Dovoliť dvanásťročnej dcére skúsiť gélové nechty?
Ahojte, dcera 12 rocna by si chcela raz vyskusat kratsie gelove nechty, dovolili by ste vynimocne alebo vobec? existuje šetrnejšia metoda bez brusenia? Nie som moc zastanca takej mladej to davat ale strasne po tom tuzi si to vyskusat. Prosim velke hejty si nechajte pre seba,normalne sa pytam a chcem dat dcere precitat nazory druhych aby si nemyslela ze len ja som ta zla co nedovoli.
@123lucinda nie, nedovolila. Kvôli jednému razu "aby si to vyskúšala" si zničí nechty, ktoré potom bude dávať dokopy pol roka. Samozrejme nebude chcieť chodiť so škaredými nechtami, takže od mamičky bude drankať ďalších 30-40€ na ďalšie nechty. A 12r žiačky základnej školy naozaj gelové nechty nepotrebujú.
Ja nie. Dovolila by som ist na manikuru a dat na vrch obycajny lak. Ale toto nie. Niekedy je dobre, si pockat na niektre veci a nemat ich hned. Rodic je na to, aby vedel povedat nie.
Dovolila by som, bez výrazných farieb, jemnú francúzsku manikúru alebo baby boomer. Trvala by som na tom, aby išla do seriozneho overeného salónu, nie Vietnamcom.
Našťastie mojej dcérke sa to protivi a nepáči, tak ako mne a nie, nedovolila by som. To nie je vhodné pre 12 ročne deti
Moja dcera mala v juni 14 a minuly rok cez letne prazdniny mala 2x urobene nechty. Tento rok tiez. Do skoly by som nedovolila.
Ja by som dovolila, ak chce kratke tak vpohode, samozrejme ist ku kvalitnej manikerke. Ale pocitaj s tym, ze do mesiaca budete musiet ist na odstranenie a to tiez nie je zadarmo.
Za mna nechty su cast na tele, ktora dorastie, to iste ako vlasy, takze by som to nehrotila.
Nie, ono to totiz nebude jednorazova zalezitost. Ked jej odrastu, bude ich treba dorobit. Ak to bude iba 1x, tak po odstraneni nebudu nechty pekne, budu sa pravdepodobne lamat a bude dlhsie trvat, kym sa "daju dokopy". A dcera s velkou pravdepodobnostou povie, ze takto chodit nechce a bude ich chciet znova :D
Dovolila by som,tie nechty vyrastu a budu zas ok,je to jedennkrat a dovolila vby som aj vyrazne farby ,dlzku taku normalnu ,aby si aj ritu mohla utriet
no, mna moja nahovorila, tak na zaciatku prazdnin sme si dali rovnake mama-dcera francuzsku manikuru, velmi jemne ,, bola to jednorazova zalezitost, ked odrastrali dali sme to obe prec a povedali, sme si, ze max opat o rok na prazdniny. Ja som to mala 1x taketo nechty a teda vobec v tom nemienim pokracovat.
@123lucinda taktiez by som nedovolila a rozumne nechtarky, ktore vedia aj poradit a nejde im o len biznis sa vam to budu snazit aj vyvratit, ze to nie je dobre a ze sa to hlavne ani neodporuca
V 12 by som urcite este nedovolila a ak je normalna nechtarka ani by jej nemala urobit. Dcera ma 15 a v lete mala prvýkrát, ale to chcela iba na koniec školského roka a na prazdniny, a dlho som zvazovala do akeho salonu pojde...chcela dosť dlhe ale nechtarka jej to vyhovorila, ani by sa jej nedali spravit, po mesiaci isli dole a teraz az do konca roka si urcite neda, ani nemoze kvoli skole...mozno zas na prazdniny
@123lucinda 12 ročná gélové nechty nepotrebuje. Dovolila by som možno dcére na strednej škole ale aj tak mi to príde zbytočné. Kedysi som aj ja mala stále gélové a už veľa rokov si ich nedávam. Zbytočnosť
Nie, je to ešte dieťa, keď bude mať 16, môžeme sa o tom baviť.
Ja napriklad nerozumiem, co si na tom chce skusit? Nastastie ja som nikdy nemala take nechty a deti to neoslovilo
Dovolila by som. Ja som tiež strašne chcela ako dieťa na ZŠ a dala som si ešte aj dlhé trbliateve tyrkysovú francúzsku…doteraz si to pamätám 😀 potom som vôbec už nemala chuť ísť na nechty znova. Až na VŠ som začala chodievať. Však tie nechty odrastu, nebude ich mat zničené po jednom raze. Samozrejme vybrať dobrý salón a urobiť si z toho pekný deň. Pamätám si, že my sme si ešte ako deti kupovali umele nechty v hračkárstvach a lepili si ich kadejakými sekundovým lepidlom a pod. aby držali na nechtoch poriadne a to aj bez dovolenia rodičov lebo však sme chceli, tak sme si urobili po svojom
Nechty sa v tomto veku vyvíjajú, sú priliš tenké a jemné aby sa brúsili a hocijaká reakcia na lepidlo atď može necht poškododiť natrvalo.
