Rozpory v rodine
Baby, mám otázku akoby ste riešili /neriešili , keby sa vás muž a súrodenec (tiež vás) nemusia..mám súrodenca, máme ťažký vzťah medzi sebou , vychádzame spolu kvôli deťom a rodičom.
Ide o to ,že medzi nami sa stalo pár veci ,ktoré už je ťažké aj odpustiť , proste oni nás nemusia , so ženou nie je on veľmi spokojný a vybija si to na mne , ja som prvá v ringu do ktorej skočí , keď niečo .
Snažili sme sa pomáhať, pomohol pár krát aj on nám (pred rokmi ),ale nevravím že v živote nepomohol .a teraz keď chce, niečo od nás ,tak muž začne sa stavať na zadné ,že nejde a nebude.
Už som z toho unavená , bola som vychovaná tak ,že za každých okolností si treba pomôcť a on ,bol vychovaný tak ,že ty do mňa kameňom a ja do teba sekerou ..
Môjho muža ,už to prestalo baviť ,že v kuse si obtiera o mňa ústa ,keď nieco ,keď som si našla prácu ,akú som si našla, tak ma vysmial .
Doma zas počúvam ,že koľkokrat nám on pomohol , vyratuvaju to a neviem čo, zas muž mu už tiež veľa krát vratil , veľa a je pravda ,že on milo len keď potrebuje .
Akoby ste sa postavili k tomu?? Mňa už to nebavi riešiť , chápem aj muža a aj to že treba pomôcť,že to je rodina.
Toto je typicky priklad toho, ked si zena nevie odrezat pupocnikovu snuru od rodiny...kolko vycitame tu muzom, ze mamickyn maznacik...tu je to v opacnom garde, ze ty si zviazana s rodinou...bacha, aby raz to naozaj neomrzelo manzela a bude mat pravdu
@lubkavargova1 nie som , ja som v 18odisla do zahraničia z domu , a v 22 som sa vydala a postavila dom , domov k našim ,chodím raz za mesiac ide len o tie výčitky že mu nepomôžeme a sme len dvaja a tak ďalej
@katkine_terapie áno máš pravdu
Ale Ved tvoj muz nie je surodenec tvojho brata 🤣nemusi mu pomahat. Ani ty ked sa ti brat vysmieva za robotu .
Sak si niečo priprav. Potrebuje posunúť skriňu? Tvoj muž kosí, vesia záclony, nakupuje, vypratava garáž, leží v posteli, sedí na záchode, vystrihuje si s detmi, maľuje obraz, robí nadčasy, kua, tak zaneprázdnený chap, vždy dačo
Ja to nechápem, brat ma ženu, čo robiť nepôjde, ale keď mu treba pomôcť, vola vám? Ona je kvetinka? Muž má pravdu, mate deti, voľný čas venujte im.
@miadi nie je, ale je ženatý za jeho sestru,to stačí 😅
Áno smial sa že mam takú prácu ,že za 7e na hodinu v čistom som šla robiť..
myslim si, ze je najvyssi cas si uvedomit kto je tvoja najblizsia rodina a za koho mas zodpovednost, Je to tvoj manzel a tvoje deti, tie su vo vsetkom prvorade. Potom su to rodicia tvoji aj manzelovi a surodenci su az treti v poradi. Takze staraj sa hlavne o to aby ste boli v poriadku vy ako rodina, rodicom vysvetli, ze ked bude treba im pomozete, ale brat sa uz musi o seba postarat sam. Bodka. Tvoj muz sa obetuje aby si ty bola spokojna, lebo ta deptaju reci tvojich rodicov. Ale je najvyssi cas aby to aj on sam utal a staral sa v prvom rade o vas. Ked bude treba pomoct, zozenie si niekoho, kto mu nebude o 10 rokov vycitaj kazdy zatlceny klinec. Zozenie si a zaplati niekoho a budete mat svaty pokoj.
@viestta áno on povedal sám , že keby vedel ako to bude a že ho brat bude volať za kraviny tak by nikdy nedovolil aby niečo pomohol.
Ono keď potreboval naozaj ,že niečo , čo logicky sám by nedal ,tak môj muž sám povedal že ide , ale on potrebuje presunúť skriňu a zavolá mu , čo takmer hodinu býva od nás a to že my si takéto veci robíme sami , úplne sami, my sme si stavali sami garáž všetko ..on tu ťažšiu robotu a ja som bola pomocná sila..
