aliaray1
12. máj 2024

A ak by tvoj iny partner nemal vobec rad tvoju rodinu, ale ty tu jeho ano, ako by si sa citila keby sa s tebou kvoli tomu rozisiel? On nemoze za to aku ma rodinu rovnako ako ani ty nie, nikto.

titla
12. máj 2024

Ja to mam opacne. Moj muz ma problem s mojimi rodicmi. A dost to poznacilo nase manzelstvo. Kebyze nemame dieta, nie sme rodina a je len partner, uz nie je partnerom.

deti95060810
12. máj 2024

v podstate ak nebudete spolu bývať pod jednou strechou tak by k rozchodu ani nemuselo prísť...
ideálne sa odsťahovať od nich min. 50 km.

kitycat
12. máj 2024

Ked su tu diskusie o hroznych pribuznych, nevrazivych svokrach atd vzdy si poviem preco sa tam ta zenska aj tak pchala...

Takze chapem tvoje zmyslanie a 5 rokov je uz celkom dlha doba. Priatel sa k tomu stavia ako? Vie o tom?

777januska777
12. máj 2024

Mat ich rada nemusíš, ale podla mňa akceptovať by si ich mala. Kedze tvoj partner z tej rodiny vyšiel a je aj jeho súčasť. A či teda rozchod no neviem, to záleží od množstva veci a aj každý pár je individuálny. Ale teda ak je partnerova rodina fajn a nerobia zle ani jemu ani tebe a partner ich ma rad, tak si myslím, ze asi by ste sa mali rozísť, keďže to časom môže práve na tomto škrípať.

astronaut321
12. máj 2024

@deti95060810 Ja súhlasím s touto kolegyňkou, treba sa odsťahovať do vedľajšieho mesta napríklad,.. nemusíš vídavať jeho rodinu každý deň a keby, tak raz za mesiac to prežiješ. Koniec koncov, chceš jeho, nie jeho otca, mamu, brata, sestru XDDD Viem, že to môže škrípať, ale v prvom rade to treba prediskutovať s ním a nie na modrom koníku.

andrejka1974
12. máj 2024

Určite by som sa s ním koli rodine nerozchadzala keby to malo byt tak že ma mať rada aj tvoja rodina tak by sme spolu neboli jeho rodičia ma nikdy nemuseli

tilly
12. máj 2024

Ja som mala svoju svokru pred svadbou rada, potom sa to zmenilo a ja sa s ňou vidím možno tri krát do roka. Muž tam chodí, ona k nám výnimočne

talia16
12. máj 2024

Mne bolo kedysi povedané, že pamätaj na to, že keď si budeš niekoho brať za muža, tak si s ním berieš aj celú jeho rodinu. Čo sledujem aj z osudu mojej tety ktorá si zobrala muža nie s úplne idealnou rodinou a stále musí riešiť nejaké socialne, finančne, morálne problemy s jeho rodinou. (Nechcem to tu konkretizovať, nech si každý pod tým predstavý čo chce) Ale áno súhlasím s ostatnými komentármi ktoré hovoria o tom, že odstahovať sa čo najdalej je výborne riešenie. Myslím si že pokial ich rodina nemá nejakú kriminálnu historiu, nemá veľke dlhy, nesnaží sa ťa previesť na ich vieru alebo niečo takehoto typu a je to čisto len o tom, že si nerozumiete, tak nie je dôvod na rozchod.

beata_k
12. máj 2024

Nie, nebola. Si predstav, ze niekoho koho fakt neznasas ti stiska a bozka deti.

gabika0825
13. máj 2024

No vzťah je o kompromisoch a v prvom rade o vás dvoch. Nie o jeho a ani nie o tvojej rodine. Nepíšeš či spolu bývate, ani nič podrobnejšie. Ak tvojho partnera ľúbiš tak prekusnes to kvôli nemu, však predpokladám že k ním nejdete bývať. No určite by som sa s ním porozprávala o tom, ak nemusíš ísť s ním tak nechodievaj k ním na bežne navstevy, ale ak je nejaká oslava kde ste pozvaní spolu, tak by bolo zvláštne ak by si s ním neprišla. Však oni o tom nemusia vedieť že ich nemusíš.

