icon

Rozdielne politické názory v domácnosti

11. sep 2025

Ahojte, naozaj neviem ako sa s tým vysporiadať. Doma máme rozdielne názory na politiku. Ja som volila KDH, som taký stredný prúd, s kresťanskými hodnotami a zmyslom pre rodinu. Som pravoslávna, Vianoce oslavujeme s rodinou 6.1. Môj partner je Smerák. Aj jeho mama. Neviem sa cez to preniesť. Jednoducho volili toto, čo sa tu deje. Po ohlásení tohto konsolidačného balíčka mám chuť odísť. Už predtým som bola na nich nahnevaná , ale teraz ešte viac. Naozaj sa nedokážem pozrieť na svojho muža a na svokru. Je mi z toho zle. Ak by som mohla, zdvihnem sa a odídem. Máme deti, malé deti, hypo, ja som SZČO. Manžel odísť nechce a neplánuje. On keby mohol, tak sa presťahuje do Ruska. Je mi z toho celého zle. Ako sa cez to preniesť?

ahhola
12. sep 2025
@gribka1

@ahhola Ty si fakt mimo, ja som ti odpísala na xanax, že si ho máš vziať ty🤣🤣🤣

@gribka1 to si zober, aby ti to lepsie stylizovali🤔

gribka1
12. sep 2025
@ahhola

@gribka1 to si zober, aby ti to lepsie stylizovali🤔

@ahhola Ty si napisala prvá, že si mám dať xanax. Tak som ti odpísala, že si daj ty. Ty na to, že vraj ti ponúkam jej muža, tak si mi ho ponúkla naspať🤣🤣🤣 Ja sa už ničomu nečudujem ako ten štát vyzerá, s takýmito obyvateľmi. 🤣🤣🤣

ahhola
12. sep 2025
@anonym_autor

@ahhola ano som ockovana, dvoma davkami. Otec zomrel na covid, aj iny clen mojej rodiny. Manzelova mama vazne ochorela a nie je ockovana. Inak ona bola presne ta, co sa priam vysmievala vsetkym ockovancom. A co cert nechcel…

@anonym_autor pri 70 + nejaky covid-necovid uz im je kazdy den darovany. Co keby sa dal tvoj ofajzerovat a chytil by trombozu... problem solved? Ten fajzer mal ucinnost par mesiacov, deklarovanu a jeden tiez fanatik letel do zamoria s 3 A4 potvrdeni o Comirnaty🤣abkoby to dnes niekoho zaujimalo, Ursula zarobila, ludi zmrzacila a ide sa biznis zopaknut.

kaca222
12. sep 2025
@ahhola

@anonym_autor pri 70 + nejaky covid-necovid uz im je kazdy den darovany. Co keby sa dal tvoj ofajzerovat a chytil by trombozu... problem solved? Ten fajzer mal ucinnost par mesiacov, deklarovanu a jeden tiez fanatik letel do zamoria s 3 A4 potvrdeni o Comirnaty🤣abkoby to dnes niekoho zaujimalo, Ursula zarobila, ludi zmrzacila a ide sa biznis zopaknut.

@ahhola prečo máš potrebu tu šíriť svoje antivax názory?

autor
12. sep 2025
@ahhola

@ahhola nemal 70+ rokov. Ja mam vrodeny trombofilny stav a bola som 2x ockovana. Mala som v zivote uz trombozu. Riesili sme s hematologickou aj cievnou riziko vs prinos. Zhodli sme sa na ockovani.

ahhola
12. sep 2025
@kaca222

@ahhola prečo máš potrebu tu šíriť svoje antivax názory?

@kaca222 nie sme antivax, nakolko do 2019 mame vsetko, bohuzial aj nepovinne a nesadlo💉no mozno vdaka tomu sme boli obozretni a nepodlahli ockohysterii🔺

anonym_1b7b76
12. sep 2025
@ahhola

@ahhola
Riziko tromboembolickych komplikácií je pri ochorení Covid 19 oveľa vyššie ako po očkovaní, takže stále benefit prevyšuje riziko.

darmasiswa
12. sep 2025

@anonym_autor tak ako ty doverujes politikom z pre teba vybranej strany (aktualne sa volaju KDH, ale dosad si akykolvek iny nazov, a ponechaj si ich program a ludi), tak prosim respektuj slobodny vyber tvojho manzela pre inu stranu. Je to o respekte, tolerancii, a chrante si svoju rodinu. Nemiesaj politicky a farmaceuticky biznis so sukromim, mozes to olutovat. Niekto na tom perfektne zaraba, avsak ty, a tebe podobni si akurat kazia zivoty.

ahhola
12. sep 2025
@anonym_1b7b76

@ahhola
Riziko tromboembolickych komplikácií je pri ochorení Covid 19 oveľa vyššie ako po očkovaní, takže stále benefit prevyšuje riziko.

