Rozvod alebo sťahovanie: Ako sa rozhodnúť?
Manzel mi dal ultimatum - bud sa odstahujeme alebo rozvedieme (a on pojde sam prec). Ma 2 dovody na stahovanie - aktualnu politicku situaciu na SR/EU a nema rad moju rodinu. Idealne sa odstahovat prec zo Slovenska, niekde daleko. Avsak mame deti, neviem si predstavit stahovat sa niekam prec - kvoli nim a aj kvoli sebe, proste je to pre mna "no go" situacia. Ani nase manzelstvo nie je (uz dlhodobo) stastne. Avsak bojim sa byt zaroven ta, ktora rozbije rodinu. Ktora povie ze ostavame. Necakam od vas rady, nazor, potrebujem to len zo seba dostat von, lebo mi praskne hlava uz...
Tak tu úprimne poradím....v takomto vzťahu,v ktorom ste teraz,rozhodne nikam neodchadzat. Predsa ak manželovi záleží na tebe,na rodine,nemoze dávať také ultimáta. Môže to povedať v afekte,áno,ale nie myslieť vazne
Mam taky pocit ze on chce ist, ale bez vas… 🤔
@aams nie, nebyvame s mojimi rodicmi a ani s tymi jeho. Je pravda, ze moja aj manzelova rodina je blizko, ale kazdy mame vlastnu domacnost. S mojou a aj jeho rodinou sa stretavame, celkovo vztahy vramci rodiny su fajn. On s mojou rodinou sa stretava minimum, ja s tou jeho viac. Vsetci z nas maju nejaku tu chybu, obcas niektore veci musim brat s rezervou, avsak ja tam extremny problem nevidim. Ale priznajme si, co jednemu vadi, druhemu nemusi. No vidim, ze v poslednej dobe ma dost vsetkeho a vsetkych, tak isto uz osomre napr aj rodinu oslavu z jeho strany, nechce detom dovolit ani prespavacku u starych rodicov. To mi uz skor pride ako nejaka kriza, vyhorenie, alebo ja neviem co.
Ja by som tiez do zahranicia isla (i ked i tak by sa mi odchadzalo tazsie) keby nemame deti. Vtedy by som sla, vzdy ma lakalo vidiet a zazit zivot inde ako na Sk, ale ako slobodnej/bezdetnej... Ale mame deti v MS a I.stupen ZS, takze za mna nie vhodny vek stahovat sa niekam, kde nic a nikoho nemame. Celkovo som si tu uz zvykla, deti to iste a nemam rada zmeny.
@maciatkolulu tp nebolo zial v afekte, to by som chapala. Najviac ma na tom zarazilo to, ze on mi to oznamil len tam medzi recou akoby mi hovoril ze ide kupit rozky do obchodu. Ziadne ze porozpravajme sa, toto a toto by som chcel, atd. Len som to potrebovala dostat zo seba von, viem ze je to nieco co si musome vyriesit my dvaja, nik iny, ani Vy, zienky na MK. Avsak som vdacna za kazdy jeden komentar, vidim aspon veci potom trochu inak.
Tak by som možno nič neriešila. Lebo to nie je len tak. A tobôž s deťmi.

Tak ak to dobre chápem, jemu nezáleží na rodine. Z tohoto ti to môže byť jasné. Nechaj ho ísť za svojím štastím.