icon

Rýchle dospievanie 12-ročných dievčat

21. jún 2021

Ahojte mám priateľa ktorý má 12 ročne dcérky a popravde som z nich normálne unesená..Ako im ich matka môže dovoliť sa odfarbovať a neviem čo tak sa len pýtam na váš názor či je normálne v dnešnej dobe aby sa 12 ročne dievčatá (deti) farbili upravovali na štýl ombré, gélové nechty atď...Ako keď som priateľovi povedala svoj názor že či sa mu nezdá že jeho dcéry začínajú príliš skoro s týmto a či to vlastné aj dovolia v škole 😄 tak ma hneď odfajkol že ak sa chcem mám sa nafarbit aj ja ✌️😄✌️ keďže riešim blbosti... Takže neviem či som staromódna ale ja som bola v 12 tich rada za bábiku ✌️🤣✌️

Strana
z2
andiee89
22. jún 2021

U nás na ZS bežne nosia dievčatá, od siestacok po deviatacky gelove nechty, prefarbene vlasy, kratasy pod rit, tricka nad pupok a tiez sa a kolegami nestacime cudovat🤔 podľa môjho názoru na to tiež majú ešte čas, ale keď to rodicia dovolia😳mna by oco v takom veku otocil vo dverach a este by som dostala hubovu polievku. Ale zase neplati to pre vsetky dievcata, su stale aj take "normalne" na svoj vek. Mozno je to na dedinach ine, to neviem posúdiť

littlebubble
22. jún 2021

@andiee89 My sme mali na ZŠ zakázané mať aj odhalené ramená.A aj v jednej práci sme nemohli mať odhalené brucho.

Ja som sa na ZŠ maľovala tak prirodzene, že si to nikto nevšimol.

leuska15leuska15
22. jún 2021

Pozor ale vy tu všetky motate piate cez deviate. Véd autorka vôbec absolútne nespomína vyzyvave oblečenie ani zmachlenu tvar. Vyzyvave oblečenie nie je za mňa okej v 13,ani v 20 ani v 30,akurat tak pred manželom. Zmachlena hlava je na smiech. 13,20 aj 30. Ale čo je prepanajana zle na nechtoch a zafarbenych pramienkoch vlasov?
Podľa mňa ak deťom zákaze e všetko možné, budú nás brat ako oldschool nemoderne a mimo reality a náš názor budú respektovatť len dovtedy, kým budú nútené. Po druhé ak budú outsiderky vo všetkom, budú si neskôr tieto komplexy kompenzovať tak, že sa budú zúfalo snažiť zapadnúť - aj na úkor alkoholu, cigariet atď. Keď raz v triede príde k situácii, že na strednej všetci skúsia marišku, vyrovnaná baba s vlastným názorom nebude mať problém povedať nie, aj keby bola jediná. Ale zakomplexovana baba co jej vždy všetko zakazovali, využije každú príležitosť dačo vystrajat bez toho, aby ju rodičia videli.

matabb73
22. jún 2021

Ja v tom problém nevidím. Moja dcéra má 12 a čoskoro 13 a nechty si lakuje už dávno. Aj do školy ide niekedy tak. Pozitívom je, že si vďaka tomu prestala nechty ohrýzať. Celé vlasy sj nefarbi, ale konce už nafarbené mala. Minule prázdniny si s kamarátkou nafarbili na modro zmyvatelnou farbou. Asi závisí, kde dieťa vyrastá. My žijeme na sídlisku v meste a do školy sa jemne maľujú viaceré v jej veku. Ja sa tiež maľujem a farbim vlasy už dlhé roky, tak asi preto mi to príde v pohode aj v tomto veku. Oblieka sa ako každá ina puberťáčka, donedávna nosila len dlhé mikiny, teraz už aj sukne a šaty. Na krátkych tričkách tiez nič nevidím zlé, ak trčí len pupok. A to ja som už staršia generácia, mám 47 rokov. Podľa mňa by si sa do toho nemala starať. Nie je ho tvoje dieťa. Aj v tejto diskusii vidno, že každá máme iné hranice a čo sa niekomu môže zdať nevhodné, pre iného je normálne.

julia2018
22. jún 2021

Dcéra si na dvanáste narodeniny vypýtala ombre.. vyzeralo to super. Odvtedy prešla na blond a aktualne má bledocervene vlasy. Ja som robila to iste v jej veku. Viem že mi mama zaplatila červený melir u kaderníčky, ktorý bol mimochodom fakt otrasný, no vtedy to bolo strasne moderne. Vlasy som si farbila hádam do dvadsiatky a veľa som experimentovala. Od blond, cez červenú, medenú, čiernu.. Mladý človek v puberte sa skratka hľadá. Už 13 rokov mám svoje, prirodzene vlasy. Môj názor je, že keď má dieťa tu potrebu experimentovať, tak nech to robí teraz. Určite lepšie ako mat bordel na sebe a v živote v tridsiatke-štyridsiatke.

yollanda
20. sep 2021

Ja som v 12 sa ešte s babikou hrala a to som uz menzes mala

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2