Rozmýšľam o návrate k exkvôli výchove syna
Ahojte, idem trošku vypustiť paru a nájsť aj iné názory na moju situáciu. Pred 3 mesiacmi som odišla od bývalého naspäť k rodičom. Mám 10 ročného brata, syn má 3 roky. No a tu nastáva problém. Mama je s výchovou brata veľmi rozmaznaná a uzkoprsá na neho. Napríklad keď si kúpi nejakú sladkosť povie môjmu synovi, že mu nedá to beriem ale syn keď chce začne po ňom moja mama doslova kričať že mu nedá, ma to pochopiť je to jeho a keď nechce nemusí. No toto sa mi nepáči, nakoľko môj syn rad sa delí a štve ma, keď vidím túto doslova rozmaznanú reakciu. Už aj môj syn začína byť nimi ovplyvnení a nebola by som rada, keby je taký istý ako brat. Darmo mame vysvetľujem že jeden cukrík ho nezabije keď mu dá. Jednoducho si za tým stojí. Cítim sa tu už ako cudzia, aj keď si syn pusu vypýta od brata povie ze mu nedá🤦🏽♀️ a o tom, ako mi tu syna furt odstrkujú, posielaju do izby za mnou, alebo vyhadzuju z obývačky, tak mi až srdce trhá 🥲 Nakoľko chcú rodicia ďalšie dieťa, neskutočne ma toto ich žitie a pohľad na takéto malichernosti štvú. Rozmýšľam že sa vrátim k bývalému, nakoľko keď som s ním žila, aj synček bol iný....
@luliu konecne to niekto pochopil 🙏
Nájdi si byt, podnájom a odsťahuj sa. Bodka.
Ty si nesvojpravna alebo co? Dospelá žena s dieťaťom. Šup do práce, podnájmu a malý do škôlky...
Bud je to vymyslene alebo blbost jak vrata.. dospela zenska co dokaze porodit dieta..muz ju necha aj s dietatom len tak odist lebo matka nakazala.. ty mas dost penazi lebo mas zaco platit nedoplatky ale do podnajmu nejdes kvoly socialke? Si dementna alebo mas vzatu nesvojpravnost? Podnet na socialku mozes podat ty na zensku kt pozna tvoja matka s tym ze mas obavy o uplqtkarstvo..muz kt sa nema coho bat a milune dieta sa svokre postavi a nenecha si uniest vlastne dieta a ty? Skoda slov
Ste otrasna rodina. Kolko mas rokov? Preco nepracujes? Preco nedas maleho do jasli? Preco si nehladas nejaky podnajom kde budete sami? Alebo ked si az tak neschopna, preco nejdes so synom do krizoveho centra? Mas milion moznosti ale vybrala si si tu najhorsiu. Naco si sla ku matke ked vies ze je psychopatka? 🤷🤷🤦
To je celé nejaké divné. Ak je to pravda, čo si napísala, tak sa pobal a vráť k priateľovi. Mama ti nemôže nič urobiť. Aj keby zavolala na teba sociálku, tak pokiaľ je o dieťa normálne postarané, tak sociálka ti nič neurobí. Len sa neboj.
ta babka by mala kupit aj vnucatu nielen synovi ale problem bude asi v tom ze ta musia aj so synom tvoji rodicia zivit lebo uz nemas rodicak vyzivne najskor tiez nie a sedis doma
@mamina7070 písala, že pracuje
Aké reči počula mama o ex ? Veď ak sa nemáš čoho báť, tak nech sa vyhráža kľudne aj socialkou. Si dospelá žena, matka. Nemáš sa čoho báť či ? Alebo čo je ex zač ?
Cim skor sa osamostatni a budete mat pokoj. Je to pre mna otrasne, tiez mam syna v podobnom veku a neviem si predstavit, ze by sa k nemu babky a tetky takto spravali. On vyrasta v laske(pokial mi drzia nervy😂) a s pocitom, ze vsetci blizki ho maju radi, nikto ho neodstrkuje. To by som dopriala kudwmu dietati
Mna tiez zarazila ta myslienka, ze sa vratis k byvalemu. To ta fakt nenapadlo, ze by si sa mohla osamostatnit? Ty si sa domov nastahovala s ideou ze tam chces zit a nic viac? Neplanujes pracovat a zit sama?
Autorka, koľko máš rokov? Ak máš 18 a viac, toto si tvoja matka nemá právo dovoľovať. Držať ťa niekde nasilu je trestný čin.
@drahomirrra áno, mám viac ako 18, chyba mi odvaha sa jej zoprieť, bohužiaľ
Tak potom trp, co ti mam povedat. Ty aj tvoje dieta.
to, co si popisala je naozaj nepekne.. neviem, preco ti tu pisu zeny posmesky, ze sa zbal, toto, hento.. aj keby, nic to nemeni na tom, ze take chovanie od vlastnej rodiny zaboli.
Je tazke sa uzivit s dietatom a platit podnajom. Teraz su tie ceny naozaj vysoke. Ale ako tu uz niekto spominal - najomny byt od mesta alebo taky ten socialny. Skus poziadat, trva to nejaku dobu ale financne sa to oplati ak splnis poziadavky. Neviem aky mali tvoji rodicia dovod ta zobrat domov - naozaj len kvoli peniazom alebo bol tvoj expartner problematicky? Je super, ze mas starku s dedkom, ktori pomozu.. Aj tak ti bude najlepsie samej ak to dokazes.
Ty ako dospela, svojpravna zena, matka si sa nechala matkou pobalit aby si sa vratila domov ked vlastne akoze ziaden zavazny problem tam medzi tebou a ex nebol? Co sa moze matka vyhrazat? Pracujes? Pracujes. Staras sa o dieta? Preco by sa do teba mala obuvat socialka? Postavit sa mame a jednoducho odist. Ci co chcu dalsie dieta a ty budes zivit aj seba aj svoje dieta aj surodencov?

@mk1111111111 preco? lebo sa nedelim?