icon

Rozvod v súdnej sieni

taka_ivana
6. feb 2018

Ešte na zaujíma, ako to prebieha. Či sú prizvaní aj svedkovia na vypočutie - mamina, svokra atd..

deti95060810
6. feb 2018

áno, môžu byť vypočúvaní aj svedkovia.... sú to väčšinou ľudia ktorí majú čo k tomu povedať ...

cacianka
6. feb 2018

Najme koho navrhnes ze moze prispiet k potvrdeniu tvrdeni alebo vyvratit klamstva

pribinak
6. feb 2018

Mozes si pozvat koho chces, ale počítaj s tym, ze druha strana sa ich moze tiez čokoľvek opýtať

maciatkolulu
6. feb 2018

@taka_ivana tak podla mna ideal,normalne sa dohodnut a pristupit knrodicovskej dohode,tu predlozit na pojednavani a mate z krku ako sa natahovat matka vs svokra,vs svagrina atd.... navrh na vyppcutie svedkov sa moze dat,ale ci je to pottebne,no neviem

trinneo
6. feb 2018

Už dávno som sa s tým nestretla, žeby niektorá strana naozaj chcela nejakého svedka na pojednávaní, aby hovorila alebo počula ako sa prepiera špinavá bielizeň. Ale je to možné, záleží hlavne či má čo povedať k veci alebo potvrdiť nejaké skutočnosti.

inguna
6. feb 2018

Načo robiť divadlo. To nikoho nezaujíma, to nie je telka. V spálni s vami nikto nie je, tak načo svedkov. Treba sa dohodnúť, spolu komunikovať a hlavne myslieť na deti, nie na seba. Tam nie je víťaz.

kiks_1
6. feb 2018

Ak si ich označíš, tak môžu vypovedať, ale neviem, čo Ti to pomôže. Nie som právnik, ale či by ich výpoveď vzali do úvahy, nakoľko sa jedná o blízke osoby,....

jatva
7. feb 2018

My sme sa dost tahali po sudoch, ale svedkov sme nemali. Boli iba ich pisomne vypovede.

pavucikvet
7. feb 2018

vacsinou nie... a urcite nie k rozvodu.. Ked sa raz niekto chce rozviest, tak ho nikto nasilu v manzelstve drzat nebude. A nepotrebuje k tomu ani svedkov.

maciatkolulu
7. feb 2018

@pavucikvet ale na druhej strane sa moze predlzovat a natahovat cely proces.

veronikastrickova
7. feb 2018

Moc ku rozvodom nie, ale ked ide uz napriklad aj o stretavanie s dietatom tak beru do uvahy, aj svedkov. Ja som si zavolala mamu, zili sme s mojimi rodicmi, a ked sme mali 1.pojednavanie neprislo jej predvolanie, tak sme necakali, ze ju budu volat, odrocil sa nam sud, z inych dovodou a sudkyna povedala ze ak ju chcem ako svedka ze na dalsie pojednavanie ma prist sama.

maciatkolulu
7. feb 2018

@veronikastrickova ale.na druhejnstrane jenpredsa jasne,ze matka bude vypovedat(teda vo vacsine pripadov)v prospech svojhondieta,ci uz syna-manzela,ci dcery-manzelky. Takze ten sudca sa na to logicky aj tak pozera....takyto svedkovia mozu byt zaujaty atd,skor sa pristupuje k vypocutiu kolizneho opatrovnika

veronikastrickova
7. feb 2018

@maciatkolulu pravnicka mi tiez hovorila, ze ju nebudu vypocuvat a sudkyna sama povedala az pride a kolizny je kolizny. Nas je v cadci, ale zijeme v martine a tu bola u nas uplne ina kolizna pozriet. A muz a zena maju tiez iny nazor na veci.

maciatkolulu
7. feb 2018

@veronikastrickova ale rodina a blizky su vzdy brany s moznostou zaujatosti,takze je to taky "vykrik do tmy"..... a natahovanie.

veronikastrickova
7. feb 2018

@maciatkolulu pri rozvode je kazdy svedok zaujaty, u nas nejde o rozvod, tam problem nieje, ide o stretavanie sa s malym a o vysku vyzivneho to je ten problem, maleho otec maleho kocikoval 2.krat aj to som ho musela donutit a ist s nimi, nezaujimal sa o neho, nestaral sa o neho, bol iba v robote, pri aute a s telefonom v rukach pri telke. Peniaze svoje si odkladal a nasi kupovali co chcel(o tom som ani netusila) ja ked to tvrdim je to slovo proti slovu, ale ona to vie dokazat ze ho zivila a nedal ani 5€ na stravu za mesiac. Tak to uz je ine. A odroceny bol hlavne kvoli tomu, ze exovi neprisli vyplatne pasky,

duun
7. feb 2018

U nas ani kolizna nebola, len poslala spravu z obhliadky u nas doma. Inak, ak k vám prídu, máš právo vedieť, čo do správy napíšu - mne ju na požiadanie dali do ruky prečítať. Môžeš ich aj upozorniť, že z ich návštevy si chceš robiť video/zvukový záznam, aby ti prípadne na súde netvrdili veci, o ktorých tam nebola ani reč, alebo čo si domysleli.

