Rozvod - áno či nie
Ahojte, ani neviem kde mam zacat. S manzelom sme spolu uz 12 rokov. S polrocnym odlucením / nasiel si frajeku. Odstahoval sa od nas, bez myhnutia oka, potom mu to prislo luto, prisiel naspat. Fungovali sme spolu a o 1/2 roka sa stalo to iste. Odstahoval sa na mesiac, ale uz za 2 dni pisal, ze nas nechce stratit, bola som uz dajako vyporiadaná s jeho odchodom a ze zacnem novy zivot. Ani neviem ako ma obalamutil a po mesiaci som mu povolila aby prisiel znovu domov. Fungovali sme spolu 3 mesiace, ked som sa dozvedela, ze si zacal pisat s dalsou babou, bolo to pre mna dost bolestivé, po tych vsetkych sluboch. Odpustila som mu, snazila som sa velmi,aby sme fungovali ako rodina, ale nedoverovala som mu. Kontrolovala som ho, ci to bol mobil, taska...vzdy som vedela, ze nieco najdem, mozno som chcela uz definitivne vediet, ze vsetko su len reci a ze ma bude nadalej zavadzat. V kutiku duse som citila, ze ma ma rad,ale stale som sa stretla len so sklamanim, mame syna a pre neho som vytrpela uz dost. Ked som nieco nasla/objavila v telefone tak tam boli také flirtovania, co je asi aj trochu normalne,len ja stale mam pocit, ze jemu ide o viac, ved do kelu, uz som sa par krat popalila. Teraz je to 4 mesiac co trpím,. velmi som sa naplakala a naprosila. Pred nim som aj klacala, nech sa spamata ale on len ma odhadzuje. Vraví, ze ma svoj zivot, ze chce zabavu a je velky karierista. nehovorim, financne sa stará, ale po citovej stranke absolutne nic. Dokonca ked sme mali intimne chvilky,tak mi povedal, ze je to len koli mne, ze on to nepotrebuje. On si povie, idem s kamaratmi sa zabavit, ja hned som podrazdená,lebo cely tyzden pracuje dlho a chodí na sluzobky a ked cez víkend ma travit s nami,tak to radsej bud ide inam alebo ma vela prace a je zatvorený v izbe. Ano vylet obetuje. 2 hodiny treba z nedele ale je to vsetko chladne. Ja takto zit nechcem a on povedal, ze on je tiez rozhodnuty pre rozvod a ja to nezmením. Lenze na druhej strane mi dal podmienku, ze ked sa prisposobim jeho zivotnemu stylu, tak zostane s nami. Ja som to skusala, ale neda sa mi tak zit, stale sa citim sama. Aj ked som si povedala, ze mnohe pary tak ziju a je to normalne. chcela by som rozvod ale na druhej strane strasne placem a trapim sa. Rozhodujem sa, vsetko si davam za a proti a neviem ako dalej....
@mamba13 stretávanie si urcil on, napísal dohodu, podpísal, ja som si ju precítala,zvázila, podpísala. Sud ju schválil. Pred pojednávaním sa ma p.právnička len spýtala,ci trvám na tom aby mal moj uz teraz ex 12 dni do mesiaca dieta. Ja som sa vtedy len vyjadrila, ze nechcem zamädzovať styk, pretoze viem, ze syn ho ma rad.... Len mne sa nepači to vymýšlanie. Ale snad casom aj toto sa upraví..
Skusim sa s tym popasovat a brat este nejaké veci inak, to je to posledné, co by som chcela,aby moje dieta trpelo,to urcite nie. Dakujem za podporu mamba13
@mamba13
@mandala77 no ved to, ze pre to, aby mal syn (aspon priblizne optimalny) muzsky aj zensky vzor a normalny kontakt s biologickym otcom je potrebne, aby sa jeho rodicia spravali zrelo k nemu, ale aj k sebe navzajom - co teda neviem, ci sa deje zo strany pana ex-manzela. ak by sa naozaj spamatal ako mambin13 byvaly, bolo by to fajn. len aby, kedze ma tie svoje sklony... 😒
je pochopitelne, ze citove napatie aj po tych par mesiacoch autorka stale ma, kedze manzelstvo (pravdepodobne) nekrachlo z jej viny a teraz este aby riesila dalsie "neprijemnosti" vo forme roznych vymyslov manzela v kontakte so synom 😒
@jajami ahoj si ešte na koníku? S odstupom 10 rokov ako by si to zhodnotila? Ako to berie syn? Prestal ex niekedy s manipuláciami? Ty si ešte našla niekoho do života? Ako fungujete?
