icon

Bývanie po rozvode: Ako riešiť spoločný byt?

Dnes o 16:14

ahojte, prosím o názor.
v exmanzelom sme sa rozviedli v marci. pocas manzelstva sme nadobudli iba dve auta. byt sme kupili pred manzelstvom, ale je v mojom vyhradnom vlastnictve t.j. ex nie je na liste vlastnictva iba ja. on sice splacal uver na co ma pravny narok na vyplatenie splatok. to je ok. ide o to, ze aj po skoro pol roku nemam pocit zeby nieco riesil a stale byvame v byte spolu. uz mi to lezie na nervy kedze se rozvedený rada by som mala aj svoje sukromie, ale ked sa ho pytam co s tym spravime tak to obrati proti mne ze ho nahanam. jedine co od neho chcem je, aby mi dal na papier co resp. kolko odo mna ziada a nech sa vyrovname a dovidenia. doteraz nemam odpoved a vedel uz pol roka pred rozvodom ze sa ideme rozvadzat a neriesil tuto zasadnu vec byvania. podla mna je to dost podstatna vec ked sa dvaja rozvedu. on sa ohana ze ma 3 roky, ako to je v poriadku, ale teraz si mysli ze budeme 3 roky zit spolu? ako by ste to riesili? mna to uz unavuje, som z toho v strese ze nemam vlastne sukromie.

anonym_e196bd
Dnes o 16:23

@anonym_autor Aké 3 roky má? Na čo?

anonym_13e579
Dnes o 16:29
@anonym_e196bd

@anonym_e196bd Si typek vymyslel nejaku kravinu a autorka mu to zhltla.

minenkaa
Dnes o 16:31

@anonym_autor si vlastník bytu ste rozvedeni ,oznam mu ,že do konca týždňa sa ma vysťahovať,nemá žiadny nárok dalejbtam bývať
Splátky úveru sú uolne ina záležitosť a nemá ti nič spoločne s bývaním v tvojim byte

anjelok
Dnes o 16:35

3 roky su max.lehota na vysporiadanie bsm, inak rozhodne sud. Byt ale v bsm nie je, ked uz ste rozvedeni, nema ziadny narok tam byvat. Daj mu pisomne lehotu, dokedy sa ma vystahovat, inak volas policiu.

anonym_81283f
Dnes o 16:39
@anonym_e196bd

@anonym_e196bd rozdelenie BSM

anonym_eefedc
Dnes o 16:42

Žiadne 3 roky
Nájdi mu ubytovňu, výplat na 1 mesiac a vystahuj
Však si z teba robí prdel

anonym_3dc489
Dnes o 17:04
@anonym_81283f

@anonym_e196bd rozdelenie BSM

@anonym_81283f byt nie je v bsm, napísala to jasne, nie?

anonym_7254c0
Dnes o 17:13

Takže splácal hypotéku/ pôžičku. Takže zobrať kalkulačku, výpis z banky a vyrátat, koľko toho splatil. A to mu dať. A potom vysťahovať.

anonym_81283f
Dnes o 17:29
@anonym_3dc489

@anonym_81283f byt nie je v bsm, napísala to jasne, nie?

@anonym_3dc489 ale splatky za hypo sa nedoriesili. Mala mu to vyplatit aj davno

terezia74
Dnes o 17:42

Prečo to má riešiť on, keď ty si majiteľka? Problém vyrátať počet splátok za hypotéku, vydelit dvomi a poslať mu peniaze na účet? Najlepšie zájsť k notárovi a podpísať obidvaja, aby si to mala na papieri. Budúci týždeň už môže byť preč a vymenila by som zamok

anonym_b14a78
Dnes o 18:01

no ja som si hned pri rieseni starostlivosti o deti dala podpisat ze u nas byvat nesmie, ofucany je nato doteraz ze vsak v tom ma peniaze a dava mi to riadne pocitit ale lehsie sa mi dycha

beata_k
Dnes o 18:52
@anonym_81283f

@anonym_3dc489 ale splatky za hypo sa nedoriesili. Mala mu to vyplatit aj davno

@anonym_81283f Ale to neznamena, ze tam ma pravo byvat. Vyplatit ho moze aj ked bude byvat na inej adrese.

anonym_c5062e
Dnes o 18:59

dat ultimatum a vyhodit ho - zrusit trvale a vymenit zamku ... ak chce peniaze zo splatok nech si poda navrh olko a mozete sa mimosudne dohodnut al dat to na sud ...