Rozmýšľam o návrate k exkvôli výchove syna
Ahojte, idem trošku vypustiť paru a nájsť aj iné názory na moju situáciu. Pred 3 mesiacmi som odišla od bývalého naspäť k rodičom. Mám 10 ročného brata, syn má 3 roky. No a tu nastáva problém. Mama je s výchovou brata veľmi rozmaznaná a uzkoprsá na neho. Napríklad keď si kúpi nejakú sladkosť povie môjmu synovi, že mu nedá to beriem ale syn keď chce začne po ňom moja mama doslova kričať že mu nedá, ma to pochopiť je to jeho a keď nechce nemusí. No toto sa mi nepáči, nakoľko môj syn rad sa delí a štve ma, keď vidím túto doslova rozmaznanú reakciu. Už aj môj syn začína byť nimi ovplyvnení a nebola by som rada, keby je taký istý ako brat. Darmo mame vysvetľujem že jeden cukrík ho nezabije keď mu dá. Jednoducho si za tým stojí. Cítim sa tu už ako cudzia, aj keď si syn pusu vypýta od brata povie ze mu nedá🤦🏽♀️ a o tom, ako mi tu syna furt odstrkujú, posielaju do izby za mnou, alebo vyhadzuju z obývačky, tak mi až srdce trhá 🥲 Nakoľko chcú rodicia ďalšie dieťa, neskutočne ma toto ich žitie a pohľad na takéto malichernosti štvú. Rozmýšľam že sa vrátim k bývalému, nakoľko keď som s ním žila, aj synček bol iný....
Z kaluže do blata a teraz naspäť z blata do kaluže? Kvôli niečomu si od ex odišla. On by len tak prijal naspäť? Syn má tri roky, nájdi si prácu, byť do prenájmu.
Podnajom a praca … len kvoli byvaniu sa k ex nevracaj, asi tam bol dost vazny problem … ze ho posielaju za tebou? Si jeho matka, ma byt primarne s tebou. Ked sa ucis alebo pracujes popros ich nech daju pozor … ale v inom pripade nie. Neries vychovu brata ale svoju pracu a byvanie
ako a co je zle a rozmaznane natom ze sa nedeli? ja sa nedelim tiez, svagor rsz skusil vziat mi jedlo z taniera, bodla som ho vidlickou.🤷♀️ tiez sa nedelim s mobilom a podobne a ano dceru ucim ze ak necgce nemusi sa delit, je to jej majetok a moze si urcit hranice sama🤷♀️
Tak neviem, ale už len to, ako tam bývate, je divné. Rodičia, malý brat, ty so svojim synom a rodičia chcú ďalšie dieťa. Veď už len kvôli tomu by si sa mala postaviť na vlastné nohy a zariadiť si život sama, ísť do podnájmu, syn do škôlky, ty do prace, postuone si ta až riešiť aj vlastné bývanie. Tebe nenapadlo, že proste si tam leziete na nervy všetci? Dokedy tam chcete byť s nimi?
Toto delenie tiež nemám rada, ja napríklad ani sama sa nedelim, neznášam také to"daj aj jemu cukrík "a podobne. Buď kúpim obom, alebo nebudem vynucovat delenie sa. A fakt si 3 ročné dieťa pýta pusu od 10 ročného chalana? To len mne príde čudné?
Nejaká divná rodina🤭
moja, aj ty im tam asi ideš na nervy...
Brala by som to docasne 2-3 mesiace, nasetrit si na kauciu a najst si podnajom. Ked ti s ex bolo tak dobre, tak preco si odisla, asi ta nebil... Napis, preco ste sa rozisli
Ahoj, opytaj sa na mestskom urade.alebo obecnom, ci nemaju najomny byt.
Skus si najst co najskor pracu, maleho do skolky a skus si vybavit statny fond rozvoja a byvania na byt, ak nie je najomny byt. Pre jednotlivca s diatatom mas moznost!
Pripadne si docasne najdi podnajom s nejakou dalsou osobou, kamaratkou napr.alebo skus pohladat, ci nie je niekde do prenajmu v byte 1 izba pre teba a syna....
To, ze toto tvoja matka preco robi vlastnemu vnucatu neviem pochopit. Je mi to luto.
Výchova dieťaťa keď nemáš svoju domácnosť je ťažké zvladnut vždy zasahujú do toho starý rodičia teda aspoň s mojej skúsenosti a poviem ti tak urob čo môžeš a chod do podnajmu Ano je to ťažké ale zvládli iné zvladnes tiež
No páni, vaši budú mať asi krátko po 40tke a ty si mala syna tiez pred 20tkou, ci?
Mama je ešte síce mlada babka ale žiadať po 3rocnom vnucatku? Evidentne ma nervy v kybli a chce ďalšie dieťa, no dobre. Ty si im narušila plány aj život a namiesto hľadania podnájmu a práce sa udes vrátiť k ex?
Inak ste tam vsetcia na hlavu? A to delenie, hm. Ten tvoj brucho už začal pubertu a z trojročného synovca nadšený zrejme nebude. Deliť sa nemusí ale prečo malemu nekúpiš ty tiež niečo? Nas ma 4 a nechcem mu dávať veľa sladkého. Tak piviem, ze nemôže lebo je tam káva a hotovo. Trojročný predsa nemusi mat všetko ako 10 rocny. Ale u vás je problém niekde inde, nie v cukríkoch.
tvoj syn ma tri roky a ty pracujes? ak nie tak to ber ze to je sposob ako ta chcu rodicia dostat mimo byt nech sa zacnes pekne starat sama o seba a svojho syna
mas
vyzivne vybavene?
