Rozvod po problémoch
Najskor sa manželka vyhýbala sexu (2022), potom odmietala komunikovať a tak je koniec.
Pôvodná téma 2022: https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzelka-sa-vyhyba-sexu/?page=12
aktuálny stav 2024 / 2025:
V jeseni som žene oznámil, že sa chcem rozviesť a jej prvá reakcia bola: “Svojej mame si to povieš sám?” (WTF - ostal som v nemom úžase!).
Nechápala čo sa deje a čo sa sťažujem. Po úvodných niekoľkých hádkach, kedy znova vsetko otáčala proti mne, ze vsetko je moja chyba. Navrhol som párovú terapiu. Prvá nedopadla dobre, žene sa nepacil pristup: terapia zameraná na riešenia a nie na hrabanie sa v hádkach a problémoch. Druhu terapeutku našla žena a to bolo presne to, hrabanie sa v hádkach a on toto a ja som obeť a podobne. Po prvej konzultácii, kde žena zistila, že nenašla spojenca v terapeutke tak to pred druhou konzultáciiu zrušila a vraj kvôli mne, lebo vraj videla, že tam nechcem chodiť (WTF odkiaľ to vyčítala?) a to bola definitívna bodka.
Ja som začal chodiť na o2o osobné sedenia s terapeutkou aby som si upratal v hlave a idem do rozvodu. Riešim právnika, žiadosť o rozvod a hladam si prenájom.
Nie je to ľahké, čaká ma vysvetľovanie mojim deťom, lebo, žena začína hrať obeť a zaťahuje do toho deti. Ale verím, že všetko dobre dopadne…
si manž. povedal dôvod rozvodu? že odmieta tvoje potreby?
@subartic zas posral všetko chlap? My ženy sme vo všetkom nevinne😁
@lenkasarka vieš drvivej väčšine to serú chlapi svojim prístupom. Chovajú sa k žene ako k mužovi, nevnímajú tú ženu , nepočúvajú ju dlhodobo , neriešia veci , nechávajú ich vyhnívať a prvá odozva je sexuálne ochladnutie a druhé varovanie je mlčanie. Toto je ako z knihy Restart muža alebo z postupov od Hoanga.
@lenkasarka vieš drvivej väčšine to serú chlapi svojim prístupom. Chovajú sa k žene ako k mužovi, nevnímajú tú ženu , nepočúvajú ju dlhodobo , neriešia veci , nechávajú ich vyhnívať a prvá odozva je sexuálne ochladnutie a druhé varovanie je mlčanie. Toto je ako z knihy Restart muža alebo z postupov od Hoanga.
@subartic tak ako je zodpovedná jedna strana tak je zodpovedná druha. Tak ako si chlap nájde milenku tak si žena nájde milenca. Možno majú muži nejaké to % navyše,možno. Len tu na tejto strane je zaužívané hejtovat chlapa aj keby bol neviem ako super. Prečítala si si v predošlej téme čo písal? Chcel,snažil sa.aj mne pred mnohými rokmi stroskotal vzťah,ale bola som rovnako zodpovedná za ten krach ako aj chlap a nebudem tu hádzať špinu,len na chlapov. Hlúposť,totálna hlúposť
No po takych vynutenych terapiach by som nesexovala ani za svet a veru, mame to povedz sam.
@subartic tak ako je zodpovedná jedna strana tak je zodpovedná druha. Tak ako si chlap nájde milenku tak si žena nájde milenca. Možno majú muži nejaké to % navyše,možno. Len tu na tejto strane je zaužívané hejtovat chlapa aj keby bol neviem ako super. Prečítala si si v predošlej téme čo písal? Chcel,snažil sa.aj mne pred mnohými rokmi stroskotal vzťah,ale bola som rovnako zodpovedná za ten krach ako aj chlap a nebudem tu hádzať špinu,len na chlapov. Hlúposť,totálna hlúposť
@lenkasarka no ja sa na to dívam inak . A učím sa priamo od mužov, zaujímavé že ? Mužov ktorí si zachránili vzťahy nie o 5 minút 12 ale ale vtedy keď žena od nich odišla, tí šikovnejší keď žena bola tesne pred odchodom . Všetci títo chlapi sa k svojej žene správali ako mužovi , nepočúvali ju , nevnímali , neriešili , srali na všetko čo bolo potrebné , neplánovali . A žena reaguje tak ako tuto manželka autorky . Mal zvoliť uplne iný prístup a možno by sa všetko obnovilo . S takýmto prístupom a vzorcami správania mu stroskotá aj ďalší vzťah .
