Rozdielne politické názory v domácnosti
Ahojte, naozaj neviem ako sa s tým vysporiadať. Doma máme rozdielne názory na politiku. Ja som volila KDH, som taký stredný prúd, s kresťanskými hodnotami a zmyslom pre rodinu. Som pravoslávna, Vianoce oslavujeme s rodinou 6.1. Môj partner je Smerák. Aj jeho mama. Neviem sa cez to preniesť. Jednoducho volili toto, čo sa tu deje. Po ohlásení tohto konsolidačného balíčka mám chuť odísť. Už predtým som bola na nich nahnevaná , ale teraz ešte viac. Naozaj sa nedokážem pozrieť na svojho muža a na svokru. Je mi z toho zle. Ak by som mohla, zdvihnem sa a odídem. Máme deti, malé deti, hypo, ja som SZČO. Manžel odísť nechce a neplánuje. On keby mohol, tak sa presťahuje do Ruska. Je mi z toho celého zle. Ako sa cez to preniesť?
Chápem ťa. Nikdy by som pri sebe nezniesla partnera, ktorý je volič Smerohlasu, SNS, Republiky a spol. Niekto si povie, prečo by mala politika rozdeľovať rodiny, ale za mňa je to otázka charakteru. Človek, ktorý volí túto zberbu je buď zlý, veľmi hlúpy alebo oboje a takého človeka by som sa partnera nechcela.
@anonym_6a7f0e pre mňa je zase človek hlúpy a jednoduchý, čo iných nazýva deb@ilmi len pre inú politickú ideológiu 🤢 a to nemusím byť volič hranola, ale chce sa mi grcat z takých ako ty, čo urážajú druhých. Si ešte väčší odpad.
@anonym_d4dace Mne žilka? 😂 Nebuď smiešna. Odpovedala som na tvoj koment, že "daj sa liečiť. "
@gribka1 liečiť by si sa mala ty a začni z hlboka dýchať, nejak to nezvládaš 🙃
@anonym_autor rozdeluj a panuj...
@anonym_4641c3 To je podobné ako smer?
@gribka1 nie. Podporuje madarskú menšinu
@anonym_autor nebudete mat vo vsetkom rovnaky nazor, treba si vypocut jeden druheho a ist dalej. Ja sa bavim so vsetkymi ludmi, aj co maju iny nazor a oni so mnou a ano aj co sa tyka politiky.
@anonym_autor ja sa ti divím, že s ním ešte si. A divím sa aj ženám, že ti píšu, aby si politiku neťahala do rodiny, ale to sa nedá, veď tým denno denne žijeme. Pichlo by ma vždy, keby som počula výroky, s ktorými nie som absolútne stotožnená, bez ohľadu na to, kto koho volil. Mimochodom, bol tovj muž niekedy v Rusku? Nemyslím Moskvu, Leningrad, ale zaostalé dedinky, kde nás otočili vojaci, že tam nemáme čo hľadať (odbočili sme zo stanovenej trasy, priznávam). Bolo slušní, ibaže mierili na nás samopalmi. Iba toľko
Strasne ako politika dokaze znicit ,,,akoze lasku,,,.Tak ho nemilujes,proste sa zbal,rozved sa a hotovo.Pre debilnu politiku takto znezavidiet,cloveka ktoreho si milovala.No hroza.
Ale toto nikdy predtym nebolo,taka nenavist.O chvilu sa tu vrazdit budeme navzajom pre politiku.
Ale toto nikdy predtym nebolo,taka nenavist.O chvilu sa tu vrazdit budeme navzajom pre politiku.
@vladuska20 Všade vo svete sú ľudia extrémne rozdelení. Divné to je.
@mirokub nečítam ani Zomri, ani Zem a Vek a iné periodiká. Pracujem, snažím sa prežiť. Chcem oslavovať Vianoce ako po iné roky. Chcem mať nárok na podporu 6m, keďže si platím poistenie v nezamestnanosti. Mám nárok sláviť svoje sviatky tak, ako všetci ostatní ľudia bez toho, aby sme si celá rodina brali dovolenku.
@mirokub nie nepochopím. Nikto nebude nadávať prezidentke, že je americká k..a, ani všetkým očkovaným, že sú ovce a zomrú, že nás práškujú, sledujú, vládnu nám židia, soros a putin je pán, spolu s ficom. Hanbím sa za neho, hanbím sa, že som s ním. Pre mňa je to dôvod na rozchod.
@mirokub nie nepochopím. Nikto nebude nadávať prezidentke, že je americká k..a, ani všetkým očkovaným, že sú ovce a zomrú, že nás práškujú, sledujú, vládnu nám židia, soros a putin je pán, spolu s ficom. Hanbím sa za neho, hanbím sa, že som s ním. Pre mňa je to dôvod na rozchod.
