Rozvod - áno či nie
Ahojte, ani neviem kde mam zacat. S manzelom sme spolu uz 12 rokov. S polrocnym odlucením / nasiel si frajeku. Odstahoval sa od nas, bez myhnutia oka, potom mu to prislo luto, prisiel naspat. Fungovali sme spolu a o 1/2 roka sa stalo to iste. Odstahoval sa na mesiac, ale uz za 2 dni pisal, ze nas nechce stratit, bola som uz dajako vyporiadaná s jeho odchodom a ze zacnem novy zivot. Ani neviem ako ma obalamutil a po mesiaci som mu povolila aby prisiel znovu domov. Fungovali sme spolu 3 mesiace, ked som sa dozvedela, ze si zacal pisat s dalsou babou, bolo to pre mna dost bolestivé, po tych vsetkych sluboch. Odpustila som mu, snazila som sa velmi,aby sme fungovali ako rodina, ale nedoverovala som mu. Kontrolovala som ho, ci to bol mobil, taska...vzdy som vedela, ze nieco najdem, mozno som chcela uz definitivne vediet, ze vsetko su len reci a ze ma bude nadalej zavadzat. V kutiku duse som citila, ze ma ma rad,ale stale som sa stretla len so sklamanim, mame syna a pre neho som vytrpela uz dost. Ked som nieco nasla/objavila v telefone tak tam boli také flirtovania, co je asi aj trochu normalne,len ja stale mam pocit, ze jemu ide o viac, ved do kelu, uz som sa par krat popalila. Teraz je to 4 mesiac co trpím,. velmi som sa naplakala a naprosila. Pred nim som aj klacala, nech sa spamata ale on len ma odhadzuje. Vraví, ze ma svoj zivot, ze chce zabavu a je velky karierista. nehovorim, financne sa stará, ale po citovej stranke absolutne nic. Dokonca ked sme mali intimne chvilky,tak mi povedal, ze je to len koli mne, ze on to nepotrebuje. On si povie, idem s kamaratmi sa zabavit, ja hned som podrazdená,lebo cely tyzden pracuje dlho a chodí na sluzobky a ked cez víkend ma travit s nami,tak to radsej bud ide inam alebo ma vela prace a je zatvorený v izbe. Ano vylet obetuje. 2 hodiny treba z nedele ale je to vsetko chladne. Ja takto zit nechcem a on povedal, ze on je tiez rozhodnuty pre rozvod a ja to nezmením. Lenze na druhej strane mi dal podmienku, ze ked sa prisposobim jeho zivotnemu stylu, tak zostane s nami. Ja som to skusala, ale neda sa mi tak zit, stale sa citim sama. Aj ked som si povedala, ze mnohe pary tak ziju a je to normalne. chcela by som rozvod ale na druhej strane strasne placem a trapim sa. Rozhodujem sa, vsetko si davam za a proti a neviem ako dalej....
Ahojte,tak po dlhsom case sa ozyvam. Preziala som si aj skor 2 mesiace pekneho obdobia. Mali sme krasnu dovolenku, v jeho rodine sa stalo nieco, co ho nachvilku zabrzdilo a zacal si uvedomovat,ze ma rodinu. Bolo to krasne obdobie. Ale zial to obdobie preslo a mesiac sa uz zasa len hadame. Mne vadí, ze ked sa na niecom dohodneme nedodrzi, tyka sa to syna, on povie, ze co riesim, ja ze syn nie je hracka.
