Rozdiely medzi vnúčatami
Ahojte mamičky,bývame v RD,na tom istom pozemku bývajú v samostatnom dome aj svokrovci,mám 2,5 dcéru,ich prvá vnučka,keď sa narodila,svokor hneď zahlásil,že to sa neráta,lebo to je iba vnučka.Nikdy sa o ňu nejako netrhali,svokor za ňou nebol nikdy,svokra 2x,podotýkam bývame na jednom dvore.BOLA ju 2x kocikovat,z toho raz mi ju doniesla opitá,ani si nechcem predstaviť,čo sa mohlo stať,2 raz o 2 hodiny neskôr,bola malá ešte na mlieku.odvtedy,t.j.1,5 žiaden záujem.Svokra sa vyjadrila,že sme ju stále upozorňovali,že čo robiť s malou a tak.pritom len jej priateľ povedal,že bola opitá a že nech sa nehnevá.Potom,keď ju bola kocikovat ten druhý raz.ako 8 mesačnú,jej napchala do ruk orieskovu čokoládu,a keď som ju upoZornila,že mala také ešte neje,tak som bola zlá.To je ti čo jej vadilo,nikdy som jej nič iné nepovedala.Tak odvtedy Na ňu kašle.Ja som tam chodila aj s priateľom na kavu,aj cez týždeň,aj hocikedy,aby sa udržiavali kontakty,vtedy sa malej povenovala,ale ona k nám vôbec nepríde,pritom som ju asi 30x volala,nechcem s ňou mať zle vzťahy,pred pol
rokom sa k nim domov pristahovala jej dcéra aj s vnukom,a ja keď vidím,ako nonstop s ním,dokonca svagrina nastúpila do prace a nechala malého na krkoch svokra,to má až tak nestve,ale ako vidím,že sú s ním stále na dvore,a našu si ani nevšimnu,až keď naozaj mala ide za nimi,tak potom ju tam pretrtpia.Tak mi to príde.Ja som sa minulý týždeň zatala,že už tam chodiť nebudem,veď aj oni vedia,kde bývame,tak som za
Sprostu,vy by ste to ako riešili,strašne má to štve,kvôli malej,že na nu takto seru,a venujú sa iba vnucikovi.ako by ste to riešili,resp.riešili by ste to?
Ani Tvojho muža to neserie?
neries, ja som bola ako dieta v pozicii toho nechceneho vnucata a nijako ma nemrzi, ze ma nechceli, travila som vela casu u druhej starkej a mala som pekne detsvto 🙂 Ziadne stopy to na mne nezanechalo 🙂
@veronika1402 to,že nemajú záujem o deti? on je toho názoru,že ich deti zaujímajú,len nemajú toľkú potrebu ich vidieť,byť s nimi.podľa mna hlúposť ale čo už.to,že sa môj svokor opýta po telefone čo máte nové,to si myslím je dosť malý záujem o deti.a svokra ani nezavolá,pokiaľ jej mm nezavolá...oni ich v živote ani na sprostú zmrzlinu nezobrali ale tak čo čakám ked prídu za nimi len ked majú sviatok aj to im je už veľké,svokor naposledy ani nebol...
Ahojte, natrafila som sem prave v hodny cas. u nas moji rodicia vzdy robili rozdieli, vzdy nas je 4surodenci a vsetci mame deti moje su najstrarsie a bratove, sestrine su mladsie a tie su zboznovane, ale nechapem a predca tvrdia rodicia ze oni nas maju rovnako radi, a predca potom ako vedia robit medzy vnukmi rozdiely,ved to je nasa krv . teraz ako zomrel otec tak tie dve deti sestrine dostali po otcovy mojom zlato a auto, a nedajboze sa nato spitala maminy a moje co dostanu? a bratove? mladsej dceri deti? hned mlcala a zmenila temu, ale ja som sa nedala odbit a hned mi povedala mama ako viem byt taka zavistliva a zavidiet od tych deti veci. ale pritom sestra bi si mohla dovolit kupit im lebo maju nato. jej deti maju 20 a 18 ale su tak drze ze si aj ziadaju lebo ze to im bolo slubene, ale to ich nenapadne ze ostatny nedostanu nic ,len nech onimaju a aby sa vedeli chvastat pred bratrancami a sestranicami ze to im babaka a dedko dal. a este oni su urazeni ze preco nechodia moje deti knim ze vraj su ako dzudzy lebo sa pozdravia a idu dalej.
@veronika1402 ahoj ja len tak zo zvedavosti ako sa to u Vas vyvinulo? Ake ma dcera vztahy s tou babkou? Takto po rokoch ako to mate?
Ja si to tiež všímam,že rodičia majú bližšie k deťom dcéry ako k synovým deťom. U nás je to tak isto. Jediné ,čo nato sa dá napísať je to,že si to netreba všímam a netrápiť sa nad niečím čo sa nedá zmeniť. Proste tvoje deti nie sú ich vnúčatá,lebo nie si ich dcéra,nie si ich krv. Nie je to 1x čo to takto vnímajú aj iné mamky,ktoré si vzali syna. Je to smutné ,ale nijak sa to nezmení. Len ty za budeš zbytočne nad tým trápiť. Vynahraď malej lásku a pozornosť aj za nich. Neukazuje im ,že ťa to trápi. Venuje tu energiu na správnych ľudí. Zbytočne plytvať časom na svokrovcov,keď oni sami žiaden čas ,nie sú ochotní venovať.

@veronika1402 úplne akokeby čítam o mojich svokrovcoch a mm.ákurát,že spolu nebývame,chvalabohu a už tam ani nechodíme🙂 načo,oni nemajú záujem o deti tak čo...a k nám tiež neprídu...sere ma to ale bohužiaľ neni v mojich silách to zmeniť...