Tak zacni volat svagrinu ze potrebujes pomoct rozbit vajicka do kolaca. 😊
Tak ked si viete vy poradit, budu si musiet vediet poradit aj oni. Mama alebo pochopi alebo nie. Brat je vzdzubanec, vyuziva vas a este je korunovany trpak, ked hulaka po mame. Ale s tym uz nic nenarobis.
Nedaj sa tlačiť do niečoho čo je tebe aj tvojmu mužovi proti srsti, brat nebrat.aj rodičom vysvetli svoj postoj a potom zásadne utni hneď začiatok rečí o pomoci.
Nech mu jeho žena pomôže, zarobí
V prvom rade, ak to je tak, ako pisete, tak pomahat ozaj len vo vaznych a krizovych situaciach, z ktorych je jasne, ze si sam nepomoze. Inak by som sa na neho/nich vykaslala. Je to len ciste vyuzivanie a zneuzivanie cloveka, hranie na jeho city a automaticke ocakavanie, ze vsak sme rodina, tak da/pomoze atd. Navyse pomoc medzi vami nie je nezistna. Pomoct cloveku, a potom mu to vyhadzovat na oci, je ubohe. Takze koniec zneuzivaniu a ponizovaniu. Muz ma pravdu a budte rada, ze stoji na vasej strane. Byt mila a pretvarovat sa na navsteve u rodicov, ak by zacal skakat tak mu vecne vysvetlit, ze sa vam jeho spravanie nepaci, ze vas zranuje a ze nemate o tento typ emocii zaujem. Takze obmedzit vzajomne kontakty a pomoc obmedzit na nevyhnutne minimum.
Treba si nastaviť hranice. Nie, mať rodinu neznamená sa nechať využívať
Tvoj rodicia tiez nevedia kde su hranice. To sa cela rodina citovo vydietate? V prvom rade by som vysvetlila rodicom ako sa veci maju a nech prestanu s tou frazou 'Musime si pomahat'.
Bratova manzelka je aka? Aky mate vztah s nou?
@lavender273 rešpektujeme ju, tak by som to uzatvorila..bolo par kriz,keď pobrala mojej mame veci, alebo klamala a došlo sa jej na to ,ale je to jeho žena, rešpektujeme ju
Mas super muza, ze sa ta zastal a ma pravdu, ked do teba stale skace, nech ide do prdele. Ser ma brata, ked je blbecek, pomozte si kazdy sam a bude pokoj 🙂 ziadne dlhy, len svaty pokoj
Ja by som už tak sproto povedala rodicom, že keď mu žena nedá tak musím mu dať ja? Zato že aj on nám pomohol?
Alebo keď začnú ja by som tiež začala. Že pamätáš sme ti pomohli keď ti trebalo vymaľovať, on čosi povie ja tiež by som hneď reagovala veď si potrebovať požičať 100€ tak sme ti ich požičali.
A ešte keby rodičia rypali, tak by som aj im povedala, veď vy ste rodičia tak sa starajte keď máte takú potrebu.
@vinkel ale veď práveže rodičia sa starajú, oni sa idú zodrať kvôli nemu , všetko čo potrebujú oni ako rodina ,tak naši skáču .mamina neraz povedala že ,keby ja im toto robím ,že som taká nesamostatna ako oni , že radšej by sa obesila
Máme to v rodine podobne. Oznam bratovi, že už mu pomáhať nebudeš a teda neočakáva ani ty pomoc od neho. U nás to je tak, že ak mi niekto príde pomôcť tak iba za €. Tak to si zaplatím hocikoho.
Rodičom a bratovi treba vysvetliť ze každý už máte.svoju rodinu, raz za.cas pomoct ôk, ale kvôli nejakej prkotine cestovať hore dole.. nech si brat zavolá nejakého kamoša, suseda na pomoc tam kde býva. Ak manžel má pravdu v niečom. Proste ak si v.dospelosti na teba brat ústa otvára, nemusíš mu to trpieť. A dohovaranie rodičov tiež. Véd skus brata, spíš si nejaké hlúposti na papier a začni mu vyvolávať, ze treba pomôcť. Niečo odniesť, vyložiť.. keby ste to robili často tiež sa nepretrhne :D
Rodička si syna rozmaznali, nech sa trápia. Jasne ze sú nesamostatni a nemohli. Véd dobehne niekto a urobí.