@anonym_1b7b76 isteze, mali tolko casu to vyskumat a ako zlavili z narokov, ked v 2021 riesili, ako to previezt spoza oceanu, nakolko 💉 treba drzat pri✈️minus 60"✈️🤣🤣🤣ako sa z toho stala v pohode izbova teplota... Taky marketoingovy tah, ako Bergamo, ci pady cinancov na uliciach-vyvolat uzas, - 60,to musi ochrana a zakerak virus, (proti kt. staci platno na hube,... Blahoslaveni chudobni duchom... 🌸

anonym_1b7b76
12. sep 2025
@ahhola

@anonym_1b7b76 isteze, mali tolko casu to vyskumat a ako zlavili z narokov, ked v 2021 riesili, ako to previezt spoza oceanu, nakolko 💉 treba drzat pri✈️minus 60"✈️🤣🤣🤣ako sa z toho stala v pohode izbova teplota... Taky marketoingovy tah, ako Bergamo, ci pady cinancov na uliciach-vyvolat uzas, - 60,to musi ochrana a zakerak virus, (proti kt. staci platno na hube,... Blahoslaveni chudobni duchom... 🌸

@ahhola
Pozri, presne o tomto je táto diskusia. Ľudia ako ty (nech sú to právnici/upratovačky/učitelia/údržbári) nejakým zázrakom dospeli k presvedčeniu, že žijeme v jednom gigantickom sprisahaní, ktoré riadi Bill Gates/Soros/veľká vesmírna korytnačka/(kľudne si dosaď toho svojho vodcu). Tak v pondelok maturuju nad tým, že nás práškujú, v utorok prezentujú rôzne názory na tvar zeme, v stredu je vakcinačný deň, vo štvrtok treba polemizovať o páde dvojičiek (a posunúť nejaké názory na konštrukciu budov)...
Mne je vás fakt ľúto, lebo musí byť veľmi zlé žiť v presvedčení, že vás niekto ovláda.
Aj keď ťa tvoji podobne zmýšľajúci kumpáni určite presviedčajú, že Covid nikdy nebol, mne v najbližšej rodine zomreli 2 ľudia pod 40 práve na Covid. A toto zlahcovanie rodinných tragédii je pre mňa fakt nepochopiteľné a neúctivé.

anonym_3c20da
12. sep 2025

Pozri, toto ste si mali vyriešiť pred svadbou, aby ste mali rovnaké hodnoty, rovnaké názory na výchovu, rodinu, vieru, politiku. Alebo ak nie, tak už vopred sa dohodnúť na kompromisoch. Kedy kto kam pôjde do kostola, kto nepôjde, čo sa bude a nebude vyčítať, či sa bude riešiť politika v domácnosti, atď. Mne sa zdá dosť neskoro, že to teraz riešiš. Ale keď si z ste v tejto situácii, ja by som na tvojom mieste prestala toto s mužom riešiť. Áno, politika je dôležitá, ale ako konkrétne teba sa to dotkne pri konaní tvojich domácich prác, výchove detí, pri prechádzkach a výletoch s manželom, pri nákupoch.... proste politiku zober ako fakt, realitu, aká tu je, nezmenis to, a sustred sa na rodinu. To je to, čo ty môžeš zmeniť. Tam to všetko začína. Na rodine stojí spoločnosť. Snaž sa o dobrý vzťah s mužom, dobrý príklad deťom. Fakt chceš teraz rozbiť rodinu, lebo ťa sklamal konsolidacny balík? Keby ste spolu randili, poviem, rozidte sa, nemáte zhodu v hodnotách. Ale teraz by som už bola ticho. Ak je to muž dobrý, obetavý, stará sa o rodinu, tak by som bola ticho.

