Rozhodovanie o prázdninách dieťaťa so svokrou
Svokra ma neustále otravuje s touto otázkou kedy k nej pôjde náš chlapec na prázdniny. Má 6 rokov, vzťah babka vnuk je nie moc dobrý. Málo sa stretávajú, babka nemá záujem. My k nej chodíme na sviatky to je 2-3 krát ročne. Ona k nám dôjde raz za rok. Voláme ju častejšie ale stále sa vyhovára na niečo prečo sa nedá. Raz že ďaleko bývame, potom že nechce sa jej, alebo boli ju hlava, alebo musí strážiť vnučku tak nemôže. Stále niečo. Má vnučku od dcéry ona má 12 rokov, bývajú u nej. Rodičia chodia vselikade a vnučku stráži babka. Ale to není môj problém, ja vidím to že o môjho chlapca nemá záujem. A keď nemá záujem ani dojst na pár dní aby si chlapec zvykol na ňu, tak prečo by som mala ho dať preč na prázdniny? Keď tam nevydrží a po hodine mi budú volať aby som sa preňho vrátila? Babka tvrdí že zvládne to, no ja nebudem robiť pokusneho králika zo syna či to ozaj zvládne. Keď sa ho opýtam či chce ísť k babke povie že iba so mnou ak pôjdem aj ja. Sám tam nechce ísť.
Autorka sú starí rodičia, ktorí neradi cestujú a majú svoj pokoj doma, to ale mne s vlastným autom nebráni prísť navštíviť rodičov. Moja mama to tak ma a áno aj môj muž mal tendenciu šomrat, ze stále len my k nej chodíme. Ja som to ale neriešila a robila som ako som vedela a akceptovala som aj jej zvyky a snazila som sa aby si budovala vztah s detmi aj za cenu toho, ze sme u nej sedeli kazdy tyzden. A dnes keď sú deti väčšie vidíme výsledky a to aký ma úžasný vzťah s vnučatami a babka nemá problém si ich vziať na víkend. A so svokrou podobne, snazila som sa ju navstevovat pravidelne aj pocas tyzdna. Co ja ako rodič nikdy nemôžem nahradit je tento vzťah starý rodič - vnúča. Osobne to pokladám za to najlepšie čo môžem deťom dat, vidieť ako ich vnímajú a majú radi najbližší ludia.
P.S. aj ja aj manzel sme mali inú výchovu aku majú dnes naše vnúčatá. Je ti úplne iný vzťah. Ale zas všetko sme budovali postupne, veľmi veľa krát som svokru alebo mamu napriklad vytiahla na kávu alebo zapojila do našich aktivít aj keď sa im nechcelo, lebo ten človek na dôchodku stratí motiváciu, treba im trosku pomôcť.
@777januska777 Top príspevok 🤗
Svokru moc nemusíš podľa toho ako sa o nej vyjadruješ. A čo druhá babka - tvoja mama? K tej chodí na prázdniny?
Autorka ja ti rozumiem, 60 km je naozaj nič na cestovanie vlakom. Navyše ty si ta, ktorá vôbec udržuje nejaký kontakt, keďže jej syn tvoj manžel, tam nechce chodiť vobec. Nerieš to, dieťa, keď tam nechce, tak ho tam nedávaj. Pripadne skúste ísť vy napríklad na víkend aspoň raz a uvidíte ci sa babka nechytí, keď tam bude dlhšie ako par hodín. Ja som k starkej chodievala bezne na cele letné prazdniny, ale my sme mali pekný vzťah a doteraz sa navštevujeme. A to teda byvame 300km od seba a už u mňa za posledné dva roky bola asi 3 razy 🙂

@la_dolce_vita Syn má inú výchovu než manžel mal. Ja mu dávam lásku, objatie, venujem sa mu, trávime spolu čas. Voľakedy bola iná doba kopa deti bolo vychované na studenom odchove a dostávali bitku.
@bororka Ďakujem, ani ja môjho syna nechcem nútiť aby tam chodil na silu keď nechce. Neviem čo to tu ľudia nechápu.
@evaachesa Písala som to už, ideme tam a babka sa mu nevenuje. Vyfoti ho pošle kamarátkam na messenger a tým to zhaslo. Potom tam sedíme ako blbi, ona sa hrá buď na mobile alebo pozerá telku a syn sa ma pýta mami kedy pôjdeme domov. Nič v zlom ale na pár minút sa nám ozaj neoplatí tam ísť. A keď poviem nech idú na dvor sa hrať alebo či ho nezoberie na zmrzlinu, tak jej sa nič nechce.
@7lenka11 Ja tiez nechápem čo všetci na mňa útočia a keď vysvetľujem ako to je stále len ja som zlá.