Rozchod - pauza
Priatel mi po mensich nezhodach povedal ze potrebuje chvilocku pre seba? Mam to brat ako rozchod? Resp. Aku dobu cakat?
a podľa jeho hlasu som vycítila, že tam niekto je..že začal ďalší pokecový vzťah založený na písaní a možno aj na stretávaní.. možno preto mi nechcel ked tu bol pre veci ani pozrieť do očí.. a bol tak nervozny a utekal tak rýchlo preč..
píšem tu preto, lebo to neviem vyhodnotiť.. nemám takmer žiadne skúsenosti.. mala som len 2 vzťahy - exmanžel a tento..
Pauza je najvacsia blbost. Tak bud chce alebo nechce
presne a tie deti to znasaju najhorsie, oni to vsetko citia co sa deje
@samka78 no ale lacne dobre dvd z internetu sa objednat daju. Intertnet mas, youtube tiez.
A zabijat cas nie drahymi napadmi ako vylepsit a skraslit dom tiez mozes. Navodov je tam habadej. Ak nevies anglicky, uc sa.
A nevnucuj sa mu. Nechaj ho ist. Ked ta nechce, tak nechce. Ci potrebujes pocut, ze kamosom povedal: neviem sa zbavit exky, furt vyvolava, furt sa este vnucuje?
Az vtedy nastupi tvoja hrdost?
skúsim popracovať..
jaj tak to nie.. to nechcem počuť, to by bol trapas.. 😝
@samka78 pobal mu vsetky veci a napis mu do sms: Vsetky svoje veci mas zbalene..... - nic viac a nic menej... ked ti bude volat, tak mu nedvihni a na sms nereaguj... nech sa trosku zamysli teraz on...
Mne keby priateľ povedal, že chce pauzu alebo čas na porozmýšlanie tak mu rovno poviem, že končíme.. Podľa mňa by mal vedieť či chce stebou byť alebo nie. U nás sa problémy riešia hned.. ak sa niečo stane, alebo niečo nepasuje stále si to vysvetlíme a nenecháme to stupňovať, preto sa nehádam.. Ja by som sa neponížila a určite nečakala kým sa pánko ozve a ako sa rozhodne.. Si predsa dáma tak sa neponižuj.. U nás to takto nefunguje... pauzu si môže dať v práci, ale určite nie vo vzťahu... 🙂
@cverka Presne tak ako pises🙂
Zeny viete co je pauza ? Tak pauza je ked narychlo v robote vyfajcis cigu, alebo kukas film daju reklamu a ides sa rychlo vycikat 😵
Vies mlade baby su este neskusene a ked im chlap povie ze je pauza , trapia sa nad tym , nespia, nejedia...
Starsie uz nasli partnerov ktori su uz vo vyzsom levely 🙂 tam sa problemy bud riesia alebo idu od seba. Bez pauzy.
Zapamataj si chlap co chce pauzu nieje zrely na vazny vztah a v podstate sa hlada. A kym sa najde vacsinou uz zeny maju duhe vztahy ;)
@samka78 ahoj, si v úvodnom príspevku písala, že ste mali problémy od začiatku. Ono netreba hľadať vinu kde kto urobil chybu a čo mal alebo nemal robiť, ako sa malo komunikovať a prečo sa nekomunikovalo. Ono vždy jeden navrhne rozchod alebo prestávku alebo tak podobne. Ale často sa stáva, že sa neskôr ozve, keď už Ty sa začneš odpútavať. Už som tu v podobných príspevkoch na tému rozchod spomínala Jeronýma Klimeša, českého psychológa, nájdeš prednášky aj na youtube na tému rozchod od neho. Osobne by som úplne prerušila kontakt (sms, telefonáty, FB) aj keď viem, že to bude ťažké a nijako ho na nete nesledovala. Rozchody sú ťažká vec, je zbytočné sa obviňovať, že som to urobila tak, nemala som čas a neviem čo podobné. To nikam nevedie. By som mu povedala nech si príde pre veci a neprosila ho a nevnucovala sa mu nijako. To píšem z vlastných skúseností a aj, že sa mi stalo párkrát, že keď sa so mnou rozišiel frajer, vždy po čase sa chcel vrátiť, keď som ja už začínala sa s tým vyrovnávať. A to sa bežne deje, len to ľudia nevedia. Tým Ti nechcem povedať, že to je pravidlo a máš sa spoliehať na to. Ale možno skús rozmýšľať či Ti stojí za to taký muž, čo si vypisuje na pokeci a dáva si status, že slobodný. Sme hodné lásky aj bez toho aby sme sa niekomu pchali do ..., hľadali chyby - samozrejme v sebe, obviňovali sa za všetko čo sa stalo a čo sa aj nestalo, a všetky chyby čo na nás vidia im zhltli aj s naviákom...