miriam11
13. máj 2024

Dôležitá je aj rodina, lebo s mužom si berieš aj jeho rodinu. Ma to veľký vplyv na tvoj život, aj keď prídu deti.

martul
13. máj 2024

Čo to znamená: ,,nemám ich proste rada". Ale to ani nemusíš. Ale slušne, zdvorilo sa rozprávať, akceptovať to, že ho vychovali je tak ťažké? Budete mať deti, potom to budete ako riešiť? Nebudú vídať vaše dieťa? Alebo ho ,,nabalíš" mužovi?
Alebo zase niečo nevieme a rozpíšeš podrobnosti až v ďalších príspevkoch?

lienka.7
13. máj 2024

Príliš málo info píšeš.
Druhá vec je, že jeho rodinu nemusis milovať, ale ak ich neznášas už teraz, co bude potom. Reálne sa nad tým zamysli. Plus dôležitý je aj postoj partnera, či sa od nich dokáže v pohode "odstrihnut", lebo pokiaľ on k nim bude chodiť každý deň, moc si nepomozes.

miskakyblik
13. máj 2024

my to mame trochu opacne manzelova rodina neznesie mna.. ale sme spolu uz 16 rokov, a manzel s nimi tiez nikdy nemal vrucny vztah, naopak s nasimi ma krasny vztah ktorým nahradza ten pokazeny so svojimi rodicmi... vidaju sa , co ja viem.... raz za 3 mesiace na nutnu chvilu..... tiez nam vravievalo okolie ze to nedame ale popravde ani neviem ze na co by mali mat taky dosah aby nam znicili vztah ... a byvame na jednej dedine, niekedy sa stretneme v potravinach alebo na dedinskom zapase 😅 normalne slusne pozdravime a ideme dalej, 0 emocií 🙂

feb13
13. máj 2024

Zalezi na pristupe priatela, ci ma k tomu pochopenie. Ak ano, kompromis sa urcite najde. Ak zastava svoju rodinu a nuti ma tam casto chodit, hneva sa ze nemam rada jeho mamu... tak nie.

zmrzlinka2021
13. máj 2024

Rodina je vždy podstatná. Ak by môj manžel neprijal tu moju, nemohol by byť mojím mužom.

domkakvet
13. máj 2024

Co tak radsej zacat spolu vychadzat?

luccija
13. máj 2024

A nejako vám ublížili, intriguju, alebo sú nespravodlivi?kľudne to môže byť tvoja chyba, že s nimi nevieš nadviazať reč atď ..a áno je to podstatne raz tam budú chodiť tvoje deti, vždy to budú jeho rodičia, volať mu, stretávať sa...veľmi dobre sa treba pozerať ako svokrovci žijú aké mali ciele, život dosť to ovplyvní tvojho muza

osky
13. máj 2024

Za 5 rokov si si nevytvorila ziaden vztah s partnerovou rodinou...
Cize ucta a respekt 0 bodov ..ale uznaj,su to partnerovi rodicia,ci surodenci...
Nemusite sa zjest od lasky,ale 5 rokov je dlha doba na to,aby si o nich takto premyslala.
Ved partner to cely zivot bude musiet riesit...stale bude musiet klast vahy medzi teba a ich...
Ja by som takto nedokazala zit.
Ak milujem partnera,akceptujem aj jeho rodinu,najmä rodicov.
Nech su ,aki su...on ich ma rad.ved sa aj vravi,krv nie je voda.
Vies si predstavit ,ze by to bolo opacne?
Vzdala by si sa pre partnera vzdat svojej najblizsej rodiny?
Pokym teda ozaj k tebe nie su ozaj daki protivni...