icon

Rozdielne názory s priateľom

29. mar 2023

Chcem sa len opýtať, či by ste boli s niekým, kto má úplne rozdielne názory čo sa týka niektorých tém. Napríklad LGBT komunita ja som za, nech majú práva, aj keď to nijak neriešim vadí mi keď on povie na dvoch mužov že hnus a tak. Alebo keď povie, že bude volit Fica, tak mi je až zle od žaludku. Celkovo politické nazory máme úplne rozdielne aj keď ja si dám aspoň tú prácu že si zistim veci a až potom rozprávam. On len papagajuje čo si niekde prečítal. V iných témach máme celkom podobné názory a keď nie, tak ma to tak neškrie. Keby je toto jediná vec, ktorá by vám na mužovi zásadnejsie vadila, skúsili by ste to s ním?

Strana
z2
ivka225
29. mar 2023

Cely zivot sa tymto temam vyhybat nedokazete ... a co je horsie - podla mna sa nemoze stat, ze niekto je (teraz nehovorim o tvojom priatelovi) konspirator, mizogyn, ficovec a podobne a pritom sa to nepremieta aj do bezneho kazdodenneho spravania. Takze som skor pesimistka, pokial ide o perspektivu takehoto vztahu.

simca06022011
29. mar 2023

@ivka225 ako sa v realnom zivote premietne to, ze niekto voli Fica? Ako sa premietne ten kto volil neviem Matovica, Kolara? :D Ano konspirator a clovek co vsetkemu uveri, plus est enebodaj sa chysta na apokalypsu, tak to ano..

kaktusik007
29. mar 2023

@simca06022011 su volici a volici ---- niekto je zial tak prepnuty ze sa to, koho voli, odzrkadli na jeho osobnosti.

dorothee
29. mar 2023

Ja mam toto doma..Takze moja rada je,ak ste neni manzelia,nemate deti ani majetok,tak asi zo vztahu vycuvaj..
My sme manzelia 16rokov,na zaciatku boli nase nazory rozdielne len v niektorych oblastiach napr. romovia,ja nemam problem,muz ano..No korona obdobie u neho spustila uplnu vlnu antisystemoveho zmyslania..Zacalo to nazorom na covid samotny,na ockovanie,preslo to k Matovicovi,vlade,prezidentke,Amerika,Ukrajina,LGBTQ…uz mu chyba len ze uveri chemtrails 😕
Je to zle,aby sme vedeli doma fungovat v klude,musim sa vyhybat vsetkym potencialne nebezpecnym temam..Ale je to cim dalej tazsie 😕

kiwi3
29. mar 2023

pre mna je svetonazor zakladny parameter pri volbe partnera. vsetko dalsie je az na dalsich miestach. okrem toho pises, ako mu imponuje ficove spravane. sama tusis, ze za tym ju skryta agresivita, ktoru si si urcite vsimla, minimalne ta pasivna. ako pisu baby, toto sa dotyka vsetkych moznych veci a hovori to velmi vela o cloveku, aj o jeho vztahu k zenam. proste nie, nechcela by som a urcite by si nevedela cely zivot hryzt do jazyka. drzat hubu a krok s niecim, s cim vnutorne nesuhlasim.
trochu mimo temy: zaujimave, ze fico sa v sukromi sprava pomerne prijemne. proste vie, co plati na jeho frustrovanych volicov a ze s miernym spravanim by u nich neuspel.

simca06022011
29. mar 2023

@kaktusik007 :D aha. To ja len tak zo zaujimavosti :DD

hendikep
29. mar 2023

NIKDY by som nechodila s nikym kto voli FICA… to nie je len politicky nazor, to hovori o celkovom intelekte danej osoby ktora ho ma v suterene

tiezjedna
29. mar 2023

Môj muž má pomerne razantné názory nie na LGBT komunitu ako takú, ale skôr na neustálu pozornosť, ktorá sa jej venuje. Vie, že títo ľudia za to nemôžu a keby niektoré z našich detí bolo "iné", tak by to rozchodil, ale nadšený by rozhodne nebol. Pre mňa sú ale podstatnejšie politické názory, s niekým, kto ich má úplne odlišné, alebo povie, že bude voliť Fica by som naozaj byť nemohla. Aj keby v ostatnom bolo všetko slnkom zaliate. Ako tu už padlo - to už nie je o politickom názore, ale životnom postoji, hodnotách, ktoré ten človek má.

