Rozdiely medzi vnúčatami.
Ahojte, dosť ma trápi situácia v našej rodine, svokrovci robia rozdiel medzi deťmi. Majú jedného syna môjho muža a dve vnúčatá, staršiu vnučku uprednostňujú a mladšieho majú radi, nehovorím, že nie ale vidno, že dcéra je u nich top. Synovi sa tak nevenujú, nie sú z neho tak nadšení, pritom sa tešili celé tehotenstvo, že budú mať druhé vnúča. Trápi ma to aj sme s nimi o tom hovorili, oni si chybu nepripustili.. Pre príklad, sme vonku stále poukazujú len na dcéru ako všetko super robí, idú po nanuk, jemu nedonesú, veľmi ma to trápi.. Aj keď sa snažia po dohovore, vidím, že je to skôr nasilu a chvíľkové.. Čo robiť? Ako mame mi to trhá srdce.
Deti su ozaj malicke,a maly take veci este nevnima,este tak dobre nerozprava ako ta 3r a ano isto je to tym,ze je dievcatko a takto si plnia svoje nesplnene sny o dievcatku,tak sa jej venuju.Bud rada,ked bude aj maly väcsi isto robit rozdiely nebudu.
@anonym_b5cf63 To urcite 😂😂😂
@anonym_a73c06 Dieťa to ani nevníma, to len matka hľadá dôvody ako rozhnevať rodinu. Nevidím na tom nič divné, ze preferujú vnučku, keďže mali len syna. Navyše vnuk je mladší, tak na určite veci má čas, napríklad na nanuky. Keby mu ho dali, zasa by z toho vznikla téma, že z nanuku malé dieťa ochorie a určite mu chceli uškodiť.
@anonym_d8f919
Toto nemôžeš mysliet vazne!!! Samozrejme, ze dieta to vníma a cim je staršie, tym viac. Ako vravim, osobná skúsenosť.
@anonym_autor dieta sa citi uz od tak maleho veku odstrcovane, co nie je dobre pre jeho rozvoj, za kazdym starych rodicov upozornit.
nie sme vychovávaní hájiť si svoje hranice a upozorňovať starších na ich nevhodné správanie. Tak sa to všetci učme, jasné, že je to nevhodné toto čo starí rodičia predvádzajú. Treba to normálne verbálne odkomunikovať: počuj, babka, toto nerobte, ten malý cíti, a čím bude starší bude to viac cítiť, že uprednosťnujete vnučku. Skúste si to všímať a pristupovať k obom spravodlivo. Nanuk ste priniesli len vnučke a vnuka ste sa ani nespýtali či nechce. Ten malý si to bude pamätať a nebude vás mať rád, to určite nechcete. Môžete s tým niečo robiť?
@anonym_961312 keď prišli s nanukom, jasné, že aj malý pýtal a ja som normálne pred nimi povedala, že jasné dáme aj nanuk aj tebe, pôjdeme ho spolu zobrať.. Akože ja neviem to im fakt nedôjde, že obe deti chcú to isté asi mam prehnané nároky 🤣
@anonym_autor Jezis, ved je malicky. Ale jedine skusit zapracovat, no moji ani jeden v 2 rokoch nevereli rozpravat.. ale u nas sa na zaciatku nerobili rozdiely, az jed boli starší, tak babka zacala uprednostnovat starsieho vnuka . Dcera to berie tak ze ju babka nema rada, rsp ma radsej jej brata. Nepsravim s tym nic, dcerka sa skor vtedy utiahne a este menej ma chut k nej chodit, aj ked ju obcas babka vola, ide malokedy.
@anonym_a73c06 Dieťa to ani nevníma, to len matka hľadá dôvody ako rozhnevať rodinu. Nevidím na tom nič divné, ze preferujú vnučku, keďže mali len syna. Navyše vnuk je mladší, tak na určite veci má čas, napríklad na nanuky. Keby mu ho dali, zasa by z toho vznikla téma, že z nanuku malé dieťa ochorie a určite mu chceli uškodiť.
@anonym_d8f919 práveže o to mi vôbec nejde, chcem aby mali pekný vzťah, len cítim ten rozdiel medzi deťmi.. A potom vidí to aj ich syn, manžel to s nimi riešil nie ja
@anonym_d8f919 práveže o to mi vôbec nejde, chcem aby mali pekný vzťah, len cítim ten rozdiel medzi deťmi.. A potom vidí to aj ich syn, manžel to s nimi riešil nie ja
@anonym_autor niekto si vyberie za Benjaminka menšie tulivejsie dieťa, ostatní to lepšie rozumnejšie menej náročné staršie...chápem, že ťa to ako mamu trápi, ale čo s tým spravíš?Ja by som sa spýtala a xy ste nekúpili nanuk?Len máloktorí starí rodičia vedia byť spravodlivi vždy jedno je obľúbenejšie.Aj u nás v rodine to tak bolo a aj, ked som 40 r žena beriem to ako krivdu.A to bratranci chodili k babke akurát pre peniaze, ale babka dcere pomáhala, lebo sa rozviedla a celý život bola tá, ktorej sa musí pomáhať.A druhá babka robila to isté so synom😂ja som bola také neviditeľné vnúča
@anonym_d8f919 Vníma to dieťa a veľmi. Ja by som sa ich opýtala, či sú normálni.