ludia sa schadzaju a rozchadzaju :(
@samka78 Ono je prirodzená reakcia na rozchod bolesť. Jedna švajčiarska lekárka, ktorá pracovala so zomierajúcimi, popísala fázy, ktorými prechádzajú. Tieto fázy sa dajú vtesnať do každej ťažkej situácie človeka - popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia, zmierenie. Je to síce fráza, ale čas vylieči všetky rany. A ak nemáš skúsenosti, písali tu aj baby, čo skúsenosti majú. Život je taký, ako už vyššie bolo napísané, ľudia prichádzajú a odchádzajú. Zmeny k životu jednoducho patria. A často sú to zmeny k lepšiemu, i keď sa na prvý pohľad také zdať nemusia.
@samka78 čo sú to problémy od zaciatku? Možno by si sa mala spätne nad nimi zamyslieť,možno ti to teraz,s odstupom casu napovie viac,aby si ten rozchod racionálne vyhodnotila. Ten pokec má zaujima...vedela si o tom a aj tak s nim bola? Prečo? Fakt nechapem,toto mi,prosím objasni....a k veci: rozhodne by si sa nemala ozývať ty,nie je o čo stat.
@katarinapekna no on mal dieťa a ja tiež.. a bol strašne nan zaťažený.. máva ho len raz za dva týždne.. zo začiatku som to nejako akceptovala, ale postupom času mi to začalo strašne vadiť.. vždy ked niečo urobila jeho dcéra, tak nabliakal na môjho syna, na mňa.. ked sme boli u jeho rodičov tak aj na svoju mamu.. proste nekritický víkendový otec.. čo sa týka pokecu prišla som na to po pol roku ako sme boli spolu.. zo začiatku bol nasratý, že čo som sa mu hrabala v profile.. ale to bolo nechtiac.. nič také som nehľadala.. sľúbil mi, že s tým prestane a tak som mu uverila.. no žiaľ na dalšie dva profily som mu prišla v auguste minulého roka.. a to už som nepredýchala.. 😒 dôvera išla rapídne dole.. aj ked som si nahovárala, že možno sa nudí na ubytovni a potrebuje sa nejako zabaviť, že isto k ničomu nedošlo.. naivná.. no hľadala som v ňom len to dobré.. ale on mi to dobré nikdy nedával.. 😢
@samka78 neni o čo stat! Vôbec! Keď toto tu citam,až mi je luto,že som poslala k vode môjho expriatela, Len preto,že sme sa nevedeli zhodnúť na ďalšom spolocnom fungovaní, lebo keď čítam,akých buranov máte doma, tak sa nestacim čudovať, že ste ochotne s nimi vôbec zabiť čas.smutne
no časom som si malú získala.. vravela mi že som jej mamka..
a či chcem v tomto pokračovať? pravdupovediac už moc nie..toho bolo viac.. spoločné dovolenky boli strašné, moje narodeniny dva roky po sebe strávil so susedom ožierajúc sa v krčme.. zatiaľ čo ja som sama plakala doma.. on je totálne nevyzretý mať akýkoľvek vzťah.. dávam si to všetko dokopy.. na jednej strane to bolí.. ale na tej druhej.. ked si vezmem pondelkový telefonát, tak po 5 týždňoch čo sme spolu skoro vôbec nekomunikovali nebol schopný povedať na mňa jedinú dobrú vlastnosť.. a viem čo to znamená.. toto bola posledná fáza ešte pred rozvodom s mojím ex.. 😒
stále len narážal aká som ja, všetky moje zlé vlastnosti.. každý sme nejaký.. ja som si uznala, že nie som dokonalá a robím chyby.. kto ich nerobí.. ale on si nebol schopný uznať ani jednu chybu.. a je mi jasné, že sa nezmení.. že stále bude taký istý.. lebo nie je ochotný na sebe pracovať.. on nemusí, on je dokonalý.. 😠
@samka78 Dve veci čo mi tak napadli keď som čítala posledné príspevky. Mala som vzťah, kde bývalý mal dieťa, boli rozvedení a mali syna v striedavej starostlivosti, rok aj medzi Slovenskom a Švédskom. Presne ako si napísala, on bol tiež na syna neskutočne zaťažený a mňa to stálo len nervy, lebo mal na neho úplne skreslený pohľad aj na tú ich úžasnú striedavú starostlivosť a jeho syn bol úžasný, striedavá bola naj, on bol úžasný. S takým by som viac do vzťahu nešla. Lebo jednoducho si realitu vykresľuje len podľa seba a všetko sa točilo len okolo nich.
