Rozdielne názory manželov
Ahojte..
Myslite,ze dokaze manzelstvo normalne fungovat,ak maju manzelia rozdielne nazory-politicke,ekologicke..?Sme spolu v stastnom manzelstve s tromi detmi uz 15rokov,ale ako prisla korona,mojmu muzovi preplo.Stal sa typickym konspiratorom a celkovo antisystemovo zmyslajuci clovek.To sme este vedeli nejak fungovat,aj ked sa nedal ockovat a odmietal nosit rusko.Ale teraz,ako je vojna na ukrajine,je to s nim coraz horsie.Je prorusky,cita iba a len media ktore podporuju proruske zmyslanie,ak mam pustene trebars co i len Expres radio,vypina ho,vsade podla neho klamu.Neveri nicomu co ide proti Rusku,nadava na nasu vladu,prezidentku,EU,USA..A najnovsie uz spochybnuje aj to,co doteraz povazoval za pravdu-klimaticke zmeny su tiez podla neho vysledkom len nejakej skupiny ludi ktora chce vyhubit ludstvo..Dokonca zacina verit chemtrails 😞 Mam strach..co s nasim vztahom bude..Je to sikovny chlap,vela toho vie urobit,v robote je uspesny a je to naozaj dobry otec aj manzel..Ale ja nedokazem otocit svoj nazor len kvoli zachovaniu kludu v rodine…Snazim sa tymto temam vyhybat,ale mam pocit ze coraz viac tem musime ignorovat,lebo stupnuju napatie medzi nami 😕 Neviem,co s nami,s nasim vztahom..Ako ho zachovat?
niečo ti dám prečítať: https://plus7dni.pluska.sk/rozhovory/zvierata-n...
Diskusiu som necitala. Ale sme na tom podobne 🤷♀️ Nerozpravame sa o tom proste. Ak nieco utrusi, tak nereagujem. Teda sa snazim nereagovat 😂
Je to velmi velmi tazke. Aj na psychiku. Cize ti uplne rozumiem. Ale lubime sa, je skvely otec, vo vsetkom ostatnom nam to funguje normalne. Cize zatial sa snazim neriesit. Aj ked ma sem tam desi, ze pre mojho muza by bolo ok keby sme patrili pod RF…
@danyelia
Su veci, kde nie su nazory.
Predstav si, ze ti znasilnia dceru, banda vyrastkov, narkomanov.
A potom ti niekto zacne viest reci typu - a nebola nevhodne oblecena? Neprvokovala?
Velmi pochybujem, ze by si "ocenila iný názor" a diskutovala bezprizorne - vsak ja ich chapem, oni vidia znasilnenie mojej dcerky takto, maju na to pravo.
Proste raz je znasilnenie ZLE, tak je ZLE, tam nie je na mieste tolerancia "narusenosti".
Demokracia nie je anarchia. Prave naopak, vyzaduje si jasne nastavene pravidla fungovania, a aj sloboda ma svoje pravidla.
Napr. neexistuje, ze teraz o tvojom manzelovi niekto zacne roznasat reci, ze je pedofil, a ze ako 25 rocny zneuzil nejake dievčatko. Toto nie je nazor. To si nikto nemoze dovolit. Je to trestne.
To isté platí aj o vojne, masovému vyvrazdovaniu ludí, bombardovaniu ludskych obydlí, znasilnovaní zien - čo sa deje na ukrajine. Je to proste zle.
A vzdy, skutocne VZDY treba mať v merku aj to, ze toto sa moze stat aj nám. A to fakt potrebujeme na vlaastnej kozi zazit takuto extremnu mieru utrpenia aby sme dokázali byt empatickí?
@zmrzlinka2021 do bodky suhlas
@martinmmartin 👏👏👏👍👍👍
Pozri smer psychiater... Jednoducho sa zblaznil. A nevie triezvo uvazovat. Bolotona neho narocne obdobie a ochorel z toho.
@zmrzlinka2021 Samozrejme, že v živote sú situácie, pri ktorých sa filozofovať nedá a okamžite ich odsúdime, to je predsa jasné. Vojna, znásilnenie, vraždenie, bombardovanie je zlé. To ale odsudzuje každý. Ale asi sa nechápeme. Ak má človek na NIEČO z toho celého iný názor, neznamená to automaticky, že hneď súhlasí aj s tým ostatným. Neviem, čo je tak ťažké na tom pochopiť...Absolútne nesúhlasím so zabíjaním ľudí, to však neznamená, že je niečo zlé, ak poviem, že na základe určitých okolností (napr. okolo ropy...) celkom neverím prezidentovi Ukrajiny. Nepôsobí na mňa dôveryhodne ako politik. Bodka. To ale neznamená, že súhlasím s vojnou. To sú 2 rozdielne veci. A len tak mimochodom aj vražda, znásilnenie a podozrenie z pedofílie sú samozrejme strašné činy a normálny človek ich okamžite odsúdi. Ale z právneho hľadiska - tiež predsa prebieha vyšetrovanie, vypočúvanie svedkov, dokazovanie viny, dlhé diskusie, vymieňajú sa názory, dôkazy, tvrdenia...A empatická som dosť, aj väčšina ľudí, ale to im predsa nebráni mať iný pohľad na určitú, hoci len MALÚ časť daného problému...
@danyelia ale to je len tvoj nazor, ktory si si vytvorila na zaklade citania nejakych stranok...tvoj nazor, ktory je pre svet absolutne nepodstatny. Ci ty veris alebo neveris prezitentovi ukrajiny... Ach boze.
Zaklad je ze sa tam zabija.. Ze normalne za vrazdu 1 cloveka dostane clovek dozivotie napr. Ale tam moze niekot zabijat absolutne kolko sa mu zachce.
