Rozmýšľam nad samovraždou

17. apr 2021

Neviem co ma donútilo napísať možno zúfalstvo alebo posledné sily ktoré mi ostali neviem.... Žijem vo vzťahu kde som tyrana kde sú dve deti a kde si všetci myslia aký je manžel dokonalý chlap a mňa všade vidia naopak... Uz som sa uzatvorila do seba usmejem sa len na svoje deti nič ma nezaujíma chodím bez úsmevu bez toho ze by som verila ešte v lepšiu budúcnosť... Co je horšie začínam rozmýšľať že to všetko skončím že sa zabijem život co mam teraz je peklo dusim v sebe všetko snažím sa kvôli deťom ale keď počujem ako stále manžel rozpráva ako ich dostane on a všetko bude jeho vraj známosti to vybavia tak nemám chuť už bojovať... Neviem co spraviť neviem ci by som to dokázala ale už len tie myšlienky mam a viem ze je to zle...mozno bude stačiť jeden skrat a už to nezvládnem a.....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martina1201
17. apr 2021

Ahoj, mrzí ma že ťa manžel týra. Samovražda však nie je riešením. Bojuj za seba, za deti, za tvoju aj ich budúcnosť. Nevzdávaj sa a nespáchaj samovraždu. To by si mu nahrala do karát, bol by na koni, zo seba by urobil martýra a z deti chudatka, ktorých matka spáchala samovraždu. Deťom by si priniesla zlú budúcnosť keby si sa vzdala a rozhodla sa pre samovraždu. Ak by nemohol týrať teba, možno by začal týrať deti. A to pre ne určite nechceš.

Neviem či ťa týra fyzicky ( ak áno, tak smer lekár a trestné oznámenie) alebo ťa týra psychicky. skús sa poradiť s niekým kto by ti mohol pomôcť získať dôkaz takéhoto týrania. Skrytá kamera v dome, diktafón a nahrať jeho správanie a podobne. Bez dôkazov sa žiaľ nezaobídeš.
Vyhráža sa ti, že deti vysudi, lebo ma známosti? Ak sa o ne postarať nevie, tak ich nevysudi. Neviem aké staré máte deti, ale ako by sa o ne postaral ak sa o ne doteraz nestaral? Z jeho strany to je len zastrašovanie. O deti nestojí, chce ťa len týrať aby si sa nerozhodla ho opustiť.
Sú linky pomoci pre týrané ženy, skús sa na nich obrátiť o pomoc. Ak máš rodinu odíď k nim na začiatok.

V každom prípade ti držím palce aby si sa dokázala od neho odpútať a zbaviť sa ho.

petrofka
18. apr 2021

Chod na stránku ipcko.sk, klikni na chatová poradňa, sú online nonstop. Nasmerujú ťa, pomôžu. Pomoc existuje.

lintu
18. apr 2021

To je nejaký dôležitý pánko, že má známosti? Už boli totiž také prípady, kde sa manžel manželke vyhrážal známosťami. Zo známostí nakoniec nebolo nič. Ostalo len pri tých veľkých rečiach. A po rozvode neraz aj pri totálnom nezáujme o deti.

Bojíš sa toho, čo bude potom a preto to chceš skončiť už teraz. Čo keby radšej počkáš, čo naozaj/reálne bude potom. Žiadna búrka netrvá večne. To nad čím rozmýšľaš by si pravdepodobne sama považovala za hlúposť, len teraz máš zúžené videnie. Ten chlap nestojí ani prinajmenšom za to, aby si to vzdala. Neurob mu tú radosť.
Máš nejakú srdcu blízku ženu vo svojom okolí? Keď bude veľmi zle, predstav si ju v podobnej situácií. Čo by si jej poradila? Chcela by si, aby bojovala? Presne to isté chcú aj minimálne(!) dvaja človiečikovia od teba. Aj keď to tak pekne zatiaľ možno nevedia ešte povedať. Drž sa 😉

solange7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliet86
18. apr 2021

pomocobetiam.sk tvojim detom by bez teba nebolo lepsie. zver sa niekomu. vseobecnemu lekarovi rodicom psychologovi psychiatrovi knazovi porad sa na anonymnej linke zbieraj dokazy. si cenna vzacna dolezita osoba

