Rozvod a výška výživného na deti a manželku
Ahojte maminky. Riešime s manzelom rozvod. Mame 2malolete deti.. Po rozvode si budem musieť nájsť nejaký podnájom kam s detmi pôjdem. Ceny sa hýbu okolo 300-350eur. Ake mate stanovené výšky výživného na deti a na seba? Deti 2,5roka a 1 rok.
má veľmi nízky príjem takže výživné by som vysoké v žiadnom prípade nečakala...skôr na hranici minimálneho na každé dieťa , ide tam aj o jeho hnuteľný a nehnuteľný majetok, možnosť dosiahnutia vyššieho príjmu a pod.. Ty môžeš žiadať výživné aj na seba, ale zázraky nečakaj. Ak máš iné otázky kľudne sa opýtaj
@khuliniova Môžeš viac napísať aké máte problémy?daj si 2 a 2 dohromady budeš s deťmi zivorit.Nehovorim, že sa máš nechať bit či znášať nejaké scény neviem čo riešite, ale lepšie by sa Ti odrazilo, keby si aspoň pracovala.
@evora29 autorka napisala iba to, ze vyzivne ma platit muz aj na nu, a to aj po rozvode, pokial si sam nezalozi novu rodinu (ale nepise, ze uz si nejaku dalsiu zaklada). Dovody na rozvod mozu byt rozne, nemusi byt za tym hned nevera.
Ale inak s tvojim nazorom na take typy muzov suhlasim, zial, je ich vela poslednou dobou.
Fuha ženy... To človek keď prečíta niektoré komentáre ostane celkom aj smutný. Súdiť niekoho na základe pár riadkov... Môj manžel nieje tyran, nieje zlý človek, deti miluje a príkladne sa o ne stará. Všetky problémy začali počas tehotenstva a trvajú doteraz... Druhé babatko nebolo v plane ale podarilo sa. Vziať by som si ho nedala ani za nič a niesom v takej situácii aby som musela zivorit. Rodina pomôže.. Ked nebude iné východisko pôjdem do prace. Vždy sú možnosti len treba chcieť a ked človek chce dá sa veľa... To platí na peniaze ale aj manželskú situáciu. No ked chce len jeden sa neda vyriešiť nič. Posledne mesiace spolu netravime čas už ani v izbe nie ešte vedľa seba, intímny vzťah je mŕtvy a z mojej strany už úplne, pretože sa mi protivy keď sa ma má dotknúť, odcudzil sa mi veľmi. Navrhovala som poradňu, nechcel. Skúšala som po dobrom, dobrá byť aby bola doma pohoda, skúšala som rázne.. Skúšala som úplne rezignovať. Nepomohlo nič.. Je to taky typ človeka. Vidím to aj na vzťahu jeho rodičov... Maju to iste co mi.. O to viac ma to desí, zeby som mala žiť takto celý život..
Ťažko veru povedať. Záleží aj od toho, koľko tvoj teda ešte muž zarába. Ako je jasné, ak proste vieš, že to neklape a ani sama nechceš, aby to klapalo, tak to fakt nemá asi zmysel
@khuliniova ak ste hypo brali spolu mal by ta z domu vyplatiť myslim plus moc ti toho neprisudia keďže ma platiť hypo
@monnesss Ak príde k rozvodu dom sa pravdepodobne preda, ak neplatili roky hypotéku z domu nič nezostane čo by si mohli rozdelit.On pôjde bývať niekde....a výživné na deti má vždy prednosť pred ostatnými splatkami
@khuliniova tak potom nie je o čom...čo hovorí na rozvod?
@khuliniova ostala som sama s jedným dieťaťom, mala niečo vyše roka.
Poviem ti to takto keď bude chlap sviňa nedostaneš nič takže s príjmom z výživného nerátaj. Kým prebehne súd ubehne aj rok kedy ty žiadne peniaze neuvidíš keď sa oň rozhodne ta potrestať. Výživné musí síce splatiť spätne ale nájdu sa aj špekulanti (a nieje ich malo) co pošlú každý 3 mesiac pár eur a vybavene.
