Rozvod, neplatenie bytu a život u rodičov
Dobry den, potrebujem radu, ideme sa s muzom rozvadzat, momentalne som u rodicov aj s dietatom. Lepsie povedane usla som od neho, lebo bol agresivny, hruby...moj muz uz vyse pol roka neplati mestsky byt, zacali sa mu hrnut aj dalsie dlhy.Viem ze ma malu sancu vyhrat sud a zverenie dietata do svojej starostlivosti, ale pocula som aj ten nazor, ze na mna sa budu pozerat tak akoby som nebola u rodicov, ze nemam pracu a vlastne byvanie, to mam od advokatky! Bola som nemilo prekvapena, ze kvoli tomuto mozem prist o dieta. Mate s tym skusenosti? Dakujem
Nie nemam ziaden dokaz, nepodala som ziadne trestne oznamenie, nejako som vtedy na to nenabrala odvahu :/ viem ze to bola chyba
@evika282 je na koníku skupina právne poradenstvo, kde radia právnici, skús sa spýtať aj tam: https://www.modrykonik.sk/group/1900/
A možno skús osloviť nejaké centrum právnej pomoci, možno spĺňaš podmienky a môžeš mať bezplatnú právnu pomoc.
@evika282 je veľká pravdepodobnosť, že dieťa dostaneš Ty, potom možno striedavka, ale to asi ťažko v takom veku a posledná, že manžel, väčšinou to takto funguje za bežných okolností
@evika282 keď píšeš, že si bez práce a bytu, tie centrá právnej pomoci slúžia práve ľuďom, ktorí nemajú financie na jej zabezpečenie: http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...
Tam nájdi, či sú niekde v blízkosti Tvojho bydliska. Poradia Ti a dajú advokáta, ktorý Ťa bude zastupovať.
tá právnička vyštudovala asi za mamkine husi, keď tára také nezmysly....či to je tvojho ex rodina??? zle si si vybrala....
Dakujem za pomoc, tiez si myslim ze je to somarina, ale vraj mala pravnicka taky pripad v rodine, ze muz bol zabezpeceny, mal byt,pracu,mal lepsie podmienky,ona bola pri rodicoch a ak nechcela o malu prist musela si zohnat byvanie aj skolku pre malu, ale verim ze vsetko dobre dopadne, len su to nervy, boj...
@deti95060810 ani je to pravnicka z jeho rodiny, ale oni dvaja nemaju dobry vztah, tak som si myslela ze bude na mojej strane
nikdy nevyberaj zainteresovanu pravnicku a uz vobec nie z rodiny protistrany.... sa ti to moze velmi ale velmi vypomstit....ver mi....som tiez rozvedena matka, som si preskakala veci o ktorych este netusis, ze mozu prist...treba sa chranit a rozmyslat niekolko krokov dopredu. Tvoja pravnicka take nieco nemala co hovorit....ad 1 ti ma poradit ako sa zabezpecit este pred sudom....u nas sud neriesil kto kde a s kym byva...budu skor riesit vase dlzoby....ano vase, nie jeho....mate bezpodielove manzelstvo, takze po rozvode je velka sanca, ze budes splacat aj ty. ad 2...mala ti poradit zacat spisovat vsetku evidenciu jeho spravania - urobila si velku chybu, ze nemas dokazy ci uz fotky, nahravky, zaznamy....mohli by ti pomoct svedkovia. V tvojom pripade zakomponuj aj rodicov do pripadu, ze sa zarucuju sa o vas postarat....toto budes mat velke plus....(treba to odkomunikovat s rodicmi, mozu byt prizvani k pojdenavaniu). K prvemu pojednavaniu sud od teba bude chciet tvoj mesacny rozpocet na dieta a tvoje zivotne naklady na mesiac.... ako prvy bod pojednavania budete dieta - zverenie do starostlivosti, vypocet vysky vyzivneho atd atd. Musis byt dokladne pripravena a musis predniest pred sudom navrh riesenia starostlivosti o dieta. Ty musis byt vyrovnana, ustalena vo vyjadrovani a upresnena v navrhoch....nemozes konat ako vystrasena troska ktora usla k rodicom a k tejto istote ti ma dopomoct pravnik...
Ak by bola ta tvoja pravnicka dobra....ver mi ze ta nezastrasi este pred zacatim. Viac ti tu ludia neporadia nakolko by si musela uviest vela faktov a to nieje na takuto diskusiu.... a vzdy mozes konanie pravnika overit druhym pravnikom....vela z nich robi aj konzultacie...nemusis si ich rovno zazmluvnit...drzim palce
@liliuska dakujem, tie financne veci staci povedat na sude alebk chcu to nejako pisomne? Ta pravnicka nebude mojou pravnickou isla som sa poradit co a ako...nemam financie na pravnika a ak tak skusim sa poradit v centre pravnej pomoci, inak sa budem obhajovat sama, urcite tam nebudem stat ako kol v plote a budem razna, dam si popripade nejake antistresova tab. 😉
@evika282 Diete s pravneho hladiska bude tebe prisudene .Pokial nie si neaka co sa nestara atd... ci pracujes alebo nie nieje dvovod zverotat dieta manzelovy.To ,ze ty nemas pracu a byvas u rodicov.Ty sa hlavne nestresuj ! Nepocuvaj ak ta bude strasit atd.....Ja som sa rozviedla bez pravnicky a vyhrala som na prvom pojednavani .