Mozno zbytocne riesim, rypem,ale tolko ma to stve, ze sa nevie zastavit. Vacsinou casu travi v praci a pride domov, sedi pri pc do noci a mna si ani nevsimne. Precita synovi rozpravku na dobru noc, pohuci na mna,na neho. Syn je rozruseny. Hovori,aby odisiel, zaroven povie,ze nech to tatinovi nehovorim, ze ho chce. Som nervozna, zanedbavam domacnost, mozno je chyba aj vo mne. Mala by som prist z prace, uvarit, so synom spravit ulohy a potom byt v klude s muzom. Lenze mne sa nepaci vela veci, napr.ze radsej ako sa ma ponahlat domov,vysedava na kave, povedal, ze je to jeho praca,ale ja tomu neverim. Povie, ze mi nema co vysvetlovat. potom chcem aby sme sa nehadali,bol klud,chcem ho objat, on ma odsoti, povie, ze som sibnuta zena a on s nami nemoze uz zit. Ja len chcem aby sa zobudil. Ako to dosiahnut, preco vie byt mesiac uplne super a potom uplna ignoracia, tvari sa aky je strasne unaveny a ja co? ved ja tiez chodim do prace,mam toho po krk vsetkeho a este sa dockam, ze ma pred malym zhuka aka som nemozna...... Viem, ze ked sa nepytam, neriesim,tak je klud ale ved ja chcem len dohodu, obaja mam pracu, kde sa nemozeme zo stolicky postavit o 15.00, lenze on mi hovori, ze nerobi nic zle,ale ja viem, ze dava prednost kolegyniam a roznym ludom pred nami a to ma stve. Zostala som asi na nom uplne zavisla. On sa zabava,smeje a ja som stale smutna. Prosila som ho, aby sme si navzajom pomohli a respektovali sa,ale to je ako hadzat hrach na stenu...on si z toho vydedukuje svoje, on to vsetko berie ako utok a pritom je to z mojej strany si len urcit pravidla....
toto Ti je partnerom?
stacia ti iba 2 mesiace spokojneho spoluziatia?
liecit by ste sa mali teda obaja - Ty zato, ze nechavas takto so sebou cvicit, a Tvoja "polovicka" za to, ze je taky... (mozno ma bipolarnu afektivnu poruchu, urcite by to chcelo diagnostiku odbornikom)
To na co si s takým kurevn----m ?ty si sa pred nim uz natolko zhodila,že ten je schopný si jednu s tých mileniek aj domov doniesť,ty sa budes prizerať a jeho ani nehne.A ani teba,aj to by si bola ochotna mu tolerovať.Dalej už ani nepisem,nechcem ta uraziť.Rozved sa!
@jajami naučte sa efektívne komunikovať a choďte do poradne. Tu ti 90% napíše len toľko, že je on debil a máte sa rozviesť. Načo ti to je? Chybu niekde robíš aj ty. Nikdy nie je len na jednej strane. Choďte to riešiť namiesto vypisovania na koňa. Máte dieťa, je to vaša psia povinnosť.
@jajami Serie na Teba a chce sa rozviesť. Ja by som to ukončila. Nech požiada o rozvod a pekne sa rozveďte. Veď píšeš, že finančne sa stará, tak aký problém? Nestojí Ti to za to kľudne žiť? Pekné alimenty si vypýtaj, dieťa mu dávaj kedy bude chcieť a Ty sa pekne o seba staraj. Láska si Ťa nájde a budeš si žiť pokojný a pekný život.
my sme riesili poradnu. Potom povedal, ze je to skoda penazi a on je presvedcený, ze ja som chorá. V poradni mu povedala, ze rodina nie je biznis a on sa tomu vysmial... tak s tou poradnou asi tak
@natalym dakujem natalym,ale myslim, ze alimenty od neho nedostanem vysoke, takze s tym neratam, nakolko ma pozicky a robi zo seba chudacika, sice poplati domacnost,ale to je tak vsetko o co sa postara, ostatne je na mne, nakupy,strava, starostlivost, on mi pomoze,len ked mu to vyhovuje. A s malym som behala v sobotu po obchodoch, chybalo mu nieco do skoly, obliect som ho potrebovala a on mi kontroloval bloky a robil cirkus za 5 EUR, ze co som kupila malemu farbicky,ze ich ma dost....on si od pusy neotrhne,ale ja ked nieco kupim, co mu nie je po voli,tak vyvolava vo mne nieco, co sa ani neda popisat. ale kavicky a obediky s ludmi, kolegynami na to má....som nahnevana sama na seba,ze som taka aká som
Ja som rozhodnuta,len som este nedozrela, neprisiel ten cas!! 90% som rozhodnuta este tych 10% mi chýba
@jajami darmo ma pozicky, vyzivovacia povinnost dietata ma prednost pred vsetkymi zavazkami. Mimochodom, nie on ma pozicky, ale zrejme VY ich mate, ak vznikli za trvania manzelstva. To chces, aby vam zaklopal exekutor na dvere a vzal vas majetok? Takze je este aj drzgros, za pastelky vystrajat, akoby si si kupila kilo belgickej cokolady pre seba (niezeby na tom bolo nieco zle, ked na to mate)... TEN MUZ SA NEZMENI, uvedom si to, proste nieco ako parazit, co nechava hostitela zit tolko, aby mohol profitovat co najviac (alias poplati nevyhnutne alebo sa mesiac pretvaruje). To je taka povaha, podstata cloveka sa nezmeni, ako ten skorpion, co bodne zabu, aj ked slubuje, ze to nespravi.