@mirokub z môjho pohľadu sa na to dívaš zle. Muž nestratí hodnotu preto že sa stará o deti a upratuje v domácnosti , ale preto že nechá na žene všetku ťarchu rodiny zvlášť ak je rodina v ťažkostiach , nechá ženu v sračkách a nestavia sa k veciam ako muž ale ako decko . Kto by spal s deckom že ? Žena sa dostáva do pozície matky , preberá na seba mužsku energiu a po čase ju to vyčerpá , je nespokojná , frustrovaná , začína kričať, nervozna, odmieta sex a keď zistíí že to nemá význam končí . Začiatkom konca je mlčanie.
@lenkasarka no ja sa na to dívam inak . A učím sa priamo od mužov, zaujímavé že ? Mužov ktorí si zachránili vzťahy nie o 5 minút 12 ale ale vtedy keď žena od nich odišla, tí šikovnejší keď žena bola tesne pred odchodom . Všetci títo chlapi sa k svojej žene správali ako mužovi , nepočúvali ju , nevnímali , neriešili , srali na všetko čo bolo potrebné , neplánovali . A žena reaguje tak ako tuto manželka autorky . Mal zvoliť uplne iný prístup a možno by sa všetko obnovilo . S takýmto prístupom a vzorcami správania mu stroskotá aj ďalší vzťah .
@subartic takze ani na okamih nepripustíš,že môže byt na vine aj žena? Niekomu sa podarí zachrániť niekomu nie. Diskusia z roku 2022 a doteraz pri žene ostal a mal snahu a aj tak hadzes celu vinu len na neho. Čo ak tam bol podiel 50/50. Presne ako píšeš,ty sa nato divaš inak a ja tvrdím,že my ženy niesme take sväté ako sa na tejto stránke prezentuje.
@mirokub presne ako hovoríš, vidieť to aj tu v príspevkoch často, ženy ktorým muži “pomáhajú” v domácnosti a s deťmi s nimi vôbec nemajú chut spat pretože sú tak oddychnute a necítia sa jak domáci spotrebič až ich to od muža odradí - jaj, jedine žeby to bolo úplne opačne… odborník už na prvý pohľad 🤦♀️
@subartic takze ani na okamih nepripustíš,že môže byt na vine aj žena? Niekomu sa podarí zachrániť niekomu nie. Diskusia z roku 2022 a doteraz pri žene ostal a mal snahu a aj tak hadzes celu vinu len na neho. Čo ak tam bol podiel 50/50. Presne ako píšeš,ty sa nato divaš inak a ja tvrdím,že my ženy niesme take sväté ako sa na tejto stránke prezentuje.
@lenkasarka to že zostal nič neznamená , zostať a nič nemeniť je voliť pôvodný spôsob života. Žena potrebuje lásku , pochopenie , uznanie a mať priestor na to že je žena, teda finančné bezpečie, citovú náklonnosť a potom je všetko, aj ten sex. Muž potrebuje rešpekt a ocenenie , ale ten sa nenájde len tak , ten sa buduje a získava. Slovo robí chlapa , keď to tak nie je stráca sa dôvera.
Muž má otvárať témy , aj tie komunikačné a ťažké a nie fňukať že nemá sex , no nemá lebo sa nechová tak ako má . Prísť domov z práce , zarobiť a očakávať že bude sex, je sakra veľký omyl zo strany muža, veľmi veľký . Ako logicky to očakáva lebo si zamieňa ženu za muža.
No a čo sa týka či na vine môže byť aj žena, môže , samozrejme že môže , ale toto nie je podľa mňa ten prípad.
@lenkasarka to že zostal nič neznamená , zostať a nič nemeniť je voliť pôvodný spôsob života. Žena potrebuje lásku , pochopenie , uznanie a mať priestor na to že je žena, teda finančné bezpečie, citovú náklonnosť a potom je všetko, aj ten sex. Muž potrebuje rešpekt a ocenenie , ale ten sa nenájde len tak , ten sa buduje a získava. Slovo robí chlapa , keď to tak nie je stráca sa dôvera.
Muž má otvárať témy , aj tie komunikačné a ťažké a nie fňukať že nemá sex , no nemá lebo sa nechová tak ako má . Prísť domov z práce , zarobiť a očakávať že bude sex, je sakra veľký omyl zo strany muža, veľmi veľký . Ako logicky to očakáva lebo si zamieňa ženu za muža.
No a čo sa týka či na vine môže byť aj žena, môže , samozrejme že môže , ale toto nie je podľa mňa ten prípad.