veronikastrickova
Autor odpoveď zmazal
duun
7. feb 2018

u nas boli celkom slušné, aj si doniesli prezúvky, keď šli dnu. Nechodili po dome, len do kuchyne (ešte som nemala pracovny stol) na zápis. Nepozerali ani do chladničky, ani nechceli malého (3r) vypočúvať, len sa ho pýtali kde má postieľku, čo im hrdo ukázal a bolo vybavené. Asi závisí od situácie a tiež aké storky od koho počujú. Kamarátka má exa policajta a tam chodili kontrolovať všetko a opakovane :( keď prišiel otec s nejakým nápadom, ako ona doma deti zanedbáva :(.

veronikastrickova
7. feb 2018

@duun tak mne nemozu nic povedat, maly ma vsetko co potrebuje, postielku v ktorej zial nespava, hraciek ma dost, oblecenia tiez, cisty je, stale priebezne periem, jedlo je tiez stale pre maleho nakupene aj zelenina aj ovocie, mohli by prist naozaj hocikedy. Ja nekupujem ani alkohol, ani ked tu ma navsteva prist. Ja otvorim bez problemov vsetky skrine, nic tu neskryvam nech by sli pozriet aj do krabiciek je mi to jedno. Akurat vacsinou umyvam riady az vecer. Mam problem opat s ekzemami a je to horsie ked stale umyvam riady, ani rukavice nemozem moc nosit. Takze naozaj ku mne mozu prist aj o polnoci zazvonit. A cakam tiez ze ex ich bude posielat, ked mu nieco preleti cez nos.

maciatkolulu
7. feb 2018

@veronikastrickova tak my sme sa natahovali tiez hlavne kvoli vyzivnemu a stretavaniu sa,ale ziadny svedkovia neboli navrhnuti,lebo v takomto pripade,najma vyzivne,tam.je predsa jasne,vyplatne pasky nepustia.... ked by aj mama.svedcila,ze mu davala peniaze,tak by isla proti tebe mozno este,ze chudak nemal.... tomu nerozumiem a to ze pride mama svedcit,ze je zly otec a nema sa stretavat s dietatom,alebo minimalne tiez neviem,teda pokial.nie je zavislak,psychicky chory atd,ci je stastne riesenie. Sudcovia realne neznasaju tieto "boje" ako zo strany muzov,ktorym sa rapidne zhorsi financna situacia po rozvode,tak zonstrany zien,ktore boli vsetky do radu psychicky tyrane sociolatmi s ktlrymi si ale bez problemom urobili deti😁 a zrazu chcu zamedzit styk,alebo minimalizovat a pritom vo vacsine idu proti vlastnemu dietatu. Ktore im to mimochodom moze v puberte a dospelosti dost neprijemne vratit.... za mna su taketo svedectva uplne zbytocne.

veronikastrickova
7. feb 2018

@maciatkolulu ja mojmu ex nebranim v stretavani sa s malym, ma kazde 2 tyzdne v sobotu a nedelu po 2 hodiny, nechodi za malym sam z vlastneho rozhodnutia a vymysla si strasne vyhovorky, a zial maly je este maly aby chodil ku nemu, a navyse ho ani nepozna, kedze nechodi. A take ze mi to maly vrati v puberte, lebo mu nedovolim sa stretavat s otcom si nechaj. Ex je sebec, ktoreho cakavame vonku ci snezi, ci prsi a on neni schopny ani len blbu sms napisat ze nepride. Ked si takymito vecami neprechadzas a nezazila si, ze ti taketo neschvaly robo ex, tak nevies, ake to je. Zial u mna to je takto. Moj ex, nema vlastny rozum a nevie povedat nie urcitym ludom, aj ked ide proti vlastnemu synovi a teraz uz aj proti sebe. Ale tu padla otazka, na ktoru som odpovedala, nam sudkyna povedala ze mama prist ma, tak asi pre nu ta vypoved zbytocne nie je. 🙂

maciatkolulu
7. feb 2018

@veronikastrickova nejaka si vztahovacna....ja som pisala vseobecne. Ci si to nepochopila... ze muzi su taki a zeny take...a ze sa to moze zenam skaredo vratit,spominala som niekde,ze to patri tebe? Ci si sa v tom nasla😆 .

veronikastrickova
7. feb 2018

@maciatkolulu ja beriem su matky, ktore nechcu chlapovi dovolit sa stretavat sa s dietatom, poznam velmi dobre taky pripad a pritom otec naozaj super a dieta ucili az mu vravi k***t. Ale tu bola jasne dana otazka, na ktoru som jasne odpovedala. U nas sa to riesi takto, na mna vyzivne platit nemusi, ale za dieta budem bojovat.

cacianka
7. feb 2018

Ja asi poznam inu realitu...
Maloktori partneri sa vedia slusne a poriadne dohodnut.na hocicom. Ked jeden tvrdi modre druhy zelene je to tvrdenie proti tvrdeniu preto je asi treba svedkov.
ked alkac tvrdi ze nema problem tak ich nerozvedu len preto ze zena chce. Musia byt dokazy a svedkovia.

alienka37
26. feb 2018

Ahojte máte prosim niektoré skúsenosti s koliznou kôli striedavej starostlivosti? My sme sa na nej dohodli on mi ju aj podpísal a pridala som ju k návrhu na rozvod. Čo bude nasledovať? Ďakujem

veronikastrickova
26. feb 2018

@alienka37 ked ste sa dohodli, tak pred sudom to uz bude iba formalita