autor
12. sep 2025
@anonym_3c20da

Pozri, toto ste si mali vyriešiť pred svadbou, aby ste mali rovnaké hodnoty, rovnaké názory na výchovu, rodinu, vieru, politiku. Alebo ak nie, tak už vopred sa dohodnúť na kompromisoch. Kedy kto kam pôjde do kostola, kto nepôjde, čo sa bude a nebude vyčítať, či sa bude riešiť politika v domácnosti, atď. Mne sa zdá dosť neskoro, že to teraz riešiš. Ale keď si z ste v tejto situácii, ja by som na tvojom mieste prestala toto s mužom riešiť. Áno, politika je dôležitá, ale ako konkrétne teba sa to dotkne pri konaní tvojich domácich prác, výchove detí, pri prechádzkach a výletoch s manželom, pri nákupoch.... proste politiku zober ako fakt, realitu, aká tu je, nezmenis to, a sustred sa na rodinu. To je to, čo ty môžeš zmeniť. Tam to všetko začína. Na rodine stojí spoločnosť. Snaž sa o dobrý vzťah s mužom, dobrý príklad deťom. Fakt chceš teraz rozbiť rodinu, lebo ťa sklamal konsolidacny balík? Keby ste spolu randili, poviem, rozidte sa, nemáte zhodu v hodnotách. Ale teraz by som už bola ticho. Ak je to muž dobrý, obetavý, stará sa o rodinu, tak by som bola ticho.

@anonym_3c20da O tomto sme mali jasno ešte pred svadbou – kostol, výchova detí, fungovanie v rodine, hodnoty, smerovanie, všetko vyriešené a odkomunikované. Lenže to, čo som fakt nečakala, bolo, že mu niekde v roku 2020 doslovne prepne. Zrazu začal hlásať teórie o tom, ako celé ľudstvo ovládajú židia na čele so Sorosom, ako nás chcú sledovať, čipovať cez vakcíny a k tomu ešte aj pravidelne praškujú z lietadiel. Podľa neho nás jedného dňa zachráni Rusko s Putinom a našu krajinu udrží pri živote jedine Fico a jeho partia. No a ja len sedím, počúvam tie prednášky o "skutočnej pravde“ a hovorím si, že keby som toto vedela pred svadbou, tak by sme namiesto svadobnej cesty rovno išli na psychiatrickú kliniku. Chápem princíp konsolidácie verejných financií za účelom stabilizácie štátneho rozpočtu, zníženia deficitu a udržania dlhodobej udržateľnosti hospodárenia krajiny. Konsolidácia mala priniesť efektívnejšie využívanie verejných zdrojov - čo sa nedeje, a posilnenie dôvery domácich aj zahraničných investorov - čo sa tiež nedeje, práve naopak. Jej cieľom má byť vytvorenie základu pre ekonomický rast a zároveň zabezpečiť, aby verejné výdavky boli v rovnováhe s príjmami štátu - a ani jedno v našom prípade nie je a nebude naplnené, za tejto vlády určite nie.

kaca222
12. sep 2025
@anonym_1b7b76

@ahhola
Pozri, presne o tomto je táto diskusia. Ľudia ako ty (nech sú to právnici/upratovačky/učitelia/údržbári) nejakým zázrakom dospeli k presvedčeniu, že žijeme v jednom gigantickom sprisahaní, ktoré riadi Bill Gates/Soros/veľká vesmírna korytnačka/(kľudne si dosaď toho svojho vodcu). Tak v pondelok maturuju nad tým, že nás práškujú, v utorok prezentujú rôzne názory na tvar zeme, v stredu je vakcinačný deň, vo štvrtok treba polemizovať o páde dvojičiek (a posunúť nejaké názory na konštrukciu budov)...
Mne je vás fakt ľúto, lebo musí byť veľmi zlé žiť v presvedčení, že vás niekto ovláda.
Aj keď ťa tvoji podobne zmýšľajúci kumpáni určite presviedčajú, že Covid nikdy nebol, mne v najbližšej rodine zomreli 2 ľudia pod 40 práve na Covid. A toto zlahcovanie rodinných tragédii je pre mňa fakt nepochopiteľné a neúctivé.