@subartic najskor prečítaj a potom píš. Lebo tu pises o nejakom inom príbehu 😉
@subartic najskor prečítaj a potom píš. Lebo tu pises o nejakom inom príbehu 😉
@caferacer píšem o tebe. Miesto rozvodu sa zaregistruj do komunity Reštart muža alebo sa nahlás k Jozefovi Hoangovi a ak nie si na hlavu padnutí tak sa veci pohnú . Pober z toho čo sa dá a začni konať , žena sa k tebe pridá . Pre začiatok prestaň riešiť ale len stoj a počuvaj svoju manželku a snaž sa ju pochopiť.
@mirokub ženy v minulosti boli doma a ženy neboli len ženy na dedinách ale aj ženy v mestách a mnohé z nich nepracovali ale starali sa doma o deti . Dnes má žena mať 8 hodinovú šichtu a potom má ešte behať okolo detí doma , zatiaľ muž v byte ako čo ? Čo má robiť muž po svoje práci doma v byte ?
Ja ta obdivujem ako si dlho vydrzal. Na zachranu vztahu musia byt dvaja.
@subartic takze pri žene si vymenovala 6 potrieb pri chlapoch 2 a k tomu sa ten rešpekt a ocenenie nenájde len tak , ten sa buduje a získava. Nezdá sa ti to ako nepomer? Muz teda nepotrebuje lásku,pochopenie,uznanie? Nemá význam pokračovať s tebou v tejto diskusii. Pekný zvyšok večera ti prajem.
@mirokub tak zas ženy v minulosti nepracovali . Koľké ženy dnes sú doma a nepracujú ? Dnes žena pracuje , pride domov a má zas pracovať a ako muž čo ?
@subartic staci, ze to co zena povie, bude aj mysliet vazne. Ze ked povie, pomáhaj mi s detmi, bude mysliet, pomáhaj mi s detmi a nie, ze, ale ked budes az velmi pomáhať, tak stratím o teba zaujem 😉. Odporúčam každému chlapovi štúdium psychológie ženy. Lebo ja som bol pozorný, romantický, počúval som, pomáhal som, chápal som, dôveroval som, dal som jej voľnosti kolko chcela, vyháňal som ju s kamoškami von, nech si užije a ja som bol s detmi doma. Popritom som stíhal aj svoje záujmy a kamosov a aj tak som sa ani v náznakoch ani pri mojich otázkach nedozvedel, co je za tym, ze nechce mat sex alebo preco nechce ist so mnou niekam sama. Tak mi povedz, čo som robil zle?
@subartic takze pri žene si vymenovala 6 potrieb pri chlapoch 2 a k tomu sa ten rešpekt a ocenenie nenájde len tak , ten sa buduje a získava. Nezdá sa ti to ako nepomer? Muz teda nepotrebuje lásku,pochopenie,uznanie? Nemá význam pokračovať s tebou v tejto diskusii. Pekný zvyšok večera ti prajem.
@lenkasarka nie nezdá a vieš prečo ? Lebo žena a muž sú dve odlišné biologické bytosti . A na to sa často zabúda. Prejavenie rešpektu a úcty je pre muža prejav lásky. Rešpektovať môžeš len muža a nie malého ufňukaného chlapca, ktorý šlape vodu a stojí na mieste.
Nikto autorovi nebráni v rozvode , však nech sa rozvedie, a ak si myslí že sa ženy len tak k nemu pohrnú no veľa štastia .
@mirokub ja neviem či toto ma vôbec zmysel komentovať. Ty budes zrejme ten chronicky slobodný co sa nedokáže prispôsobiť dnešnej dobe a nechápe ze žene nestačí ze chlap ktorý donesie domov minimálnu a zvyšok dňa sedí na gauči, “hlavne ze prišiel domov”. Facku môžeš dať sám sebe. To, ze kedysi bolo niečo normalne (napríklad dať žene cez pysky keď nesúhlasila) neznamená ze tak to bolo dobre a správne a toho by sme sa mali držať, ze áno ;) bohuzial aj v dnešnej dobe prevláda medzi mnohými ženami mindset ze dobrá žena je ta, co zo seba nechá robiť handru len aby boli všetci okrem nej spokojní. Chvalabohu sa to postupne mení a chlapi ako ty potom revu na internete jak “dnešné ženy nie sú ženami” lebo si nestihli uvedomiť ze doba je inde. Jaj vlastne stihli si uvedomiť ze ženy chodia do roboty takže jej dovolia platiť 50/50 a k tomu vyžadujú 100% starostlivosť o domácnosť a deti. Ta co zo seba nechá robiť takuto handru je tupá jak kybel. A teda nevidím žeby sa chlapi v dnešnej dobe išli strihať loviť mamuty ;) ale kto chce kam pomôže mu tam, vyhľadaj si pojem “male loneliness epidemic” či sa tam náhodou nenájdeš.
