Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?
Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.
@hladampomoc prepáč, ale strašne som sa rozčúlila... Ako môžeš zostať bývať s takým idiotom? Podľa môjho názoru je tvoj manžel obyčajné lenivé prasa a keby nemal teba, skapal by od hladu a špiny. Už si nenechaj od neho nadávať. Zaslúžite si so synček krajší a pokojnejší domov. Okamžite od neho odíď a nikdy sa k nemu nevracaj. Na svete sú muži, ktorí by ťa za to, čo robíš, na rukách nosili. Tak hore hlavu a pošli ho kade ľahšie.
Ahoj ,z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že odísť od neho je to najlepšie čo môžeš urobiť. On sa nikdy nezmení, ael bude ešte horší a postupne sa bude vŕšiť aj na vašom synovi.Malé deti sa dajú formovať a môžeš ich zmeniť ale dospelého človeka nie.Ja som tiež dlho čakala a myslela som si že keď budem ustupovať, robiť všetko tak ako chce on tak sa to zmení, že to ocení a bude to lepšie ale bolo to len horšie a stále pritvrdzoval až tak, že už ku nám nemohli chodiť ani moji rodičia, nemohla som sa s nikým rozprávať, no hrôza, až som spravila rozhodnutie a aj s deťmi odišla. Bolo to ťažké ale bolo to to najlepšie čo som mohla urobiť. Teraz som šťastná aj deti a jediné čo ma mrzí, že som to trpela tak dlho.
@hladampomoc moj tez huka po mne ci mam maleho na rukach alebo ne uz sto krat som cela odist z domu a ked daco povem o jeho rodine tak hned zvysi hlas na mna alen huka a huka teraz uz aj moj 1rok 9mesacny syn zacina hukat ☹ aj fyzicky ma napadol neraz aj ked som bola tehotna
Ženy, utekajte od tyranov. Vždy sa dá začať odznova. Aký je to život, aby sa žena bála niečo mužovi povedať...hneď začne na Vás húkať. Kto mu dal právo takto sa k Vám správať? V manželstve si máte pomáhať a nie len prežívať a čakať, že sa to zmení. Tyran sa nikdy nezmení, iba ak k horšiemu. Hľadajte pomoc v rodine, keď nemáte rodičov, rodinu, sú aj inštitúcie kde sa môžete uchýliť. Prečo sa nechávate otĺkať,vrieskať po Vás? Čo to je? Treba sa rozviesť a pri rozvode treba udať pravú príčinu. Domáce násilie, týranie. Nech tie zrúdy pochopia, že takto sa k blízkej osobe nemajú správať. Tak som sa rozčúlila....keď bude robiť krik, nebodaj Vás udrie? Zavolajte políciu....volajte ju aj stokrát. Nech si uvedomia, že takto sa muž nemá správať....
vsetkym sa tu velmi ospravedlnujem, ze som spravila nejake hrubky alebo nieco podobne. Niekedy clovek automaticky len pise, a az potom vidi co popisal, ale niekedy je to cez slzy v zufalstve, ze to chce dostat von. Ale nech si kazdy vytvori svoj nazor. Vela ludi mi tu pomohlo, podporilo, pochopilo,ale nema cenu dalej sem prispievat. Zivot a vztah si aj tak musim vyriesit sama. Mozno to tu mohlo pomoct aj inym zenam, vela pomoze aspon sa vyrozpravat, resp. vypisat.
Ked clovek opisuje svoje pocity, myslienky, to co ho trapi vacsinou neuvazuje nad tym ako to bude vyzerat, je rad ked to napise, ked to zo seba aspon trosku dostane von.
Majte krasne a stastne zivoty. Majte sa
A este vsetkym mamickam a zenam co mi tu pomohli z celeho srdiecka dakujem a prajem im to najkrajsie a najmilsie v zivote. Nech im na cestu stale svieti slniecko.
@bboossoorka A je tiež pravda, že niekto sa snaží a niekto na všetko kašle...
@hladampomoc utekaj 😒
@hladampomoc hlavne kvoli synovi utekaaaaaaj pri nom bude mat zbabrane detstvo nedovol to moze byt ze ti raz syn povie preco si neodisla sak on je naruseny prepac no berie ta ako nejaku handru nevazi si ta tak nech sa stara sam o seba tebe bude lepsie so syncekom ver mi
@marianax dakujem. snazim sa to uz riesit. uz som vyhladala aj psychologa, ktory mi dost pomohol
hladampomoc: to iste prezivam aj ja, tiez neviem odist, mame deti, tiez si na mna otvara usta, je ironicky, despoticky, ustipacny, vysmieva sa...ja som sa spociatu stiahla, teraz sa hadavame.. nenecham si od neho a to ho este viac vytaca, a uraza ma. Najhorsie ze nasi deeti to vidia. Bojim sa co z nich vyrastie ked to vidia. Neviem ti poradit, lebo neviem poradit sama sebe. Keby som mala kde ujdem od neho. Myslim ze takych zien je vela ako sme my, len s tym nevijdu na svetlo. Vid. staistiky ze kazde druhe manzelstvo je rozvedene. a 53 % je tyranych zien.Je to normalne? Rozvod je ci nie je riesenie? Jedni hovoria ze kvoli detom treba vydrzat, tu na diskusii radai aby a covek zbalil a odisiel ale je to take jednoduche? Kam? aako s tymi vecami aj detmi.. ako? Lnze ponizovanie a neucta nema nic spolocne s manzelstvom avzahom, a laska, ani nehovorim.. Najhorsie mi je ak chce sex. Ako to riesis?
hm myslela som, ze ten psycholog nam pomoze,ale to by sme museli chciet obaja. MM odmieta k nemu ist, on v sebe problem nevidi, ze naco by on tam chodil, co by mu povedal. A boli sme dorozpravany. Snazil sa od noveho roku,ale dlho mu to nevydrzalo, uz zas ma poslal do pi... a ze co uz konecne nepodam tu ziadost o rozvod. Uz ju podam, musim, takto dalej nevladzem.