@anonym_autor tak to urob,rozved sa s nim,ved taka nenavist ti len chorobu akurat tak moze priniest,sa uz trosku uvedom,co pises o muzovi,co si milovala.
@anonym_autor tak to urob,rozved sa s nim,ved taka nenavist ti len chorobu akurat tak moze priniest,sa uz trosku uvedom,co pises o muzovi,co si milovala.
@vladuska20 nemam voci nemu nenavist. Sklamal ma ako clovek, ako muz. Je mi ho svojim sposobom aj luto a hanbim sa za neho. Nechcem pokracovat v zivote s niekym, kto ma takto rozdielne nazory ako ja. Za mna to koncim.
Chápem ťa. Nikdy by som pri sebe nezniesla partnera, ktorý je volič Smerohlasu, SNS, Republiky a spol. Niekto si povie, prečo by mala politika rozdeľovať rodiny, ale za mňa je to otázka charakteru. Človek, ktorý volí túto zberbu je buď zlý, veľmi hlúpy alebo oboje a takého človeka by som sa partnera nechcela.
@anonym_6a7f0e Presne. To nie je "len" politika, ci som volila ruzovych alebo tyrkysovych. Tu ide o svetonazor, hodnoty, atd. Akoze by mi mal niekto denne vykrikovat ze covid neexistuje a Rusko je nas spasitel? Uf, toto by som nedala😃 moj svagor je taky, vidim ho 3x do roka a zakazdym ma trasie od nervov, ked zacne s tymi blabolami. Brr.
@vladuska20 nemam voci nemu nenavist. Sklamal ma ako clovek, ako muz. Je mi ho svojim sposobom aj luto a hanbim sa za neho. Nechcem pokracovat v zivote s niekym, kto ma takto rozdielne nazory ako ja. Za mna to koncim.
@anonym_autor spravne rozhodnutie,aspon sa to preriedi a najde si inu s ktorou bude mat napr.spolocnu rec a ty tiez.Ale mne je celkom luto,ze takto politika dokaze rozbit rodiny a opet si to odnesu len a len deti.Uplne hrozna doba.
A co vidis na KDH, 3 *rozvedeneho majerskeho s 2*lexman,ci figela, co pozyval natalku zembovu do sorchy.... Ale chod, ty naivka. Tak si zalette idealne na Silvestra✈️✈️✈️do Moskvy a odtial do nejakeho kalifatu, dajte Pariz. 🚘🔥🚘🔥🚘🔥🚘Potom sa tu ozvi s porovnanim.
A co vidis na KDH, 3 *rozvedeneho majerskeho s 2*lexman,ci figela, co pozyval natalku zembovu do sorchy.... Ale chod, ty naivka. Tak si zalette idealne na Silvestra✈️✈️✈️do Moskvy a odtial do nejakeho kalifatu, dajte Pariz. 🚘🔥🚘🔥🚘🔥🚘Potom sa tu ozvi s porovnanim.
@anonym_65cd2d ja som pravoslávna. 6.1 oslavujeme Vianoce. Keby vám zrušili sviatok a išli by ste do práce na Vianoce, inak by ste rozprávali.
Uprimne mne by to tiez vadilo, otazka je, ci v case uzatvorenia manzelstva boli jeho volebne preferencie a sympatie voci Rusku rovnake, ak ano, tak potom je to kus pokrytecke z tvojej strany, vtedy ti to nevadilo, lebo to nebolo tak zle? Ja som v zasade liberal, zobrala som si za manzela cloveka s rovnakymi preferenciami, lebo aj politicke preferencie a nazor na iste veci, ktore su sucastou volebnych programov formuju nas pohlad, zivot, vztah a nazor na vychovu dietata. To sme ale riesili pred svadbou 🙂. Ak by da dnes manzel, z nicoho nic otocil, volil Smer a velebil Putina, rozvediem sa tiez, lebo s takym clovekom by som nezdielala rovnake hodnoty a uprimne asi by som ho uz ani nevedela respektovat a lubit a nechapem ludi, ktori tu komentuju, ze nemam tahat politiku do vztahu, vsak to predsa nie je len o tej politike.

@gribka1 ja sa našťastie doma nemusím hádať so svojim manželom o politike, keďže máme rovnaké politické názory 🤡 tak nech ti neskáče žilka na čele
@anonym_d4dace Mne žilka? 😂 Nebuď smiešna. Odpovedala som na tvoj koment, že "daj sa liečiť. "