Ja ta obdivujem ako si dlho vydrzal. Na zachranu vztahu musia byt dvaja.
@ada12345 najskor ma držali deti, ale postupne som si zacal uvedomovať, ze im davam zlý priklad, ako by mal zdravý vzťah muža a zeny vyzerat. Potom som si zacal uvedomovat, ze takto zit nechcem do konca života.
@mirokub by som Ti vedela porozpravat, z coho som unavena, ale Tvojim mozgom to nepochopis.
Muz mi nedavno povedal, ze ano, chapem Ta, ja si chodim do prace vlastne oddychnut od toho vreskotu, pistania, hadok medzi detmi,...
Ja sa nemozem ani v klude najest, aj obed varim s deckom zavesenym na nohe, jedno utriem, rozleje sa dalsie, potom dalsie kakalo, utierat zadok, do toho kypi z hrnca a znova si dakto tresol hlavu alebo popalil sa v ohnisku, len co som chcela nieco odlozit a na sekundu som sa otocila. Akozeee, z vesela mi je, x krat za noc hore, prerusovany spanok max.5 hodin denne a dokolecka to iste. Takze ano, ked pride muz z roboty, ocakavam, ze dieta prebali, nakrmi, okupe, aby som sa mohla apson navecerat v klude (aj tak pomedzi to este milionkrat odskocim od stola), umyje zuby, precita rozpravku, postavi daco z lega. Alebo chyti vysavac a povysava tie omrvinky, po 10-ty raz to iste miesto. Ked som bola chora, ze som mala chripku, tak bolo dobre vidno, co vsetko doma ne(robim)!
A poviem Ti, ze ked chlap ozehli, povysava a postara sa vecer o deti, aby som sa mohla aspon na chvilku nalozit do vane, tak mi ver, ze vecer mam potom na milovanie o 100% vacsiu chut, ako keby lezal hore brkom na gauci od prichodu domov.
A neviem vlastne, naco tu autorovi spamujeme temu.
@subartic staci, ze to co zena povie, bude aj mysliet vazne. Ze ked povie, pomáhaj mi s detmi, bude mysliet, pomáhaj mi s detmi a nie, ze, ale ked budes az velmi pomáhať, tak stratím o teba zaujem 😉. Odporúčam každému chlapovi štúdium psychológie ženy. Lebo ja som bol pozorný, romantický, počúval som, pomáhal som, chápal som, dôveroval som, dal som jej voľnosti kolko chcela, vyháňal som ju s kamoškami von, nech si užije a ja som bol s detmi doma. Popritom som stíhal aj svoje záujmy a kamosov a aj tak som sa ani v náznakoch ani pri mojich otázkach nedozvedel, co je za tym, ze nechce mat sex alebo preco nechce ist so mnou niekam sama. Tak mi povedz, čo som robil zle?
@caferacer neviem čo si robil zle , ale musel si niečo riadne pokaziť keď nechcela s tebou nikde ísť a ani mať s tebou sex. Tam sa bolo treba vrátiť na začiatok a otvárať boľavé témy , znova a znova pokiaľ sa neuzavrú.
V určitých situáciach netreba riešiť, len stáť a počúvať , vnímať tú ženu . A možno to má úplne jednoduché vysvetlenie , v sexe stojíš za prd, neuspokojuješ ju.
Ale ak si myslíš že keď sa rozvedieš že si vyhral , no chlape , upozorňujem ťa že to je len taký prchavý okamžik štastia. Choď do týchto skupín , skús to ešte , ak to nepôjde , tak keď nie s touto ženou , tak s inou ti to možno vyjde .
@lenkasarka nie nezdá a vieš prečo ? Lebo žena a muž sú dve odlišné biologické bytosti . A na to sa často zabúda. Prejavenie rešpektu a úcty je pre muža prejav lásky. Rešpektovať môžeš len muža a nie malého ufňukaného chlapca, ktorý šlape vodu a stojí na mieste.
Nikto autorovi nebráni v rozvode , však nech sa rozvedie, a ak si myslí že sa ženy len tak k nemu pohrnú no veľa štastia .
@subartic jajj no vies co si momentálne myslim a som presvedčený?. Že samému mi bude lepsie ako s mojou ženou. O deti sa viem postarať: práčka, žehlička, vysavac aj nejake varenie zvládnem a o deti sa starať viem. Povedz načo mi je potom žena, ked sa s nou neda rozprávať, lebo da radsej prednosť : Ruží pre nevestu alebo inej chujovine v TV, ako si pri poháriku vina pokecat so svojom mužom. 😉

A?