icon

Rozhodnutie na celý život

9. mar 2023

Ahojte pisem anonymne pretože nechcem aby ma niekto spoznal keďže tu mám pár známych a švagrinu..
Ide o to že mám tu najlepšiu rodinu akú som mohla mať super muža ktorá miluje aj ja jeho a 3 deti ktoré sú krásne zdravé a nič nám nechýba..
Ale vždy je nejaké ale..
4 dieťa ktoré ešte nieje na svete no stále je čas sa rozhodnúť ide o to že pre mňa mať ho je hotový zázrak ale viem ako tym stazim náš život manžel na tretej kolaji keďže naše 2 ročne je náročné práca od rána do večera aby sme mali všetko čo potrejeme taký ten manželský život dvoch mladých ľudí je naozaj na ďalšej kolaji a to už sme si mysleli že konečne budeme mať čas aj na nás keďže malý ide o rok do škôlky ja do práce teda mala som..znovu nabehnúť na systém pracovný..
A teraz toto už pri našom treťom som mala náročné obdobie kde ani naše staršie deti nemali toľko pozornosti koľko chceli odomna nebolo možné v noci nespat a cez deň byť fresh a vždy pre každého tu..manžel tiež noc nespal plus práca..čiže 4te dieťa a všetci na vedľajšej kolaji naše plány s domom a všetko znovu nedohľadne..nejde o to ze by sme treli biedu a nemali dosť na uzivenie práve naopak máme sa dobre až nadštandardne no potrebujeme väčšie bývanie máme 3 izbak a pokiaľ nebudem naspäť v práci tak šanca na väčšie bývanie je o pár rokov odložená..ja mám v hlave taký mix myšlienok viem ze ak porodim tak nikto nebude šťastný len ja a povýšim svoje nad potreby inych..chápete niekto co tým myslím? Môj muž má nenúti ísť na potrat ale cítim ze by to najradšej vyslovil..táto situácia ma ubíja ..je tu niekto kto si presiel týmto či niecim podobným a chape ma..hejty si nechajte hľadám podporu radu..hocičo..len nech sa niekm pohnem a nebudem mat výčitky ze som uprednostnila srdce pred rozumom na úkor svojej rodiny..veľmi ťažké to aj vysvetliť..hľadám radu ak si týmto niekto prešiel..a

Strana
z2
dahra
10. mar 2023

ja mám síce "len" 3 deti, ale chcela som dve, resp. bola som vďačná, že mám dve. Obe po umelom oplodnení, kde muž mal 1% pravdepodobnosť so zdravou ženou, ja 25% so zdravým mužom - (mám len jeden vaječník, endometrióza). Po 8 rokoch bez ochrany a dvoch deťom som ostala prirodzene tehotná vo veku 37 rokov. (Keď som mala 35 povedali mi, že za 1-2 roky budem podľa krvných testov a utz v prechode). Nuž to som si aj myslela. Že som tehotná, som zistila až v 11tt. Mala som šok, zabehnutý režim, plán dať mladšiu do škôlky, šéfke som avizovala návrat do práce. Plus ja mám od detstva reumatoidnú artritídu, už som cítila, že kĺby sa hodne ozývajú. Sok sme spracovali za pár dní, dosť som sa bála či bude malá zdravá. Bolo fajn, že som prostredné dieťa ešte dojčila, nebrala som lieky na reumu. Ano, narodenie tretej nás opäť na krátky čas obmedzilo. Aj sa zhoršil môj zdravotný stav, aj som bola sama na decká. (Svokra a mama sú pár 100 km ďaleko). Mať tri v priebehu 5 rokov nie je ľahké. Muž ťahal robotu a ja domácnosť. Ale bol to dobrý čas. Výborné rozhodnutie.

petedea
10. mar 2023

@ckocka Nie ak ja chcem hovorit vrazda.
Je to proste vrazda vlastneho dietata.

ckocka
10. mar 2023

@petedea Nie, hovoríš to ty. Čo je v poriadku, máme slobodu slova. Ja to za vraždu nepovažujem, zákon to za vraždu nepovažuje, mnoho ďalších ludí to za vraždu nepovažuje. Ty si samozrejme možeš o potrate myslieť čo chceš, a ja na to nemusím brať ohľad. Takže je vlastne všetko v poriadku.

petedea
10. mar 2023

@ckocka Mna nezaujima, co hovori nejaky pomyleny zakon.
Vrazda vlastneho dietata, zostane stale vrazdou vlastneho dietata, pretoze od momentu pocatia, je to clovek.
Alebo sa snad z plodu moze do urciteho obdobia vyvinut korytnacka, alebo pes a nie clovek???

ckocka
10. mar 2023

@petedea Ja proti tomu nič nemám že ťa to nezaujíma a že potrat neuznávaš. Ak by ťa niekto k potratu nútil tak budem prvá čo ťa bude brániť.
A s tým že iné ženy možu potrat podstúpiť sa budeš musieť nejako zmieriť.

gertrudka222
10. mar 2023

Toto je velmi tazka tema. A po pravde neviem, co by som na tvojom mieste robila. Chapem ako teba, tak aj tvojho muza, kezde ten ma hlavne strach, ci to v takej povedzme, ze velkej rodine zvladnete

annamalaga
10. mar 2023

@kittykat22 ináč ako to zvládala že nejde? Tiež si pamätám spolužiakov, čo neboli a boli riadne sklamaní.

zmrzlinka2021
10. mar 2023

@ckocka
To ci to niekto povazuje za umyselne zabitie alebo nie je bezpredmetne. Ani Hitler nepovazoval za vrazdu ludi - zidov, ciganov, homosov.. lebo "pre neho to neboli ludia".

Raz ked sa vezme cloveku zivot, tak sa ten zivot vezme, lebo v pripade interupcie, keby sa nevzal, tak s velkou pravdepoobnostou by sa vyvijal, doslo by k porodu...

To co je ine je to, ze spolocnost sa "dohodla", ze do urciteho tyzdna sa mozes toho dietatka zbavit legalne a nebudes za to ziadnym sposobom stihana.

zmrzlinka2021
10. mar 2023

@autorka
Nech sa rozhodnes akokolvek, prosim - posi manzelia na vazektomiu.

elmivelmi
11. mar 2023

Uz to nechaj tak,moja mama ich bolo 10 v domceku s 2 izbami a jednou kupelkou bez vodovodu.Deti v Madagaskare jedia susene kobylky,mru od hladu. Snad sa 6 v troch izbach pomestite,nic strasne,ludia po celom svete ziju omnoho horsie a ty pises ze mate komfort. Ja skor nechapem tie panicky,ktorym jedno,ci dve deti pridu privela.Uz to prijmi tak a neries.

322sima123
25. máj 2024

@kittykat22 naše deti nebudú môcť tiež chodiť na taketo zájazdy zo školy, tiež koli financiám ale zas my sme taký, že ich zato zoberieme napr. Lyžovať na jeden deň kúsok od nás alebo na vykend.. aj na výlet pôjdeme, ale už teraz viem že budú obmedzované ako to dievčatko, čo už nemôže mať každý všetko, ani ja som nemala

Strana
z2