Ja som mala v prenájme iba jednu izbu v byte so študentami. Nič moc ale sama by som byť neutiahla. Robila som na polovičný úväzok a dcérka v jasliach, popri tom ešte všelijaké privirobky kšefty so starožitnostami a pod. Koľkokrát som večerala suché cestoviny s vegetou. Výživné samozrejme žiadne... Postupne som sa odrazila zo dna, dnes máme všetko, auto, dom (iba to výživné stále nie😁)
Byť tebou by som s rozvodom chvíľu počkala, hrala sa na dobrú manželku aspoň kým nenasetris par stovak, nenájdeš deťom jasle, škôlku a nepôjdeš znovu do prace. Ináč je to fakt o hubu ver mi
@anett9 milá slečna, pani... Ak nemáte čo zmyslu plne povedať, poradiť. Zdrzte sa komentárov. Ak máte doma upratané, venujte sa niečomu zmysluplnejsiemu ako týmto bezduchym komentárom.... Niekedy treba čítať medi riadkami a nebyť obmedzený v zmyslani... Nemusi vám to dávať logiku, to je všetko v úplnom poriadku 🙂
Vela manzelstiev sa na zaciatku rozvadza, ale su to bezne problemy, ktore si musia vsetci prejst a zosuladit sa. Pockajte, ste spolu kratko. Potrebujete papier na rozvod? Skuste zit akoby ste boli uz rozvedeni, ci to bude jednoduchsie...Starosti, financne problemy zostanu, ale budete kazdy na tie problemy sam. Mas ho rada? Nevadilo by Ti, ze si najde novy vztah? Deti potrebuju oboch rodicov
@khuliniova určite by som nešla ja a deti do podnájmu .
Ak máš ako take vzťahy s mužom ty ostan s deťmi tam kde si
Dorieste nehnuteľnosť ... je jedno či ti dá výživné alebo zaplatí podnájom .
Kamoška požiadala o rozvod mala dve deti a muža čo pracoval aj SVK.Na menšiu dostava viac a na staršiu menej.Dostava od manžela 150€ za obidve.A to zarobí 800-1000€ mesačne.Ale sociálka jej pomáha s nájmom 180€ mesačne.Nasla si právnika a vyriešili všetko ako chcela.Uz je rozvedená.Poviem Ti tu sú niektoré baby veľmi nerozumné.Jednej tu raz radili i napriek tomu že ju muž bijaval a psychicky týral aby išli do manželskej poradne atď.Keby sa mňa muž raz dotkne jemu by nepomohlo nič!Rozvod by bol 100%
@rainbow82 tak to je silná káva.. Kazdy mame nejaký názor, neberiem ho nikomu. Každý má právo ho vyjadriť ale treba trosku brsr ohľad na tu druhu stranu, ako to človek poda..ja som vyrastala v zlej, tyranskej rodine. Mala som 17rokov keď som odisla z domu takže toho, že by som sa nedokázala postarať o deti a zabezpečiť im sa vôbec nebojím... Deti potrebujú rodičov ale ved ich mat aj budú... Za každú cenu byť spolu a kvôli deťom je v konečnom dôsledku aj tak len na ich škodu...
@khuliniova ja ti dávam za pravdu.
@khuliniova Nie najkrajsie detstvo by vysvetlovalo, preco si sa vrhla do vlastnej rodiny mozno s "prvym", co siel okolo a tak mlada mas dve deti. Aj sa hovori, ze deti nechtiac pritahuju model rodiny, v akej vyrastali.
Ak je to zle, rozidte sa. Na deti musis dostat, na seba nedostanes asi nic. Deti do skolky, jasli, musis si najst pracu. Vychadzajte spolu s ex, nech ti pomaha s detmi, zapoj znamych rodinu. Prve roky budu tazke, po case bude lepsie, ale nebudes ani prvy, ani posledny clovek, co zije sam a stara sa sam o deti.
@majkeel neviem ci sa zasmiať alebo nie ;) nebol to môj prvý vztah.. Mala som pred mojim manzelom 5 ročný vzťah v ktorom sme viedli spoločnú domácnosť.. Len tak na okraj
Ocakavaj tak okolo 100€ na 1 dieťa. A poviem Ti, že je to nič. Minies to rýchlo. Plienky, strava, oblečenie, lieky..... Samej sa ti bude žiť ťažko. A ešte keď budeš odkázaná na jeho almužnu. Máte malé detičky, všetko sa točí okolo nich, sama máš toho veľa a určite si zo všetkého na nervy ale keď budeš sama úplne, budeš to mať ešte ťažšie. Žiadny chlap nie je dokonalý. Každý má nejakú chybu. Ale ak si sa už rozhodla na 100%, rataj s tým, že súdy sa ťahajú niekedy rok, niekedy dlhšie. Kým sa dostaneš k nejakým peniazom z čoho budeš žiť? Keby ti pomohli rodičia, alebo nejaká rodina u ktorých by si mohla bývať....dobre si to rozmyslí. Ja som si tým prešla. Muž mi nechal hypo na krku, dom neobyvatelny len holé múry, výživné 50 a staraj sa ako chces.
Baby aj mi viete poradiť... Do návrhu o rozvod manželstva a úpravu práv a povinností rodičov k maloletým deťom som zahrnula výživné na deti.. Výživné na seba tam mam tiež uviesť? Vôbec som nič takéto nenasla, nejaký návrh 🙂

@extempore keby ste si lepšie prečítali by ste to možno pochopili ;)