Rozhodnutie medzi kariérou v Rakúsku a vzťahom
Ahojte, bola by som rada, ak by mi poradil niekto, kto má podobnú skúsenosť. Pred rokom som si dokončila Bc. titul s ekonomickým zameraním, počas štúdia som pracovala v rôznych firmách, no rozhodla som sa, že si chcem dať pauzu a išla som pracovať do Rakúska ako čašníčka. Odišla som v septembri minulého roka. Pracovala som v krásnom prostredí s úžasným kolektívom, veľmi dobrým šéfom, našla som si veľa priateľov, zarobila som toľko peňazí, čo som ani nečakala, voľný čas som trávila sama na turistikách, alebo niekedy aj s kolegami, bola som tam naozaj šťastná, naučila sa po nemecky, aj keď to nie je dokonalé, cítim, že som sa posunula, mám pocit, že nebolo dňa, kedy by som nemala dobrú náladu. Toto všetko trvalo pol roka. Bolo nám oznámené, že hotel sa ide prerábať, takže som prišla domov na 2 mesiace a koncom mája odchádzam naspäť. Pôvodný plán bol, že si len zarobím a následne si dokončím titul Ing. a pôjdem pracovať v odbore, ktorý som vyštudovala. A tu prichádza kameň úrazu. Mám priateľa, s ktorým som prakticky od puberty, je to dokonalý chlap, pracuje, nehádame sa, nepije, nefajčí, máme prenajatý byt, chodíme po výletoch, ale napriek tomu mám pocit, že od kedy som prišla späť, nie som vôbec šťastná. Kým priateľ nepríde z roboty, môžem ísť akurát tak na prechádzku, navariť, oprať, urobiť také bežné veci. Peniaze sa míňajú, ja som z toho na nervy. Zrazu si nechcem dokončovať školu a najradšej by som zostala pracovať tam. Priateľ chce za 2-3 roky dieťa, ja sa cítim tak, že dieťa nechcem nikdy. On je vlastne jediný dôvod, prečo som sa sem vracala a zrazu začínam mať z toho zlý pocit, on je viac na rodinný život a mňa baví žiť pre prácu a tráviť voľný čas po svojom. Už som mu aj povedala, že nie som šťastná, on sa ma snaží podporiť, že si dokončím školu, budeme zarábať obaja, vezmeme si hypotéku, postavíme dom a bude dobre, ale nie som si istá, či je to to, čo chcem. Niekedy mám aj taký pocit, že keby sa so mnou rozíde, možno by sa mi uľavilo, mohla by som odísť do zahraničia na koľko by som chcela, ale na druhej strane ho milujem a nechcem byť bez neho. Priateľ do Rakúska ísť pracovať nechce, pretože tu má dobrú pozíciu a do gastronomie ho nútiť nebudem, keďže to nikdy nerobil. Nechcem obetovať dlhoročný vzťah, no bojím sa, že takto nikdy šťastná nebudem. Taktiež sa bojím, aby som sa nerozhodla zle a za pár rokov to neľutovala. Čo sa týka najbližšej rodiny, nemám s nimi nejaký extra vzťah, väčšinou prehodíme pár slov, keď som aj volávala s otcom, nepriamo mi vyčítal, že som tak dlho preč, ťahal ma domov a keď som prišla, každý sa tváril, ako keby som ani nebola preč. A maminka, s ktorou som mala najlepší vzťah a bola mojím všetkým, kvôli ktorej by som sa vrátila na Slovensko mi pred necelými 2 rokmi zomrela. Ďakujem za prečítanie.
Jaj 13 tisíc😀 oprava.
Ja že 130. Stále platí vyššie napísané. Ak teda, ak nechceš rodinu kľudne.
@sono2 keby tam za pol roka zarobím až 130 000 ako čašníčka, to by mi bolo sveta žiť 😁😁
Ani by ta nepustili študovať. Najprv posudzujú nemčinu.
No veď, mne ta nula ušla.
Ako mladá bez partnera hocikedy, alebo teda, nechať partnera a ušetrít. Neviem, čo je teraz Priorität. Či momentálne na povedzme 5 rokov alebo dlhodobo. Lebo tiež niekde gratis bývať ta donekonečna baviť nebude. Je to o prioritách
@autorka tvoj životný štýl vidím tak na 2-3 roky ešte. Co chceš robiť potom, nad tým si sa zamyslala? Nejaku serióznu prácu?
@lienka.7 pracovala som aj ako účtovníčka popri škole a moc ma to nenapĺňalo, čas išiel strašne pomaly a bola to nuda. V Rakúsku ma to bavilo viac, lebo som mala pohyb, ale asi by som to nevedela robiť do konca života. Čiže najlepšie by mi bola kombinácie nejakej práce, kde je administratíva, ale kde by som nebola len zavretá v kancelárii, ale chodila aj na meetingy, prípadne niečo vybavovať.
To mozes ist robit audit, ja som zacala minuly rok pracovat ako auditor a je to najlepsia praca aku som kedy vyskusala, si aj medzi ludmi, cestujes, stretka s klientami, a v lete je to pomale, takze mame kopec volna 😁
Predstav si samu seba v 50tke roznasat taniere. Toto chces? Rakusko je brigada, nie buducnost
Mne sa zdá, že si si sama odpovedala
Buď tam, kde si šťastná
Školu si môžeš dokončiť aj v Rakúsku
Ver svojej intuícii a ži život, ktorý ťa robí šťastnou.Na ničom inom nezáleží.Čo z toho,keď urobíš 10 ľudí šťastnými a ty budeš nešťastná.
Počúvaj svoje srdce... Ak cítiš, že Ťa to ťahá inde a cítiš, že nie si s ním šťastná, tak s ním nezostávaj, lebo budete nešťastní obaja. Lepšie byť šťastne rozídení, ako spolu nešťastní. Nedaj sa od neho prehovárať, on to musí prijať ako fakt, keď nemáte spoločné životné priority, nemá význam zostávať spolu. Rozchod síce bude bolieť, ale on potrebuje partnerku, ktorá má rovnaké priority ako on.

A preco nejdes teda do Svajcu studovat dalej? Poznam kopec ludi co po Bc sli dorobit MBA alebo ine do zahranicia, mala by si potom moznost najst normalnu pracu v obore aj vo Svajciarsku,( Inak tam mam kamosku a tiez robi vo financiach, ziaden hotel a pod roboty, ale ma vysku z Anglicka)
@kattrin5 neverím si až tak v nemčine, nie som si istá, či by som zvládla vyštudovať vo Švajčiarsku