gubiko
18. apr 2021

ja so sestrou som vyrastala bez mamky. moja mama nemala na výber, mala rakovinu a nešlo už nič robiť. ty máš na výber. prosím ťa v mene tvojich detí. vyrastať bez mamy nie je nič super a môj otec nám ju nikdy nenahradil, nikto na svete nám ju už nenahradil ani nenahradí, ani otcova žena, ani babka, ani moja svokra, nikto nie je ako ona. a to som s ňou nemala dobrý vzťah a od jej smrti je to už 21 rokov. napriek tomu mi chýba vždy, keď ju potrebujem, nie je tu.
nájdi si pomoc pre seba. to v prvom rade. a ďalej uvidíš. ak nájdeš časom silu, zachrániš aj svoje deti. nevzdávaj sa prosím. a manželovi never. nemá ťa rád. nečakaj od neho lásku, ani prijatie, ani pochopenie. ty si jediná, ktorá si tieto veci teraz môže dať. ty jediná sa môžeš teraz objať a povedať si, že to bude dobre, že to zvládneš.
si hodná všetkej lásky, objímam ťa.

sslobodnamama777
18. apr 2021

ale v skutocnosti Ty chceš žiť. Tie myslienky Ti sposobuje zly clovek, ktory Ta dohana do zufalstva. Musis od neho odist, lebo toto su taki ludia, neviem ci su vobec ludia. Prec od tych ludí....uplne odid, to zvladnes. A ze chce deti? Zatial to neries, chod k lekarom, psychologom, na socialku, vsetko povedz. Nech to je napisane. Deti sa sami rozhodnú, on sa aj tak nebude vediet postarat. Neboj sa, deti budu vzdy pri Tebe.

ateliermm
18. apr 2021

@nikolka1986 Tyranie nemusi byt len fyzicke. Horsie je dlhodobe fyzicke ale aj ekonomicke. A nahravat? Ak ma docinenia s manipulatorom, narcisom a podobne je to tazke, pretoze rozhovor vedie tak ako vedie a dostane ju do pozicie, ze ona je na vine. Poprosim autorku nech sa mi ozve do sukromnej správy.

matus7030
18. apr 2021

Prosim ta napis na ipcko.sk. Su tam nonstop a pomozu ti.

hipuska
18. apr 2021

Moja drahá, nemôžeš sa zabiť. Čo bude s deťmi? Týranie je zhubné, ak máš syna-moze z neho vyrásť tyran. Ak máš dcéru-moze byť z nej obeť a nájsť si tyrana. A je len na tebe to zastaviť. Takže to rieš. Je možnosť podpory od rodiny?

hipuska
18. apr 2021

A začni si zhromažďovat financie

katkati
18. apr 2021

Namiesto myšlienok na samovraždu sa zatni a urob všetko, čo je v tvojich silách, aby si sa ho zbavila. V prvomrade si uvedom, že on ta iba zastrašuje a zabezpeč si nejaké dôkazy o jeho tyrani. Musíš veriť, že deti nezíska a s touto myšlienkou a s myšlienkou na to, že by si deťom veľmi ublížila, keby si už nebola, chod dopredu, nestagnuj a nečakaj, že niekto iný to za teba vyrieši. To musíš ty.

leuchtturm
18. apr 2021

no tak to ries. Odstahuj sa, rozved sa.

autor
18. apr 2021

@solange7 opitá? To naozaj si myslíš? Ja dúfam ze máš lepší život ako ja a nemusí nič takéto riešiť

heleninamama
18. apr 2021

Nebuď hysterka, neľutuj sa a rieš to. Anonymné skučanie na internete a vyhrážky samovraždou ti nepomôžu. Podaj o rozvod, zverenie detí, odíď od neho, zamestnaj sa, ak ešte nepracuješ a na sprostosti nebudeš mať popri starostlivosti o deti čas.
Tisíce žien s deťmi sa rozviedli, myslíš, že kvôli potrebe zmeny alebo z dlhej chvíle? Nie, každá jedna mala na krku debila a zvládli to. Tak myslí pozitívne a konaj.