A druhá vec. Sú určité typy chlapov čo presne robia čo popisuješ, vidia len tie zlé vlastnosti žien a svoju si nepripustia žiadnu, lebo žiadnu predsa nemajú. Oni všetko čo žena urobí aj neurobí otočia proti nej, že ona sama začne o sebe pochybovať. A sú typy žien, ktoré tomu uveria, že vlastne za to oni môžu. To som videla na sebe a vidím to aj tu na koníkovi aj u kamošiek, čo majú také typy mužov.
Aj keď je to ťažké sa vyrovnať s rozchodom, je lepšie byť sama ako byť vkuse v strese s takým človekom.
@mandala77 presne ako hovoríš.. zažila som.. jeden okamih sa mi vryl do pamäti.. dal svojej 5 ročnej dcére tablet.. a ona ako dieťa s ním behala hore dole po byte.. aj ked som jej vravela, že nech to nerobí, že jej vypadne a rozbije ho.. a stalo sa.. padol rohom na dlažbu a celý dopukal.. a čo spravila ona?? začala revať a hned, že to Adam ju naháňal.. a pritom som videla ako sa to stalo.. môj malý pri nej ani nebol.. tiež mal 5 rokov vtedy a vyspevoval si v obývačke.. a on čo urobil?? začal okamžite bliakať po mojom malom, ktorý prišiel potom do chodby a nechápal, že prečo.. ked som si ho zastala, tak začal bliakať aj po mne.. ale jej na to nepovedal nič.. bolo veľa takých situácií, ked ona spravila niečo zlé a on si zlosť vylieval len na mne..ja som sa samozrejme bránila.. a ešte to otočil proti mne.. 😠
@samka78 Tie deti sú potom vychcané, lebo zistili, že čokoľvek urobia, rodič ich zachráni a dá sa na ich stranu. A potom to zneužívajú. Presne ako píšeš.
Ten psychológ Klimeš, ktorého som vyššie spomínala, on hovorí, že v normálnej rodine je každý člen ambivalentný - to znamená, že je nositeľom ako pozitívnych tak negatívnych stránok. Na žene mám niečo rád, niečo ma štve, na deťoch to isté. Po rozvode dochádza k väčšej či menšej polarizácii, kde napr. pre muža sa pôvodne ambivaletné objekty matky a detí štepia na zidealizované deti, ktoré sú bez akýchkoľvek negatívnych rysov a očiernenú matku, ktorá nemá žiadne pozitívne rysy (u žien je to rovnaké). A to je presne to čo si popisovala, že on svoju dcéru ma zidealizovanú. Ako som písala, mám s tým osobnú skúsenosť a dnes by som o takého muža ani nezakopla.
Všetko prebolí. Keď sa na to pozrieš trošku z nadhľadu a nie ponorená v bolesti, možno trošku racionálne, s takým človekom je strata času byť.
@zuzandela to robia asi všetky ženy.. v prvom vzťahu - manželstve to bolo to isté.. druhý po rozvode mi strašne sľuboval, že on taký nebude, že ma bude milovať, na rukách nosiť.. a kde to dospelo.. znova je to to isté.. to milovanie mu vydržalo fakt len pol roka.. ked sme sa vadili vždy to bolo len o tom, že ja som za ním prišla a chcela som to napraviť.. často to bolo ale o jeho zlyhaní.. strašne som chcela mať niekoho kto by ma miloval takú aká som.. a že on koľko mi dal šancí.. a neviem čo.. a pritom som šance dávala ja.. strašne som verila, že sa to zmení, že si uvedomí, že sa napraví.. ale on má vyše 40 a meniť sa zjavne nechce..
a zas si uvedomujem, že s malým je nám teraz lepšie.. jeho otec o neho začal prejavovať väčší záujem, už sa to utriaslo.. aj medzi nami, dokážeme ked sa jedná o malého výjsť si v ústrety.. nerobíme si napriek.. konečne po 4 rokoch.. 😒

pre mna znamena pauza rozchod.