ahoj @evika282 ak nemas skusenosti s rozvodovym pravom, najhorsie co mozes urobit je sa obhajovat sama....sud ti da len jednu sancu a ocakava ze budes plne pripravena....skor sa obrat na centrum pravnej pomoci alebo popros rodicov ci by ti nepomohli s pravnikom, oslov ich viacerych, nemaju rovnake marze a vies sa dohodnut aj na splatkach. Prvom rade musis uviest aby ti tu nejako poradili v akom si stadiu rozvodu...."len ste si vykricali chcem rozvooood!" alebo uz realne riesite, v akom stadiu riesenia ste....podali ste uz navrh na sud? kto ho podal? ty ci on? ak ste este nic nepodavali, v tvoj prospech bude ak podas navrh na sudne pojdenavanie ty. vsetko sa dorucuje pisomne. Ty s pravnikom spises, preco sa chces rozvadzat, co sa vsetko udialo, situacny opis aj charakterovy tvojej protistrany...proste ho opises ako manzela a otca a vase spoluzitie. dalej musis dolozit pisomny rozpocet vydavkov na dieta a tvoj - ktore realne musis zaplatit (aj pausal na telefon) aby sud videl kde cca stojis, ak je dieta nejako chore tak aj vydavky na dieta (tym nemyslim prechladnutia atd ale trvale liecenia) dalej musis v navrhu na sudne pojednavanie uviest tvoj navrh na starostlivost o dieta (neuviedla si ake je dieta stare, ci chodi do skolky, skoly atd) v tomto navrhu urcis starostlivost o dieta aka by mala byt - teda ze navrhujes aby bolo dieta pridelene tebe a protistrane navrhnes "navstevy" kedy sa moze o dieta starat priklad kazdy druhy vyikend od do...ci kazdu sobotu od do pripadne striedavu starostlivost ak sa viete na nej dohodnut - tuto cestu na nepodporujem ad jedna dieta ma z toho bordel ad dva pri striedavej starostlivosti nemas narok na vyzivne. Na internete najdes kopu prikladov na navrh ....a aj protinavrh....ak protistrana uz podala navrh na rozvod, tebe pride od sudu kopia na prestudovanie + lehota v ktorej mas podat protinavrh....teda taktiez pisomne vyjadrenie k navrhu....tiez das opis veci, kalkulacie a svoj navrh. Ten tiez treba podat na sude....ked sud bude mat navrh aj protinavrh vam stanovy termin pojednavania....do toho datumu musis byt najsamviac pripravena....ak nemas skusenosti s obhajobou fakt ti nedoporucujem sa obhajovat sama....este na sude mozes cakat kolizneho pracovnika, ktory bude vystupovat v zaujme dietata - ten ma za ulohu zistit vase zivotne pomery a navrhnut pred sudom co je najlepsie pre dieta. Sud sa na zaklade tychto troch navrhov bude rozhodovat a rozhodne podla situacie, ci navrhu kolizneho pracovnika alebo urobi kompromis.
Co ti vsak hned od zaciatku nedoporucujem je 1. cokolvek komentovat, riesit s buducim ex a jeho rodinou - pamataj jedno vsetko co povies (aj v afekte ci len tak) bude a ver ze bude pouzite proti tebe 2. prosim Ta, len ziadne antidepresiva a ine tabletky....toto ta moze stat vela este ked to zisti protistrana....mozu ta vyhlasit za labilnu a nesposobilu pre vychovu dietata....tvoje antidepresivuj je tvoje dieta a tvoj boj v to najlepsie dobro pre tvoje dieta....
@liliuska ziadost som pred nedavnom podala, vyse tyzdna...pisala som si ho ja a dala som ho skontrolovat cloveku co ma s tym skusenosti poopravovala som si chyby,tak dufam ze to bude ok...dieta ma 20mesiacov pisala som vyssie. Dobre tak spisem este malej a svoje vydavky. Este raz dakujem za cenne rady, ze ste vobec napisali 🙂
@evika282 urcite to zvladnete, drzim palce len sa nenechaj zastrasit a priprav sa na to najhorsie a ze na sude pred tebou mozno uz nebude stat clovek, ktoreho poznas ale niekto kto ma v zaujme z teba spravit to najhorsie...Dieta je prilis male na to aby ho dostal on, bude zverene tebe a jemu budu urcene navstevy a vyzivne....drzte sa!
@evika282 byvanie u rodicov by nemal byt problem, pokial tam mate vhodne podmienky, napriklad, ze sa netlacite vsetci 4ja v jednej izbe (garsonka).
Byvanie u rodicov byt problem nemoze lebo je to byvanie ako kazde ine....to je uplna hlupost.
Mame 3 izbak. Dakujem dievcata za pomoc 😘 dam potom vediet ako to cele dopadne.

A podala si trestne oznamenie, ked bol agresivny a hruby alebo mas svedkov (napr. susedov)?