Nikdy som gelóvé nechty pod 15r neurobila, dala som nálepku, lak a pretrela bezfarebným do UV lampy a vždy len v sprievode rodiča..
Bála by som sa opletačiek okolo, ak by si dieťa odrazilo necht do krvy, strhla svoj vlastný necht, lebo ľudia hádžu vinu hneď na nechtárku, ale že to deťom na ruky nepatrí sa nezamyslia..
@123lucinda nie nedovolila by som a v mnohých školách majú viac rozumu, ako rodičia, a majú obdobné veci zakázané v školskom poriadku
tie, ktore sem pisete, ze je to v poho, alebo ze vase dcery chodia, nie ste normalne...
umele nechty su otrasne, vyzera to hnusne vzdy
@123lucinda a ked bude strasne vyskusat drogy, budes zhanat dilera s slabsim matrosom?
a to nie je hejt, ale realne si myslim, ze dospela zena, ktora ma dieta by uz mohla vediet, co je, a nie je ok, mas este male decko, co je vo vyvoji, nenic jej zdravie len preto, ze to strasne chce
Nie, nemá na to vek,nieje dôvod
Určite nie a po mojej osobnej skúsenosti dupľom. Nechty som tento rok vyskúšala prvýkrát v živote, išla som na ne 5krat a dala som si ich odstrániť. Teraz ich mam ako papier (a to normalne nemám s nechtami problem, mam ich pevne). Skusila by som jej dať napr essie lak alebo nejaký podobný co sa tvari ako gelovy.
Nie, keď si na to zarobí, nech sa dava potom.
Nechty sú v tomto veku príliž jemné, neudržia dlho tú váhu dlhého nechtu a ešte si to samé postŕhajú a odborne ich dať dole už málo kto príde.
odmietla som dať dole nechty po úraze od číňancov, ja si to na triko nezoberiem keď neviem čo pod tými nechtami je, keď už to bolí.
čínanci ich odstraňujú tak, že podpáčia ten gel(akryl) a tak strhnú, treba si zistiť aj B, nielen A.
To nemyslite važne,ktoré čo i len uvažujete dať dieťaťu gel nechty . Prečo nie hned aj piercing a napichať pusu a la kačička...
Otrasné ako tie násťročné vyzerajú.
Btw slečna dcera vie uvariť aspoň špagety?
Ja by som to možno dovolila ale práve cez letné prázdniny. Nie do školy. Mojím babám dovolím v lete aj vlasy zafarbiť (vymyvateľnou farbou) a podobne ale do školy nie. Škoda, že ste premeškali prázdniny.
@123lucinda tiez moja 12rocna spieva o tom, ale nedovolím. A navyse normálna nechtarka ako je naša ,detom ani nespraví. Viem, ze jej kamarátky uz vyskúšali. U Číňanov. Dovolím jej prvýkrát az na venček.
12 ročnej určite nie. Nechty ostanú po zbruseni veľmi krehké a potrvá pol roka, kým budú znova ako tak ok. O.i. UV lampa ma aj iné riziká, daj dcére prečítať články na túto tému. V detskom veku sú tie riziká ešte väčšie. Ako kompromis by som dcéru vzala na manikúru a dovolila obyčajný lak.

@123lucinda ak uz sa rozhodnete, tak urcite ju neber k tym cinanom do nejakych obchodnych centrier. Najlepsie k manikerke, ktora ma aj dobre recenzie. Ak si z BA, poradim ti, kam chodim ja s dcerou. Dolezita je hygiena a aj pristup, nechet sa musi zbrusit, aby na nom drzalo to nadstavenie (vlastne ako keby umely nechet). Moja mala vlastne nechty dlhe, len jeden sa jej odlomil, tak jej dorabala iba ten jeden a zvysok ma vzdy urobene na vlastnych. Jej teda nebrusila az tak, len trochu, aby ten gel chytil a nasledne jej vzdy zbrusi vlastne staru vrstvu a nanesie jej novu. Je to aj lacnejsie, ak sa nechty nemusia dorabat, ale ma vlastne a na tie sa nanesie ten gel. Moja ma 14 a chodi uz cca pol roka pravidelne, ale mame naozaj dobru manikerku, ku ktorej chodila kolegyna roky rokuce a videla som tu pracu, ze ten nechcet nevyzera ako nalepena gudza, ale vyzera co najviac prirodzene.