Rozdielne politické názory v domácnosti
Ahojte, naozaj neviem ako sa s tým vysporiadať. Doma máme rozdielne názory na politiku. Ja som volila KDH, som taký stredný prúd, s kresťanskými hodnotami a zmyslom pre rodinu. Som pravoslávna, Vianoce oslavujeme s rodinou 6.1. Môj partner je Smerák. Aj jeho mama. Neviem sa cez to preniesť. Jednoducho volili toto, čo sa tu deje. Po ohlásení tohto konsolidačného balíčka mám chuť odísť. Už predtým som bola na nich nahnevaná , ale teraz ešte viac. Naozaj sa nedokážem pozrieť na svojho muža a na svokru. Je mi z toho zle. Ak by som mohla, zdvihnem sa a odídem. Máme deti, malé deti, hypo, ja som SZČO. Manžel odísť nechce a neplánuje. On keby mohol, tak sa presťahuje do Ruska. Je mi z toho celého zle. Ako sa cez to preniesť?
@gribka1 monohomuzstvo asi nie je na 🇸🇰povolene, inak by sa u nas uplatnil🤣takze autorky chlapa prenechavam zbesnelej gribke😅
@ahhola No daj nejaký rozumný argument, prečo si sa tak zdivela? Čo ťa tak vytočilo?
A monohomuzstvo? Čo to s témou má spoločné? Ty si fakt nejaká divná osôbka.😂 takého chlapa ani keby zlaté vajcia mal.
@ahhola No daj nejaký rozumný argument, prečo si sa tak zdivela? Čo ťa tak vytočilo?
A monohomuzstvo? Čo to s témou má spoločné? Ty si fakt nejaká divná osôbka.😂 takého chlapa ani keby zlaté vajcia mal.
@gribka1 🤣.... "prečo si ho ty nevezmeš😅sleduj kontext lebo sa stracas vo vlastnych napadoch...
@anonym_2da46f neboj, ja nebudem tá, ktorá bude strádať. Byt je môj nadobudnutý pred manželstvom, obe autá sú moje, jedno je na firmu, jedno som kúpila pred manželstvom. Zarobím dvojnásobne viac ako on. O deti sa postarám, tak materiálne, aj morálne. Myslím, že bude viac ako lepšie, ak nebudú vyrastať v tomto prostredí. O striedavú nebude mať záujem, lebo nemá kde, nemá ako a nevie. Po rozvode pôjde späť ku rodičom, do detskej izby a bude tam konšpirovať pred nočnou.... asi tak...
@anonym_autor tak si mala rovno zacat s tym, aka si ty bohata, on chudobny a uz ta velku kadehacku ten dezolat omrzel, krasny priklad pre pravoslavne deti🤔🌸
@anonym_autor tak si mala rovno zacat s tym, aka si ty bohata, on chudobny a uz ta velku kadehacku ten dezolat omrzel, krasny priklad pre pravoslavne deti🤔🌸
@ahhola ja nie som bohatá, on nie je chudobný zase. Ale čo sa týka nášho majetku spoločného, je minimálny. Väčšinu veci sme nadobudli pred manželstvom, keďže sme sa obaja brali v pomerne zrelom veku (40). Čiže nestratím rozvodom. Stratia deti otca, to je jediná vec, prečo som posledných 5 rokov váhala. Inak nie som závislá na ňom a ani on na mne.
Napíšem ti takto.Ja som politiku nikdy neriešila lebo ma nezaujímala.Takto som bola vychovávana?Správy sa pozerali ale osvojila som si z domu čo som počúvala že politika je hnus a aj tak sa nič nezmení.Sledovať som ju začala v podstate cez kovid lebo robim v školstve a jednoducho sledovať to bolo treba 🙈 Môj manžel je vojak volil Kotlebu ako prezidenta a ĽSNS vo voľbách.Ale nikdy nemal ich rétoriku jednoducho mal názor aby to tu konečne dal niekto doporiadku.Postupom času sme sa začali o tom rozprávať viac doma.U nich v práci chvalabohu sú ľudia ktorím sa tiež nepáči čo nám vládne a tiež sa o tom veľa rozprávaju.Svoje názory mení a dokonca vo veľa nazoroch sa zhodujeme hoc rovnaku stranu voliť nikdy nebudeme 😅 Možno skus rozprávať sa a poukazovať na nezmysli čo hlásaju.Si SZČO tak mu ukáž ako sa tebe uľahčil život ich rozhodnutiami či ste na tom boli horšie alebo lepšie.Ja mam otca aj svokra hlboko presvedčených smerákov a som rada že nebývam blízko lebo bohužial by sme sa hádali stále.Keď vidím čo moj tato zdieľa na FB bez rozmyslu za hlavu sa chytám ale toho už nepresvedčí nič.
