icon

Rozhodnutie partnera v dôležitých veciach

6. sep 2022

Ahojte,

ako by ste prosím reagovali, keby váš partner v dôležitých veciach rozhodoval sám?

Ide o to, že v minulosti pracoval v zahraničí dosť dlhú dobu, najskôr to boli 3-mesačné turnusy, potom prešiel na týždňovky. Jednu cestu má okolo 900 km, človek vždy tŕpne ako docestuje.Po mojom naliehaní zostal nejaký čas pracovať doma, ja som medzitým ako bol v zahraničí ťahala všetko sama, bývame na dedine tak aj tie nejaké mužské práce, deti, všetko bolo na mne. Teraz sa sám rozhodol, že ide do zahraničia opäť, nepomohli prosby jednoducho ide a hotovo.Opäť je všetko na mne, celá domácnosť ,deti, robota okolo domu, plus pomáham chorým rodičov / jeden z nich je na tom už dosť zle /.

Ako by ste reagovali na túto situáciu? Cítim sa už dosť vyčerpaná.

Strana
z2
autor
6. sep 2022

@taga moja rodina sa s tým tiež nestotožňuje

lusinda1989
6. sep 2022

Ja ti to poviem z iného uhla. My sme s muzom zili v zahraničí a ja som bola tá ktorá sa rozhodla odtiaľ odísť naspat na skovensko sama s deťmi vtedy 4r. a 1r. Neprosila som ho aby išiel s nami. V zahraničí sme mali veľký dom veľkú záhradu a napriek tomu som odišla s 2 malými deťmi do maleho bytu v rodnom meste. Najprv manžel chodil domov raz za dva týždne potom každý týždeň alebo ako mu vyšlo v robote. Pracuje na vyššej pozícii ako lead inžinier takze žiadne turnusy. Odišla som lebo som bola v zahraničí nešťastná a mali sme veľmi zle obdobie. Zo začiatku keď manžel prišiel len som mu prenechala deti aby trávili čas spolu ja som si robila ostatne čo som nestihla kým bol prec. Casom sme deti nechávali 1 vecer u babky s tým že sme išli na rande po case sa náš vzťah vrátil opäť do normálu. Potom prišla korona a manžel ostal s nami doma na home office a trvalo mu kým si zvykol že sú doma deti a ja a že nemá už svoje pohodlie ako mal keď bol tam ale zvykol si. Pointou je nečakať úplne so všetkým na manžela ale ani neurobiť všetko sama a vráti sa k strhanej žene ktorá nemá na nič chut a náladu. Keď ho bude doma čakať žena ktorá sa vie zariadit aj sama(ale nie úplne všetko aby mal chlap aj pocit a potrebu cítiť sa potrebný) a je šťastná bude sa domov vracať oveľa radšej a možno nakoniec pochopí kde je jeho miesto. Ak nie tak si užívaj že sa máte finančne dobre deti už máš veľké ukaz mu že vieš existovať aj bez neho ale spolu s ním je to krajsie a jednoduchšie. Chod ku kadernícke, manikuru čokoľvek vecer si otvor fľašu vina a s kľudom mu zavolaj ako ti je dobre aký si mala pekný deň. Všetky vieme že chlapi sú ako malé ješitné deti ktoré majú potrebu byt neustále chvaleni a obdivovaní. Doma nemáme rozdelené prace ale ja pracujem na polovičný uvazok tak väčšina chodu domácnosti je na mne tak keď sa uraci vyložiť umývačku podakujem mu za to aj keď nemusím ale jeho to poteší a mna nezabije.