janinah
18. apr 2021

Potrebuješ pomoc na riešenie a teda odchod od neho,lebo sama si už zdeptaná pod čiernu zem.Dievky ti tu dobre radia,ideálne by bolo,ak by si sa mohla obráť na múdru silnú ženu vo svojom okolí či rodine,porozmýšľaj či ozaj nikoho takého nemáš.

bmuller
18. apr 2021

aj tazke situacie s daju riesit a zena, ktora v sebe najde silu, to dokaze, napriek vyhrazkam a deptaniu partnera. napriklad pribeh pre motivaciu... https://www.postoj.sk/73696/stala-som-pred-rozh...

pavlovka
18. apr 2021

Zamysli sa nad tým, čo by sa stalo, keby si to naozaj urobila. Teba by vyhlásili za blázna, tvojho muža za chudáka a deti úbožiatka. Nikto by sa nezamýšľal nad tým, prečo si to urobila. A tvoj muž by dosiahol, čo chce. Neviem, ako staré máš deti, či chápu, čo sa u vás deje, alebo nie. Ale ver, že tým všetkým trpia aj oni. Takže najlepšia cesta je zbaliť seba, deti a zmiznúť, kým to nezanechá následky aj na nich. A keď ťa prejde tá blbá myšlienka na samovraždu, ukľudníš sa, potom to rieš s triezvou hlavou.

arianna25
19. apr 2021

Dobre si urobila ze si zatial napisala aspon tu. Mas tj velku podporu tak okamzite sa zacni uberat smerom k zachrane!

fotoarch
19. apr 2021

Napis tu prosim mesto - odkial cca si, mozo najdes spriaznenu dusu , ktora ta podpori ....
To ze si uvedomujes ze trpis - je tvoja vyhra. Vela zien netusi ze su tyrane. Tyran im vsugeruje, ze su h...o, ktore si nic ine ako bitku, ci neuctu nezasluzi, zeny sa tak casom zacnu citit... Neveria si, ze sa vedia postavit na nohy , ze to zvladnu, Neveria si, ze ich okolie rodina podrzi... Zvlast ak je tyran - slusne zabezpeceny,spolocensky postaveny, trebars s vysokou skolou a sarmantnou povahou.... Ale to je teoria ktoru tyran, manipulator tlaci obeti do hlavy.. NIEJ je to pravda.
Vies si zmenit zivot, vyhladaj na googli najblizsiu tvoju psychologicku , ktora ti poradi, jej kolega psychiater mozno nasadi nieco na uzkost, stres aby si svoju zmenu najlepsie zvladla. Zdover sa nejakej kamoske , a spolu so psychologickou skus vyriesit svoj zivot....
Pisem ti ako zena - ktora ako dieta zila v takej rodine. Mama neodisla - a paradox situacie... ze svojho manipulatora dnes obhajuje, je pre nu nieco ako boh, ktory rozhoduje a ona uz nemusi mysliet, rozhodovat. Je odstrihnuta od priatelov, rodiny.. Samu seba presviedca ze je takto stastna a uz nechce zmenu... A jej uz neviem pomoct, lebo nevladze- nechce ...
Ty chces , kvoli svojim detom prosim - konaj.... Casom porozmyslaj co ti na manzelovi imponovala ked sa prve roky pretvaroval, cim ta namotal, pospominaj na tie prve naznaky patologickeho vztahu...
Nasledne ked si upraces svoj zivot, mu odpust, sama sebe a pokus sa nenajst si partnera - ktory bude v bledomodrom ale opat take jelito.
Treba pochopit, preco si si ho vybrala, a mozno co pouzitivne ti to malo ukazat ..
Drzim ti palce ..... mocno ...

verkaveverka
7. máj 2021

Prečo od neho nechceš odísť?

mirusik55555
7. máj 2021

Prosím len. To nie detičky ta potrebujú.
Napíš my RP ak chces

janulax
16. jan 2022

Ahoj, ani neviem ako som sem trafila ale.. ako sa mas? Uz prešla nejaká doba od tohto prispevku.. snad je uz všetko v poriadku a si šťastná 🙂😔