@anonym_autor tu je vidno hlúposť ľudí, hádať sa kvôli politikom v domácnosti 🤦♀️
@ahhola ja nie som bohatá, on nie je chudobný zase. Ale čo sa týka nášho majetku spoločného, je minimálny. Väčšinu veci sme nadobudli pred manželstvom, keďže sme sa obaja brali v pomerne zrelom veku (40). Čiže nestratím rozvodom. Stratia deti otca, to je jediná vec, prečo som posledných 5 rokov váhala. Inak nie som závislá na ňom a ani on na mne.
@anonym_autor pozri, niekde v USA je nejaka tvoja dvojicka, co sa ide rozviest, lebo on je Trumpovec, ona horlila za Kamalu a vcera, ked odpraskli Kirka ako psa, otriaslo to nou tak, ze zabudla na zvratenu kamalu a "demokratov"... nevies, ake soky na nas ti hore🔺 chystaju, mnohi ostali mentalne vysinuti po C19 a jedina istota co im zostala je ich rodina, ty ides tu svoju rozbit, good luck🍀🍀🍀
@anonym_autor prečo by ludia nemali mať rôzne politické názory. Ty si kto? Keď sa na nich nemôžeš pozerať, tak odit. Ja tiež nemôžem SLIZKE KDH ani cítiť.
@mirokub nie nepochopím. Nikto nebude nadávať prezidentke, že je americká k..a, ani všetkým očkovaným, že sú ovce a zomrú, že nás práškujú, sledujú, vládnu nám židia, soros a putin je pán, spolu s ficom. Hanbím sa za neho, hanbím sa, že som s ním. Pre mňa je to dôvod na rozchod.
@anonym_autor ved sa rozved, a nájdi si niekoho z PS alebo KdH.
Ja ťa chápem, mať pri sebe človeka rusofila, čo súhlasí s touto čvargou, tebe to komplikuje kľudný život, no... Neviem neviem, či by som to dala.
@gribka1 Presne, súhlasím s tebou, mňa by toto neskutočne dávalo dole. Rozdielny svetonázorový pohľad je podľa mňa vo vzťahu veľký problém. Keby bol môj muž smerák, štvalo by ma to, ale snažila by som sa to neriešiť a nekomunikovať s ním na túto tému. Ale keby bol rusák, to by som nedala, to je pre mňa zásadný morálny problém, byť pomýlený v politických názoroch sa dá prežiť, ale byť za zlo, to je pokazený morálny kompas a toto by som u svojho partnera nedala.
@anonym_2da46f neboj, ja nebudem tá, ktorá bude strádať. Byt je môj nadobudnutý pred manželstvom, obe autá sú moje, jedno je na firmu, jedno som kúpila pred manželstvom. Zarobím dvojnásobne viac ako on. O deti sa postarám, tak materiálne, aj morálne. Myslím, že bude viac ako lepšie, ak nebudú vyrastať v tomto prostredí. O striedavú nebude mať záujem, lebo nemá kde, nemá ako a nevie. Po rozvode pôjde späť ku rodičom, do detskej izby a bude tam konšpirovať pred nočnou.... asi tak...
@anonym_autor
@anonym_autor tak ty sa asi ani tak zle nemáš, keď si si toľko nadobudla počas Ficovej vlády.