Brat je milý len keď niečo potrebuje? A vy? Nevadí vám že vás využíva? Muža chápem, tiež mi vadia ľudia ktorí ma poznajú len keď niečo chcú.
Tak ja mam iba jedneho brata,nase vztahy su tiez /dajme tomu/,ze naštrbene,ale my sme si vydiskutovali,dospeli sme k zaveru,ze uz to asi nebude medzi nami to,co byvalo,ale svojim sposobom sa mame radi-sme iba dvaja.ale navzajom sa respektujeme,aj sa o seba bojime-napr.brat mal tazky kovid a veru som aj plakala,bolo mi luto a bala som sa o neho a on mi zasa raz volal,ci som v poriadku,lebo mal velmi zly sen o mne a ze si mam davat pozor,lebo sa boji o mna.
Napriek tomu ze sa nenavstevujeme,niekde v hlbke to mame v sebe,ze sme "rodina" a ked by bolo zle,mame jeden druheho
No,ale keby do mna skakal a bol by ku mne drzy,tak sa urcite s nim nebavim.a aj naopak by to bolo urcite tak isto
Ja som si neporozumela s jeho družkou a stali sa medzi nami nezhody,preto sa nenavstevujeme
@zuzu11166 vieš čo my len cez sviatky a ako som písala len kvoli rodičom a deťom, deti si rozumejú.su to ešte malé deti ,nevidia že medzi nami to nie je ok.
Vies oni už aj dedičstvo delili , pritom rodičia sú aktívni ľudia a nechystajú sa do hrobu, oni idú štýlom ,že my máme toho dosť a oni potrebujú ,tak nech naši dajú im.pritom.ako píšem ,mne by to ani nenapadlo riešiť, vôbec nie keď, rodičia žijú a vedie sa im dobre.
@morgane1975 ale áno vadi mi to jasné ,že áno ..ale to je presne tlak rodičov , keď niečo poviem , tak hneď po mne aj mama vyskočí ,aj on vam dosť pomohol..a už to ide
@morgane1975 a aj brat sa minule s ním ani nebavil , lebo naposledy mu nebol pomôcť keď ho volal tak bol zduty
Vy ste jemu tiež dosť pomohli takto by som odpovedala mame. Neviem prečo väčšinou je to tak že mamy nadrzaju synom a dcéry sú pre ne nič. U nás je to tiež tak a práve preto mame s mamou veľmi vlažný vzťah.
@morgane1975 moja mama ich ľutuje , vieš ako dopadli.,ako žijú ..ona ich porovnáva s nami a nie my nie sme za vodou , obyčajný robotníci sme ..ale nejak sme to dokázali ukocirovat aby sme si niečo vybudovali ..ona nechápem že čím viac s nimi bude ako v rukavičkách jednať ,tak sa nikdy nespolahnu na seba .
Nedajte sa zmanipulovať. Brat je dospelý a vy nie ste povinní im pomáhať. Hlavne keď ma ženu lenivu prizivnicku. Mne moja mama tiež vykricala hnusne veci ale už mi je to jedno. Viem že keď sa raz rodicia pominu tak brat o mňa ani nezakopne.

Autorka: Zacni konecne rozhodovat sama za seba. Nemate s bratom dobry vztah a ty si sa snazila, tak hold to treba zobrat tak, ze s tymto clovekom to nejde. Nie, nemusis sa s bratom mat rada, nemusis sa s nim navstevovat, pomahat mu, schovavat pred nim nove veci.... To, ze rodicia su nazoru, ze surodenci si musia za kazdych okolnosti pomahat je ICH nazor. TY mozes mat INY. Nemusis mat rovnake nazory ako ostatni v rodine. Popracuj na tom. Prikald: Brat chce pomoct a tebe/muzovi to nevyhovuje. Jozko, nevyhovuje nam to teraz, skus oslovit niekoho ineho. Nemusis zdovodnovat preco. Rodicom detto: Preco Jozkovi nechcete pomoct, on vam pomoze vzdy? Nevyhovuje nam to teraz. Bodka. Viac nediskutujem, nevysvetlujem...