@anonym_1b7b76 pekne zhrnuté. Normálne mi zavarilo mozog z čítania jej príspevku, to asi ten fajzer 😃

anonym_3c20da
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_3c20da O tomto sme mali jasno ešte pred svadbou – kostol, výchova detí, fungovanie v rodine, hodnoty, smerovanie, všetko vyriešené a odkomunikované. Lenže to, čo som fakt nečakala, bolo, že mu niekde v roku 2020 doslovne prepne. Zrazu začal hlásať teórie o tom, ako celé ľudstvo ovládajú židia na čele so Sorosom, ako nás chcú sledovať, čipovať cez vakcíny a k tomu ešte aj pravidelne praškujú z lietadiel. Podľa neho nás jedného dňa zachráni Rusko s Putinom a našu krajinu udrží pri živote jedine Fico a jeho partia. No a ja len sedím, počúvam tie prednášky o "skutočnej pravde“ a hovorím si, že keby som toto vedela pred svadbou, tak by sme namiesto svadobnej cesty rovno išli na psychiatrickú kliniku. Chápem princíp konsolidácie verejných financií za účelom stabilizácie štátneho rozpočtu, zníženia deficitu a udržania dlhodobej udržateľnosti hospodárenia krajiny. Konsolidácia mala priniesť efektívnejšie využívanie verejných zdrojov - čo sa nedeje, a posilnenie dôvery domácich aj zahraničných investorov - čo sa tiež nedeje, práve naopak. Jej cieľom má byť vytvorenie základu pre ekonomický rast a zároveň zabezpečiť, aby verejné výdavky boli v rovnováhe s príjmami štátu - a ani jedno v našom prípade nie je a nebude naplnené, za tejto vlády určite nie.

@anonym_autor tak jednoducho sa nerozprávajte o politike. O tom píšem- tak možno zmenil názory neskôr, ale ako reálne to ovplyvňuje tvoje fungovanie v rodine, fungovanie domácnosti, výchovu, nákupy, výlety, to, že on si myslí, že lietadlá práškuju ľudí. Rozpráva to o tom každý deň a presviedca ťa? Dajte si dohodu, že máme rozdielne názory na toto, ale budeme to skrátka rešpektovať, ak má naše manželstvo prežiť, a budeme o tom ticho. Je to ťažšie, ale dá sa to.

vladuska20
12. sep 2025
@anonym_3c20da

@anonym_autor tak jednoducho sa nerozprávajte o politike. O tom píšem- tak možno zmenil názory neskôr, ale ako reálne to ovplyvňuje tvoje fungovanie v rodine, fungovanie domácnosti, výchovu, nákupy, výlety, to, že on si myslí, že lietadlá práškuju ľudí. Rozpráva to o tom každý deň a presviedca ťa? Dajte si dohodu, že máme rozdielne názory na toto, ale budeme to skrátka rešpektovať, ak má naše manželstvo prežiť, a budeme o tom ticho. Je to ťažšie, ale dá sa to.

@anonym_3c20da ona ho uz neznasa,neznesie a uz je rozhodnuta sa rozviest,pytat od neho vyzivne a teraz po novom roku bude rozmyslat ake vyzivne,asi najlepsie jeho celu vyplatu.A pod.Tu to uz je uplne zbytocne,proste politici,politika,media nicia rodiny a rozdeluju rodiny.

autor
12. sep 2025
@anonym_3c20da

@anonym_3c20da áno, denne o tom rozpráva, pozerá noviny, diskusné relácie a nadáva am block na každého okrem Fica a spol.

autor
12. sep 2025
@vladuska20

@anonym_3c20da ona ho uz neznasa,neznesie a uz je rozhodnuta sa rozviest,pytat od neho vyzivne a teraz po novom roku bude rozmyslat ake vyzivne,asi najlepsie jeho celu vyplatu.A pod.Tu to uz je uplne zbytocne,proste politici,politika,media nicia rodiny a rozdeluju rodiny.

@vladuska20 výživné od neho? To ešte on bude pýtať výživné odo mňa...

vladuska20
12. sep 2025
@anonym_autor

@vladuska20 výživné od neho? To ešte on bude pýtať výživné odo mňa...