@gribka1 nie je to vobec ten clovek, co som ho spoznala. My sme doma politiku nikdy neriesili. Kym neprisiel covid. Ten nas velmi rozdelil. Ja a moja rodina ockovana, on a jeho rodina neockovani. Cele toto obdobie pocuvam, ako vsetci zomrieme, lebo sme ockovani. On si neda rusko ani za svet, ja som ho nosila v pohode. On nemohol ist nikde kvoli tomu, ze nebol ockovany, ja zase ano. Boli to denno denne boje. A potom bola zvolena Caputova, ktoru som volila a denno denne som pocuvala doma nadavky na nu, ako je zapredana apd. Boli to aj nadavky nahrubsieho zrna, dokonca od jeho mamy. Potom prisli volby a oni volili obaja smer. A vo mne sa nieco zlomilo. A lame sa kazdy den. Uz naozaj neviem s tymto celym dalej.
@anonym_autor toto by som nevydrzala. Hnusil by sa mi takyto silno prorusky zalozeny clovek. On uz nezmeni nazor, to si uvedom. Tito ludia nemaju nadhlad, maju zuzene obzory. Odisla by som, aj ked toto nerada radim nikomu.
Vo vašom vzťahu to bude asi nielen o politike, že? Tak čo teda chceš? Šak buď teda žena činu.
@anonym_autor tak sa dá predpokladať že u vás boli výrazné rozdiely v intelekte už dávno, blbé je, keď sa to prejaví až po tom, čo s takým človekom založíš rodinu 😃🙈 držím palce, tiež by som sa na muža nedokázala ani pozrieť keby mu takto prepne 😃
@anonym_autor Presne takto nejako som si ho predstavila😃
Napíšem ti takto.Ja som politiku nikdy neriešila lebo ma nezaujímala.Takto som bola vychovávana?Správy sa pozerali ale osvojila som si z domu čo som počúvala že politika je hnus a aj tak sa nič nezmení.Sledovať som ju začala v podstate cez kovid lebo robim v školstve a jednoducho sledovať to bolo treba 🙈 Môj manžel je vojak volil Kotlebu ako prezidenta a ĽSNS vo voľbách.Ale nikdy nemal ich rétoriku jednoducho mal názor aby to tu konečne dal niekto doporiadku.Postupom času sme sa začali o tom rozprávať viac doma.U nich v práci chvalabohu sú ľudia ktorím sa tiež nepáči čo nám vládne a tiež sa o tom veľa rozprávaju.Svoje názory mení a dokonca vo veľa nazoroch sa zhodujeme hoc rovnaku stranu voliť nikdy nebudeme 😅 Možno skus rozprávať sa a poukazovať na nezmysli čo hlásaju.Si SZČO tak mu ukáž ako sa tebe uľahčil život ich rozhodnutiami či ste na tom boli horšie alebo lepšie.Ja mam otca aj svokra hlboko presvedčených smerákov a som rada že nebývam blízko lebo bohužial by sme sa hádali stále.Keď vidím čo moj tato zdieľa na FB bez rozmyslu za hlavu sa chytám ale toho už nepresvedčí nič.
@anonym_90e1da pekne napísané, snáď aspoň z tvojho komentáru niektoré pochopia, že to nie je o tom, že “nevolíme rovnakú stranu”, ale o tých názoroch, ktoré dotyčný hlása. Aj voliči rôznych strán môžu viesť normálnu diskusiu o kladoch či zaporoch toho a toho volebného programu
@anonym_autor predpokladám , ze ako veriaca si mala svadbu v chráme. Tam si prisahala najvyssiemu, ze budes zit s muzom v dobrom aj v zlom. Vsetko sa dá vyriešiť. Porozpravajte sa prestante doma riešiť politiku a bude dobre. Ja som katolicka a tiezmi vadí, že zrusili sviakok 3 kráľov. Ale tragédiu z toho nerobím, sviatok oslávim, hoci nebude volno.