@derdia Tak ak to berieme tak, tak aj ten Tvoj názor je pre svet nepodstatný a tiež si ho nadobudla čítaním nejakých stránok...a či Ty prezidentovi veríš, alebo neveríš, tiež nie je podstatné. O ňom ako prezidentovi sa polemizovať dá. To je jedná vec. A to, že sa tam zabíja, je samozrejme strašné a odsúdeniahodné. To je vec druhá. Takže teraz, ak úprimne odsúdim zabíjanie, automaticky musím povedať, že ten prezident je super a má moju plnú dôveru? Je zlé, alebo nedá sa mať na to taký názor ako mám ja? 🤷♀️
Ako môže človek napísať o sebe, že je empatický clovek a pritom pri evidentnom, denno-denne dokazovanom zabijani nevinných ľudí má názor, že nejaká inštitúcia ma potvrdiť, že sa tak stalo. Najhoršia je debata s takýmito dvojtvarnými ľuďmi. Oveľa horšia, ako s tými, čo rovno napíšu, že vojnu podporujú.
Alebo mi ešte napadol iný pohľad na ,,názor,, - ako som to myslela...Dajme tomu, že hovoríme o mužovi ako celku. Je nezodpovedný, lenivý, drzý, neúprimný, nudný, ale...má krásne modré oči. Jeho povahové črty sa mi nepáčia, teda môj názor na neho je ten, že sa mi ako osobnosť nepáči a nechcem ho za frajera. Ale veľmi sa mi páčia jeho oči. Na nejakú jeho časť mám iný názor. Teda len časť názoru na neho je iná. Neznamená to ale, že kvôli jeho očiam budem hovoriť, že je to super človek. Ale zase ani nepoviem, že má škaredé oči. Je to v podstate ,,zlý,, partner ale oči má ,,dobré,,. Kto chcel pochopiť, čo som tým myslela pochopil, kto nie, nevadí 😁 Užite si všetci peknú sobotu bez hádok...
@liljana toto je dobra kravina😄
Dávaj mu takéto otázky:
Chcel by si aby tu vládli Rusi?
Chcel by si ísť pracovať a žiť do Ruska?
Aké ruské produkty sú lepšie ako zapadne?
Je mi ľúto Ukrajincov aj Rusov. Národ ktorý sa nevie vysporiadať so svojou minulostou a oslavuje Stalina a ZSSR od najvyšších po najnižších si bude musieť všetko znova zopakovať. Zatiaľ je zbraní malo na to aby nás Rusi napadli ale práve sa učia bojovať moderným spôsobom poučia sa z prvých chýb a ak mobilizujú a okrem totálnej vojny spustia aj vojnové hospodárstvo tak nám pomôže už len USA. Nemáme zdroje. A Slovensko ani jedlo.
.. Má len iný názor na VEC..píšete že by ste s ním nevydržali, zbavili sa ho?! čo by ste hovorili keby vám ochorel manžel napríklad?? tiež by ste sa ho zbavili? nevydržali s nim?? treba rešpektovať iný názor, bez toho aby ste ste hovorili, že by ste to s nim nevydržali.. To že sú vo vzťahu hádky je normálne.. vy by ste sa zbavili asi každého chlapa,hoc by aj nič nerobil..
Mne osobne by to vadilo. Ani nie to, ze ma iny nazor, ved to je v poriadku, ale to jeho spravanie, ze doma sa bude pocuvat len to, comu veri on. Pokial sa s nim neda normalne porozpravat, aby tieto rozdielne nazory nijako nezasahovali do vasho bezneho zivota, tak by som zvazila rozvod. Tak ako ty nemozes nutit jeho, aby zmenil nazor, to iste plati aj prenho. Cize to chce idealne kompromis. Ban na tieto temy a ignorovanie ak zrovna ide v radiu tato tema. Tiez mame v rodine rozdielne nazory, ale vieme sa o tom porozpravat resp viac sa o tom zbytocne ani nerozpravame ak je nieco take.
@888deborah888
Toto nie je nazor. Si predstav ze ti niekto na ulici olupi mamku a zabije a tvoj manzel bude mat "iny nazor", ze proste stava sa, a mozno ona prvokovala.
Ako by si sa tvarila? Vsak ma len iny nazor.
No nie, muz pre mna musim byt v prvom rade clovekom a pri zdravom rozume.
Ze nadava na nasu vladu,prezidentku,EU,USA sa vobec necudujem😁
@mimi3008 správne 👌
@panelacikova vidíme, ktorý ten názor je pre teba ten správny...
@kvetka121 Ale dnes je už úplne všetko postcovid. Deti ,,kýchnu,, - okamžite bežte na testy, určite je to covid. Testy negatívne. Tak to potom bude určite postcovid. Ale veď testy boli negatívne. To nevadí, aj tak ho mohli prekonať. Tak ako teda? 🤷♀️ Už len čakám, kedy budú diagnostikovať aj predcovid...
@kvetka121 juj, všetci? Tak potom práve píšem zo záhrobia. Nie je zdravotník ako zdravotník, to určite vieš. Nie som vševedko, to nie, len pozorovateľ. Veľmi všímavý a naslúchajúci pozorovateľ. Moja vzorka sú ľudia v okolí. Očko, neočko, zdraví, chorí,... Tvoja vzorka sú prevažne chorí... Čo z toho vyplýva? Hmm? Jasný záver 🤔🤭

ahoj neboj nie si v tom sama veľmi dobre a dôverné to poznám mam to iste doma jednoducho sa otočím a odídem preč najlepšie niekam na prechádzku vyvetrat si hlavu načerpať novú energiu. Niekedy si z toho aj poriadne poplačem a mne to pomoze a potom fungujem určitý čas zase. držím palce