erikab82
29. mar 2023

Neviem si predstaviť výchovu dieťaťa. Moja dcéra má 8 a už sa pýtala, že kto sú gaycia. Niekde to zachytila. Neviem si predstaviť, žeby manžel na ňu vyhúkol s názorom že sú to hnusné ludia, že sú odpad a podobne. Od hanby by som sa prepadla, ak by to ešte šírila ďalej v škole. Som toho názoru, že partnerky aby mohli mať spoločný smer a mohli bez zmātkov vychovávať dieťa potrebujú mať rovnaké morálne hodnoty a zhodovať sa v názoroch na dôležité veci. Teda aspoň mať čiastočnú zhodu. Len ty sama rozhodujete o tom, čo budeš a nebudeš na partnerovi tolerovať. Každopádne výchovu preberte ešte pred plodením, potom už je neskoro.

zafir01
29. mar 2023

Keď mal môj muž 24 rokov, tak vedel povedať : " no nech by skúsil môj syn doviezť domov miesto frajerky, frajera, by z domu šiel... "
Medzičasom ubehlo 16 rokov. Prešli sme si ako rodina snahou o bábätko, potrat mi, pochovali sme si dieťa. Dnes v rámci diskusie medzi priateľmi povie : "... A čo urobíš, keď ti syn dovedie frajera? Nič budeš ho mat rád rovnako. Vždy bude tvoj syn. "

A detto o ľuďoch inej rasy.
Mame vytúženú dcéru. Ma len rok, no aj tak sme sa nedávno rozprávali, ako v našom okolí, je veľmi veľa medzinárodných svadieb. Kedysi mal názor, že je lepšie, keď si Slovenka nájde stredoeurópana... Už aj Maďar bol exotika.
Dnes má medzi priateľmi Gruzíncov, Turkov, Ukrajincov. V rodine mame Američana, Taliana, Španielku, Rakúšanku s maďarskými koreňmi, nás krstný syn je polovičný talian .
Mame priateľov židov, ateistov, silno praktizujúcich kresťanov, moslimov.... A vzájomne sa rešpektujeme a vieme dobre zabaviť.
A dnes už muž zhodnotil, že nezabráni tej jeho " globalizácii" a nech sa naša dcéra vydá za kohokoľvek, hlavne, nech je v tom láska, a bude to dobrý človek (náročky píšem človek, nie muž)

Takže aj vekom a životnými skúsenosťami sa môže človek tvarovať. A mnohé veci, ktoré si do dospelosti odniesol z domu, vie prehodnotiť a pomeniť.

h2
29. mar 2023

Keďže by som nechcela za muža hlupáka, tak áno, toto by mi vadilo.

ahhola
29. mar 2023

Lgbt a fico🙃
Už pár dní tocia, ze trans majú problém s rodným číslami...
Ú nás sa strhne vášnivá hadanica... Koľko je tých ľudí, naco toto riešia, problémy možno ani v jednotkách nie, v desiatkach určite...
Tak keď sa v treťom čísle v r. č. Priratava +5 u ženy, nech transovi prirátajú 7.
Vybavene.
Preco ti vadí Fico???
My sme tiež nahucali do príbuznej, ked vyhral kiska a ona volila Fica a co sa z anjela vyklulo??? Sprostý podvodník a bonzak vo fb, ked ho seres pozval do uss.
Skus frajerovi rozširovať obzory, ked ti za to stojí a vidíš s nim budúcnosť.
Nie je pravda vždy len na strane eN, sme, Zomri ▪️▪️▪️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
yna1
29. mar 2023

no na niektore veci si potrpim aby sme mali rovnaky nazor, lebo ono casto ked su rozdielne nazory, tak sa to prenasat moze aj do inych oblasti a vie byt z toho fest problem :/

simca06022011
29. mar 2023

@ahhola no pretoze rodne cislo pri narodeni davaju za to asi nic extra +-, takze ak to nepochopi niekto ze podla toho co mu priroda medzi nohy nadelila a nie podla vyplodu mozocka, a proste bude riesit nejaky nezmysel ako rodne cislo, tak niet takemu cloveku pomoc.
Ja by som odmietla sa takouto blbostou aj zaoberat. Nerozumime preco... je to problem kolkych osob. Malo. Tak ako niekto v spravach vravel vcera ci kedy, teraz ked maju riesit dochodky, vytahju somariny na schvalovanie, ktore nikoho nezaujimaju. A stale dookola. Potraty, lgtb, a neviem cim... kolkych ludi sa to tyka, koho to zaujima? Chcu prava, ok, ake preco, na co je to dobre a nech maju. Nech spolu ziju ako druh s druhom , druzka s drzkou a co ja viem co, dedia po sebe, atd... v pohode, ani ludi proti nechapem.. je to tak malo ludi, ze je to uplne zbytocne rozpytvavat.

