Rozchod s partnerom a malé dieťa

julischkaaa
16. júl 2023

Ahojte, po 10rokoch som sa rozhodla definitivne odist zo vztahu. Mame 3rocneho synceka, ktoreho lubime. Partner nech je ku mne akykolvek sa po financnej stranke vzdy snazil aby sa on/my mali dobre a o maleho sa pekne stara, mozem sa nanho spolahnut. Momentalne zijeme v zahranici, co veci trosku komplikuje. Na Svk sa nemam chut vratit zatial. Vlastnime tu byt spolu, ktory mozeme predat bud rok. Ja sa chcem osamostatnit, zastabilizovat sa ekonomicky (robila som len ciastocne popri malom) a mat maleho. Idealne by bolo mat ho striedavo ale ja viem, ze to znie idealne len teoreticky a prakticky je naj, ked bude somnou a obcas s partnerom. Maly na mne velmi lipne a ja som proste mama protector. Partnera moje rozhodnutie sokovalo, lebo si myslel, ze nikdy neodidem, ze sa nevzopriem. Teraz sa mi vyhraza mnohokrat malym, ze ako narusim jeho psych vyvoj s tymto atd ale ked on mal pomer s kolegynou tak ho to asi netrapilo.. Toto rozhodnutie robim z ucty k sebe a mojmu dietatu, lebo nechcem aby si myslel, ze je normalne chovat sa k zene ako k poslednej suchte. A taktiez, ze dennodenna sikana a buzeracia nie je v poriadku! Moj problem nastava v bode, ktory sa tyka blizkej buducnosti. Chcela by som odist do inej krajiny. Nechcem ale aby to bolo ako “unos” dietata, lebo by to bolo odkomunikovane, lenze ja viem, ze on by s tym nesuhlasil.. ma s tym niekto skusenosti? Alebo mi viete poradit co v takejto situacii? Manzelmi niesme. Vdaka 🙂

draik
16. júl 2023

Spravidla to funguje tak, že ak sa nedohodnete ako rodičia, Vy budete musieť podať príslušný návrh na súd a argumentovať, prečo sa chcete s dieťaťom sťahovať do inej krajiny ako je krajina jeho pobytu. Zároveň súd, ak návrhu vyhovie, inak časovo upravuje styk druhého rodiča s dieťaťom a Vás môže zaviazať, aby ste uhrádzali náklady na cestovanie.

hugger
16. júl 2023

Mozno sa citis zranena partnerovou neverou ale nevyzera to ze to je tvoja najsilnejsia emocia. Z celeho tvojej temy krici ze tvoj syn je pre teba na prvom mieste, takze pozrime sa na tvoju situaciu z pohladu co je pre neho najlepsie.

Maly chlapec potrebuje vo svojom zivote muzsky vzor. O rok sa zacnu jeho vedome spomienky na detstvo ale ten vzor potrebuje uz teraz. Poobzeraj sa okolo seba, vidis nejaky vhodny vzor? Ano, tvoj partner je zdaleka najvhodnejsi. Nie preto ze je biologickym otcom, ale preto , ze vdaka svojmu biologickemu otcovstvu ma k synovi vztah. A nenchaj sa pomylit, nevera tvojho partnera nie je vyjadrenim jeho vztahu k synovi ale vztahu k tebe. Len ty vies posudit kolko si k tomu ty sama prispela.

Dobre v sebe preskumaj svoje dovody na odchod do inej krajiny, lebo ak len chces vyuzit prirodzenu naviazanost maleho dietata na mamu na potrestanie partnera skodis svojmu synovi. On teraz potrebuje presny opak, aby rodicia byvali v susednom dome alebo v dome oproti,.

ukulela
16. júl 2023

@hugger muzsky vzor aj za cenu, ked dieta vidi, ze je ok matku ponizovat, neakceptovat atd? Dieta opakuje vzorce. Ked v tom bude vyrastat, tiez bude mat tendenciu robit to vo vztahu. Takze nie. V nefungujucom vztahu nie je ziadny muzsky vzor.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hugger
16. júl 2023

@elizabet173
Chapem ze ty by si sa snazila aby dieta malo kontakt s otcom a neodchadzala do inej krajiny. Autorka je nastavena inak, radime jej

hugger
16. júl 2023

@elizabet173 neradim zostavat vo vztahu, pre mna je nevera tiez neprekrocitelnou hranicou

hugger
16. júl 2023

@ukulela
@elizabet173

Muzsky vzor moze mat dieta aj v muzovi ktory nie je s mamou v partnerskom vztahu. V ziadnom pripade neradim zotrvat vo vztahu ak partner ponizuje a sikanuje. Ak je to tak mala by odist co bude jej pomoc partnerovi aby dostal signal ze by sa mal zmenit.

Radim autorke ktora vie najlepsie posudit umysly otca. Je to patopsychologicky manipulator ktory ma nutkavu potrebu ponizovat alebo rozumnu argumentaciu otca furustrovaneho z toho ze strati kontakt so synom vo vire emocii interpretuje ako sikanu? My to na zaklade tych par viet posudit nevieme.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julischkaaa
autor
16. júl 2023

Dakujem krasne za nazory a rady. V prvom rade by som chcela povedat, ze partnerovu neveru som pre blaho nasho syna odpustila ale nezabudla. Kedykolvek bola spomenuta, tak ospravedlnenie za nu a nejaka pokora bolo zmenene na : Je to tvoja chyba! Keby si mi dala castejsie, tak sa to nestane..to vies, ked to nemam doma, musim hladat vonku! To ma dojalo. Mala som poporodnu depresiu, zomrel mi necakane otec a do toho toto, skratka povedala som si, ze uz mame maleho tak zaberiem a ono sa to uprace. Neupratalo. Prisli aj ine veci, fyzickeho charakteru ale najviac boli to mentalne ponizovanie a manipulovanie. Ako otec je naozaj velmi fajn. Maleho lubi a zniesol by mu modre z neba preto aj viem, ze naj bude zostat niekde na blizku. To stahovanie do inej krajiny je otazka buducnosti ale aj tam by mal skvely muzsky vzor. Muz je v zivote dietata velmi dolezity a ja chcem prenho ten naj start ale som tu aj ja a ja trpim. Ano, boli tu naznaky aj pred dietatom ale zalubena hlupa, ospravedlnovala som ho pred vsetkymi a sebou tiez. Avsak par mesiacov po porode sa velmi zmenil.. Nema respekt ani k vlastnej mame a to je alarmujuce. Jedine plus je fakt to, ze je spolahlivy otec aj ked trpezlivosti vela nema. Syn je s kazdym z nas samostatne vzdy kludnejsi a to o niecom svedci. Deti vnimaju komplet vsetko a ked po mne niekto huka z druhej izby, ze som suchta lebo som si dovolila neumyt vecer dva pohare tak ako sorry…

julischkaaa
autor
16. júl 2023

@hugger a este dotaz, tu sa nikto netresta. Nevera bola pred rokom. Odvtedy bolo vela snahy a vela veci, ktore boli cez ciaru. Velmi si zelam aby mali aj nadalej pekny vztah, hlavne aj preto, ze my uz v zahranici zijeme a nikoho ineho tu nemame cize chcem aby sme vychadzali. Praveze sa mnohokrat snazim aby mali viac casu pre seba a budovali si vztah, kedze maly je naozaj viac somnou.