@hladampomoc prosím ťa, podaj o rozvod a choď od neho. fakt ti bude lepšie, psychicky, duševne a budeš sa postupne cítiť silnejšia a atraktívnejšia. ja som bola tiež u psychologičky, ja som odišla od nej veľmi spokojná, bol aj M., ale sám a potom mi napísal, že on v tom nevidí žiadny význam. presne ako píšeš. v nich chyba nie je žiadna. tak o čom to celé je? 60 percent manželstiev sa rozvádza. darmo na manželstvo musia byť dvaja.
@hladampomoc drzim prsty. Clovek da jednu sancu, ale ked vidis, ze to nema zmysel, netrap sa. Bude Ti lepsie bez neho.
Ahojte, chcem vás poprosiť o vyplnenie dotazníka pre známu. Dotazník nájdete tu https://docs.google.com/forms/d/1-PpFqjIbOLRfhv...
Ďakujem.
tak a je to tu. ziadost o rozvod konecne napisana, doplnene prilohy uz to len podat na sud
@hladampomoc Takmer celé som si to tu prečítala a napriek tomu, že možno @morning bola drsnejšia na teba tak s ňou musím súhlasiť. Rok a pol takmer si tu vypisovala ako sa tvoj muž k tebe svinsky chová a nič si neriešila. @morning Ti poslala kontakty na psychológov a ty si sa takmer rok odhodlávala nejakého vyhľadať. Syn tvoje manželstvo nezachráni. A ako si sama písala tvoj manžel sa chová presne tak isto ako tvoj svokor. To chceš aby aj tvoj syn raz takto psychicky týral svoju ženu?????? A vieš kvôli komu to bude robiť???? Kvôli tebe, lebo ho necháš žiť v tom prostredí.
Je super, že máš rozvodové papiere napísané. Ale dôležité je ich odniesť na súd do podateľne alebo ich poslať poštou. To, že ich máš napísané ešte nič nerieši. Takže teraz sa postav k veci tak ako sa matka má postaviť za správnu výchovu svojho dieťaťa a ťahaj tie papiere podať. A neustúp. Aj keby ti muž neviem čo sľuboval. Pokiaľ to bude myslieť vážne, tak sa tak zachová aj keď už budete rozvedený. A hlavne ho pošli liečiť sa - zrejme trpí tou chorobou čo na začiatku témy spomínali niektoré mamičky.
@mariuska1503 Ďakujem 🙂
@hladampomoc - myslela som to ozaj v najlepšom zmysle slova. Nenechaj si ubližovať.
@mariuska1503 ja viem a prave preto ti dakujem. uz som skutocne presvedcena, o tom, ze on sa nezmeni. a pomoc ci liecbu odmieta.
krasny den
@hladampomoc som rada, že si to pochopila 🙂
no tak uz o tom vie aj muz, dnes si cital ziadost o rozvod a jeho prva reakcia? ze som to planovala od zaciatku, ze aj preto som nechcela moj pozemok prepisat polovicu na neho. Tak chapete to? Prve co na to povie je majetok? tak toto som necakala. Potom samozrejme prislo aj obvinenie ze uz urcite mam ineho a potom aj to ako nas on ma rad, ako sa na nas tesi a podobne veci. Ja uz ale neverim
@hladampomoc presne takto to funguje , ze si to planovala, niekoho mas a z penazi neuvidis nic.. nedala si tu ziadost citat mojmu? presne taketo boli reakcie.. uz si to podala? chvilu sa bude vyhrazat , potom si bude hadzat popol na hlavu a nakoniec to pochopi.. ak uz teraz cuvnes tak ti spravi peklo zo zivota a viac nato silu nenajdes .. takze je to cele len a len na tebe .. drzim ti palce
@pepa08 Ahoj. este som to zatial nepodala,ale buduci tyzden chcem. Len sa citim strasne. Ako keby som ja bola ta, ktora vsetko skazila. Ale ja uz ine vychodisko nevidim a snad to casom bude lepsie, myslim tie moje pocity.
@hladampomoc len jedna rada ešte: keď to nepodáš, TAK VYHRAL ON. Na to nezabúdaj. Potom budeš pre neho večný slaboch a bude mať od teba navrch.
@mariuska1503 musim to podat to mi je jasne a aj to podam, buduci tyzden a budem cakat co sa bude diat.
@hladampomoc Velmi ti drzim palce, aby si to zvladla, urcite nevahaj s podanim ziadosti.
@veronicka1901 Ďakujem budem tu podporu veľmi potrebovať.

@sibare
Suhlasim. Preto jej odporucam ist (alebo zatelefonovat si) k odbornikovi psychologovi a nehladat riesenie na anonymnom fore, co si vlastne ona sama od zaciatku aj uvedomuje.