Ešte raz na upresnenie, ja nie som volič PS. Som názorovo skôr v strede a najbližšie som mala ku strane KDH. Nie som ani ľavica, ani pravica. Jedno viem, že nechcem vládu Smeru a Hlasu, to mám sama v sebe vysporiadané. Poznám mnohých vysokých funkcionárov v strane, poznám aj niektorých v parlamente, poznala som nebohého Pala Pašku. Naozaj tým, že som sa pohybovala v tejto skupine ľudí a videla som do toho, počúvala som ich debaty a názory, som úplne inde ako oni a nechcem mať po svojom boku človeka, čo je názorovo a hodnotovo v súlade s touto stranou. Išla som do vzťahu s niekým, a teraz mám po svojom boku niekoho úplne iného.
@anonym_autor predpokladám , ze ako veriaca si mala svadbu v chráme. Tam si prisahala najvyssiemu, ze budes zit s muzom v dobrom aj v zlom. Vsetko sa dá vyriešiť. Porozpravajte sa prestante doma riešiť politiku a bude dobre. Ja som katolicka a tiezmi vadí, že zrusili sviakok 3 kráľov. Ale tragédiu z toho nerobím, sviatok oslávim, hoci nebude volno.
@ankasek môj manžel nie je veriaci, jemu je to jedno. On verí iba Ficovi. Ak sa zmení jeho nastavenie a bude nestranný--- možno. Spoznala som pred 20 rokmi niekoho iného, iného človeka, s inými názormi. Ešte iného človeka som si pred 6 a pol rokom brala. Ja som si nevzala človeka s týmto nastavením, hodnotami apd.
Ešte raz na upresnenie, ja nie som volič PS. Som názorovo skôr v strede a najbližšie som mala ku strane KDH. Nie som ani ľavica, ani pravica. Jedno viem, že nechcem vládu Smeru a Hlasu, to mám sama v sebe vysporiadané. Poznám mnohých vysokých funkcionárov v strane, poznám aj niektorých v parlamente, poznala som nebohého Pala Pašku. Naozaj tým, že som sa pohybovala v tejto skupine ľudí a videla som do toho, počúvala som ich debaty a názory, som úplne inde ako oni a nechcem mať po svojom boku človeka, čo je názorovo a hodnotovo v súlade s touto stranou. Išla som do vzťahu s niekým, a teraz mám po svojom boku niekoho úplne iného.
@anonym_autor kdh je uz skor PS a sas... Vid Hlinu kdh-sas. Keby bolo ored volbami, pomyslim si, ze tu nahanas preferencie kdh, ako gribka mi vytrvalo ponuka tvojho muza, ked jej nalisem, ze sk nema "mnohomuzstvo" nepochopi, blbka.👽
Ty sa straaasne nudis a riesis muza Smeraka a antivax. Lebo ty si oredsa ta osvietena s 3 davkami, ktira sa nestastne pomylila vo vybere...
Bolo koze dobre, isla na lad tancovat.
Vymysli si nejaku novu hobby, zamestnaj mysel... Relaxuj...🌸🌸🌸
@anonym_autor kdh je uz skor PS a sas... Vid Hlinu kdh-sas. Keby bolo ored volbami, pomyslim si, ze tu nahanas preferencie kdh, ako gribka mi vytrvalo ponuka tvojho muza, ked jej nalisem, ze sk nema "mnohomuzstvo" nepochopi, blbka.👽
Ty sa straaasne nudis a riesis muza Smeraka a antivax. Lebo ty si oredsa ta osvietena s 3 davkami, ktira sa nestastne pomylila vo vybere...
@ahhola ano som ockovana, dvoma davkami. Otec zomrel na covid, aj iny clen mojej rodiny. Manzelova mama vazne ochorela a nie je ockovana. Inak ona bola presne ta, co sa priam vysmievala vsetkym ockovancom. A co cert nechcel…
Uf pre mna by bol toto dôvod odísť od danej osoby. Tu ani nejde o iné politické preferencie ale o úplne iný pohľad na svet, vedu, zdravý rozum, kritické myslenie atd….
@ahhola Ty si fakt mimo, ja som ti odpísala na xanax, že si ho máš vziať ty🤣🤣🤣

Veď sa rozveď a uvidíš, že na politiku ani nepomysliš lebo budeš mať úplne iné problémy 😀😀😀