@nin12345 ahoj ano,obcas sem nakuknem 😉 fuuu ano už je to 10 rokov, syn už je dospely, zatial žije so mnou ale ma dobry vztah so mnou aj s otcom, oveľa lepší. Ja sa už s ex nekontaktujm veľmi, lebo ked som niečo chcela riesit vlastne ma vacsinou ignoroval. Vlastne to nemá zmysel,tak som sa naucila riesit so synom a keď ide o niečo dôležitejšie, tak to on riesi s ním a povie mi vysledok 😉 a vlastne už som si na to zvykla. Mame svoje životy. Ex sa ozenil,ja mám partnera. Syn ma priateľku, škola mu ide dobre, buduci rok maturuje a chystá sa na VS. Takze myslim,že sme to zvládli super vsetci. Aj keď niekedy myslienky na moje ex manželstvo sú. Vzdy si poviem ako som mohla iste veci tolerovať. Ale jasne každý z nás robí chyby. Ja som za komplet rodinu ale niekedy človek musí prijať a uvedomiť si,že život je len jeden a netreba si ho zničiť. Teraz je to fajn. Myslim,že ideál sa nikdy neda najst ale s priateľom som skoro 5 rokov. Tak uvidime čo cas prinesie. 😉 ale urcite tak ako som trpela v manželstve už nikdy nechcem zažiť. 🙈
@nin12345 ahoj ano,obcas sem nakuknem 😉 fuuu ano už je to 10 rokov, syn už je dospely, zatial žije so mnou ale ma dobry vztah so mnou aj s otcom, oveľa lepší. Ja sa už s ex nekontaktujm veľmi, lebo ked som niečo chcela riesit vlastne ma vacsinou ignoroval. Vlastne to nemá zmysel,tak som sa naucila riesit so synom a keď ide o niečo dôležitejšie, tak to on riesi s ním a povie mi vysledok 😉 a vlastne už som si na to zvykla. Mame svoje životy. Ex sa ozenil,ja mám partnera. Syn ma priateľku, škola mu ide dobre, buduci rok maturuje a chystá sa na VS. Takze myslim,že sme to zvládli super vsetci. Aj keď niekedy myslienky na moje ex manželstvo sú. Vzdy si poviem ako som mohla iste veci tolerovať. Ale jasne každý z nás robí chyby. Ja som za komplet rodinu ale niekedy človek musí prijať a uvedomiť si,že život je len jeden a netreba si ho zničiť. Teraz je to fajn. Myslim,že ideál sa nikdy neda najst ale s priateľom som skoro 5 rokov. Tak uvidime čo cas prinesie. 😉 ale urcite tak ako som trpela v manželstve už nikdy nechcem zažiť. 🙈
@jajami to veľmi rada čítam♥️

@bmuller ako vzor som mala na mysli, že syn potrebuje mať kontakt aj s mužmi vo svojom živote. Nemyslela som to ako vzor rodiny, ktorý ho formuje. Ale prítomnosť chlapa v živote.
@mamba13 mám dojem, že vo vzťahoch či rozchodoch ak panuje vojna medzi bývalými, dopadá to takto. Samozrejme, že on má rešpektovať čo určil súd ale ak to nerešpektuje, ona má hádam právnika a ten vie čo s tým robiť.
Veď nech randí koľko chce, ale pokým nie je vysporiadaná s rozchodom a nemá čistý štít, tak je veľká pravdepodobnosť, že jej to nevyjde.