Rozdielny názor na výchovu

9. apr 2023

Mám polročne dieťa s jeho otcom žijeme v spoločnej domácnosti, ale nie sme pár. (Ale toto nie je predmet diskusie.)
Ide o výchovu. Obaja sa venujeme nášmu dieťaťu. Voči tomúto nemám výhrady. Čo sa mi nepáči sú jeho názory. Naše dieťa je ešte malinké, stále si budujeme vzájomný vzťah. No neustále počúvam akoby som mala ísť niekam na víkend preč a nechať ich samých alebo ho dať rodičom alebo súrodencom, aby sa naučilo byť sebestačné a s inými ľuďmi.
Neustále je v kontakte s inými ľuďmi, chodí/me k starým rodičom alebo súrodencom a nemám žiaden problém odísť a nechať im ho postrážiť, verím im.
Ale nemám potrebu od svojho dieťaťa odchádzať, utekať a ani dávať ho niekomu, aby sa oň staral. Milujem svoje dieťa. Neschovávam ho v skrini, ani ho nikomu nedrapem z náručia lebo je moje.
Nemá 15 rokov, aby chodilo na prázdniny, nepotrebujem, aby ho strážili babky celé dni, aby som som ja mohla chodiť “ruka hore”. Jednoducho ho ľúbim, som jeho matka, chcem sa o neho starať, byť tu pre neho, budovať si vzťah, zdravý vzťah.
Úprimne sa ma to dotklo, že ma chce odstrihnúť. Keď bude väčšie nemám problém, aby išlo trebárs na prázdniny alebo aby malo nejaký rituál so starými rodičmi, že napríklad každú sobotu pôjde k ním na celý deň. Ale aby som pol ročne dieťa posúvala niekomu z rúk do rúk, aby bolo sebestačné mi príde úplne cez..
Ako to vnímate vy? Nerozumiem jeho zámeru.
Keď idú niekde spolu, tak má tendenciu ho nechať u rodičov a on ide za kamarátmi, cvičiť alebo niečo podobné.

pribinak
9. apr 2023

Mizno bol tak on vychovávaný a preto to považuje tá správne

sejbipi
9. apr 2023

Pre neho je to odľahčenie keď ho niekto postráži, tým pádom si myslí, že to odľahčí aj teba. Na jednej strane ti zle nechce, ani to nemyslí zle, možno bol naozaj tak vychovávaný. Ale z pohľadu matky viem, že si šťastná s dieťaťom, chceš byť pri ňom. V 6m by som ani ja syna nikde nedala, kým by to nebolo naozaj nutné. Začal chodiť až cca v 1,5r pomaly k babkám, a už bol aj na noc.

aliaray1
9. apr 2023

Partner nech sa spamata, ukludni, a zacne citat odborne knihy a clanky o babatkach. Co je uz nacisto idiot. Vase 6 mesacne babatko nema co byt same v noci bez teba. A ani cez den. Na par hodin ok. Ale prave teraz je velmi citlive a naviazane putom ma rodicov...prave od 6.mes sa nasa kompletne na nas namotala. Ano, dokazala byt na 2 hodky s babkou...ale co si predstavuje tvoj partner je "no go".

Pokial chce mat pokoj, nech si ide k svojej mame na prazdniny on. Aspon ti da pokoj.

kristinapetronela
9. apr 2023

Máš spravny názor 👍

kristinapetronela
9. apr 2023

Nech ide on preč ...keď ma niečo proti tvojej výchove ...ach takých chlapov neznášam čo sa do všetkého montujú

zuzinka888
9. apr 2023

Riad sa tvojim srdcom. Podla mna to mas v srdci a v hlave " nastavene" spravne. Aj ja dam dieta postrazit ked potrebujem nieco vybavit. A neviem si predstavit odist - si oddychnut- ved by som stale rozmyslala co robia, ci spinka kolko zjedol... a chybal by mi neskutocne... nespala by som celu noc. No aka oddychnuta by som sa vratila? No ak si niekto potrebuje oddychnut od dietata a vie to aj bez neho je to ok. Ale ty asi nie si ten pripad

jazula
9. apr 2023

Moja dcérka má skoro dva roky. Som v práci a cez deň je s otcom, takže nie sme nonstop spolu. Ale dať ju niekam na noc bezo mňa, to si neviem predstaviť ešte ani teraz.