A inak spolocne nazory doma, hocikedy sa moze vyskytnut odlisny nazor na hocico, treba to vediet proste prijat. Zvladat tolerovat, neriesit. Posomre si clovek a ide dalej. To aj po 15r mozete prist na to, ze je zle a ten clovek je divny.. ved si pozrite covid, vojnu.. nazory na to sa u nas doma ukazali po 15r vztahu.. a riadne odlisne, co si budeme hovorit :DDD

marca12
29. mar 2023

My mame vacsinu nazorov podobnu,niektore politicke nazory mame rozdielne,ale nie az tak ako u vas. Ono to nevadi,ak nepresadzujete za kazdu cenu svoj nazor,nebuchate do stola,ale viete kultivovane viest diskusiu a nevnucujete si svoje nazory. Ale,ak by mi moj zahlasil,ze ide volit Fica,tak by u mna skoncil 🤣 toto neviem,ci by som "prekusla"

marca12
29. mar 2023

@ahhola robia to preto,aby rozostvali spolocnost a vozia po komunite lgbt... Mne ich je luto ako si na ich idu nahanat volicov a vieme velmi dobre,aky chrapun toto robi. Ten,co davno mal sediet v base

simca06022011
29. mar 2023

@fireman666 videla som toto :D ja si o tom myslim, svoje, ale som ochotna proste ich tolerovat, nech si robia so sebou co chcu... tiez myslim, ze to halo okolo lgbt je pre rozostvavanie spolocnosti , a prve toto propagovanie viac a viac bude viest k roznym nasilnostiam. Robit z nenormalneho normalne je proste in. Psychologovia sa k otmu vyjadrili, odbornici tiez, su aj pre aj proti skupiny.. nechame to na nich. Ja nechcem tu rozprudit debatu o nich :D este ma oznacia za neviem co :D Fakt je nech sa daju prerobit ti co chcu, je to jasna cesta, oblnutych mladych premenit na bezpohlavnych neplodnych nestastnych dospelych. KEd pozrieme slavne osobnosti, ktore tymito hluposaatami sa propagovali, vsetci maju jedno spolocne odjakziva = psychicke problemy. Vazne. Na zakalde neviem coho dosli k tomu ze su transgender, potom su neviem aky gender a menia to podla nalady :D

fireman666
29. mar 2023

@simca06022011 takto dokážu zblbnúť dnešnú mládež, co ani nevedia začo sú tam... Toto je nová generácia voličov. Ktora nemá vôbec šajnu co sa deje.nechaju sa zmanipulovať, oblbunt..propaganda ide.. Lebo fašisti lebo Fico... A za 3 roky je štát v....

simca06022011
29. mar 2023

@fireman666 ale ono je to všade, spýtaj sa na argument, hneď si označený všetkým možným. Nerozmýšľal, prijímať veci ako idú, nepytat sa. Malo ludi vie vyjadriť vôbec názor a diskutovať.

svetlonos
29. mar 2023

Poznam ludi, zial aj veriacich, kde ny dieta malo fakt pruser byt lesbou ci geyom. Vraj sa len hraju na homosexualov, skoro ma pri takej jednej hlaske slak trafil!
Ja by som s nim asi nebola. Muz ma sice vysoku alergiu na ludsku blbostca absenciu sedliackeho rozumu alebo v tomto je v pohode. Keby si dieta priviedlo domov martana a je homosexual, ma v pazi, hlavne ze stastne. Mna by to trapilo, kedze ludia su aj dnes este hrozny v tomto.
Na urcite zasad e veci mame tiez odlisny nazor a to kludne do seba obcas skocime slovne. Ale nie je to zasectak, ze sme na se a za to na* rani. Vydiskutujeme, kazdy si mysli svoje a ideme v pohode dalej akoby sa nic nestalo.

Strana
z2