@anonym_autor hm???a preco???ze by nepracoval,co???ci??

darmasiswa
12. sep 2025
@vladuska20

@vladuska20 nie politici a media nicia rodiny, su to samotni vsetci ludia, ktorym staci podsuvat co politici chcu, vacsine ludom staci na ovplyvnenie myslenia cez media podsuvat to, co si maju mysliet, ludia sa nechaju manipulovat, su lenivi mysliet v suvislostiach, dohladavat informacie, mat vlastny (nie cudzi) nazor, a ludia sui cudzi nazor prevezmu za svoj , aj sa on pobiju, a politici a ini horni mozu oslavovat, ake je to jednoduche, ked sa ludia slobodne rozhoduju nicit si napriklad aj vztahy

autor
12. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor hm???a preco???ze by nepracoval,co???ci??

@vladuska20 nie nepracuje. Robí osobného asistenta svojej mame. V bledomodrom sedí doma a konšpiruje.

darmasiswa
12. sep 2025
@vladuska20

@vladuska20 v duchu KDH 🙂

darmasiswa
12. sep 2025
@anonym_autor

@vladuska20 nie nepracuje. Robí osobného asistenta svojej mame. V bledomodrom sedí doma a konšpiruje.

@anonym_autor hlavne v dobrom aj zlom 🙂)

vladuska20
12. sep 2025
@darmasiswa

@vladuska20 v duchu KDH 🙂

@darmasiswa vies,ale obe strany melu to iste,co pocuju v tv.Este som nepocula z oboch taborov,nieco ine co v mediach pustaju.Toto je to,ze aj ludia zeru vsetko,co tam pocuju na oboch stranach.Ci Fico,ci Ps a politici vlastne to iste.Si vsimni naucia sa par viet,a kazdy zo strany to papagajuje ale ze kazdy.Nic nove nepovie,iba tu istu obohratu piesen.A ludia toto preberaju takto tiez.A preto sa oba tabori nenavidia.

vladuska20
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takze ma vela casu a tebe s nicim nepomaha,preto si na neho nasrana a hadzes to na politiku.

gribka1
12. sep 2025

Tu sa už konšpiruje aj o tom, aké majú oni dvaja manželstvo, kde je jadro ich problému, po hĺbkovej analýze ľudí, ktorých nepoznajú sa vytvorí úplne iný obraz😂😂😂😂.

vladuska20
12. sep 2025
@gribka1

Tu sa už konšpiruje aj o tom, aké majú oni dvaja manželstvo, kde je jadro ich problému, po hĺbkovej analýze ľudí, ktorých nepoznajú sa vytvorí úplne iný obraz😂😂😂😂.

@gribka1 tak politika je uz len ta spicka ladovca ich problemov v manzelstve.Lebo ak milujem,respektujem.Uz tu tolko zien pisalo navod ako.

anonym_327ec4
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vsak si pisala, ze chodi na nocne zmeny???

autor
12. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor takze ma vela casu a tebe s nicim nepomaha,preto si na neho nasrana a hadzes to na politiku.

@vladuska20 nie, som nastvana iba na jeho politicke zmyslanie a nastavenie. Ostatne veci mi nevadia.

autor
12. sep 2025
@anonym_327ec4

@anonym_autor Vsak si pisala, ze chodi na nocne zmeny???

@anonym_327ec4 ano robil nocne zmeny, nielen nocne, poslednych 8 rokov. Teraz najnovsie uz ma asistenciu. Ani v jednom pripade sa o deti nedokaze postarat. Ani financne, ani inak.

simca06022011
12. sep 2025
@anonym_3c20da

@anonym_3c20da toto sa nedá rieist pred svadbou. Nie sú spolu pol roka. Takéto veci sa casto objavia neskôr. O mnoho neskôr.
U nás sa hádam 15rokov žiadna politika neriešila... žiadna. Odvolila som si a viac som neriešila. Cirkus začal až neskôr... názory sa zmenili časom. Proste toľko tém sa posledne roky objavilo, ze uz sa tom sledovať "musi". A ak si každý vyberie inú stranu a vadia sa za to = je to na nich
My mame doma kazdy inú predstavu s nevadime sa 😂 takže da sa to. U nás ešte funguje demokracia a sloboda slova 😂