@jajami som asi nejaká pribrzdená, ale nechápem, prečo sa stále snažíš vtlačiť do svojej predstavy manžela a otca niekoho, kto o to vôbec nestojí. Prečo stále klameš sama seba, že je možnosť, že ti bude verný, prestane z teba robiť rohožku a rodina bude pre neho na prvom mieste. V podstate je to tvoja vec, kľudne sa takto môžeš hrať ďalších dvadsať, tridsať rokov. Zabila si s ním ďalších päť mesiacov života, aj keď ty si to vôbec neuvedomuješ, vlastne ani nemôžeš, lebo tebe stačí jedna dovolenka, kde neobháňa iné ženy a si celá hyppy a schopná zabudnúť, za čo ťa ten človek má....ja ti už ani nič neradím, na čo? Možno ti len želám, aby sa ti konečne otvorili oči a ty si prestala nie len seba ale aj syna vystavovať takémuto chorému modelu rodiny.
Timea mas pravdu, mas pravdu v tom, ze nemam este otvorené oci,ale otvorím ich!! Mas pravdu, ze si snazim vtlacit do svojej predstavy manzela a otca...klamem sama seba...
máš svoju hrdosť ????? kľačať pred chlapom ???? to je na cvokára......
Nuz, povirm to takto. Mala som takeho priatela...bo somnou a pritom oblboval ine. Kym som robila full servis bolo fajn. Akonahle som chcela viac, tak uz som bola zla..ale to je na dlho...taky chlapy sa nikdy nezmenia. Budu oblbovat stale ine a ine zeny. Oni chcu lovit. Len uprimne mne je luto zien co su s detickami, rozvedene alebo slobodne mamicky, lebo naletia takym grazlom, ani nevedia ako a potom uz ostavaju oci pre plac. Lebo toto nie je chlap do zivota...toto ak aj tvoj manzel je chlap na jedno suchnutie a potom dovi-dopo-dovi....osobne, by som priala takym chlapom zazit aby nasli zenu svojich snov a ta im fajne to vytrela, aby aj oni pocitili tu bolest co sposobuju....pusti toho grazla k vode, nemato s nim ziadnu cenu.
@jajami Ved sám povedal ze je rozhodnuty pre rozvod,zostal by s tebou len pod podmienkov ze sa prisposobis,takemu to niecomu sa prisposobit nedá.Dokedy sa chces este takto trápit?Ty ho musim mat moc rada ,ked si mu dokazala tolko odpustit,ale vidis ,nevazi si to.On ta nemá rád,cim skor to ukoncis tym lepsie.Je na case po tom vsetkom ho poslat do teplych krajín.Neviem prečo váhaš akých 10 perc.ti chýba ?Nesposobil ti už dost bolesti...?