@anonym_961312 mala som to podobne, dceru chcel kazdy, syna nikto. Ak by som chcela aby ich brali obidvoch tak by nebrali nikoho. Syn bol do urciteho veku cca 6 rokov nezvladatelny. My sme mali co robit aby sme ho na vyletoch nejako ukocirovali, niekolko hodinove zachvaty revu, vsetko zle, vsetko robil naopak, vsetko negoval, odmietal. Mne zo skolky parkrat volali ucitelky ze nevedia co s nim. Doteraz nevieme preco sa takto spraval.
Takze som to akceptovala aby dcera neprisla o zazitky so starymi rodicmi, alebo sme isli vsetci. Vela krat s nami nikto ani nechcel ist ked zistili ze ide aj syn. Tak casto chodil len muz s dcerou a ja so synom sme nesli. Fakt to bolo velmi narocne obdobie, on bol schopny znechutit a vytocit vsetkych ucastnikov vyletu.
Zmenilo sa to nastupom do skoly. Potom ho uz rodina bravala na vylety ale zo zaciatku sa bali, neverili, ze tak nahle zmenil spravanie, lebo to bola otocka zo dna na den, v podstate nastupom do skoly. Dnes je dospely a uplne pohodovy chalan.
@tykat ale to bol zase extrém s tvojim synom. A popravde, ak by to bolo takto aj u nás, ani by som sa nepozastavila nad tým, že mladšieho nechcú bravat. Ale také zlé to u neho nie je ani z polovice. Len svokra je hakliva panička, ktorá za všetko zduje hubu a dokonca ešte aj na dieťa. Jej vyhovuju len ľudia, ktorí jej neprotirečia a pritakavaju a to môj mladší syn nerobí ani náhodou 🤷🙂
@anonym_autor S tým bohužiaľ nič nespravis.
Máme podobné v rodine, svokrovci majú dvoch synov. Od obľúbeného syna čo majú vnúčatá ich zbožňujú, dali by im všetko na svete. A od neoblubeneho syna teda od môjho manžela naše dieťa ich nezaujíma. Je to smutné no nezmením to nijako.
Zažívala som to aj ja, stari rodicia mali radsej mojho starsieho brata, ja som bola "len dievca".. pre brata vsetko, pre mna nic. Teraz sme uz dospeli, brat je odstahovany daleko daleko a som im dobra aj ja, ale tuuudle, zabudnite 🙂 mozem ich okaslat. Čo si zasiali, to si mozu žať
@anonym_autor S tým bohužiaľ nič nespravis.
Máme podobné v rodine, svokrovci majú dvoch synov. Od obľúbeného syna čo majú vnúčatá ich zbožňujú, dali by im všetko na svete. A od neoblubeneho syna teda od môjho manžela naše dieťa ich nezaujíma. Je to smutné no nezmením to nijako.
@anonym_9fb31a ale spraví, ten kto chce.
niekoľko rozhovorov, upozornení, samozrejme najskôr od syna, potom aj od nej - ale vzdy hneĎď obratom reagovať na situáciu, potom aj zrkadliť môžu, napr doniesľ vodu či kávu iba jednemu , dedkovi a babke nie. aj zobrať z ruky nanuk a povedať že obom rovnako a idem zobrať druhý a deťom ich dať naraz.
Až po obmedzenie stretnutí . Inteligent si vyberie postup, možnosti a primerane ich odprezentuje. Inteligent pochopí a napraví, alebo nie a pocíti dôsledky
Moja mama stale tvrdila ze starka robi rozdiely medzi vnucatami, aj ked ja som to tak ako dieta nevnimala. Teraz ma sama 4 vnucata (moje a setrine detii) a evidnetne uprednostuje len jedno - moje starsie dieta, ktore ma uz dost rozumu na to aby si to vsimlo. Vzdy do toho nejako zasiahnem, okomentujem, upozornim ze ma dalsie 3 vnucata atd aby som ju uzemnila a cielene sa snazim a branim jej v tom aby v tom pokracovala. Uz som jej aj povedala ze sama robi to co vycitala starkej - ostalo to bez komentara
Moja mama stale tvrdila ze starka robi rozdiely medzi vnucatami, aj ked ja som to tak ako dieta nevnimala. Teraz ma sama 4 vnucata (moje a setrine detii) a evidnetne uprednostuje len jedno - moje starsie dieta, ktore ma uz dost rozumu na to aby si to vsimlo. Vzdy do toho nejako zasiahnem, okomentujem, upozornim ze ma dalsie 3 vnucata atd aby som ju uzemnila a cielene sa snazim a branim jej v tom aby v tom pokracovala. Uz som jej aj povedala ze sama robi to co vycitala starkej - ostalo to bez komentara
@anonym_782ed5 nikdy neprizná, že to robí, alebo to robí nevedomky.Clovek vždy inklinuje k menšiemu odporu preto sú lepšie tie dobré, staršie deti, deti, ktoré majú rovnaké hobby, povahu ako ona, lebo sa v nich vidi..môj svokor uznáva iba jedného vnuka, lebo s ním zmizne na ryby a učí ho čo treba

Deti su ozaj malicke,a maly take veci este nevnima,este tak dobre nerozprava ako ta 3r a ano isto je to tym,ze je dievcatko a takto si plnia svoje nesplnene sny o dievcatku,tak sa jej venuju.Bud rada,ked bude aj maly väcsi isto robit rozdiely nebudu.