anig
6. sep 2022

Keď mala mladšia 2 mesiace,tak mi ex (vtedy manžel)oznámil (vo štvrtok),že v pondelok odlieta do Nemecka...a chodil tam každý týždeň na 4 dní niekoľko rokov vkuse,keď prišiel jeden deň bol v praci tu a cez víkend vždy u rodičov,oslavy s rodinou a kamarátmi...takže som si sama vychovala 2 deti,stála pri stavbe domu,záhradu mu prerobila (zámerne píšem mu),starala som sa o domácnosť a deti sama(žiadnu pomoc som žiaľ nemala)a pankovi sa aj tak málilo....ja som sa takmer zodrala, zničila fyzicky a neskôr ma on aj psychicky...on vyložene nebol schopný prevziať zodpovednosť za rodinu,ako ti tu už viaceré ženy písali,on proste má vlastný slobodný život,rodina mu je na príťaž...môj sa tam tak nudil,že začal totálne blbosti vymýšľať a milenky si našiel...totálne peklo pre mňa nastalo,keď kvôli covidu musel zostať doma na home Office,on už bol úplne nezvyknuty,že by mal sa starať o rodinu (ja som po celý čas chodila do práce),začal si so susedou a nakoniec ma vyhodil z domu...čím viac som sa ja snažila,rôznymi spôsobmi, komunikovať,aj to,čo ti tu ženy navrhli,že však on sa spamätá...tým on viac agresívnejšie voči mne reagoval...už sme rozvedení a vieš ako on žije?S bezdetnou milenkou,jej dvomi psami,samé oslavy, výlety,proste slobodný život...akonáhle má naše deti,tak s nimi nikam nejde,pustí im telku, dá im hry na Pc,proste sú mu na obtiaž...prednosť vo všetkom má terajšia milenka 🙂 som ti týmto chcela povedať,že niektorí muži,keď zistia,že môžu mať slobodný život a aj rodinu,bo však o rodinu sa postará žena,tak sa už nezmenia.Ja si vyčítam,že relatívne pokojne som už dávno mohla žiť a nie sa nechať ničiť takým človekom,žiť bez neho úplne v pohode zvládam,aj ostatné veci a to som úplne sama.Ale teda pre mňa bol rozvod nakoniec vykúpenie,keď som sa dozvedela,že s kým som toľké roky žila a aj doteraz mi robí strašné peklo kde len vie...niektoré ti povedia,že veľa takto rodín žije...ja tiež také poznám,ale poznám aj ich reálne pozadie a poviem ti,že to,čo sa prezentuje na verejnosti,nie je to isté aj v skutočnosti...ja som veľmi chcela mať muža, ktorý sa bude so mnou spolupodieľať na výchove a starostlivosti,že si budeme rovnocenní partneri,ale časom som mala skôr pocit,že ma má iba za slúžku a aj tak bolo-cim viac zarábal peňazí,čím vyššie mal postavenie a prestíž,tým viac bol pre mňa neznesiteľny kvôli správaniu voči mne...

elizabet173
6. sep 2022

@anig prepáč, ja len nechápem, prečo si to roky trpela, prečo si to nestopla dávno

anig
6. sep 2022

@elizabet173 presne pre také komentáre ako tu niektoré uviedli-som sa napocuvala,že som nevďačná,že on chudáčik pre nás(ja som z tých peňazí doteraz nič nevidela,bo ani BSM nechce vysporiadať)robí celé dni,má právo na oddych a zábavu,že ja som povinná (reči jeho rodiny)sa o všetko bez reptania (reptanim mysleli,keď som sa snažila vykomunikovat s ex,že by sa mohol venovať aj nám,nielen svojej rodine,zábave a kamarátom,že deti za chvíľu vyrastú,treba si ich užiť,kým sa dá,že za chvíľu už s nami ani len von pred dom nebudú chcieť ísť)a celkovo som bola od ex a jeho rodiny atakovana,že ja sa správam nenormálne kvôli tomu,že chcem,aby s nami trávil čas atď...ja som ho milovala,chcela som normálne fungujúcu kompletnú rodinu pre deti...žiaľ,on ma postupne dostával do takého stavu,že som si fakt myslela,že ja som tá "vadna"(manipulátor a tyran bol)...každý môj "vzdor" bol potlačený...až raz som si povedala,že dosť a neustupila som...takže ja chápem autorku a iné ženy v tej situácii,ale naozaj ak tá žena miluje toho muža,tak toto jej bude vždy vadiť.

katarinaba
6. sep 2022

@zmrzlinka2021 no to tazko si zil vlastny zivot. Od rana do vecera makal v garazi, aj vikendy. Sami si varili, prali, upratovali. Ziadny otrok som nebola. Ked bol doma, tak sa o dom staral, dostavoval. To skor on sa mohol citit ako otrok.

elizabet173
7. sep 2022

@anig bola si žiaľ zmanipulovaná, nemala si zrejme vo svojom okolí nikoho, kto by pri tebe stála a pomohol ti to stopnúť ešte v začiatkoch

anig
7. sep 2022

@elizabet173 nik pri mne nestál...moji rodičia sa nechceli do nás starať,že si to máme vykomunikovat medzi sebou,jeho rodina sa starala až príliš,ale teda oni boli vyložene proti mne vždy som mala svoju "hlavu",ale keď ťa celé roky postupne niekto viac a viac manipuluje a otáča všetko proti tebe,tak si ku koncu fakt už myslíš,,e ty si na vine...inak,staršia dcéra má úplne tieto sklony po ex,je to veľmi veľmi ťažké ju vychovávať,keď ona je ex podporovaná v takom správaní...

Strana
z2