@jajami to že si to uvedomuješ, je fajn, ale to, že s tým nič nerobíš....hazarduješ s niečím, čo sa volá život. Nikto ti nevráti tie dni, mesiace, roky, ktoré si prežila po boku niekoho, kto ťa nemá za nič. repríza neexistuje, najlepšie roky svojho života zabíjaš s dementom, ktorý ťa nie je hoden. To, že si to uvedomuješ, to je na dve veci....o dvadsať rokov si budeš trieskať hlavu o stenu, ako si si spackala život. Prečo? Prečo dávaš takýto príklad do života svojmu dieťaťu, ono vaše spolužitie berie ako normu, iné nepozná tak zblízka a vy ste pre neho autoritou. Uvedomuješ si, že svojím váhaním možno zarábaš na to, že aj on raz bude vo vzťahu nešťastným?! A je ti to jedno?!
milionkrat som tu pisala ako treba dat sancu a zabojovat po odhaleni nevery...no tebe tak nenapisem...jasne ze za sprava ako ku chudere lebo ty chudera si...on ta podvadza ok..s tym by sa dalo naucit zit aapon tak ze by si ty podvadzala jeho...ale ake fin. zabezpecenie? V com? Si citas co tu pises?Byt tvojou kamoskou tak ta vyfliaskam... pozri chod pred zrkadlo to si taka spata?istotne nie... vychovavas dobre svojho syna? jasne!vies zarobit peniazky? samozrejme! si istotne krasna zena, skvela matka, sikovna tak co pre boha robis vedla takeho idiota!Prosim najdi v sebe tu ktorou si bola, zbal mu kufre alebo sebe a dovi dopo!Mas na viac!Mas na ten svoj sen o peknej rodine len sa nesplni lebo tvoj princ stoji stale za zatvorenymi dverami...najvacsiu facku svojmu muzovi das ked ho kopnes do zadku...jasne ze sa nerozvedie...ved ma full servis on sa chova ako ch..j a doma ho necakaju vycitky,ale zienka sypajuca si popol na hlavu...tak kde by mu bolo lepsie?! Utekaj, aj so synom prosim..na toto nie si odkazana
chyba ti 10% ??? Podla mna pohar pretiekol na 110%. Od aprila si mohla byt rozvedena, pokojna a mozno aj s novym milujucim partnerom. Kriste !!! Tolko zien si dobrovolne nici zivoty,ze ich ani lutovat netreba,co tu clovek cita. Luto mi len tych Vasich deticiek ☹ Alebo ze by si fakt bola chora?
@libka1 nemyslim, že koli peniazem - ale je to druh citovej závislosti
@jajami - skus ísť do manželskej poradne ale sama oni pomáhajú sa aj rozísť aby s to zvládla nie len davať dokopy - ja som vzdy za udržanie vzťahu ale toto nie to je silná šálka kávy :(
toľko si toho zvládla si silnejšia ako si myslíš a na svete je toľko chlapov, ktorí vedia čo je rodina, zodpovednosť, láska
všetko je zle je na niečo dobré a toto ťa isto niekam posunulo ale asi je čas ísť ďalej pre syna - on potrebuje vidieť ako to má fungovať, nie ako nemá, a potrebuje šťastnú mamu a nie mamu. ktorá si neverí a je stále smutná
Dobré ranko dievcata, precitala som si vase príspevky aj nové aj staré asi 5x.
Nemá vyznam s tym blbcom zostavat, vcera, co mi povedal, tak to ma zabilo a ja som sa ani nerozculila,ani som nechcela od neho vysvetlenie preco mi to povedal, preco sa urazil ani nic.
Namiesto vyplakavania a prosenia, som si dala riadne do tela a zacvicila som si tak, ze som skoro dusu vypustila.
Dajte mi este chvilku cas aby som nabrala tu potrebnu silu na to a ja to dokazem, verim v to. Nechcem sa uz dalej nicit a syn ma potrebuje,stastnu a zdravu. Dakujem moc za prispevky, pomohlo mi to a budem dalej pracovat so psychologickou, ale zvladnem to!!

@jajami zmeň názov témy - nie rozvod áno alebo nie - ale podám o rozvod hneď zajtra, alebo až v piatok?