Rýchla jazda susedov po ulici
Bývame na novovybudovanej slepej ulici, zijeme tu v dome cez tretí rok. Susedov na ulici mame dobrých, dokopy tu stoji 8 domov. Akurát susedia(od nich nás delia 2 este neobývane novostavby), ktorí byvaju v poslednom dome na ulici mi poslednú dobu začína prekážať ich netolerantnosť. Netoleranrnost v podobe nezmyselneho pridávanie a naozaj rýchla jazda po SLEPEJ ulicke, je jedno akým smerom idu, či domov alebo z domu..proste neskutočne otáčky, keď idu z domu počujeme ako pískajú gumy z “odpichu” , keď idu domov počujeme ako brzdia, na ceste pred ich domom sú doslova čierne šmuhy od brzdenia….turuju autá ako na pretekoch. Som z nich zufala, o hluk mi nejde, maleho to nebudi a ja to uz nejak prezijem, ale o bezpečnosť. Raz sme kosili na predzáhradke a mala som syna pri sebe, kvôli hluku z kosačky som nepočula,že prichádzajú a doslova mi poza chrbát prefrčalo auto, neskutočne som sa zlakla, lebo maleho som v tej chvíli nemala na chcilu na očiach, cupel za fúrikom proste stačí sekunda a mojou nepozornostou a ich nezodpovednosťou sa moze stat tragédia. Nemyslím si, že na dedine musím mat dieťa pripútané o nohu aby bol nonstop pri mne, akoby sme bývali na rušnej ulici v Bratislave. Takto jazdia deň noc, Majú elektrickú branu, takze kým sa vyberiem k ich domu, aby som ich kontaktovala zatvoria mi branu pred nosom. Raz som pribehla k bráne keď bla pootvorena a zena doslova zavrela vchodové dvere, pritom ma videla, že stojím za bránou a volam na ňu. Skusala som ich kontaktovať niekoľko krat, ale majú zo mna akurát tak srandu lebo nikto neotvára, hrať sa na policajta má nebavi ani vyčkávať a sledovať ich dochádzku, premýšľam napísať im list, ale vôbec neviem, či sa mám obrátiť na niekoho kompetentného a ak ano na koho? Na úrade? Tato jazda vadi aj iným susedom, ktorí majú malé deti ako my. Viem, že deti sa nemajú hrať na ulici, ale tato ulička je slepá a deti si chodia kreslit na ulicu s kriedou aj o ulici ďalej, a tam takých susedov nemajú, každý vramci bezpečnosti na hocijakej ulicke logicky spomalí…Čo by ste mi odporučili robiť. Koho kontaktovať? Boli by sme 3 rodiny, ktoré su ochotne proti tomu niečo robiť, ale nevieme ako začať. Celé to začalo toto leto, keď si kupili nejaké subaru vytuningovane. Ďakujem
@petka1402 tak toto skusime 👍😁 bude nútená vystúpiť z autá a mozem jej rovno obálku s listom dať do ruky
@soldi kedze su slepa ulica, par domov, tolkokrat za den tadial zrejme nikto nepojde a teda to najskor nebude nikomu tolko vadit. Aspon myslim.
Ale dotycne zeny by si rozmysleli, ci si chcu nicit tlmice. A ak maju spomalit 2x za ulicu, neoplati sa im ani pridavat.
Tipujem ze mozu vypuknut nasledne susedske naschvaly. Ale to uz je na inteligencii tych dvoch.
@moonlight1210 ano, vsak toto bol presne moj argument. len ked chces dva retarderi, tak musia suhlasit 4 domy okolo prveho retardera a 4 domy okolo druheho retardera. ale vsak moze autorka skusit, ci ziska suhlasy od vsetkych potrebnych domov.
@soldi retarderi budú absolútne posledná možno, sme ticha ulica a podľa mna by to vadilo všetkým… dnes sa stretnem so susedmi, a napíšeme list spolu. Jeden dám do schránky a druhý skusime zastaviť auto nasilu a dať jej do ruky, uvidíme ako sa zachovajú. Mne už je jedno, aké budeme mat vzťahy, zalezi mi na bezpečnosti mojich deti, aby som sa nebála poslať o pár rokov dieťa vyhodiť smeti do kontajnera na slepej ulici, lebo nejak brza musí letieť domov
Ďakujem krasne. Inak ak by som šla na úrad obecný, nepošlú má s takou vecou preč?
Autorka, listom nic nevyriesite. Mozes jej ho nasilu pchat do ruky, uda ta za obmedzovanie ludskej slobody. Retarderi vam nenamontuju, je to financne nakladne, kvoli 8 domom to robit nebudu.
Jedina vec je oslovit miestne zastupitelstvo, aby im bol zaslany doporuceny list s upozornenim.
Posledna asi naefektivnejsia moznost je pouzit sedliacky rozum. Myslim, ze dokazete vymysliet nieco, cim sa premavka spomali bez toho, aby ste konali nelegalne.
https://www.noviny.sk/krimi/104709-ako-to-nespa... od 0:50 min
Chceme retardér. Ako ho vybaviť?
Umiestnenie nových spomaľovacích prahov v meste rieši Oddelenie rozvoja mesta. Najprv si musíte zozbierať podpisy obyvateľov príslušnej ulice, ktorí s umiestnením spomaľovacieho prahu budú súhlasiť. Premyslite si tiež, kam konkrétne by ste spomaľovací prah chceli umiestniť. Dôležitý je najmä súhlas toho, pred koho dom má byť retardér namontovaný. V praxi sa totiž môže udiať to, že v jeden týždeň spomaľovací prah mesto osadí a do týždňa vznikne petícia za jeho demontovanie. Lebo obyvatelia nechcú hluk pred svojím domom, ani v jeho blízkosti.
Viacerí sú to tu maľujete úplne nereálne. Treba si najprv vyjasniť veci. 1. Kto je vlastníkom cesty a pozemku pod ňou? 2. Slepá ulica, 8 domov - po oboch stranách? Čiže dovedna 16? Či 8 celkovo? 3. Aká je dĺžka ulice? 4. Zameral niekto niekedy skutočnú rýchlosť auta dotyčných dám v danom úseku?