Rozmýšľanie o samovražde
Rozmýšľali ste niekedy? Že by sa tým viac vecí vyriešilo napr.
Nikdy by som nepripustila, aby toto so mnou zažíval. Radšej dobrovolne odídem z tohto sveta.
Áno nechaj ho, nech to vidí až dokonca. Neviem síce o čo ide. On má právo byť s tebou / s matkou. Tak nech príde, keď už si v pokoji.
Nie nikdy ma.nic take nenapadlo
Aha, takze ty mas obavu, aby tvoje dieta nezazilo to, co ty s tvojim rodicom a to je teda nejaka aktualna situacia, ci len teoreticka uvaha, ked raz... Vzdy sa "pomahalo" trpiacim roznymi metodami, 3*Duca Lamberti som o tom citala prvy krat, eutanazia. 🤩
A nemyslis, ze to je volba tvojho dietata, a nie tvoja? V dnesnej dobe, kedy ked je uz naozaj s clovekom zle, existuju hospice, medicina sa tiez posuva... nemusi sa na to divat. Stacilo by mozno porozpravat sa, vysvetlit co sa deje, ze si to nezelas, v klude sa rozlucit kym budes moct. Aj doktori vedia poradit co a ako. Pozri, tvoj zivot a tvoje rozhodnutie, ale nemysli si, ze to co je lahsia cesta pre teba bude lahsie aj pre tvoje dieta.
Autorka radsej by som ti to napisala sukromne. Mozes mi napisat prosim?
Bola si u lekara? Aku mas diagnozu? Liecis sa? Beries antidepresiva?
Tvoje dieťa predsa nemusí byť pri tebe, keď si to ty neželáš. A máš vyriešené. Nemusíš kvôli tomu spáchať samovraždu. Možno príklad nie najlepší, ale keď nechcem, aby ma moje dieťa videlo, keď sa sprchujem, tak dieťa k sebe v tom čase nepustím a v kľude sa osprchujem. Ty sa kľudne lieč, dieťa nech si žije svoj život. Prečo sa treba hneď zabiť? Práve tým ublížiš svojmu dieťaťu.
@bloger ano, si veľmi milý a to sa ráta
@kittykat22 prosím ťa, neblúzni
Nezabiješ
Nic by sa nevyriesilo. Vsetko by bolo len horsie. Tvoj zivot ma obrovsku hodnotu a keby si svet ochudobnil/a o svoju pritomnost, bola by to velka strata. Vsetko sa da riesit a úľava od bolesti existuje. Niekedy je to take klamstvo v hlave spôsobené nerovnovahou transmiterov- vtedy mozu pomoct lieky, terapia je tiez dolezita. A tiez netreba zabudat- neviem, ake je tvoje nastavenie mysle v otázke viery, atd. Ale nevieme presne co je na druhej strane a ked človek umrie s problemami nevyriesenymi na tomto svete, na tom druhom to moze byt este horšie. treba vyhladat pomoc.
Autorka radsej by som ti to napisala sukromne. Mozes mi napisat prosim?
@terezkaarthuramax môžem ti napísať ss

@ahhola utrpenie pacientov, a nakoniec môjho člena rodiny, kedy sme pri ňom traja zaspavali a nevyspali sa. Smrť na ktorú sme čakali deň, čo deň. A vyslovenie ADOS, že to zvládne málokto. Fentanyl nula bodov. Prosba primara, aby nezomrel v nemocnici a veľa ďalšieho. Radšej volím samovraždu ako toto, čo sme zažili. Nedovolím, aby moje dieťa toto zažilo so mnou a ja by som to nezvládla sama.