Dieťa do škôlky, Ty do roboty a do podnájmu ... nestaraj sa do výchovy svojich rodičov, Ty si u nich už v podstate na návšteve ... mne to skôr tak príde, že Ti to vyhovuje - nemusieť riešiť sama, no zavesiť sa na priateľa, na rodičov.
Tebe sa nepaci mamina vychova, mame sa nepaci tvoja vychova. Dobre vies, co mas robit, vypadnut...
Nejako veľa hyen sa tu nakopilo.
Bez ohľadu na to, čo všetko sa tu popísalo, je mi dosť divné, ako sa babka chová k vlastnému vnukovi. Myslím, že tam rodinné vzťahy budú dosť narušené nejakými restami z minulosti.
Maju svoj zivot a Ty si tam navyse. Zjavne nemaju vztah k vnucatu, kedze maju svoje male dieta a dalsie planuju.
Moja dcerka sa akurat v skolke uci povedat NIE. Deti maju taku hru, ze kazde drzi hracku a ine dieta sa ma spytat, ci si ju moze pozicat. Dieta s hrackou odpovie - NIE nepoziciam a prve sa uci tuto odpoved respektovat.....Zakladom dobrych vztahov je prave ten vzajomny respekt. ...Male deti maju prirodzene ten svoj svet JA CHCEM - a prave ich musime ucit a ukazovat im, ze je tam aj druha strana. Moja dcerka 3r ma 12r. sestru a tiez sa nedelia. Resp. vedia, ze kazda ma svoj priestor, takze uz mala ked nieco kupuje, tak kupuje 2x - pre seba a pre sestricku. A obcas sa dohodnu, ze si nieco daju spolocne. ....Ale tvoja mama je v narocnom postaveni - tvoj brat a syn nie su surodenci....spravne by mala kupovat vsetko 2x (pre syna a pre vnuka), ale sama asi vnimas, ze jw to divne. Z vnuka si jej spravila 3tie dieta a tu je kazda rada nad zlato.
Ak si odišla od bývalého kôli asi nie malichernosti tak skôr podnájom.
Hmm a prečo ste sa s partnerom rozisli? Ak to nebol nejaký vážny dôvod, tak skús popremýšľať, či to skúsite znova. A tvoja mama má kolko rokov? Lebo predpokladám, že keď už má vnuka, tak po 45ke určite. To si trúfajú na ďalšie dieťa? Mne to pripadá, že ťa chcú vyštvať, aby mali miesto pre to budúce dieťa. Zaberáš im tam miesto ane osobne sa také správanie voči vnuúčaťu nepáči.
Nemáš čo žalovať, existuje podnájom a práca, ale pohodlnejšie je žiť u rodičov, vrátiť sa k bývalému je fakt skvelé riesenie
Tvoji rodičia majú teba - dospelú s trojročným dieťaťom (ich vnúčaťom), 10 ročného syna a chcú ďalšie dieťa???
Na výchove, keď sa dá dieťaťu právo rozhodnúť, či sa podelí alebo nie, nie je nič zlé, pokiaľ to dieťa chápe, že tiež sa mu môže stať že mu niekto nedá/nepožičia čo chce. Lebo štýl že ty nemusíš,ale ostatní musia je celé zle 😂
Možno je na čaše učiť aj vlastné dieťa ze ma rešpektovať aj to keď mu niekto povie nie. Podeliť sa je fajn ale nie je povinnosťou.
Ja tiež neoiziciam auto alebo telefón kadekomu. A nemyslím si ze som rozmazana ani som nemala uzkoprsu výchovu..
Ty máš koľko rokov.?pracujes?
Pracu mám, do škôlky mi malého nezobrali, je s ním moja starká s dedkom🙂 od bývalého som odišla lebo mama počula reči a vlastnoručne ma prišla pobaliť a nasilu ma odviekli, keď som povedala ze sa vrátim už písala kamarátke na socialku🙂 na to ze chcem bývať sama keď som jej to povedala ďalšie vyhrážky drží ma tu nasilu lebo vie že platím nedoplatky, prispievam a kupujem bratovi čo treba🙂
Je to tu náročné pre obe strany ale zároveň sa obávam vyhrážok🫡
Ex ta nechce a rodicia bluznia o dalsom decku... K 50.tke???ty sa zamysli nad zavislostou s jednym, s druhymi a osamostatni sa. 🛑
prosim ta kolko mas rokov? a co take strasne pocuvala mama o ex?
Jemine čo si nesvojprávna? Veď sa zbaľ aj so synom a choďte do podnajmu. Mama si môže vyhrážky vieš kde strčiť…
@amonet to fakt? Musis mat smutny zivot.
Takže, podľa tvojho popisu ťa vlastne rodičia využívajú. Ak si nemala s priateľom problémy, sa môžeš zbaliť a odísť naspäť.

a to ta nic ine nenapadlo? co tak podnajom? ist do prace a postarat sa sama o seba a syna a nebyt na niekom donekonecna zavisla?